Applecrumble
200 gr. meel 100 gr. boter 90 gr. suiker 4 appels kaneel
Doe meel, boter en suiker in de keukenmachine en snij dit tot een korrelig geheel. Snij de appels in schijfjes en verdeel ze in een ovenschotel. Strooi er iets kaneel over. Strooi het meelmengsel er over en schud de schaal zodat het mengsel zich zet. Verwarm dit een half uur in een oven van 180 C. Serveer met warme custard (gele/vanille) vla of ongeklopte slagroom.
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2004Engels20-30 min.
Applecrumble
Crumble kun je met allerlei fruit maken, deze versie is met appels.
200 gram bloem , 100 gram suiker , 100 gram boter, 4 appels, 1 eetlepel vanillesuiker, Scheutje Calvados, Beetje citroensap, Kaneel naar smaak, Eventueel een handje rozijnen, Slagroom voor bij het serveren,
- Engels Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-10-2015Engels Nagerecht30-60 min.
Applecrumble
Warm echt Engels toetje
5 of 6 zure kookappels (Bramleys zijn perfect), 2 kopjes volkoren meel, 1 kopje havervlokken, suiker naar smaak (4 eetlepels), 40-50 gr margarine, kaneel als je dat lekker vindt., En suiker voor de appels.
- Engels Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-2002Engels Nagerecht20-30 min.
Applecrumble
Een heerlijk toetje, net anders dan een normaal appelcrumble dessert.
Appel (1,5 of 2 geschild in schijfjes) 1 Handpeer (in schijfjes), Gele rozijnen, crumbledeeg (kant en klaar of zelf maken met 75gr roomboter, 75 gr bloem, 125 gr suiker, zakje vannillesuiker en 1/2 tl kaneel) Kaneelroomijs, Slagroom
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-04-2010Nagerecht30-60 min.
Applecrumble
Heerlijk toetje in combinatie met ijs
2 appels, klein potje appel-abrikozencompote, 100 gr bloem, 100 gr suiker, 50 gr boter
- Engels Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-03-2002Engels Nagerecht0-10 min.
Applecrumble
- 4 flinke appels, Voor het kruimeldeeg:, - 1 el citroensap, - 75 g boter, - 4 eetl. appelsap, - 75 g bloem, - 25 g rozijnen, - 75 g bruine basterdsuiker, - 1 tl kaneel, - wat zout,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-12-1998Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Applecrumble
4 appels(geen goudreinetten), 3 eetlepels suiker, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 75 g zelfrijzend bakmeel, 100 g bruine suiker, 50 g boter
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2013Engels30-60 min.
- Eigen recept
Applecrumble
* 75 gr koude boter, * 50 gr witte basterdsuiker, * 100 gr bloem, * 1 theel kaneel, * 2 theel water, * 0 naar smaak zout, * 0 naar behoefte appelcompote www.smulweb.nl/recepten/1383582/Appelcompote
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2010Nederlands Nagerecht30-60 min.
Applecrumble
Warme appel-kruimeldessert.
300 g bloem, 120 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, 175 g gesmolten en afgekoelde boter, 2 appels, kaneel.
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-03-2001Goedkoop en snel Nagerecht30-60 min.
applecrumble
Heel simpele, heel lekkere appeltaart
Voor de vulling:, appelen, bv goudreinetten, kaneel met suiker, voor het deeg:, 1 dl boter, 2 dl suiker, 3 dl bloem, bakpoeder, zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-200230-60 min.
applecrumble
Dit warme appelgerecht smaakt heerlijk met koele vanillevla of iets opgeklopte creme fraiche.
4 flinke appels, 1 eetl. citroensap, 4 eetl. appelsap, 25 g rozijnen, , Voor het kruimeldeeg:, 75 g boter, 75 g bloem, 75 g bruine, basterdsuiker, 1 theel. kaneel, zout,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-04-1999Nagerecht0-10 min.
Applecrumble
Vier appelen, 10 gram boter voor in de pan, 25 gram bruine suiker voor in de pan, mespunt kruidnagel, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram bruine suiker voor door het deeg, 50 gram gesmolten boter voor door het deeg, zout, vanillevla of ijs
- Engels Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2000Engels Nagerecht20-30 min.
Applecrumble
1 appel 4 eetl. suiker kaneel, , 150 gr. bloem 40 gr. suiker 50 gr. harde boter, , vanillevla,
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-08-2002Amerikaans30-60 min.
Applecrumble
Bij ons een zeer geliefd nagerecht. Het liefst met een bol vanilleijs erbij.
2 stevige, grote appels (of anders 3 kleine), klontje boter, theelepeltje kruidnagelpoeder (of meer als echte liefhebber), 40 gram zelfrijzend bakmeel, 40 gram donker bruine basterd suiker, 25 gram ongezouten boter, ,
- Europees Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-12-2013Europees Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
applecrumble met custard
De bekende applecrumble met heerlijke variatie doormiddel van custardpudding
Voor het kruimeldeeg:, -120 gram (room)boter, -120 gram (witte basterd) suiker, - 190 gram bloem, , Voor de appelvulling, - 4 hard zoete appels, - 1 thee lepel kaneel, - 2 eetlepels honing, , Voor de custardvulling:, -20 gram dr.oetker custardpoeder, -20 gram suiker, -250 ml melk
- Engels Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-10-2011Engels Nagerecht10-20 min.
Applecrumble met hazelnoten
1 zakje hazelnoten (65 g), ? 150 g koude boter, ? 100 g witte basterdsuiker, ? 200 g bloem, ? zout, ? 2 potten appelcompote (a 360 g), ? poedersuiker,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-01-2003Nederlands Nagerecht20-30 min.
Applecrumble Van Elstar
Een crumble van frisse Elstar appel
• 50 gram amandelspijs, • 7 Elstar appels, • 200 gram bloem, • 100 gram koude boter, • 100 gram suiker,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-10-2010Nederlands Nagerecht10-20 min.
Applecrumble met roomijs
600 gram appels, Kaneel, 100 gram suiker, 50 gram bloem, 100 ml karnemelk, 50 gram roomboter, 4 bollen roomijs,
- Engels Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-2010Engels Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Applecrumble met hazelnoten in soufflébakjes
Wij vinden een crumble altijd lekker maar ik wilde nu eens iets anders en dit is het geworden. Een leuk recept om te maken met een heerlijk knapperige kruimellaag van gehakte hazelnoten, havermout en bloem.
Voor De vulling, ± 2-3 appels (goudrenetten of jonagold)., ½ citroen uitgeperst., Geraspte schil van ½ citroen., 30 gram bruine basterdsuiker., 1 afgestreken theelepel kaneel., 50 gram boter., Iets extra boter om de bakjes mee in te smeren., Voor de kruimellaag, 50 gram koude roomboter., 75 gram bloem., 50 gram bruine suiker., 50 gram havermout (geen instant havermout)., ± 50 gram hazelnoten., Snufje zout.
- Engels Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2012Engels Nagerecht30-60 min.
Een APPLE CRUMBLE uit Amerika
Lekker toetje met appel en kruimeldeeg. Door de combinatie warme taart/koude vlam of room heel apart en echt Amerikaans.
4 zoetzure appels 100 gr bruine basterdsuiker 2 tl kaneel 50 gr bloem50 gr boter1/8 l slagroomzout1 el suiker, ,
- Frans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-07-2005Frans Nagerecht0-10 min.
Appel-crumble (glutenvrij)
2 stevige appels (b.v. jonagold of goudreinetten), 90 gram rietsuiker (of bruine suiker), 1 theelepel kaneel, (Halve eetlepel custard of maizena met half zakje vanillesuiker), 90 gram witte bloem (bv. DovesFarm), 45 gram harde boter,
- Engels Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-02-2011Engels Nagerecht10-20 min.
Appelcrumble met hazelnoot
Recept uit Allerhande
? 1 zakje hazelnoten (65 g), ? 150 g koude boter, ? 100 g witte basterdsuiker, ? 200 g bloem, ? zout, ? 2 potten appelcompote (a 360 g), ? poedersuiker
- Engels Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2003Engels Nagerecht20-30 min.
Appelcrumble met hazelnoten
1 zakje hazelnoten (65 g), ? 150 g koude boter, ? 100 g witte basterdsuiker, ? 200 g bloem, ? zout, ? 2 potten appelcompote (a 360 g), ? poedersuiker, ,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-01-2004Nagerecht20-30 min.
appelcrumble
Snel appelgebak, heerlijk als dessert
1 zakje hazelnoten (65 g), 150 g koude boter, 100 g witte basterdsuiker, 200 g bloem, zout, 2 potten appelcompote (a 360 g), poedersuiker,
- Engels Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-06-2010Engels Nagerecht20-30 min.
Apple crumble
Per persoon:, een appel, 4 eetlepels suiker, wat kaneel, 150 bloem, 40 g suiker, 50 gr harde boter, koele vanillevla.
- Engels Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-09-2002Engels Nagerecht0-10 min.