Arroz con Leche
Rijstepap op zijn spaans!
5 dl melk, 1 opengesneden vanillestokje, 1 kaneelpijpje, schil van halve citroen, 100 gr dessertrijst, 75 gr suiker, 60 gr boter, 3 eidooiers, 1 tl kaneel
Melk met vanillestokje, kaneelpijpje en citroenschil langszaam aan de kook brengen. Smaakmakers verwijderen en rijst in de melk strooien. Het geheel 12 minuten (of zo lang als op verpakking rijst staat) laten koken tot een zachte pap ontstaat. (let op: goed roeren om aanbranden te voorkomen). Roer boter en suiker door de pap en neem het van het vuur. Roer de eidooiers door de pap en serveer meteen.
- Spaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-02-2003Spaans Nagerecht10-20 min.
arroz con leche
Rijstepudding
60 gr. rijst, 7 1/2 dl. melk, suiker naar smaak, snufje zout, geraspte sinaasappel- of citroenschil naar smaak, kaneelpoeder
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-09-2000Internationaal Nagerecht20-30 min.
Arroz con leche
Rijst met melk. Dit gerecht wordt in het verre zuiden geserveerd als verwennerij voor gehandicapten & kinderen. Normaal wordt het bestrooid met kaneel, maar je kan het ook versieren met druiven of partjes mandarijn.
1,5 liter melk, 1 kaneelstokje, schil van 1/2 citroen, snufje zout, 100 gram suiker, 250 gram rijst (zoete of kortkorrelige), 1 theelepel brandy, 1 theelepel anis (Likeur gemaakt van steranijs), 2 eetlepels boter, 3 eierdooiers, kaneel
- Spaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-06-2002Spaans Nagerecht30-60 min.
Spanje: Arroz con leche
Rijst met melk
1,5 liter melk/, 1 kaneelstokje/, schil van 1/2 citroen/, snufje zout/, 100 gram suiker/, 250 gram rijst (zoete of kortkorrelige/), 1 theelepel brandy/, 1 theelepel anis (Likeur gemaakt van steranijs)/, 2 eetlepels boter/, 3 eierdooiers/kaneel
- Spaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-04-2001Spaans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Arroz con leche
Mijn dochters vragen regelmatig om deze rijstepap "omdat mijn tand loszit". Opvallend is wel hoe lang die tanden los blijven zitten...
1 liter melk, schil van 1 citroen, 250 ml room, 250 gr dessertrijst, 90 gr suiker, kaneel
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-12-2020Spaans10-20 min.