Appelbollen
Mijn Oma's enige echte APPELBOLLEN recept
2 koppen (4,8 dl. of 32 eetlepels)gezeefde bloem, 1/2 theelepel zout, 10 eetlepels boter, 4-5 eetlepels koud water, 8 zoete appelen, geschild, klokhuis eruit geboord.2 eetlepels suiker, 2 theelepels kaneel, 1/4 kop rozijnen, 2 eetlepels boter, 1 ei losgeklopt
Deeg moet 1 uur in de koelkast voor we het gaan gebruiken!!
Meng bloem en zout in een kom.Snij de boter met 2 messen door de bloem, of gebruik de deegmixer, tot het mengsel op grof meel lijkt.Roer het water er met een vork door.Voeg slechts zoveel water toe als nodig is om het deeg aan elkaar te laten plakken. Wikkel het deeg in vetvrij papier en leg het 1 uur in de koelkast.Rol het op een bebloemde plank uit tot een rechthoekige lap. Snij die in 8 stukken, groot genoeg om een appel in te wikkelen.Leg in het midden van ieder stuk een appel. Meng suiker, kaneel, en rozijnen en stop hiervan wat in elke appel.Leg bovenop een klontje boter en vouw het deeg om de appel omhoog. Knijp de hoeken ter verzegeling bij elkaar. Smeer alle appelbollen in met losgeklopt ei. Zet ze op een beboterde bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven op 190 graden C. tot ze goudbruin zijn.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-01-2005Nederlands10-20 min.
Appelbollen
4 kleine appels (bijv. Jonagold), 1 citroen., 100 g amandelspijs (pak a 300 g), 1 ei, losgeklopt., 4 plakjes bladerdeeg (diepvries ontdooid, 2 eetlepels boter., 2 eetlepels suiker., ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-05-200520-30 min.
Appelbollen
Tractatie van mijn moeder destijds: goedkoop, zoet en het vult.
Per persoon 1 appel (liefst een soort die zoet en zacht vruchtvlees heeft), per persoon 1 plakje bladerdeeg, kaneel, rietsuiker.
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-11-200110-20 min.
Appelbollen
225 g bloem, zout, 1 eetlepel bakpoeder [Baukje], 8 eetlepels olie, 6 middelgrote goudreinetten, 50 g lichtbruine basterdsuiker basterdsuiker voor bestrooien, 100 g pure chocolade, 60 g zachte boter, 1 ei, 1 zakje amandelschaafsel [45 g, Baukje], poedersuiker.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-02-2001Nederlands30-60 min.
Appelbollen
1 pak Mix voor Appeltaart - 1 ei - 150 g harde (koude) boter - boter om in te vetten - 4 flinke, vaste, zure appels - 50 g suiker - 50 g rozijnen - 3 theel. kaneel - 1 ei, losgeklopt
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-10-2000Belgisch Nagerecht60-120 min.
Appelbollen.
Leuk om samen met de kinderen te maken
150g bloem, 100g ma?zena plus, 1 ei, 65g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 125g boter, 6 geschilde appelen, een beetje melk
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-11-2000Belgisch60-120 min.
Appelbollen
Een lekker toetje!
- 3 appels, - 3 blaadjes bladerdeeg, - kaneel, - suiker, - rozijnen, - ei
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2007Internationaal Nagerecht30-60 min.
Appelbollen
Heel erg lekker, wel warm eten
4 plakjes bladerdeeg, 4 kleine stevige appels, suiker met een beetje kaneel, , ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-10-199920-30 min.
Appelbollen
In en rond Antwerpen verkopen alle bakkers worstenbrood en appelbollen in de periode van 'Verloren Maandag'. Ze zelf maken is echt niet zo moeilijk .
4 appelen, 30 g boter, 100 g basterdsuiker (lichtbruine), 1 mespuntje kaneelpoeder, 8 vellen bladerdeeg (diepvries), 1 ei
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-01-2021Belgisch Nagerecht20-30 min.
appelbollen
Lekker met vanilleijs
4 goudrenetten, 1 eidooier, 50g roomboter, 50g kristalsuiker, 1tl kaneelpoeder, 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid), 4 gedroogde gewelde pruimen, 50g amandelspijs
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-12-2011Goedkoop en snel Nagerecht20-30 min.
Appelbollen
Lekker en anders dan andere appelbollen
-4 plakken bladerdeeg, -4 kleine appels, -6 eetlepels suiker, -3 theelepels kaneel, -3 eetlepels rozijnen, -8 gepelde walnoten, -klontje boter, -suiker
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-2002Nagerecht20-30 min.
Appelbollen
5 plakjes bladerdeeg (diepvries), 4 appels, 2 el suiker, 1 tl kaneel, 1/2 ei
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-05-1999Nederlands30-60 min.
Appelbollen
Smullen met appels
* 5 plakjes ( a circa 45 gr) diepvries bladerdeeg, * 4 appels, * 2 el suiker, * 1 theel. kaneel, * 1/2 ei, losgeklopt
- Duits Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2001Duits Nagerecht30-60 min.
appelbollen
200 gr. spijs (notenwinkel) 8 handappels -, 1 ei - 1 citroen -, 1 pakje (roomboter)bladerdeeg (diepvries)- hele kruidnagels -, bruine basterdsuiker - melk -, kaneelpoeder.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-12-1999Nederlands30-60 min.
Appelbollen
Oftewel: appelbollen
Appeltje leef je nog, , Voor de appelbol, , 4 plakjes bladerdeeg 12 x 12, , 80 gr. amandelspijs, , 40 gr. rozijntjes, , kaneelpoeder, , 40 gr. suiker, , 2 eidooiers, , 12 walnoten, , 12 pistachenoten, , 12 hazelnoten, , 4 goudreinetten, , Voor de vanillesaus, , 250 gr. melk, , 60 gr. suiker, , ? vanillestokje, , 60 gr. eidooiers (? 4 stuks), , , ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-200230-60 min.
appelbollen
Ingrediknten:, h 4 plakjes bladerdeeg, h kaneelpoeder, h suiker.,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-09-1999Nederlands10-20 min.
Appelbollen
De naam zegt het al
8 plakjes, diepvriesbladerdeeg, 2 grote appels, 75 g amandelpers, ca. 1 eetlepel koffieroom of, slagroom, suiker, kaneel
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-03-2000Internationaal30-60 min.
Appelbollen
4 kleine appels (jonagold) 5 plakken diepgevroren bladerdeeg, 1 pakje amandelspijs, 2 theelepels gemberjam, 1 ei.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-09-2000Nederlands20-30 min.
Appelbollen
Lekker en makkelijk
4 appels,4 plakjes bladerdeeg,kaneel, suiker.
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-04-1999Goedkoop en snel0-10 min.
appelbollen
Het andere recept
175 gr rozijnen, 450 gr bladerdeeg, 8 kleine zoetzure appels, 2 lepels bruine basterdsuiker, 2 theelepels kaneel, 1 lepel citroensap, 1 ei,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-03-1999Nederlands30-60 min.
Appelbollen
Kun je natuurlijk voor oudejaarsavond maken, maar is ook lekker en licht als nagerecht
* 6 plakjes bladerdeeg, * 5 kleine appels, * 5 kruidnagels, * rozijnen, * kaneel, * losgeklopt ei,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-12-1999Nederlands Nagerecht20-30 min.
appelbollen
Lekker voor oudejaarsavond
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 4 kleine appels, 6eetlepels suiker, 3theelepels kaneel, 3eetlepels rozijnen, 8 gepelde walnoten, 1 klontje boter, suiker
- Kinderkeuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-11-2001Kinderkeuken0-10 min.
Appelbollen
8 plakjes diepvriesbladerdeeg, 2 grote appels, 75 g amandelpers, ca. 1 eetlepel koffieroom of slagroom, suiker, kaneel
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-2000Nederlands30-60 min.
Appelbollen
200 g bloem, 0.25 theelepel bakpoeder, 100 g koude boter, 50 g witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 1 lepel kwark, zout, 50 g amandelspijs, 4 appels Elstar, 20 g lichtbruine basterdsuiker, 50 g gemengde noten, 4 lepels Amaretto, 4 theelepels slagroom, 1 ei voor de vulling, 1 lepel melk, 3 lepels suiker voor de vulling
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2002Nederlands0-10 min.
Appelbollen
1 pak broodmix, 50 gr custardpoeder, 2 zakjes vanillesuiker, 2 losgeklopte eieren, 5 dl lauwe melk, 3 zure appels, 75 gr rozijnen, 75 gr krenten, 100 gr tafelsuiker, 1 eetlepel kaneelpoeder>, , ,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-12-1999Nederlands60-120 min.
Appelbollen
Verwen jezelf eens in het weekend met een appelbol! Recept van Gordon, nagerecht of traktatie voor 2 personen.
2 plakjes bladerdeeg, 2 kleine goudrenetten, 2 theel kaneel, 2 eetl maismoutsiroop,
- Slanke keuken Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-05-2001Slanke keuken Nagerecht20-30 min.
appelbollen
Appel gewikkeld in bladerdeeg gevuld met caramel
6 plakjes bladerdeeg; 50 gram boter; 1 dl slagroom; 150 gram bruine basterdsuiker; 6 stevige kleine appeltjes; 1 losgeklopt ei.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-1999Nederlands30-60 min.
appelbollen
*6 plakjes diepvries bladerdeeg* 2 eetlepels abrikozenjam*4 kleine zoete appels*2 eetlepels suiker*1 theelepel kaneel*1 ei
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2000Kinderkeuken20-30 min.
Appelbollen
Zeer geslaagd op een feest.
600 gram bladerdeeg20 appelenkaneelsuiker100 gram amandelspijs
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-09-200430-60 min.
Appelbollen
Per stuk:, - halve appel (breaburn), - amandelspijs (baukje), - plakje bladerdeeg, - calvados, - suiker, - kaneel, - losgeklopt ei
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2007Nederlands30-60 min.
Appelbollen
Heerlijke ouderwetse lekkernij,vooral in de winter.
600 gram bladerdeeg- 20 appelen (cox) - kaneelsuiker - 100 gram amandelspijs
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-04-1999Internationaal30-60 min.
Appelbollen
Pak witbroodmix, 50 gr custardpoeder, 2 zakjes vanillesuiker, 2 losgeklopte eieren, 5 dl lauwwarme melk, 3 zure appels, 75 gr krenten, 75 gr rozijnen, frituurolie, 100 gr fijne tafelsuiker, 1 eetlepel kaneel.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2002Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
appelbollen
* 2 appels, * rozijnen, * 2theelepels suiker, * 2theelepels boter, * kaneel
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-12-2011Nagerecht20-30 min.
Appelbollen
600 gram bladerdeeg- 20 appelen (cox) - kaneelsuiker - 100 gram amandelspijs
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-01-2002Nederlands30-60 min.
appelbollen
Applebollen, 8 stuks
175 gram rozijnen, 8 lapjes bladerdeeg, 8 zoetzure appels (bellefleuren aangeraden), 2 el bruine bastaardsuiker, 2 el kaneel en 1 lepel geraspte citroenschil
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-11-2004Nederlands10-20 min.
Appelbollen
600 gram bladerdeeg - 20 appelen - kaneelsuiker - 100 gram amandelspijs.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-09-2005Nederlands20-30 min.
Appelbollen
6 plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg, 2 eetlepels abrikozenjam, 4 kleine, iets zoete appels, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel kaneel, 1 ei,
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-04-200030-60 min.
appelbollen
Bladerdeeg; 4 plakjes diepvries, appels; 4 elstars, suiker;6 eetlepels, kaneel;3 theelepels, rozijnen; 3 eetlepels, walnoten; 8 gepelde, boter; 1 klontje
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-07-200230-60 min.
Appelbollen
Lekker voor koude dagen bij de thee of koffie
4 plakken diepvries bladerdeeg, 50 gr. blanke rozijnen, 2 eetlepels rum, 4 kleine goudreinetten, 100 gram amandelspijs, 2 eieren, een halve eetl. citroenrasp, 1 theel. kaneelpoeder
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-2002Nederlands20-30 min.
appelbollen
600 gr bladerdeeg20 appelen (cox) kaneelsuiker ca 100 gr amandelspijs, ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-03-1999Nederlands30-60 min.
Appelbollen
500 g diepvries bladerdeeg, 6 zoete appels, 1 eidooier, 75 g gezouten boter, 75 g blonde kandijsuiker
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-10-2001Internationaal Nagerecht30-60 min.