Arroz Doce
Portugese rijstpudding
1 citroen 1 sinaasappel 200 gram dessertrijst snufje zout 1 liter volle melk 1 kaneelstokje 100 gram suiker 1 eetlepel boter 2 eierdooiers kaneelpoeder
Citroen en sinaasappel goed schoonboenen.
Snijd van de citroen en sinaasappel reepjes dunne schil van ca. 5 cm af. In pan rijst met sinaasappel- en citroenschil, ca. 5 dl water en snufje zout aan de kook brengen. Rijst onafgedekt ca. 5 minuten laten sudderen tot rijst water heeft opgenomen. Melk en kaneelstokje toevoegen en geheel op heel laag vuur onafgedekt ca. 20 minuten laten sudderen tot melk is opgenomen, regelmatig doorroeren. Kaneelstokje verwijderen. Suiker, boter en eierdooiers door rijst roeren. Op laag vuur blijven roeren tot eierdooiers ook door rijst zijn opgenomen en rijst romig is. Nog ca. 5 minuten al roerend zachtjes laten koken. Rijstpudding over vier schaaltjes verdelen en ca. 2 uur in de koelkast zetten.
- Portugees Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-03-2004Portugees Nagerecht30-60 min.
Portugese arroz doce
Dit is Portugees voor zoete rijst, een simpel snel klaar te maken recept. In Portugal heeft bijna ieder restaurant dit op de menu-kaart staan.
1 liter melk, 4 eetl. rijst, 6 eetl. suiker, 4 st. eieren, citroenschil, kaneel,
- Portugees Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-09-1999Portugees Nagerecht10-20 min.
Arroz doce uit Portugal
Een traditioneel Portugees nagerecht en lekker.
250 gr. rijst. (ik gebruik rondkorrelrijst)., 3/4 l.olle melk., 150 gr. suiker., 2 stukjes citroenschil., 3 eidooiers., 1/2glas port., gemalen kaneel.
- Portugees Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2004Portugees Nagerecht30-60 min.
Arroz Doce 43
1/2 liter melk of soja, 1 vanillestokje, zout, 50 gram rijst, 100 gram suiker, 14 gram gelatine, 1/4 liter slagroom, 2 eiwitten, 100 gram gepelde amandelen, 2 eetlepels Licor 43
- Geplaatst op17-03-2011
Arroz de Peixe
Een fantastische Portugese schotel met als basis rijst, koriander, veel vocht en heerlijke vis (bij voorkeur zeeduivel).
Vis: liefst zeeduivel (die engerd), maar dat is lang niet altijd verkrijgbaar, dus andere stukken vis kunnen ook, wel witvis! Reken een 150-200 gram p.p. De vis in flinke brokken., Grote garnalen zoals tiger shrimp, met kop en staart, 2 – 3 p.p., Eventueel een kipfilet erbij (is lekkere combinatie), 4-5 volle lepels olijfolie, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 1 grote tomaat, Flinke bos verse koriander, Paar takjes peterselie, Glas witte droge wijn, Visbouillon, of kippenbouillon, of combinatie (experimenteren naar eigen voorkeur), Zout en veel verse peper, Pimento doce, zoete paprikapoeder, 2 eetlepels,
- Portugees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-09-2012Portugees Hoofdgerecht20-30 min.
Portugal: Rijstpudding
* Arroz doce *Deze in Portugal zeer geliefde rijstpudding wordt op smaak gebracht met kaneel en citroenschil.
1,5 l melk, 1 kaneelstokje, 2-3 reepjes citroenschil, 65 g rijst, 65 g suiker, 3-4 eierdooiers
- Portugees Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-11-1999Portugees Nagerecht> 120 min.