Mediterraanse kalkoenstoverij
Fans van veel smaak zullen dit recept absoluut kunnen appreciëren. De mediterraanse keuken bestaat immers niet echt, het is zo'n ruim gebied dat het een noemer is om veel verschillende stijlen te duiden (Frans, Italiaans, Spaans, Noord-Afrikaans, Arabisch,...). Die waaier aan smaken en invloeden komt heel uitgebreid aan bod in dit originele recept dat bovendien al het werk aan jouw slowcooker ove …
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram kalkoenblokjes, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 ui gesnipperd, 1 teen look geplet, 2 stengels selder in stukjes gesneden, 2 wortelen in stukjes gesneden, 1 rode paprika in stukjes gesneden, 250 gram kikkererwten, 8 vijgen in kwartjes gesneden, 100 gram groene linzen gedroogd, 400 gram tomatenblokjes (blik), 1 glas krachtige rode wijn, 2 dl kippen- of groentebouillon, enkele takjes peterselie, enkele takjes tijm, enkele takjes oregano, 2 blaadjes laurier, 1 toefje harissa, komijn gemalen, ras el hanout, olijfolie, peper en zout