Ardeens gebraad met romige mosterd/uiensaus
Voor de mensen die dit niet kennen; dit is een gebraad van varkensvlees (ham of filet) dat licht wordt gepekeld en dan wordt gerookt en wat daardoor zijn typische smaak heeft.Neem een stuk van ongeveer 1 kilo. Het heeft verder geen kruiden meer nodig.Ik had zo'n stuk gebraad meegebracht en ik heb even gegoogeld om wat ideetjes op te doen voor een saus omdat ik dit gerecht nog niet eerder had gemaakt. De ingrediënten en de bereidingswijze heb ik verder zelf naar eigen inzicht aangepast. Dus een beetje van Internet en een beetje van mezelf zullen we maar zeggen. Al met al een gerecht om te onthouden en daarom dat ik het hier neerzet.
Ingrediënten 5 personen
1 kg Ardeens gebraad, 2 uien, 1 glas droge witte wijn, 2 tenen knoflook, 2 el grove mosterd, 2 dl kookroom, evt. een beetje bouillon als de saus te dik wordt, braadboterBereidingswijze
Braad het vlees eerst rondom mooi goudbruin aan in een panbak de uien met de knoflook in een andere pan en doe hier de wijn bijdoe het geheel over in een dichte Ovenschaal het vlees in het midden en rondom het uienmengselzet het geheel een uurtje in de oven op 180 graden (tussendoor enkele malen het vlees omkeren en eventueel een beetje bouillon toevoegen als het te droog wordt)haal op het laatst het vlees uit de schaal en doe de rest in een pannetje om de saus af te makenvoeg de mosterd en de room daaraan toen en maak de saus op gewenste dikte af