- Eigen recept
Appelflappen
Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.
1 pak Roomboterbladerdeeg 4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold) 2 tl kaneel 2 el suiker 1 ei (losgeklopt) Kandijsuiker Krenten en of rozijnen naar smaak .
Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor. Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
Bestrooi in een mengkom de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker. Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met appel krenten rozijnenstukjes. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi er kandijsuiker over. Leg bakpapier op de bakplaat en leg hierop de appelflappen. Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-2009Nederlands20-30 min.
Appelflappen
Oude appelflappen niet weggooien maar er een heerlijk toetje van maken.
Appelflappen die je over hebt
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-01-2006Nederlands Nagerecht0-10 min.
appelflappen
Ouderwets recept
Het recept is gebaseerd op (minimaal) 64 appelflappen., , 20 Grote appels (soort: Goudrenetten), 1 Pak basterdsuiker, 1 Potje kaneel, 700 Gram zelfrijzend bakmeel, 4 Eieren, 2 Zakjes vanillesuiker, 7 Deciliter melk, 12 Gram zout, 3 Liter zonnebloemolie, Goede kwaliteit keukenpapier, Poedersuiker
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-11-2012Nederlands60-120 min.
Appelflappen
Heerlijke Hollandse appelflappen, zo simpel dat het recept eigenlijk niet eens nodig is.
1 pakje bladerdeeg, 3 zachtzure appels, 1 ei, 1,5 eetlepel suiker 1 theelepel kaneel
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-08-2011Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Appelflappen
Oud en Nieuw komt er alweer bijna aan en is het dus weer tijd om oliebollen en appelflappen te gaan bakken. Hier is een heerlijk recept om de allerlekkerste appelflappen te bakken.
10 plakken bladerdeeg, 6 zoetzure goudreinetten, 1 ei, kaneel, suiker, abrikozenjam
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-201230-60 min.
Appelflappen
Kennissen en buren willen alleen onze oliebollen en appelflappen... je snapt dat we het er druk mee hebben!
250 gr bloem, 4 dl lauw melk, 1/2 zakje droge gist, 1 tl suiker, mespuntje zout, 10 goudrenetten, kaneel, olie om te frituren,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-12-2003Nederlands30-60 min.
Appelflappen
Heerlijke appelflappen
Voor ca. 20 stuks heb je nodig: 6 eetlepels witte basterdsuiker, 2 eetlepels kaneelpoeder, 5 appels (goudreinette), 1 ei, 250 gram zelfrijzend bakmeel, zout, flesje pils (3 dl), frituurolie of zonnebloemolie en poedersuiker.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-12-2002Nederlands30-60 min.
Appelflappen
Als je je eigen lekkere appelflap wil maken moet je het volgende in huis halen:, , - 4 blaadjes diepvries bladerdeeg, - 2 zure appels, - 4 eetlepels krenten, - 2 eetlepels rozijnen, - 2 theelepels kaneel, - 4 eetlepels suiker, - kopje water,
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-07-2001Kinderkeuken20-30 min.
appelflappen
4 blaadjes diepvries bladerdeeg, - 2 zure appels, - 4 eetlepels krenten, - 2 eetlepels rozijnen, - 2 theelepels kaneel, - 4 eetlepels suiker, - kopje water
- Kinderkeuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-02-2000Kinderkeuken30-60 min.
Appelflappen
Een oudejaars lekkernij. Voor ca 32 flappen.
1 kilo goudrenetten, suiker, kaneel250 gr zelfrijzend bakmeel, snufje zout, zakje vanille suiker, 3 dl melk, poedersuiker.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-11-2004Nederlands30-60 min.
appelflappen
Een lekkere doorgerechtje. Gevuld met appelstukjes, kaneel en suiker en eventueel suiker boven op het deegblad.
Wat heb je nodig voor een appelflap., , -1 appel, -11/2 theelepel kaneel, -2 eetlepels suiker, -en 4 deegplakjes,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-03-2002Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
appelflappen
Lekkere appelflappen
10 plakken bladerdeeg, 6 zoetzure goudrenetten, 1 ei, kaneel, suiker, abrikozenjam,
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-05-20130-10 min.
Appelflappen
Na alle drukte van de kerst gaan we lekker makkelijk doen en lekker natuurlijk!!
4 blaadjes diepvries bladerdeeg, 2 zure appels, 4 eetlepels krenten, 2 eetlepels rozijnen, 2 theelepels kaneel, 4 eetlepels suiker, kopje water
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-01-2006Internationaal10-20 min.
Appelflappen
Gemaakt van korstdeeg.Dit is een recept van meesterkok Ad Janssen van Lunch tv
Voor 12 stuks:, 3 stuks goudreinetten, 50 gram + 50 gram suiker, 1 theelepeltje kaneelpoeder, 1 mespuntje nootmuskaat, 50 gram amandelspijs, 50 gram gemende noten, 10 blaadjes mint, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel citroenrasp, 2 eidooiers,12 plakjes korstdeeg.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2002Nederlands30-60 min.
Appelflappen
Lekkere appelflappen, zelf gebakken en in een halfuurtje klaar!
Een losgeklopt ei, 10 plakjes bladerdeeg, 4 grote Goudrenetten, een zakje rozijnen, suiker, kaneel en strohrum.
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-05-200120-30 min.
Appelflappen
Heel lekker en erg makkelijk
4 appels (goudreinetten), 10 plakjes bladerdeeg (1 pakje), kopje rozijnen, suiker, kaneel, 1 ei, boter om bakplaat mee in te smeren, citroensap,
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-08-200020-30 min.
Appelflappen
Dit is het basisrecept voor appelflappen met rozijnen. Ideaal als traktatie, snelle snack of als nagerecht. Het is een makkelijk recept dat superleuk is om met kinderen te maken.
1 ei, 400 g appels, 4 plakjes bladerdeeg, 40 g rozijnen, 2 tl suiker, 1 tl kaneel, 2 tl citroensap
- Wereld Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2019Wereld Nagerecht30-60 min.
appelflappen
250 gram bloem,15 centiliter water,10 th.lepelspoedersuiker,2 eieren,1 snufje zout,50 gram suiker,12 centiliter halfvolle melk,8 appels,1 eetlepel kaneel
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op27-10-2001Nederlands> 120 min.
Appelflappen
250 gram bloem , -50 gram suiker , -15 centiliter water , -12 centiliter halfvolle melk , -10 theelepels poedersuiker , -8 appels , -2 eieren , -1 eetlepel kaneel , -1 snufje zout , , , , , ,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op11-09-2002Nederlands> 120 min.
Appelflappen
Anders dan anders
8 plakjes bladerdeeg, 500 g appels 3 eetlepels rozijnen, desgewenst geheel of, gedeeltelijk te vervangen, door in stukjes gesneden, gedroogde abrikozen, 2 eetlepels geschaafde, amandelen, ? theelepel kaneel, 1 eetlepel custardpoeder, 6 eetlepels vanillevla, of, advocaat, suiker om te bestrooien
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-03-2000Internationaal30-60 min.
appelflappen
4 blaadjes diepvries bladerdeeg, 2 zure appels, 4 eetlepels krenten, 2 eetlepels rozijnen, 2 theelepels kaneel, 4 eetlepels suiker, kopje water
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-2001Nederlands20-30 min.
Appelflappen
4 blaadjes diepvries bladerdeeg, 2 zure appels, 4 eetlepels krenten, 2 eetlepels rozijnen, 2 theelepels kaneel, 4 eetlepels suiker, kopje water.,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-12-2002Nederlands Nagerecht10-20 min.
appelflappen
Leuk om ook door kinderen te laten maken
Bladerdeeg 10 plakjes laten ontdooien, 3 a 4 grote goudrenetten, kaneel en suiker, melk
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-02-2003Nederlands20-30 min.
Appelflappen
Dit recept kreeg ik van mijn zoon Tim die zit op de waterlelie in Heemstede op school. En vroeg aan mijn of ik dit hier wou plaatsen. Groetjes van Tim
2 plakjes bladerdeeg, 1/2 appel, 1 eetlepel rozijnen, kaneelbeetje ei, 1 theelepel suiker,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-03-2003Nederlands10-20 min.
appelflappen
200 gr diepvries bladerdeeg,50 gr bruine suiker,50 gr rozijnen,1 koffielepel bloem,2 middelgrote appele,snuifje kaneel,1 ei.
- Goedkoop en snel
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-04-2003Goedkoop en snel30-60 min.
Appelflappen
4 plakjes bladerdeeg, 2 Goudrenetten, 4 eetlepels krenten, 2 eetlepels rozijnen, 2 theelepels kaneel, 4 eetlepels suiker, kopje water,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-11-2007Nederlands10-20 min.
appelflappen
Lekker voor oudjaars avond.
50 g suiker, 2 el bloem, 1 mespunt kaneel, 1 mespunt nootmuskaat, 12 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 grote, lichtzure appel (bijv. Boskoop), 1 el citroensap, En verder:, bakpapier,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-2004Nederlands30-60 min.
Appelflappen
Bladerdeeg, Appel, Rozijntjes, Suiker en kaneel, Ei, ,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-01-2011Nederlands0-10 min.
Appelflappen
4 blaadjes diepvries bladerdeeg -, 2 zure appels -, 4 eetlepels krenten -, 2 eetlepels rozijnen -, 2 theelepels kaneel -, 4 eetlepels suiker -, kopje water, ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2003Nederlands20-30 min.
Appelflappen.
Alleen al de heerlijke geur die zich tijdens het bakken door het huis verspreidt,is de moeite waard!
* 50 gr suiker., * 2 eetlepels bloem., * 1 mespunt kaneel., * 1, mespunt nootmuskaat., * 12 plakjes diepvriesbladerdeeg., * 1 grote lichtzure appel,boscoop., * 1 eetlepel citroensap., * 1 ei.,
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2009Belgisch Nagerecht30-60 min.
Appelflappen
Ook heel erg lekker, ze komen uit de oven en zijn warm en koud lekker. Je kunt het ook voor minder mensen maken.
1 pakje bladerdeeg, 2 of 3 appels, suiker, rozijntjes, kaneel, , ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-10-199920-30 min.
appelflappen
Lekkere tussendoortjes
4 blaadjes diepvriesdeeg, 2 appels, 2 eetlepels rozijnen - 2 eetlepels kaneel - 4 eetlepels suiker - een kopje water
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-07-200210-20 min.
Appelflappen
Alleen al de heerlijke geur die zich tijdens het bakken door het huis verspreidt, is de moeite waard!
50 gr. suiker, 2 eetl. bloem, 1 mespunt kaneel, 1 mespunt nootmuskaat, 12 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 grote, lichtzure appel (bijv. Boskoop), 1 eetl. citroensap,
- Wereld
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-03-2019Wereld30-60 min.
Appelflappen
Makkelijk en lekker tussendoortje of nagerecht ; dit recept is goed voor 8 appelflappen
4 plakken bladerdeeg (diepvries), 3 appelen, 0.5 onbehandelde citroen (bio), 1 cm gember, 1 eidooier, 1 eetl. boter, 1 eetl. rozijnen (Golden), 1 eetl. zachte veenbessen, 1 vanillestokje, 1 koffiel. zoetstof met zoetstoffen uit stevia (poeder), 0.5 koffiel. kaneel
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-03-2019Belgisch Nagerecht30-60 min.
Appelflappen
Voor 4 porties
4 zure appels, sap van 1 sinaasappel, 3 el sinaasappellikeur, 2 eieren, 75 gr meel, 1 el olie, 6 el witte wijn, zout., Extra: plantaardige frituurolie, poedersuiker
- Duits
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-02-2000Duits60-120 min.
Appelflappen
Een heerlijk gerecht op oudejaarsavond.
5 EL Kaneellikeur, 3 EL Citroensap, 4 Appels,geschild,uitgeboord,en in plakken gesneden, 150 gr Bloem, 10 gr verse Gist, 5 gr gedroogde Gist, 150 gr lauwe Melk, 1 Ei, zout, geraspte schil van halve Citroen, Frituurolie, Basterdsuiker, Kaneel,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-03-2007Nederlands60-120 min.
Appelflappen
* 6 friszure Appels.*100 gram fijne tafelsuiker.*1/2 theelepel kardamompoeder.*1/2 theelpel gemberpoeder.*1 theelepel kaneel.*200 gram bloem.*2 eieren.*2 dl bier.*frituurolie.*1 blik abrikozen.*1 theelepel maizena.*poedersuiker.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-05-2001Nederlands20-30 min.
Appelflappen
Dit is de benaming voor twee verschillende soorten gebak: Van bladerdeeg, gevuld met een mengsel van appel, kaneel en evt. amandelspijs, krenten en/of rozijnen. Deze zijn driehoekig van vorm. Van beslag, schijfjes appel worden door beslag gehaald en gefrituurd. Dit wordt ook wel de appelbeignet genoemd.
1 kg Goudrenetten, 1 zakje krenten, 1 zakje rozijnen, 3 eetlepels kaneelpoeder, 2 eetlepels suiker, citroensap, 20 plakjes bladerdeeg,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-11-2007Nederlands60-120 min.
Appelflappen
Er gaat niets boven een zelfgemaakte appelflap.
4 plakken bladerdeeg (diepvries), 3 appelen, 0.5 onbehandelde citroen (bio), 1 cm gember, 1 eidooier, 1 eetl. boter, 1 eetl. rozijnen, 1 eetl. zachte veenbessen, 1 vanillestokje, 1 koffiel. zoetstof met zoetstoffen uit stevia (poeder), 0.5 koffiel. kaneel
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-10-2016Belgisch Nagerecht30-60 min.
Appelflappen
Bladerdeeg, appel, kaneelpoeder, suiker, amandelschaafsel, eiwit of water, zonnebloemolie om in te frituren
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-03-2004Vegetarisch10-20 min.
- Eigen recept
Appelflappen
200 gr appels
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-10-2012Nederlands0-10 min.
-
Oliebollen, appelflappen enz.
van joycess , 8 recepten, 0 volgers
-
appelflappen
van lianedwong , 1 recepten, 0 volgers
-
Appelflappen
van Ytensierre , 1 recepten, 0 volgers
-
Appelflappen
van PimenCelliePally , 1 recepten, 0 volgers
-
appelflappen
van chantaltexel , 1 recepten, 0 volgers