Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Appelbol

Appelbol recepten (27) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Appelbol

Een heerlijke warme appelbol.

INGREDIENTEN

1 Halve appel - 1 lapje bladerdeeg - 1 eetl. suiker - een halve theel. kaneel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2005
  •  
  •  20-30 min.

Appelbol

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg; 50 g rozijnen; 3 theelepels kaneel; 10 appels; 50 g suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2011
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Appelbol met vanillesaus

Hollandser kan het wel niet. dit gerecht is echt niet meer weg te denken uit de hollandse keuken!

INGREDIENTEN

, 4 st. Goudrenetten, 40 gr. Amandelspijs, 4 plak Bladerdeeg, 60 gr. Kaneelsuiker, 1 st. Eierdooier, 2 dl. Room, 50 gr. Suiker, , TIP: Kaneelsuiker kun je maken door 1 eetl. basterdsuiker of fijne tafelsuiker te vermengen met 1/2 theel. kaneel!, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Appelbol met vanillesaus

Appelbol met vanillesaus

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g, 4 jonagolds, 4 tl appelsap, 4 tl rozijnen, 1 el walnoten, 1 el suiker , 2 tl kaneel , 2 eigeel,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Europees
  •  20-30 min.

Warme appelbol

Warme en gevulde appelbol in bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1 stevige appel (granny), geconfijte kersen, gember, poedersuiker, amandelspijs, kirsch, plakje bladerdeeg, ei, slagroom, chocolade

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-1998
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

hartige appelbol

Binnen in de knapperige bol kom je een sappige warme appel tegen. De bol is gevuld met kalfsgehakt, dat je kruidt met oregano en kaneel. Bovenop de bol glinstert zeezout.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 1 eetl boter, 150 g kalfsgehakt, 1 beschuit, zeezout, 1/4 theel kaneelpoeder, 1 theel oregano, 1 eetl tomatenpuree, eetl bloem, 4 kleine appels, 1 ei, stukje bleekselderij, 3 radijsjes, 8 peterselieblaadjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kruidige appelbol

Een heerlijk geurige kruidige appelbol met kaneel.

INGREDIENTEN

4 Appels (stevige appelsoort), 1 fles witte wijn (droog), 2 kaneelstokjes, 1 steranijs (of blokje anijssuiker), 2 vanille stokjes, Bruine suiker 50 gram, Kaneelpoeder 1 eetlepel, Bladerdeeg 4 plakjes, 200 gram kristalsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Appelbol met chocopasta

INGREDIENTEN

1 appel..., 1bladerdeeg..., kaneel..., suiker..., en chocapasta,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Appelbol met rozijnen, honing en bladerdeeg

Een makkelijk te bereiden tussendoortje, het smaakt als gebak en is ook geschikt voor mensen die geen melk en suiker mogen. Je kunt het aantal appels vermeerderen naar gelang het aantal personen.

INGREDIENTEN

1 appel, 1 plakje bladerdeeg, een handjevol rozijnen, 1 theelepel kaneel, 2 theelepels honing, 1 eigeel, een beetje bloem.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Gevulde Appelbol met een Verrassing van Spijs

Lekkere appelbol voor bij de koffie of thee

INGREDIENTEN

, 4 kleine appels (bijvoorbeeld Jonagold), 100 gram amandelspijs (Baukje), 1 eidooier, losgeklopt, 4 plakjes bladerdeeg, 2 el boter, beetje koffiemelk, 2 el suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

appelbol in krokant deegnetje

INGREDIENTEN

12 plakjes bladerdeeg, 4 grote appels, geschild, gehalveerd, 100 gr amandelspijs, 4 eetlepels fijne tafelsuiker, 1 ei,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heerlijke appelbol met chocopasta

INGREDIENTEN

1 appel *, 1 bladerdeeg *, kaneel *, suiker *, en chocopasta.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Appelbol in krokant deegnetje

INGREDIENTEN

12 plakjes bladerdeeg, 4 grote geschilde, gehalveerde appels, 100 gr amandelspijs, 4 eetlepels fijne tafelsuiker, 1 ei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Appelbollen

Oftewel: appelbollen

INGREDIENTEN

Appeltje leef je nog, , Voor de appelbol, , 4 plakjes bladerdeeg 12 x 12, , 80 gr. amandelspijs, , 40 gr. rozijntjes, , kaneelpoeder, , 40 gr. suiker, , 2 eidooiers, , 12 walnoten, , 12 pistachenoten, , 12 hazelnoten, , 4 goudreinetten, , Voor de vanillesaus, , 250 gr. melk, , 60 gr. suiker, , ? vanillestokje, , 60 gr. eidooiers (? 4 stuks), , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  •  
  •  30-60 min.

Appelbollen met vanille en spijs

INGREDIENTEN

4 Appels - bijv Elstar, 1 Vanillestokje, 100 gram Amandelspijs, 1 Eieren, 1 theelepel Kardemompoeder, 1 plakjes Bladerdeeg, 2 eetlepel Suiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Koude vanille saus

INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 1 vanillestokje open gesneden, 100 gram suiker, 4 dooiers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Appelbollen

Heel erg lekker, wel warm eten

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 4 kleine stevige appels, suiker met een beetje kaneel, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  •  
  •  20-30 min.

Betuwse appelbollen

Ik heb dit recept vanavond gemaakt toen me broer kwam eten we vonden het als nagerecht erg lekker vooral met dit weer.

INGREDIENTEN

4 appels ( neem niet te grote anders is het deeg te klein), 4 plakjes bladerdeeg(ontdooid), bloem om te bestuiven, 3eetl appelsiroop, 2 eetl blanke rozijnen, 1 eetl citroensap, 2 eetl gehakte blanke amandelen, 1/2 theel kaneelpoeder, 3eetl melk of ei om deeg mee in te smeren, 2 eetl suiker 2 eetl geschaafde amandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ap­pel­bol­len met va­nil­le en spijs

20 min, wachten 20 min Dus samen 40 min.

INGREDIENTEN

4 kleine stevige appels (bijv. elstar) +, 1 vanillestokje (zakje 1.5 g) +, 100 g amandelspijs (pakje 300 g) +, 1 ei +, 1 tl kardemompoeder +, 1 pakje bladerdeeg vers (275 g, koelvers) +, 2 el suiker +

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2013
  •  
  •  30-60 min.

Oud-Hollandse appelbollen

Oud en nieuw komt er weer aan zo langzamerhand, hier een recept voor een lekkere appelbol! Het is een recept voor 4 personen, wil je voor meer maken, gewoon ingredienten vermenigvuldigen maal het aantal en het komt goed!

INGREDIENTEN

50 gr blanke rozijnen, 25 ml rum, 4 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid), 4 goudrenetten (geschild en van klokhuis ontdaan), 100 gr amandelspijs (banketbakker), 2 eieren (losgeklopt), 1 el sinaasappelrasp, 1 tl kaneelpoeder, 4 plakjes roomboter, evt donkere basterdsuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

appelbollen

INGREDIENTEN

Ingrediknten:, h 4 plakjes bladerdeeg, h kaneelpoeder, h suiker.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Nectarinebollen

Een variatie op de klassieke appelbol.

INGREDIENTEN

4 grote nectarines, 100-150 gr. verse, zachte geitenkaas, 1-2 eetl. fijngesneden citroenmelisse, ± 2 eetl. fijne tafelsuiker, 1-2 theel. geraspte citroenschil, 6-8 plakjes diepvriesbladerdeeg(ontdooid), 1 eidooier en slagroom.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Appel in bladerdeeg en sabayon van Calvados en kaneelijs (10

INGREDIENTEN

10 Jonagold appels, , 1 tl kaneel, , 50 g amandelspijs (bij de bakker), , 75 g rozijnen, , 10 velletjes bladerdeeg, , 2 eidooiers, , 60 g suiker, , 10 bol kaneelijs, , 5 eidooiers, , 100 g suiker, , ? ltr Calvados, , 2 dl Cider, , ? vanillestokje, , 2 dl room, , 50 g boter, , 80 g suiker, , 3 eiwitten, , 65 g bloem, , mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Appel in bladerdeeg en sabayon van Calvados en kaneelijs

Een feestelijk nagerecht

INGREDIENTEN

10 st. Jona Gold appels, 1 tl. Gem. kaneel, 75. gr. rozijnen, 10 velletjes bladerdeeg, 2 eidooiers, 60 gr. suiker, 10 bol kaneelijs, 5 st eidooier, 100 gr. suiker, ? ltr. Calvados, 2 dl. Cider, ? vanillestokje, 2 dl. Room, 50 gr. boter, 80 gr. suiker, 3 st. eiwitten, 65. gr. bloem, mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Overheerlijke Normandische Appelbollen

Overheerlijke Normandische Appelbollen, lekker genieten voor bij de koffie!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 4 appels (type Goudrenet), 200 gr bladerdeeg, 60 gr poedersuiker, 60 gr roomboter, kaneel, 1 eierdooier, , Voor de Calvadosroom, 4 el creme fraiche, scheutje Calvados, , Voor de appelrietsuiker:, 3 stukjes gedroogde appel, 25 gr rietsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2017
  • Frans
  •  30-60 min.

Appel in bladerdeeg en sabayon van Calvados en kaneelijs

INGREDIENTEN

*10 Jonagold appels *1 tl kaneel *50 gr amandelspijs *75 gr rozijnen *10 velletjes bladerdeeg *2 eidooiers *60 gr suiker *10 bolletjes kaneelijs *5 eidooiers *100 gr suiker *? ltr Calvados *2 dl Cider * ? vanillestokje *2 dl room *50 gr boter *80 gr suiker *3 eiwitten *65 gr bloem *muntblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Appel in bladerdeeg en sabayon van Calvados en kaneelijs

INGREDIENTEN

10 Jonagold appels, 1 tl kaneel, 50 g amandelspijs (bij de bakker), 75 g rozijnen, 10 velletjes bladerdeeg, 2 eidooiers, 60 g suiker, 10 bol kaneelijs, 5 eidooiers, 100 g suiker, ? ltr Calvados, 2 dl Cider, ? vanillestokje, 2 dl room, 50 g boter, 80 g suiker, 3 eiwitten, 65 g bloem, mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top