1. Home
  2. Recepten
  3. Appeltaart%20tsjechisch

Appeltaart%20tsjechisch recepten (2)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tsjechische appeltaart

INGREDIENTEN

300 gr. zelfrijzend bakmeel 150 gr. witte basterdsuiker 175 gr. koude harde boter 1 ei 1 mespunt zout 1 zakje vanillesuiker Ingredienten voor de vulling: 4 goudreinetten krenten kaneel 1 eetl. suiker

Bereidingswijze

Meng de ingredienten voor het deeg en maak er een soepel deeg van. Druk het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot 2 gelijke lappen van 3/4 cm dik. Leg 1 lap op de (beboterde) bakplaat en verwarm de oven voor op 160 graden Voor de vulling: Schil de goudreinetten en rasp ze. Vermeng ze met kaneel, krenten en de suiker en leg dit verdeeld over de lap deeg. Leg de tweede lap deeg erop en vouw de randjes dicht zodat het vulsel niet te zien is. Prik luchtgaatjes in het deeg met een breinaald. Bak de taart op 160 graden in 40 tot 60 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een breinaald of de taart gaar is. Bestrooi de taart met poedersuiker voordat je ze opdient. NB: Ook warm is ie erg lekker!!!

  • Tsjechisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Tsjechisch
  •  30-60 min.
Nieuwste appeltaart%20tsjechisch recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top