asado
Gebarbeqeued vlees
2 kg. vlees 1 teentje geperste knoflook uit de knijper 1 eetl. zwarte peper 1 snufje gemalen komijn 1/2 eetl. azijn 2 eetl. olijfolie
Laat het vlees minimaal 2 uur marineren alvorens het op de BBQ te leggen.
Leg op de barbeque en laat mooie strepen achter op het vlees. Herhaal dit ook aan de andere kant. Eventueel de marinade met een kwastje over het vlees strijken om het niet al te droog te laten worden.
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-09-2000Internationaal60-120 min.
- Eigen recept
Cabrito asado
1/2 geit, 1 kop azijn, laurier, zout, peper, 2 bouillonblokjes, oregano, komijn, 2 knoflookteentjes, geplet, 1/4 kop olijfolie, , Pebre,
- Chileens
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-01-2009Chileens60-120 min.
Elote Asado
Geroosterde maiskolven.
, 4 maiskolven, 100 gr roomboter, 1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld, 1/2 limoen, geperst
- Mexicaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-02-2004Mexicaans Bijgerecht20-30 min.
Asado de Lomo
Argentijnse Gegrilde filetsteak
1 haasbiefstuk a ca. 250 gr, zout, peper,
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-01-2003Argentijns0-10 min.
Pollo asado con queso
Gepaneerde kipfilets met kaas uit de oven. Heel makkelijk om te maken.
4 kippenfilets< 1 eetl. melk< 2 eetl. mosterd< 60 gram geraspte kaas (parmesaanse of oude kaas)< 3 eetlepels paneermeel< 2 eetlepels fijngehakte bieslook.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-10-2004Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Tortilla con pimiento asado
Heerlijk gerecht waar vele mogelijkheden mee zijn. Ook door het toevoegen van andere ingrediënten. Wij hebben hem in ons menu als tapas-amuse gebruikt. Maar kan ook met aangepaste hoeveelheid gewoon als hoofdgerecht door.
1,5 grote rode paprika, 6 grote aardappels, 3 uien, 2 dl olijfolie, 7 eieren, zout en peper,
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2012Spaans30-60 min.
cordero asado a la manchega
Geroosterde lamsbout a la Mancha.
1,2kg ontbeende lamsachter-of schouderbout, opgebonden # 2 eetlpl boter # 1 theelpl zout # vers gemalen zwarte peper # 1 laurierblad # 1/2 kop droge witte wijn # 1 teentje fijngehakte knoflook # 2 eetlpl gehakte peterselie # runderbouillon.
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-06-2001Hoofdgerecht> 120 min.
Procereur Cubaanse stijl gegrild ' Asado lechon"
Bereidingswijze Voorbereiding 1 uur ,marineren 2 uur, bereiding c.a 6uur
Marinade, 30 ml olijfolie, 2el rietsuiker, 300ml vers sinaasappelsap, 100 ml Witte rum, 1/3 bos Koriander fijn gesneden, 1/3 bos munt fijn gesneden, 1el verse oregano fijn gesneden, 6 tenen knoflook fijngehakt, 2 tl gemalen komijn, zout en zwarte peper uit de molen., , 1 Procereur van 2,5 á 3 kilo zout en peper uit de molen
- Caribisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-10-2019Caribisch Hoofdgerecht> 120 min.
Asado a la parrilla, geroosterd ribstuk
1,5 kg entrecote, zout, peper, olijfolie, 2 uien, 2 tenen knoflook, reuzel, cayennepeper, 2 tomaten, karwij, paprikapoeder, peterselie of bieslook
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-09-2002Internationaal0-10 min.
- Eigen recept
Asado de pimiento y pollo (Gegrilde kip met paprika)
Dit recept is samengesteld uit een aantal traditionele elementen uit de spaanse keuken.
Ingrediënten (4 personen):, 2 rode paprika’s, 8 kippendijen ontbeend, Aioli (liefst zelfgemaakt), Verse peterselie fijngesneden, Geurige olijfolie,  , Voor de marinade:, 2 à 3 eetlepels goede olijfolie (extra virgen), ± 10 blaadjes salie, 3 schijfjes citroen, 1 theelepel paprikapoeder (liefst Spaanse: pimentón)
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-07-2014Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Conejo a la ribera
'Oeverkonijn'
1 konijn van ongeveer 1 kg, 2 rode paprika's (asado)*, 1 ui, 1 tomaat, 3 tenen knoflook, olie, azijn, zout & peper, water, * De vertaling is in het Nederlands niet echt goed te geven. Wat hier bedoeld wordt is paprika die zachtjes in wat olijfolie is gebakken. Je kunt eventueel, voor het gemak, ook gegrillde paprika uit blik of pot nemen, maar dit is niet zo lekker als zelf bakken.
- Spaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-06-2002Spaans Hoofdgerecht60-120 min.
Parrillada mixta
Bbq mix
3 teentjes knoflook, 1 takje peterselie, ? kg mollejas (kalfszwezerik), 2 ri?ones (lamsniertjes), 1? dl azijn of rodewijnazijn, zout /zeezout, 1 corazon (runderhart), 1 kg asado de tira (spareribs), adobo de salmuera (vlees marinade), 4 chorizos (Argentijnse worstjes), 8 chuletas de cordero (lamskoteletjes), 4 bief de lomo (filetsteak), chimichurri (Kijk evt. bij sauzen), versgemalen zwarte peper,
- Argentijns
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2003Argentijns20-30 min.
Parrillada mixta
Argentijnse Barbeque
3 teentjes knoflook, 1 takje peterselie, ? kg mollejas (kalfszwezerik), 2 ri?ones (lamsniertjes), 1? dl azijn of rodewijnazijn, zout /zeezout, 1 corazon (runderhart), 1 kg asado de tira (spareribs), adobo de salmuera (vlees marinade Ingredienten:, ? liter warm water, 2 tl. zeezout, ? tl. gemalen zwarte peper, 1 el. limoensap of azijn of rode of witte wijn., Meng alle ingredienten door elkaar.), 4 chorizos (Argentijnse worstjes), 8 chuletas de cordero (lamskoteletjes), 4 bief de lomo (filetsteak), chimichurri (Ingredienten:, 2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels, fijngesneden peterselie), 2? dl extra vergine olijfolie, 1?dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper, Bereiding:, Pel de uien en de knoflook en snijd ze ragfijn., Was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de Spaanse pepers en snijd tomaten en pepers fijn., Was de peterselie, snijd de stengels af en snijd het blad fijn., Meng alle ingredienten door elkaar en doe het mengsel in een aardewerken, porseleinen of glazen pot die afgesloten kan worden. laat de pot met inhoud ongeveer 24 uur op kamertemperatuur staan.), versgemalen zwarte peper, ,
- Argentijns
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-06-2001Argentijns60-120 min.
Paraguay
Maisbrood. Wanneer een familie in Paraguay een asado, een picknick, houdt, dan worden in ieder geval knapperig maisbrood en bonen ingepakt. Omdat maisbrood zo populair is in Paraguay bestaan er verschillende recepten voor. Bij bijzondere gelegenheden wordt het maisbrood met kaas en uien gekruid, dan heet het "Sopa Paraguay"
1 kopje gemalen mais middel of fijn,1 kopje meel, 4 eetlepels suiker, 1 eetlepel bakpoeder, 1 theelepel zout, 1 ei, 1 kopje melk, 20 gram boter, 1 tot theelepels boter.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-09-2001Internationaal30-60 min.