1. Home
  2. Recepten
  3. Artisjokken

Artisjokken recepten (730) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

artisjokken

Dit is echt veel sneller en handiger dan in de pan

INGREDIENTEN

Maximaal 2 artisjokken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Artisjokken

Artisjokken worden al heel lang niet meer door uitsluitend de elite gegeten. Artisjokken zijn er voor iedereen al heeft menige Nederlander ze nog nooit geproefd.

INGREDIENTEN

4 verse artisjokken, - 2 eetl. limoen of citroensap, - 2 theel. zout. Voor de vinaigrette, - 1.5 eetl. limoen of citroensap, - zout, - witte peper uit de molen, - 1 mespunt scherpe kerriepoeder (Madras), - 1 eetl. grove (Zaanse) mosterd, - 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie, - 1 sjalotje, ragfijn gesnipperd, - 6 a 7 eetl. olijfolie (extra vierge),

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Artisjokken

De artisjok is een distelachtige plant met viltige bladeren en blauwpaarse bloemen. De omwindselbladen en de vruchtbodems (fonds d'artichauts) worden als groente gegeten.

INGREDIENTEN

Artisjokken, gesmolten boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Artisjokken

INGREDIENTEN

4 artisjokken, - 1 citroen, - snufje zout, - 1 dl witte wijn, - 1 eetlepel fijngehakte ui, - 50 gram Blue Band margarine, - 1 dl slagroom,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Artisjokken

INGREDIENTEN

4 artisjokken - 1 citroen - 12 eetlepels citroensap - zout - 2 eieren - 40 g zwarte olijven - peper van de molen - mespuntje mosterd 1 teentje knoflook - 8 eetlepels groentebouillon - 5 eetlepels olijfolie - 5 eetlepels tafelolie - bieslook

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Artisjokken

Artisjokken zijn erg lekker, je moet ze koken in gezouten ( niet te veel zout) water tot de blaadjes met een klein rukje makkelijk loslaten. De blaadjes doop je dan in een vinaigrette van olie, azijn, mosterd en een beetje honing en uitgeperste knoflook of een lekkere mayo/knoflooksaus. De blaadjes schraap je af met je tanden. Zodra je bij het hooi aan bent gekomen (je ziet vanzelf wat ik bedoel), haal je het eruit. Het hooi wordt niet gegeten. Daarna kom je bij het lekkerste hapje van de artisjok: het artisjokkenhart. Het hart in blokjes snijden en met knoflookmayonaise en wat doperwtjes als saladehapje met een goed glas wijn. door al de saus niet al te mager, maar lekker!

INGREDIENTEN

Artisjok, azijn, olie, peper, knoflook en mayonaise

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Artisjokken

De manier om lekkere artisjokken te maken, met een paar tips voor dressings.

INGREDIENTEN

* 4 artisjokken, , voor vinaigrette:, * olijfolie extra vierge, * balsamicoazijn, * peper, * zout, * citroensap, , voor tuinkruidendressing:, * vinaigrette (zie boven), * fijngehakte bieslook, * fijngehakte peterselie, * fijngehakt sjalotje, , sinaasappeldressing:, * sap van 2 sinaasappelen, * mayonaise, * beetje room, * zout, * peper, * mespuntje suiker, * oranje gedeelte sinaasappelschil (in dunne reepjes gesneden)

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Artisjokken

INGREDIENTEN

4 artisjokken, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Artisjokken

Snel, simpel, gezond en lekker

INGREDIENTEN

Blik artisjokharten, 1 Gekookt ei, Parmaham of Serano, Rucola, Pijnboompitten, Bosuitje, Milde Olie, Balsamico, pittige mosterd, Honing, Zwarte peper, Grof Zeezout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2015
  • Europees
  •  10-20 min.

artisjokken

INGREDIENTEN

Nvt

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  • Regionaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Artisjokken Met Vinaigrette

Eenvoudig maar o zo lekker

INGREDIENTEN

2 artisjokken,citroenen, olijfolie, zonnebloemolie, peper,zout,mosterd, knoflook, gehakte peterselie, geknipte bieslook.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Artisjokken, gekookt

INGREDIENTEN

4 artisjokken * citroensap * zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

gevulde artisjokken

Lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

Kleine artisjokken, knoflook,ui peterselie,bacon,olijfolie zout en peper 2 a 3 artisjokken p.p.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2001
  • Spaans
  •  60-120 min.

artisjokken met wijn-roomsaus

Goed uitkijken, anders eet je je vingers ook op

INGREDIENTEN

2 artisjokken, 1 citroen, 1 dl droge witte wijn, 1 el fijngehakte ui, 50 gr. boter, = dl slagroom,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gekookte artisjokken

De Artisjok is een distelplant waarvan de nog niet geopende knop eetbaar is. Deze groenten is afkomstig uit Italie, Spanje, Franrijk. Verse artisjokken zijn slechts enkele dagen houdbaar.

INGREDIENTEN

4 verse artisjokken, zout, sap van 1 citroen.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Artisjokken met ei

INGREDIENTEN

4 artisjokken * 2 uitjes * boter * melk * 3 eieren.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Artisjokken met vinaigrette

Een heerlijk puur voorgerecht zonder al te veel poespas. De saus niet aanpassen want is zo super! Van grote artisjokken eet je alleen de bodem en het zachte stukje van de blaadjes. Verrukkelijk!!!!

INGREDIENTEN

Voorgerecht (4 personen):, , 4 grote artisjokken, 3 el azijn, zout, , voor de vinaigrette (geen honing/suiker/zoetstof toevoegen want dat is echt niet lekker):, , 2 el rode wijnazijn, 2 tl mosterd, zout, peper, 6 el olijfolie (een goede > extra vierge), ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

gevulde artisjokken

INGREDIENTEN

8 kleine artisjokken, bacon in blokjes, ui, knoflook,peterselie,olijfolie,zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Spaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Artisjokken met saus

INGREDIENTEN

4 artisjokken * zout * citroensap * mayonaise * diverse dipsausjes.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gefrituurde Artisjokken

INGREDIENTEN

8 kleine artisjokken., 6 citroenen., 1 bosje gehakte peterselie., 1 dl olijfolie., pezo.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gefrituurde artisjokken

Gefrituurde artisjokken.

INGREDIENTEN

4 -6 Artisjokken van zon 5 cm diameter, olijf of zonnebleom olie om te frituren, grof zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2014
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Gekookte Artisjokken

Carfiofi bolliti

INGREDIENTEN

4 ARTISJOKKEN, 2 EETLEPELS CITROENSAP, 7 LITER WATER, 2 EETLEPELS VERMOUTH, ZOUT, PEPER, 2 EETLEPELS SLAGROOM, 150 GRAM IJSKOUDE BOTER,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Artisjokken Met Kaas

233 Kcal., 11,7 Prot., 8,7 Vet, 27 Koolhydraten p.p.

INGREDIENTEN

4 middelgrote artisjokken, 200 gr kaas, 200 gr uien, 20 gr boter, 1 eetl maizena, 0,5 L bouillon, zout en citroen,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurde artisjokken

INGREDIENTEN

10 kleine artisjokken - witte bloem - 3 a 4 geklopte eieren - 6 a 7 dl olijfolie (voor het frituren) - zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde artisjokken

INGREDIENTEN

400 gr rundergehakt, italiaanse kruiden, zout, peper, 4 artisjokken, 1 citroen, 1 ui, 2 bollen mozzarella, 450 gr. toscaanse aard. partjes (Lidl), olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gefrituurde artisjokken

INGREDIENTEN

, 10 kleine artisjokken, , witte bloem, , 3 a 4 geklopte eieren, , 6 a 7 dl olijfolie (voor het frituren), , zout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gefrituurde artisjokken

INGREDIENTEN

, 12 kleine artisjokken - 2 citroenen - olijfolie om te frituren - 4 el bloem - zout - peper - grof zeezout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2008
  • Spaans
  •  20-30 min.

Artisjokken Met Gruyerekaas

Het smaakt zoals het eruit ziet.

INGREDIENTEN

4 artisjokken - 240 gram gruyerekaas - 1 teentje knoflook - 1 bosje peterselie - 5 eetlepels olijfolie - zout, peper -

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde artisjokken

INGREDIENTEN

4 artisjokken, 250 g gehakt, 150 g gekookte ham, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel, 1/2 l bouillon, citroensap, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Artisjokken Met Vinaigrette

Lekker voorgerecht om lang mee te doen!

INGREDIENTEN

4 grote artisjokken, 3 el azijn, zout. Voor de vinaigrette: 2 el rode wijnazijn, 2 tl mosterd, zout, peper, 2 el bouillon (groente) 4 el olijfolie, 2 el fijngesneden bieslook.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Artisjokken met vinaigrette

Heerlijk voorgerecht waar je lekker lang van kunt genieten omdat er veel tijd gaat zitten in het eten van de vele blaadjes

INGREDIENTEN

* 4 grote artisjokken * 3 el azijn * zout, Voor de vinaigrette: 2 el rode wijnazijn * 2 tl mosterd * zout en peper * 2 el kippenbouillon van tablet * 4 el olijfolie * 2 el fijngesneden bieslook

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Artisjokken Met Geitenkaasdressing

Lekker pittig vegetarisch voorgerecht uit de magnetron

INGREDIENTEN

1 eetlepel(witte-wijn)azijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel(noten)olie, 75 gr geitenkaas ( zachte ), zout / peper, 1/2 zakje hzelnoten ( a 65 gr baukje), 1 blik artisjokken ( 400 gr.), 1/2 zakje sla, honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Artisjokken met saus

INGREDIENTEN

3 eetl citroensap, 4 artisjokken, 3 teentjes knoflook, 1 eetl paprikamelange, potje a 170 gr, ? theel chilipoeder, 5 eetl mayonaise, zout, peper, , SAUS, 5 eetl mayonaise, zout, peper, ? sinaasappel, 1 eetl balsamicoazijn, 5 eetl olijfolie, ? zakje bieslook a 15 gr,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Artisjokken Met Knoflook-Kervelsaus

Met dank aan groentekraam Schrijvershof op de margrietsingel in Rijswijk

INGREDIENTEN

, , 4 middelgrote artisjokken, citroensap, zout, olijvonaise knoflook van Remia, melk, fijngeknipte kervelblaadjes., ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Portugese Artisjokken

INGREDIENTEN

4 artisjokken - 4 tomaten - 1 ui - 1 teen knoflook en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2003
  • Portugees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Artisjokken met voorjaarsgroenten

INGREDIENTEN

4 artisjokken * peper * zout * 1 dl kalfsbouillon * 1 dl witte wijn * 10 krielaardappelen * doperwten * worteltjes * 3 tomaten * boter.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

lam en artisjokken

Lamsvlees met artisjokken in ei citroen saus

INGREDIENTEN

1500 gr lamsvlees, 6 artisjokken, bosje dille, 1 ui, 2 lente-uitjes, 50 gr boter, 2 eieren, 2 citroenen, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde Artisjokken

DEze gevulde artisjokken zijn een echte traktatie

INGREDIENTEN

4 artisjokken, 1 citroen, zout, 1/2 blikje gemengde groenten ( macedoine ), 1 tl bloem, 1 tl garnalenboter, gemaakt van 1/2 el boter envan 1:2 el gepelde garnalen, 50 g garnalen om te garneren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  •  
  •  20-30 min.

Verse Artisjokken

INGREDIENTEN

4 verse artisjokken, witte wijnazijn, zaanse mosterd, mayonaise, bloemenhoning.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  •  
  •  20-30 min.

Gevulde Artisjokken

INGREDIENTEN

4 artisjokken, 4 ansjovisfilets, 50 gram kappertjes, 200 gram tonijn uit blik, 6 etl. olie, 1 teentje knoflook, 2 dl water, zout, zwarte gemalen peper, , , , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
Artisjokken

Artisjokken

Artisjok is een groente die vooral doet denken aan grootmoeders tijd en tegenwoordig niet meer zoveel gegeten wordt. Ergens is dit zonde, want artisjokken zijn een lekkere groente en er is van alles mee mogelijk. De bladeren van de artisjokken worden het vaakst gegeten, maar ook het hart van de artisjok is eetbaar. Artisjokken zijn meestal niet in de supermarkt te koop, bij de groenteboer of bij een marktkraam zijn ze meestal wel verkrijgbaar. Ben je benieuwd geworden naar deze groentesoort en wil je eens een recept uitproberen? Kijk dan hieronder voor een aantal eenvoudige maar lekkere recepten met artisjokken.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top