PORTUGESE TOMATADA
Een authentiek Portugees gerecht uit het Zuiden van het land. Het lijkt verdacht veel op de shakshuka qua looks en qua bereiding. Met name de kruiden zijn anders. Ook in Portugal is er niet één variant. In de Alentejo gebruiken ze bijvoorbeeld ongepelde tomaten en gepocheerde eieren, terwijl ze in de Algarve de tomaten juist ontdoen van hun vel en zaden en de eieren losroeren tot “crumbled egg …
Ingrediënten 2 personen
1 grote ui, 2 knoflooktenen, 1 aubergine, +/- 5 rijpe, zachte tomaten, 1 blik gepelde tomaten, 4 eieren, 1/2 el oregano, 1/2 el gedroogde rozemarijn of tijm, 1 tl komijnpoeder, 2 tl gerookte paprikapoeder of massa de pimentão , peper en zout naar smaak, scheutje witte wijn azijn (2 el) of ga voor gezonder; appelazijn, 6-10 zwarte olijven zonder pit (biologische kalamata), handje verse peterselie en/of koriander