Forel op Ardeense wijze
Gemakkelijk en lekker visgerecht!! Lekker zomers!
4 gekuiste forellen - 250 g. champignons - 150 g. Ardeense ham in plakjes - 0.5 dl witte wijn -1 dl room - 1/2 citroen - 2 eetlepels gehakte peterslie - 2 soeplepels gehakte bieslook - zout en peper
Verwijder de vinnen en ogen van de forellen. Spoel de vissen vanbinnen en vanbuiten met koud water. Dep droog en leg in een ovenschotel. Maak de champignons schoon, snijd ze in stukjes en besprenkel ze met een scheutje citroensap. Voeg de in stukjes gesneden ham toe en kruid met peper.
Vul de forellen met dit mengsel en schik de rest errond. Besprenkel met de witte wijn en bestrooi met de peterselie en bieslook. Zet de schotel in de op 180?C voorverwarmde oven. Laat 1 uur bakken. Neem de forel uit de schotel, voeg de room erbij en kruid naar wens. Doe alles in een steelpannetje en laat vlug indikken op een hevig vuur.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-05-2004Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
forel op ardeense wijze
4 gekuiste forellen, 250 g champignons, 150 g Ardeense ham in plakjes, 0,5 dl witte wijn, 1 dl room, 1/2 citroen, 2 soeplepels gehakte peterselie, 2 soeplepels gehakte bieslook, zout en peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-12-1999Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Forel op Ardeense wijze
4 gekuiste forellen, 250 g champignons, 150 g Ardeense ham in plakjes, 0,5 dl witte wijn, 1 dl room, ? citroen, 2 soeplepels gehakte peterselie, 2 soeplepels gehakte bieslook, zout en peper, ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-05-2005Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Forel Op Ardeense Wijze
4 gekuiste forellen, 250 g champignons, 150 g Ardeense ham in plakjes, 0,5 dl witte wijn, 1 dl room, ? citroen, 2 soeplepels gehakte peterselie, 2 soeplepels gehakte bieslook, zout en peper,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-04-1999Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Forel op ardeense wijze
Lekkere vis-ovenschotel Makkelijk
4 gekuiste forellen, 250 g. champignons, 150 g ardeens ham in plakjes, 0.5 dl. witte wijn, 1 dl. room, 1/2 citroen, 2 soeplepels gehakte peterselie, 2 soeplepels gehakte bieslook, zout en peper
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-06-2004Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Forel Op Ardeense Wijze.
2 verse forellen, 80gr mager gerookt spek, 75ml witte wijn, 1el bloem, 150gr verse champignons, 10gr boter, 1el gehakte peterselie, 1el verse room, peper, 1el maismeel opgelost in een beetje water, 2 sjalotten, schijfje citroen.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-06-1999Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Gevulde Ardeense forel met shi-itake
6 forellen - klontjes boter - kruidentuiltje - 1 glas droge witte wijn. Voor de vulling : 150 gr broodkruim, geweekt in melk en uitgeknepen - 30 gr gesnipperde ui, aangefruit in wat boter - 1 gehakt sjalotje - 75 gr rauwe shi-itake, in stukjes - gehakte bieslook en peterselie - peper en zout - muskaatnoot - 1 ei.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-2000Belgisch30-60 min.
Forel op Ardeense wijze
2 verse forellen ; 80 g mager gerookt spek ; 75 ml witte wijn ; 1 el bloem ; 150 g verse Parijse champignons ; 10 g boter ; 1 el gehakte peterselie ; 1 el verse room (15% vetgehalte) ; 20 draaien van de pepermolen ; 1 el maismeel opgelost in een beetje water ; 2 sjalotten ; schijfjes citroen
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-08-2001Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Truite a l'Ardennaise
Forelletje op zijn Ardeens
-1 gekuiste forel, -1 ui, -100 g Ardeense ham, -1 potje creme fraiche, -wat peterselie
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-08-2002Belgisch20-30 min.