Uiensalade met tomaten en paprika's
Liefhebbers van uien opgelet! Dit recept geldt als een van de meest populaire voor salades met uien. De oorsprong van het recept ligt in India of Pakistan.
De 'piaz kachumbar', zoals de naam van het gerecht in India luidt, kan met vrijwel alle uiensoorten worden samengesteld. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de ietwat zoete rode uien uit het Midden-Oosten. De vrij scherpe blanke (gele) uien …
Ingrediënten 4 recipe.people
3 middelgrote uien, in smalle ringen gesneden, zout, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 3 eetl. limoen- of citroensap, gezeefd, 3 grote rijpe tomaten, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden, 1 eetl. grof geraspte verse gemberwortel , 1 rode en 1 groene Spaanse peper, ontdaan van uiteinden, zaad en zaadlijsten, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes, 'draadjes', gesneden, 1 rode en 1 groene paprika, ontdaan van kernen, zaad en zaadlijsten, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden , 2 eetl. fijngehakte korianderblaadjes of (blad)peterselie, 4 limoentjes of kleine citroenen, in partjes gesneden ,