Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Asperge Saus

Asperge saus recepten (239) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Asperge saus

Heerlijke ham/eis saus bij asperges

INGREDIENTEN

50 gram roomboter ongezouten, 1 volle eetlepel bloem, 1/2 klein potje creme fraiche, 1 hardgekookt ei, 50 gram ham, 1/2 bouilliontablet, bieslook, aspergevocht

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Romige asperges met zalm (slank gerecht)

Ik ben gek op asperges en ik heb een heel lekker, eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht. Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto) De dieetportie bevat maar 407 calorieen per persoon. De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over)

INGREDIENTEN

1 bakje Linesse 6% (AH of andere supermarkt) OF Linessa van de Lidl., 200 ml Blueband kookroom light (of ander merk light room uit flesje), 500 gram asperges, 200 gram krieltjes, 150 gram gerookte zalm, Verse peterselie., Vers gemalen peper, Eventueel wat zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Asperge saus

Heerlijke saus voor over de asperges en de bij geserveerde krieltjes.

INGREDIENTEN

125 gr. slagroom, 70 gr. roomboter, Witte wijn (een scheut), sap van halve citroen, poedersuiker, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2012
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Asperge boter saus

Heerlijke saus bij asperges.

INGREDIENTEN

250ml water, Aspergeschillen van 500-1000g asperges, 25 gram boter, 100 gram boter in blokjes, 1 eidooier losgeklopt, 3 eetlepels bloem, 0,5-1 Citroen, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2014
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

groene asperge saus

Alle asperge sauzen zijn wit, wit wit , wit. terwijl qua kleur op je bord rood of groen natuurlijk veel beter staat en smaakt ! . daarom heb ik een groene saus ontwikkeld , lekker niet te moeilijk , en asperge smaak ! let op dit is alleen voor de saus, als begeleiding voor witte asperges.

INGREDIENTEN

175 gram bloem, 175 gram gezouten roomboter, pot groene asperges, bosje peterselie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2015
  • Oostenrijks
  •  10-20 min.

asperge ragout

Voorjaarsragout met asperges

INGREDIENTEN

400 gram rijst,pond asperges,2 zakjes asperge- of hollandaise saus, 4 eieren, 50 gram boter, 2 dl. slagroom, 150 gram beenham, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperge met eisalade

Overheerlijk asperge eten

INGREDIENTEN

500 gram asperge,2ons boerenham,3 eieren,2 lepels mayonaise, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Asperge met Hollandaisesaus

INGREDIENTEN

2 kg witte asperges - 1 mespuntje zout - 1 mespuntje suiker - 1 mespuntje boter *** Voor de saus: - 125 g boter - 2 eidooiers - 2 el lauw water - 1 dl citroensap - zout en cayennepeper - 1/2 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

asperge met eierragout

Asperge: de Koningin van de groenten

INGREDIENTEN

1 kg asperges, 3 hardgekookte eieren, 0,5 bakje roomkaas met uitjes en chalotjes(cantadou), 1 dl room-cullinair, scheutje witte wijn, maizena, nootmuskaat, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperge en ei

INGREDIENTEN

* 2 kg asperges, * 25 gr zout, * 500 gr gekookte ham, * 8 eieren, Voor de saus:, Voor de saus:, * 100 gr asperges, * 1/2 dl koksroom, * 1 eetlepel creme fraiche, *1/2 dl droge witte wijn, * 1/2 dl aspergevocht (zie bereiding), * 100 gr boter, * peper en zout, * cayennepeper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

asperge rolletjes

Voorgerecht WW 2003 3 points pp

INGREDIENTEN

400 gr asperges uit blik, 4 sneetjes rauwe ham (4x40 gram), 1 potje magere yoghurt, 4 koffielepels mayonaisse 40% v.g., mosterd, peper en zout.,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Asperge Lasagne

Een onverwacht lekker recept! makkelijk om vast van tevoren klaar te maken

INGREDIENTEN

2 kg asperges - 150 gr hamreepjes - 8 takjes peterselie - 1 beker creme fraiche - 50 gr roomboter - bloem - 4 a 5 dl kookvocht van de asperges - 4 hardgekookte eieren - 2 a 3 rauwe eieren - lasagne vellen - kippenbouillon tabletten (2) - geraspte kaas - nootmuskaat - peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Asperge lasagne

INGREDIENTEN

2 kg. asperges, 400 gr. gegilde ham in reepjes gesneden, 8 takjes peterselie, 1/8 ltr. slagroom of crème fraiche, 50 gr. roomboter, tarwebloem, 4 á 5 dl. kookvocht van de asperges, 1 tuinkruidenbouillontablet, lasagnevellen, geraspte kaas, nootmuskaat, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Asperge met roomsaus

Kijk voor meer info, tips en weetjes over asperges op: http://www.aspergecentrum.nl/

INGREDIENTEN

300 gr. gekookte aspergepunten, 50 gr. boter, 4 sneden casinobrood, 2 eierdooiers, 3 el. lauw water, 2 el. stijfgeklopte slagroom, zout en peper, citroensap, slabladeren, 100 gr. rauwe of gekookte ham, gehakte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Asperge schotel

INGREDIENTEN

10 zongedroogde tomaten uit olie, 200 gr. hamreepjes dun gesneden, 500 gr. groene asperges, 1 teentje knoflook, 1 zakje pijnboompitten, 2 eetl. Olijfolie, 1 bakje Boursin Cuisine, 3 pepers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Asperge met roomsaus

INGREDIENTEN

300 gr.gekookte nog warme aspergepunten 50 gr.boter, , 4 sneden casinobrood 2 eierdooiers, , 3 eetl.lauw water 2 eetl.stijfgeklopte slagroom, , zout en peper citroensap, , slabladeren 100gr.rauwe of gekookte ham, , gehakte peterselie, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Asperge kipsalade

Kijk voor meer info, tips en weetjes over asperges op: http://www.aspergecentrum.nl/

INGREDIENTEN

200 gr. gekookt kipfilet, 100 gr. asperges, zout, suiker, citroensap, 1 perzik (uit blik), krop sla, versgemalen peper, klein beetje cognac

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Asperge garnalengratin

INGREDIENTEN

500 gr. groene asperges, 75 gr. champignons, 25 gr. boter, 75 gr. gepelde garnalen, 1/8 liter crème fraîche, versgemalen witte peper, 75 gr. geraspte belegen Goudse kaas, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hemelse asperge cremesoep met een twist

Het aspergeseizoen is weer begonnen en dan kan ik het niet laten om ze gelijk te kopen, ermee te spelen in de keuken en ze op allerlei manieren te proeven. Ik had gelijk drie bosjes witte asperges gekocht bij de boer en heb van één bosje (1 pondje) heerlijke cremesoep gemaakt. Verrukkelijk die smaken, zoet, zacht en romig dus precies zoals een klassieke asperge-cremesoep moet zijn, maar wel met een twist. Dus probeer hem zelf maar want het is echt niet moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

500 gr witte asperges, 1 ½ liter water, 1 blokje groentenbouillon, 1 bosje peterselie (garnering), 60 gr roomboter, 40 gr bloem, 2 scheuten droge witte wijn, 4 el zure room, 1 eierdooier, ½ el suiker, 1 ½ t zeezout, ½ t witte peper, Beetje vers citroensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2013
  • Wereld
  •  30-60 min.

Asperge Lasagna met Geitenkaas

Nooit eerder at ik lasagna die lekkerder was dan deze!! Heerlijk romig, cheezy, machtig en gewoon mmmmmmmmm.

INGREDIENTEN

2 kilo asperges, 75 gram boter, 125 gram bloem, 1 1/4 liter melk, 250 gram romige geitenkaas, 1 tl geraspte citroenschil, 1 el citroensap, 1 1/2 tl zout, 1/2 tl versgemalen peper, 1/4 tl nootmuskaat, 15 lasagnavellen (ongeveer 400 gram), 2 mozzarella kaasjes, 100 gram Parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tagliatelle verde met asperge en een garnalen-roomsaus

Hoofdgerecht met pasta en asperges

INGREDIENTEN

500 gram asperges, 150 gram groene tagliatelle, 2 eetlepels olie, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 eetlepels bloem, ? bekertje creme fraiche (125 ml), 150 gram grote garnalen, 5 gram bieslook, peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardse asperge Amuse

Nog nooit gemaakt ( daarom ook in het boekje , nog te maken en maffe ideeen ) , maar het plaatje zit al in me hoofd, combinatie van wat ik kon vinden voor het maken van eetbare " tuin aarde "  die waarschijnlijk lekker bij asperges is, en als presentatie middel natuurlijk . samen met een eitje, moet het haast wel een mooi plaatje opleveren.

INGREDIENTEN

Tuinaarde:, 150 g bloem, 100 g geroosterde en gemalen hazelnoten, 200 ml abdijbier 5 g zout, 250 g donker roggebrood, 50 g rinse appelstroop, 100 g boter, 12 witte asperges, wat tuinkers als onkruid, , 8 groene asperge punten ( bakje ah ), 4 eitjes, kleinste maat, desnoods kwartel, 3 plakken serrano ham, dun en fijn gesnipperd, 20 gram bloem, 2 el boter, 2 witte boterhammen,

  •  Amuse
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2016
  • Europees Amuse
  •  > 120 min.

Cocktail Van Asperge En Krab

Een feestelijk voorgerecht met kerrie-dressing

INGREDIENTEN

170 gram krab uit blik, 4 eetl verse peterselie, 3 eetl mayonaise, 3 eetl zure room, 2 eetl droge witte wijn, 1theel. kerriepoeder, 1blikje asperges of gare asperge?s, 0.50 theel honing,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Asperge Roerei met Zalmsnippers

Super Heerlijke Bereiding voor een geweldige heerlijke Asperge schotel

INGREDIENTEN

400 gram Asperges, 4 eieren, 200 gram Zalmsnippers, 1 zakje Knorr Saus voor Asperges, peper en zout, Vloeibare Magarine,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde Asperge Rolletjes

INGREDIENTEN

- 1 tot 1,5 kg witte asperges, - zout en peper, - 10 tot 12 plakken gekookte ham, , - 25 gram boter, - 20 gram bloem, , - nootmuskaat, , - 1,5 dl. slagroom, , - 1 eierdooier, , - 50 gram geraspte kaas (jong), , - 2 a 3 eetlepels peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Asperge roerei met zalmsnippers

Weer een lekker recept om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

400 gr asperges, 4 eieren, 200 gr zalmsnippers, 1 zakje knorr saus voor asperges, peper en zout, boerenbrood

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Asperge gratin met spinazie

Weer eens iets heel anders met asperges!

INGREDIENTEN

1 1/2 kg witte asperges, 2 1/2 dl melk, 20 g boter, 40 g bloem, 2 eidooiers, 2 kg gewassen spinazie, 100 g geraspte kaas, nootmuskaat, zout, versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met zalmmoot, asperge en courgette

Pasta met gegrilde zalmmoot, gebakken mini-courgetteschijfjes, witte asperges en pistou

INGREDIENTEN

150-200 gram witte tagliatelle, 2 zalmmoten, zonnebloemolie, 1 mini courgette, 6-8 middelgrote witte asperges, zout & peper, , voor de pistou (zonder kaas):, halve grote bos basilicum, 2 teentjes knoflook, geplet en kleingesneden, oljfolie extra virgine, zout, zwarte peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

asperge garnaal taart

Dit is genieten

INGREDIENTEN

Voor de saus: 40 gr 10 gr boter 30 gr maisbloem 2.5 dl koude kippenbouillon peper en zout 1 el gehakte kervel 3 eierdooiers 2 el droge sherry 200 gr aspergepunten (uit blik) 100 gr grijze gepelde garnalen 25 gr gemalen emmenthaler

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Asperge en ei, een oer-Limburgse combinatie!

INGREDIENTEN

, * 2 kg asperges (AA1), * 25 gr. zout, * 500 gr gekookte ham, * 8 eieren, , Voor de saus:, * 100 gr asperges (of de ondereinden van de AA1-asperges), * 1/2 dl koksroom, * 1 eetlepel creme fraiche, * 1/2 dl droge witte wijn, * 1/2 dl aspergevocht (zie bereiding), * 100 gr boter, * peper, * zout, * cayennepeper, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Asperge met basilicumsaus en serannoham

INGREDIENTEN

, 2 x 500 gr witte asperges, 6 mais eieren, 2 rode uien, 4 eetlepels becel voor koken bakken en braden, 450 gr minikrieltjes, 1 zakje knor aspergesaus, verse baslicum, 3-4 eetl bleuband finesse, 1 krop llo biondosla, 200 gr sarrannoham, 4 gedroogde tomaten uit pot

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Asperge pastasalade met halloumi

Ik vreesde er al voor dat ik dit jaar geen asperges meer zou kunnen eten. Maar door de drukte heen heb ik vandaag eindelijk nog een receptje met asperges kunnen klaarmaken. Ik koos dit receptje omdat het nog bovenaan mijn €moet-ik-nog-klaarmaken'lijstje stond :p En zeker geen spijt van! Dit was heel lekker. Ben vooral een fan van het getomateerde sausje

INGREDIENTEN

Voor de salade, € 500 g penne, € 400 g halloumi, € 250 g kerstomaten, € 1 bussel witte asperges, € 6 lente-uitjes, € 80 g rucola, € 1 bussel basilicum, € 50 g zongedroogde tomaten, € peper, € grof (zee)zout (bv. fleur de sel), € zout, Voor de getomateerde saus, € 1 dl natuuryoghurt, € 100 g Parmezaanse kaas, € 2 eieren, € 1 teentje look, € een halve citroen, € 40 g geconcentreerde tomatenpuree, € 1 el scherpe mosterd, € 1,5 dl arachideolie, € een scheutje Engelse Worcestershiresaus, € enkele druppels tabasco, € zout, € ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Tagliatelle verde met asperge en een garnalen-roomsaus

(hoofdgerecht voor twee personen; bereidingstijd 35 minuten

INGREDIENTEN

500 gram asperges, 150 gram groene tagliatelle, 2 eetlepels olie, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 eetlepels bloem, ? bekertje creme fraiche (125 ml), 150 gram grote garnalen, 5 gram bieslook, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Asperge en uien quiche (korstloos)

INGREDIENTEN

Zachte boter, 1/2 c.(125ml)verse broodkruimels, 200 gr groene asperges, 1 el(15ml)olijfolie, 2 uien, fijngehakt, 1/2 tl(15ml)slakruiden uit een pakje, 1 el(15ml)koolzaadolie of een andere plantaardige olie, 1 el(15ml)boter, 3 extra grote eieren, 1 c.(250ml) room, 2 el.(30ml)witte sausbinder, 3/4 c.(187ml)geraspte cheddar of gouda kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2010
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Asperge Met Zalm En Koriander

INGREDIENTEN

12 asperges, 500 gr zalm, 40 korianderblaadjes, FOND: 200 ml room, 20 ml witte wijn, 2 sjalotjes, Thaise oestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

cocktail aux asperge

INGREDIENTEN

400 gram Asperges, 1,5 dl mayonaise, 2 hard gekookte eieren, zout, peterselie, peper, 1 sjalotje, 1,5dl zure room, citroensap, cognac, 100gram gekookte ham, worcestersaus

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

warme asperge salade

INGREDIENTEN

500 gram asperges, 1 pakje maggi aspergesaus, 1 kleine ui, 150 gram achterham, half runder bouillonblokje, 3 eieren, 2 theelepels dille van silvo (of 2 verse takjes fijngesneden), 20 boter of margerine, 50 gram gerasptekaas ( slankie 20 plus),

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top