Shabu shabu
Het is nogal uitgebreid, maar heel lekker! …
Ingrediënten 4 personen
400 gr biefstuk, lende of filet (in papierdunne plakjes gesneden) , 200 gr shirataki (transparante gelei-achtige mie uit wortelzetmeel van "duivelstong") vervanging: 25 g harasume, so-oen (fijne gedroogde chinese mie uit zetmeel van mungboon) , 1 blok tofu , 2 preien , 8 verse Chinese champignons of verse soortgelijke paddestoelen , 4 Chinese koolbladeren , stuk konbu (gedroogd zeewier) van 10 bij 10 cm , , Sesamdipsaus, 1 eetlepel miso , 1 eetlepel suiker , 2 eetlepels mirin , 2 eetlepels rijstazijn of iets verdunde appelazijn , 1 eetlepel sake (rijstwijn) of droge witte wijn , 4 eetlepels soja-saus , 1 eetlepel mosterd (Japanse of andere zonder azijn of kruiden) , , Ponzusaus, 1 dl citroensap of ponzu (fles) ( heeft een citrussmaak) , 1 dl sojasaus , 1 dl water , , Kruiderijen, ca. 1- cm witte rammenas,geraspt (1,5 eetlepel per persoon) , 2 lenteuitjes,in ringetjes (1/2 eetlepel per persoon) , ,