Vegetarische Pastasalade
Een heerlijk voorgerecht of als salade in de zomer.
Ingrediënten 4 personen
200 gr broccoli, 200 gr volkorenspaghetti, 1 rode paprika, 1 kleine prei, 1cm verse gemberwortel, 1 teentje knoflook, 2-3 el sojasaus, 1 el rijstazijn of appelazijn, 1 el sesamolie, 2 el zonnebloemolie, 2 el sesamzaadjes.Bereidingswijze
De broccoli in roosjes verdelen, wassen en laten uitlekken. Spaghetti 5 min, koken. De roosjes toevoegen en alles nog eens 3 min. laten koken. Daarna laten schrikken met koud water en laten uitlekken. Paprika en prei schoonmaken en klein snijden (prei in ringetjes, paprika in reepjes) De prei ringen uit elkaar halen. Gember en knoflook schoonmaken en door de knofloopers op een schaaltje uitpersen. Sojasaus, rijstazijn en sesamolie toevoegen. De zonnebloemolie verhitten en hierin de sesamzaadje goudbruin roosteren tot ze gaan springen. Alle ingredienten vermengen op smaak brengen met zout evt. peper en over de borden verdelen.