Runderstoofpot met appelstroop.
runderstoofvlees met appelstroop,dit geeft weer een andere smaak aan het rundvlees.
Ingrediënten 4 personen
600 g rib-runderlappen, 3 el appelstroop, 2 el mosterd, 1 ui ,fijngesneden, 250 ml bouillon(rund/tablet), 300 g winterpeen,in plakjes, 350 g sperziebonen,gebroken, 4 laurierblaadjesBereidingswijze
snijd het vlees in grote stukken en wrijf ze in met zout en peper en besstrijk ze met royaal met de appelstroop en de mosterd.smelt de boter in een braadpan en schep het vlees met de ui erdoor .steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de bouillon er bij .breng het geheel op een zacht vuur aan de kook en stoof de runderlappen in 2-3 uur zachtjes gaar.voeg na 2 uur de winterpeen en de sperziebonen toe. breng de stoofpot op smaak met zouten wat peper.