artisjokken
Dit is echt veel sneller en handiger dan in de pan
Maximaal 2 artisjokken
Verpak de artisjokken elk apart in magnetronfolie. Verhit ze ca. 5 min. op ca. 700 watt. Laat de artisjokken nog 5 minuten afgedekt nagaren.
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-05-19990-10 min.
Artisjokken
Artisjokken worden al heel lang niet meer door uitsluitend de elite gegeten. Artisjokken zijn er voor iedereen al heeft menige Nederlander ze nog nooit geproefd.
4 verse artisjokken, - 2 eetl. limoen of citroensap, - 2 theel. zout. Voor de vinaigrette, - 1.5 eetl. limoen of citroensap, - zout, - witte peper uit de molen, - 1 mespunt scherpe kerriepoeder (Madras), - 1 eetl. grove (Zaanse) mosterd, - 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie, - 1 sjalotje, ragfijn gesnipperd, - 6 a 7 eetl. olijfolie (extra vierge),
- Nederlands Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-07-2001Nederlands Voorgerecht60-120 min.
Artisjokken
De artisjok is een distelachtige plant met viltige bladeren en blauwpaarse bloemen. De omwindselbladen en de vruchtbodems (fonds d'artichauts) worden als groente gegeten.
Artisjokken, gesmolten boter.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-2001Nederlands30-60 min.
Artisjokken
4 artisjokken, - 1 citroen, - snufje zout, - 1 dl witte wijn, - 1 eetlepel fijngehakte ui, - 50 gram Blue Band margarine, - 1 dl slagroom,
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2002Frans Bijgerecht30-60 min.
Artisjokken
4 artisjokken - 1 citroen - 12 eetlepels citroensap - zout - 2 eieren - 40 g zwarte olijven - peper van de molen - mespuntje mosterd 1 teentje knoflook - 8 eetlepels groentebouillon - 5 eetlepels olijfolie - 5 eetlepels tafelolie - bieslook
- Belgisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-11-1999Belgisch Bijgerecht20-30 min.
Artisjokken
Artisjokken zijn erg lekker, je moet ze koken in gezouten ( niet te veel zout) water tot de blaadjes met een klein rukje makkelijk loslaten. De blaadjes doop je dan in een vinaigrette van olie, azijn, mosterd en een beetje honing en uitgeperste knoflook of een lekkere mayo/knoflooksaus. De blaadjes schraap je af met je tanden. Zodra je bij het hooi aan bent gekomen (je ziet vanzelf wat ik bedoel), haal je het eruit. Het hooi wordt niet gegeten. Daarna kom je bij het lekkerste hapje van de artisjok: het artisjokkenhart. Het hart in blokjes snijden en met knoflookmayonaise en wat doperwtjes als saladehapje met een goed glas wijn. door al de saus niet al te mager, maar lekker!
Artisjok, azijn, olie, peper, knoflook en mayonaise
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-09-1999Frans Voorgerecht10-20 min.
Artisjokken
De manier om lekkere artisjokken te maken, met een paar tips voor dressings.
* 4 artisjokken, , voor vinaigrette:, * olijfolie extra vierge, * balsamicoazijn, * peper, * zout, * citroensap, , voor tuinkruidendressing:, * vinaigrette (zie boven), * fijngehakte bieslook, * fijngehakte peterselie, * fijngehakt sjalotje, , sinaasappeldressing:, * sap van 2 sinaasappelen, * mayonaise, * beetje room, * zout, * peper, * mespuntje suiker, * oranje gedeelte sinaasappelschil (in dunne reepjes gesneden)
- Frans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-07-2001Frans Voorgerecht60-120 min.
Artisjokken
4 artisjokken, zout
- Internationaal Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-09-2002Internationaal Bijgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Artisjokken
Snel, simpel, gezond en lekker
Blik artisjokharten, 1 Gekookt ei, Parmaham of Serano, Rucola, Pijnboompitten, Bosuitje, Milde Olie, Balsamico, pittige mosterd, Honing, Zwarte peper, Grof Zeezout,
- Europees
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-07-2015Europees10-20 min.
artisjokken
Nvt
- Regionaal Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-2004Regionaal Bijgerecht0-10 min.
Artisjokken Met Vinaigrette
Eenvoudig maar o zo lekker
2 artisjokken,citroenen, olijfolie, zonnebloemolie, peper,zout,mosterd, knoflook, gehakte peterselie, geknipte bieslook.
- Frans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-04-1999Frans Voorgerecht60-120 min.
Artisjokken, gekookt
4 artisjokken * citroensap * zout.
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-01-2006Frans Bijgerecht30-60 min.
gevulde artisjokken
Lekker voorgerecht
Kleine artisjokken, knoflook,ui peterselie,bacon,olijfolie zout en peper 2 a 3 artisjokken p.p.
- Spaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-05-2001Spaans60-120 min.
artisjokken met wijn-roomsaus
Goed uitkijken, anders eet je je vingers ook op
2 artisjokken, 1 citroen, 1 dl droge witte wijn, 1 el fijngehakte ui, 50 gr. boter, = dl slagroom,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-06-1999Frans Voorgerecht20-30 min.
Gekookte artisjokken
De Artisjok is een distelplant waarvan de nog niet geopende knop eetbaar is. Deze groenten is afkomstig uit Italie, Spanje, Franrijk. Verse artisjokken zijn slechts enkele dagen houdbaar.
4 verse artisjokken, zout, sap van 1 citroen.
- Internationaal Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-10-2001Internationaal Bijgerecht30-60 min.
Artisjokken met ei
4 artisjokken * 2 uitjes * boter * melk * 3 eieren.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2006Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Artisjokken met vinaigrette
Een heerlijk puur voorgerecht zonder al te veel poespas. De saus niet aanpassen want is zo super! Van grote artisjokken eet je alleen de bodem en het zachte stukje van de blaadjes. Verrukkelijk!!!!
Voorgerecht (4 personen):, , 4 grote artisjokken, 3 el azijn, zout, , voor de vinaigrette (geen honing/suiker/zoetstof toevoegen want dat is echt niet lekker):, , 2 el rode wijnazijn, 2 tl mosterd, zout, peper, 6 el olijfolie (een goede > extra vierge), ,
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-08-2004Voorgerecht30-60 min.
gevulde artisjokken
8 kleine artisjokken, bacon in blokjes, ui, knoflook,peterselie,olijfolie,zout en peper.
- Spaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-08-2001Spaans Voorgerecht30-60 min.
Artisjokken met saus
4 artisjokken * zout * citroensap * mayonaise * diverse dipsausjes.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2006Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Gefrituurde Artisjokken
8 kleine artisjokken., 6 citroenen., 1 bosje gehakte peterselie., 1 dl olijfolie., pezo.
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-05-1999Frans Voorgerecht0-10 min.
Gefrituurde artisjokken
Gefrituurde artisjokken.
4 -6 Artisjokken van zon 5 cm diameter, olijf of zonnebleom olie om te frituren, grof zeezout
- Mediterraan
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-04-2014Mediterraan0-10 min.
Gekookte Artisjokken
Carfiofi bolliti
4 ARTISJOKKEN, 2 EETLEPELS CITROENSAP, 7 LITER WATER, 2 EETLEPELS VERMOUTH, ZOUT, PEPER, 2 EETLEPELS SLAGROOM, 150 GRAM IJSKOUDE BOTER,
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-07-2000Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Artisjokken Met Kaas
233 Kcal., 11,7 Prot., 8,7 Vet, 27 Koolhydraten p.p.
4 middelgrote artisjokken, 200 gr kaas, 200 gr uien, 20 gr boter, 1 eetl maizena, 0,5 L bouillon, zout en citroen,
- Slanke keuken Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2001Slanke keuken Bijgerecht20-30 min.
Gefrituurde artisjokken
10 kleine artisjokken - witte bloem - 3 a 4 geklopte eieren - 6 a 7 dl olijfolie (voor het frituren) - zout.
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-07-2001Italiaans20-30 min.
Gefrituurde artisjokken
, 10 kleine artisjokken, , witte bloem, , 3 a 4 geklopte eieren, , 6 a 7 dl olijfolie (voor het frituren), , zout,
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-07-2005Nederlands Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gefrituurde artisjokken
, 12 kleine artisjokken - 2 citroenen - olijfolie om te frituren - 4 el bloem - zout - peper - grof zeezout,
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2008Spaans20-30 min.
Artisjokken Met Gruyerekaas
Het smaakt zoals het eruit ziet.
4 artisjokken - 240 gram gruyerekaas - 1 teentje knoflook - 1 bosje peterselie - 5 eetlepels olijfolie - zout, peper -
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Gevulde artisjokken
400 gr rundergehakt, italiaanse kruiden, zout, peper, 4 artisjokken, 1 citroen, 1 ui, 2 bollen mozzarella, 450 gr. toscaanse aard. partjes (Lidl), olijfolie.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-08-2008Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde artisjokken
4 artisjokken, 250 g gehakt, 150 g gekookte ham, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel, 1/2 l bouillon, citroensap, zout, peper,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-08-2001Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Artisjokken Met Vinaigrette
Lekker voorgerecht om lang mee te doen!
4 grote artisjokken, 3 el azijn, zout. Voor de vinaigrette: 2 el rode wijnazijn, 2 tl mosterd, zout, peper, 2 el bouillon (groente) 4 el olijfolie, 2 el fijngesneden bieslook.
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-1999Frans Voorgerecht30-60 min.
Artisjokken met vinaigrette
Heerlijk voorgerecht waar je lekker lang van kunt genieten omdat er veel tijd gaat zitten in het eten van de vele blaadjes
* 4 grote artisjokken * 3 el azijn * zout, Voor de vinaigrette: 2 el rode wijnazijn * 2 tl mosterd * zout en peper * 2 el kippenbouillon van tablet * 4 el olijfolie * 2 el fijngesneden bieslook
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-05-2003Voorgerecht30-60 min.
Artisjokken Met Geitenkaasdressing
Lekker pittig vegetarisch voorgerecht uit de magnetron
1 eetlepel(witte-wijn)azijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel(noten)olie, 75 gr geitenkaas ( zachte ), zout / peper, 1/2 zakje hzelnoten ( a 65 gr baukje), 1 blik artisjokken ( 400 gr.), 1/2 zakje sla, honing
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-11-2000Frans0-10 min.
Artisjokken met saus
3 eetl citroensap, 4 artisjokken, 3 teentjes knoflook, 1 eetl paprikamelange, potje a 170 gr, ? theel chilipoeder, 5 eetl mayonaise, zout, peper, , SAUS, 5 eetl mayonaise, zout, peper, ? sinaasappel, 1 eetl balsamicoazijn, 5 eetl olijfolie, ? zakje bieslook a 15 gr,
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-09-2002Voorgerecht60-120 min.
Artisjokken Met Knoflook-Kervelsaus
Met dank aan groentekraam Schrijvershof op de margrietsingel in Rijswijk
, , 4 middelgrote artisjokken, citroensap, zout, olijvonaise knoflook van Remia, melk, fijngeknipte kervelblaadjes., ,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-01-2001Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Portugese Artisjokken
4 artisjokken - 4 tomaten - 1 ui - 1 teen knoflook en peper
- Portugees Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-03-2003Portugees Bijgerecht20-30 min.
Artisjokken met voorjaarsgroenten
4 artisjokken * peper * zout * 1 dl kalfsbouillon * 1 dl witte wijn * 10 krielaardappelen * doperwten * worteltjes * 3 tomaten * boter.
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2006Frans Bijgerecht30-60 min.
lam en artisjokken
Lamsvlees met artisjokken in ei citroen saus
1500 gr lamsvlees, 6 artisjokken, bosje dille, 1 ui, 2 lente-uitjes, 50 gr boter, 2 eieren, 2 citroenen, zout en peper
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-03-2000Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Gevulde Artisjokken
4 artisjokken, 4 ansjovisfilets, 50 gram kappertjes, 200 gram tonijn uit blik, 6 etl. olie, 1 teentje knoflook, 2 dl water, zout, zwarte gemalen peper, , , , , , , , ,
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-06-2000Voorgerecht30-60 min.
Artisjokken, gevuld
4 artisjokken * zout * 250 gram paddestoelen * 1 uitje * fijngeknipte peterselie * 1 dl oijfolie * 100 gram gekookte ham * 4 plakjes spek * 1/2 dl tomatenpuree * 1/2 dl bouillon * 1/2 dl witte wijn.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2006Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Gevulde Artisjokken
DEze gevulde artisjokken zijn een echte traktatie
4 artisjokken, 1 citroen, zout, 1/2 blikje gemengde groenten ( macedoine ), 1 tl bloem, 1 tl garnalenboter, gemaakt van 1/2 el boter envan 1:2 el gepelde garnalen, 50 g garnalen om te garneren
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-07-200020-30 min.
-
artisjokken
van Feara , 1 recepten, 0 volgers