Arroz Con Pollo
Spaanse kip met rijst
8 kipkarbonades of drumsticks 3 eetlepels olijfolie 1 ui, fijngehakt 3 teentjes knoflook, fijngehakt 200 gr rijst (geen snelkookrijst) 2 rode pepers, in ringen gesneden 1 blik tomatenblokjes 1 blik zwarte of kidneybonen 1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt 1 dl kippenbouillon (blokje) 2 eetlepels verse koriander, gehakt 1 avocado, in plakken gesneden ter garnering enkele blaadjes koriander en zure room ter garnering zout naar smaak 2 theelepels gedroogde pepertjes, gehakt 2 theelepels gemalen komijn 2 theelepels chilipoeder 2 theelepels zout 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
Meng in een kom alle kruiden door elkaar. Smeer de kip in met de kruiden. Laat dit minstens 1 uur marineren in de koelkast.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Braad de kip aan en keer regelmatig, totdat alle kanten goed bruin zijn (ca. 5 minuten). Haal de kip uit de pan en leg deze op een schotel. Voeg nog 1 eetlepel olijfolie in de pan. Fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten totdat de ui glazig is. Voeg de rijst toe en bak deze ca. 2 minuten mee in de olie, onder voortdurend roeren. Voeg de kippenbouillon toe, de gedroogde pepertjes, de blokjes tomaat met sap, de zwarte of kidneybonen, mais en zout. Breng aan de kook; voeg kip wederom toe. Doe het deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat dit 20 minuten sudderen. Draai de kip dan om en laat nogmaals 20 minuten sudderen of totdat de kip gaar is.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-04-2003Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Arroz con pollo
Dit is een veel voorkomend gerecht in Latijns America, elke land, streek heeft zo zijn variaties. Dit is dus slechts een van de vele mogelijke varianten. Ik maak het vrij vaak, zo doordeweeks, maar ook voor bezoek, altijd een hit en gemakkelijk voor een groot gezelschap te bereiden.
2 kippenpoten of 4 drumsticks, 3-4 sausijzen, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, 2 paprika`s, 400 g blik tomatenblokjes, 1/2 glas droge witte wijn of bier, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel paprika, 1 theelepel kurkuma, 1 laurierblad, 2 teentjes knoflook, chilipeper naar wens, zout en peper, 300 g rijst
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-07-2012Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Arroz con pollo
1 1/2 kilo kipdelen -, 2 flinke uien -, 2 teentjes knoflook -, 300 gram diepvries doperwtjes -, 4 eetlepels olijfolie -, 150 gram mager rookspek, in blokjes -, zout en versgemalen peper -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1 blik gepelde tomaten in blokjes -, 1 liter water -, 400 gram rijst, geen snelkookrijst -, 1 eetlepel fijngehakte peterselie om te bestrooien, , , ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-01-2003Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
arroz con pollo
500g.Kippenpoten, 1 teentje knoflook uit de knijper, 2 1/2 theel. pikante paprikapoeder, peper uit de molen, zout, 50g. boter, 150g. in blokjes gesneden mager rookspek, 2 middelgrote gesnipperde uien, 300g. droogkokende rijst, 250g.gepelde tomaten zonder zaad, 1/2l. kippenbouillon, soja, aroma, 4 eetl. fijngehakte peterselie,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-04-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
arroz con pollo
Kip met rijst
400 gr. kipfilet, 200 gr. chorizo in plakjes gesneden, 2 uien, 2 t. knoflook, saffraan, kippebouillontbl.,boter, olie, 1 pak droogkokende rijst(geen snelkookrijst), 250 gr. doperwtjes,2 rode paprika`s.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2002Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Arroz con pollo (Colombia)
1 pond varkensvlees, 1 kip, 1 ui, 2 tomaten, 1 takje peterselie, 1 takje selderij, 1 pond rijst, 2,5 ons spercieboontjes, handjevol kappertjes, chorizo, naar smaak, van tevoren gebakken.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-01-2009Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Arroz con pollo
Rijst met kip voor 8 personen
1 kilo kip (poten, vleugeltjes of borst naar verkiezing), 3 paprika's, 3 grote uien, djintan (om de kip rijkelijk te bestrooien), citroen of azijn, peper en zout, tabasco, zoute soja, 2 bouillontabletten, 1 groot blik tomatenpuree, 8 kopjes rijst, boter,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Arroz con pollo
1 1/2 kilo kipdelen -, 2 flinke uien -, 1 a 2 teentjes knoflook -, 300 gram diepvries doperwtjes -, 4 eetlepels olijfolie -, 150 gram mager rookspek in blokjes -, zout en versgemalen peper -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1 blik gepelde tomaten in blokjes -, 1 liter water -, 400 gram rijst geen snelkookrijst -, 1 eetlepel fijngehakte peterselie om te bestrooien, , , ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2002Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Arroz con pollo
Ca; 1? kg kipdelen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 300 gr diepvries doperwtjes, 4 el olijfolie, 150 gr mager rookspek in blokjes, zout, versgemalen peper, 1 el paprikapoeder, 1 blik gepelde tomatenblokjes, 1 l water, 400 gr rijst (geen snelkookrijst), fijngehakte peterselie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-08-2003Hoofdgerecht30-60 min.
Arroz con pollo
1 braadkip, zout, peper, 8 eetlepels olie, 1 eetlepel boter, 2 glazen sherry, 1 eetlepel tomatenpuree, 12 gevulde olijven, 1 ui, 300 gr rijst, 6 dl bouillon
- Spaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-09-2002Spaans Hoofdgerecht0-10 min.
Arroz con pollo
1 in stukken gesneden maiskip, olijfolie, 1 groene paprika in blokjes, 1 gehakte ui, 2 gehakte tenen knoflook, 3 kleingesneden tomaten zonder zaadjes, een klein plukje saffraan, 300 gr rondkorrelige rijst toe, scheut witte wijn, 1 liter magere kippenbouillon
- Spaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-09-2002Spaans Hoofdgerecht0-10 min.
Arroz Con Pollo
Circa 1,5 kg kipdelen, 2 flinke uien, 1 tot 2 teentjes knoflook, 300 g doperwtjes (diepvries), 4 eetl. olijfolie, 150 g mager rookspek, in blokjes, zout en versgemalen peper, 1 eetl. paprikapoeder, 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g), 1 l. water, 400 g rijst (geen snelkookrijst), fijngehakte peterselie om te bestrooien,
- Spaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-03-2001Spaans Hoofdgerecht60-120 min.
Arroz con pollo
1 1.2 kilo kipdelen -, 2 flinke uien -, 1 tot 2 teentjes knoflook -, 300 gram doperwtjes diepvries -, 4 eetlepels olijfolie -, 150 gram mager rookspek in blokjes -, zout en versgemalen peper -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1 blik gepelde tomaten in blokjes a 400 gram -, 1 liter water -, 400 gram rijst geen snelkookrijst -, 1 eetlepel fijngehakte peterselie om te bestrooien, , , , , ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-11-2002Spaans Hoofdgerecht30-60 min.