1. Home
  2. Recepten
  3. Appeltaart Met Havermout

Appeltaart met havermout recepten (23) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

appeltaart met havermout

Een heerlijke appeltaart, die snel gemaakt is.

INGREDIENTEN

- 125 gram havermout - 250 gram zelfrijzend bakmeel - 250 gram bruine basterdsuiker - 2 ons boter - 3 a 4 appels - kaneel

Bereidingswijze

De havermout, het zelfrijzend bakmeel en de bruine suiker door elkaar roeren. De boter au bain marie smelten en erdoor roeren tot een vaste massa ontstaat. 2/3 deel van het deeg in de springvorm doen. De appels raspen of fijnsnijden en er kaneel doorheen doen. Dit mengsel op de bodem leggen en de rest van het deeg erover verkruimelen. De appeltaart in 60 a 70 minuten bruin bakken in een warme tot hete oven. ( Stand 5-6)

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

HAVERMOUT APPELTAART

Plaatkoek met havermout en cox's orange

INGREDIENTEN

100 gr rozijnen, 400 gr. boter, 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 250 gr. havermout, 500 gr. basterdsuiker, zout, 1 ei, 1750 gr. appels(cox orange), 1 el.suiker, 1 el. kaneel

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  •  
  •  60-120 min.

Appeltaart met havermout

INGREDIENTEN

4 zoete appel, kaneel, 250 gr. bloem, 250 gr. suiker, 150 gr. havermout (of ietsje minder om het minder korrelig te maken), 200 gr. gesmolten boter

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2009
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

havermout appeltaart

Oud kookboekje NCVB Westerbork

INGREDIENTEN

250 gr. havermout(vlokken), 250 gr. bruine basterdsuiker, 250 gr. zelfrijzend bakmeel, 250 gr. gesmolten boter (of iets meer), appels, rozijnen, suiker, kaneel en krenten

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-04-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Appeltaart

Een Twentse variatie op appeltaart(met alcohol)

INGREDIENTEN

500gr zelfrijzend bakmeel , 400 gr donkerbruine basterdsuiker, 250 gr havermout, 400 gr becel dieet, 7 a 8 appels, kaneel, suiker, rozijnen geweld, garnering:, 2 appels, boer`n jong`s, taartgelei poeder

  • Regionaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Havermout Appel Plaatkoek

Een heerlijke variant op de gebruikelijke appeltaart. De hoeveelheid noten maakt het extra bijzonder.

INGREDIENTEN

-500 gram zelfrijzend bakmeel, -400 gram roomboter, -250 gram havermout, -350 gram bruine basterdsuiker, -4 a 5 appels, -handje rozijnen, -250 gram notenmelange, -1 citroen, -kaneel, -1 eetlepel custard, -wat grove suiker (decoratie)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gerda'S Appeltaart

Krokante appeltaart

INGREDIENTEN

500 g bruine basterdsuiker, 250 g havermout, 500 g zelfrijzend bakmeel, 400 g boter, zout, kaneel, 10 goudreinetten, 1 zakje studentenhaver

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

flakkeese appeltaart

Erg lekkere variatie op het thema appeltaart. Het bijzondere is de bodem, gemaakt van o.a. havermout. Nog een klein beetje warm het lekkerst, maar ook zeer goed in te vriezen.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, - 250 gram havermout, - 500 gram zelfrijzend bakmeel, - 500 gram bruine basterdsuiker, - 400 gram gesmolten boter, - 1 ei, - 1 theelepel zout, , Voor de vulling:, - 1,5 kilo appels (goudreinetten), - 100 gram rozijnen, - 3 eetlepels suiker, - 1 eetlepel kaneel

  • Regionaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2001
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Australische Appeltaart

Bijzondere combinatie van ingredienten!

INGREDIENTEN

Voor het deeg: ---------------------------, 125 gr. bloem * 75 gr. boter * 1 eierdooier * 20 ml. koud water (1 eetl.) * bonen of rijst voor steunvulling, Voor de vulling: --------------------------, 1,25 kop havermout (310 ml.) * 75 gr. suiker * 60 gr. bloem * 100 gr. boter * 2 eetl. stroop * 400 gr. appelcompote

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-1999
  •  
  •  60-120 min.

Anzac Appeltaart

Lekkere appeltaart die tevens gezond is !

INGREDIENTEN

VOOR HET KRUIMELDEEG:, -125 g bloem, -75 g koude boter in stukjes, -1 eierdooier (losgeklopt), -1 el koud water, VULLING:, -125 g havermout, -60 g basterdsuiker, -60 g bloem, -100 g boter, -2 eetlepels blanke siroop, -410 g appelen

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

appeltaart (moederkoek)

Is een recept van mijn schoonmoeder

INGREDIENTEN

200gr zelfrijzend bakmeel, 200gr bruine suiker, 200 gr(room)boter, 100gr havermout, eventueel rozijnen, kaneel na smaak, witte suiker na smaak, grote appels (goudrenetten ong 10

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Franse appeltaart

INGREDIENTEN

Kilo zoete rode appel, calvados (appelbrandewijn, 4 eieren, 230 gram rietsuiker, snufje zout, 130 gram havermout, 100 gram bloem, 130 gram zachte boter, slagroom (lobig geklopt op smaak gebracht met vanille suiker en 4 theelepels kaneel)

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Apple Crumble taart (appeltaart)

INGREDIENTEN

Onderlaag:, , Dr. Oetker kruimeltaartbodem, 1 pakje vanille kookpudding of banketbakkersroom, , Appelvulling:, 8 grote kookappels (bijv. Goudreinette), 3 eetlepels bruine suiker, 4 eetlepels honing, Sap van 1 citroen, , Crumble:, 120 gram zelfrijzend bakmeel, Half kopje gemalen kokos, Half kopje havermoutvlokken, 90 gram bruine suker, 4 eetlepels honing, 100 gram (room)boter, Scheutje olijfolie,

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Engels
  •  30-60 min.

Appeltaart met amandelen - lactosevrij, glutenvrij

Heerlijke appeltaart, gezond smullen! Deze variant op de beroemde normandische appeltaart is lactosevrij, glutenvrij en zonder suiker.

INGREDIENTEN

200 gr verse dadels, 250 gr havermout, 1 ei, 100-125 ml rijstolie, 2-3 appels, 150 gr blanke amandelen, scheutje appeldiksap

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Appeltaart voor de bakplaat

Je kunt wel 30 stukjes van deze taart snijden, dus heel geschikt voor een verjaardag.

INGREDIENTEN

400 gr. roomboter (gesmolten), 250 gr. havermout, 500 gr. zelfrijzend bakmeel., 450 gr. bruine basterdsuiker, 2 eieren, mp zout, 1,5 kg appels, b.v. Elstar of Jonagold, 100 gr. rozijnen, 5 eetl. suiker, citroensap, kaneel (veel!)

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-06-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Magere kwark met appeltaart topping

Wie houdt er nou niet van appeltaart? Met dit recept krijg je toch dat heerlijke warme gevoel dat je krijgt bij een appeltaart en het is ook nog eens gezond! Ideaal om te gebruiken als een lekker ontbijt voor bijvoorbeeld de zondag ochtend. Even een keer wat anders en het is ook nog eens zo gemaakt + laag in calorieën!!

INGREDIENTEN

4 eetlepels havermout, 1 appel, 1 eetlepel rozijnen, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel olijfolie, 200 gram magere kwark

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2019
  • Wereld
  •  10-20 min.

Appeltaart anno nu

Appeltaart met gember en hazelnoten.

INGREDIENTEN

• 1 pakje roomboter (gesmolten), • 250 gram zelfrijzend bakmeel, • 50 gram bruine suiker, • 1 losgeklopt ei, • Ca. 100 gram havermout, • 3 grote stevige appels (Goudrenetten of Jonagold), • 75 gram geroosterde hazelnoten (fijngehakt), • 3 eetlepels fijngesneden stemgember, • Rasp van 1 sinaasappel, • Sap van ½ sinaasappel,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Appelplaatkoek

Heerlijk alternatief voor appeltaart om punten mee te scoren. Tip: vertel nooit vooraf wat erin zit..

INGREDIENTEN

500 gr zelfrijzend bakmeel, 500 gr bruine suiker, 250 gram havermout, , 400 gr boter, , 8 dikke appels (Goudreinetten), kaneel, evt. abrikozenjam of slagroom

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

appelkruimeltaart

Appeltaart met havermout

INGREDIENTEN

125 gr. Havermout, 250 gr. Bruine suiker, 125 gr. Zelfrijzend bakmeel, 3 a 4 appels, 200 gr. Boter, Eventueel suiker en kaneel voor de smaak,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Appel-Havermouttaart

Nog een appeltaart uit de tip, heel verrassend met havermout!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, Voor het deeg:, 500 g zelfrijzend bakmeel, 400 g bruine basterdsuiker, 250 g havermout, 400 g gesmolten roomboter of margarine, , Voor de vulling:, 6 a 7 goudrenetten, 100 g rozijnen, 30 g suiker, 2 tl kaneel, , Voor de custard:, 1 ei, 15 g suiker, 15 g custard, 2? dl melk,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  •  
  •  60-120 min.

Appel-kruimeltaart

Warme appeltaart welke heerlijk smaakt met kaneelijs.

INGREDIENTEN

2 grote appels, 60 gram bloem, 60 gram havermout, snufje zout, 100 gram witte basterdsuiker, 25 gram kristalsuiker, 100 gram boter + 1 flinke klont, 4 el suiker, 1 el kaneel

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2013
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Appelcrunch

Snelle en makkelijke appeltaart of dessert

INGREDIENTEN

125 gram bloem, 125 gram havermoutvlokken, 125 gram boter, 125 gram suiker, 5 a 6 appels (geen moesappels), kaneel, gember poeder (als je ervan houdt), slagroom

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kaneel appels met zelfgemaakte muesli

Appeltaart maar dan in ontbijtvorm. Dit is heel stevig, dus schep niet te grote porties op.

INGREDIENTEN

3 appels (hand- of moesappels kunnen allebei), kaneel, suiker, havermout vlokken, maple syrup

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Nieuwste appeltaart met havermout recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top