Jokbal ( Koreaanse Gestoofde Varkenspoot )
Ook in korea kennen ze de varkenspoot, lekker en pittig gerecht dat we serveren met een 'garnalen-sjalot' dipsaus, huisgemaakt. …
Ingrediënten 6 personen
2 kg varkensbovenpoot, 2,5 liter water, , Sausmix : , 2 el doenjang (Koreaanse gefermenteerde sojabonenpasta), 170 ml ssalyeot (Koreaanse rijstsiroop), 80 ml lichte sojasaus, 60ml donkere sojasaus, 60ml appelazijn, 60ml mirim kookwijn, 50g bruine rietsuiker, ½ tl zout, , Specerijen : , 10 plakken gember, 7 à 8 gedroogde rode chilipepers, 5 à 6 gedroogde laurierbladeren, 3 à 4 gesneden zoethout, 5 lente-uien, 1 bol knoflook, 1 grote ui, 1 hele steranijs, 1 kaneelstokje, 1 tl hele zwarte peperkorrels, , Garnalen- sjalotjes dipsaus : , 1 el gedroogde gezouten garnalen, 2 el shallot sauce bull head sauce, 2 el kookvocht van de jokbal, 2 tl appelazijn, 1 knoflookteen, ½ tl suiker, ¼ tl Koreaanse hete pepervlokken, , Bijgerechten : , kimchi, gele rettich, shisobladeren (perilla), kropsla