Mijn licht pittige Oosterse Komkommersalade
Deze komkommer salade maak ik geregeld graag bij Oosterse gerechten. Het pittige van de rode peper is absoluut niet overheersend. Natuurlijk kun je ook een halve toevoegen. Maak deze komkommer salade ruim van te voren klaar , zodat de smaakjes kunnen intrekken. Ik doe alles losjes uit de hand en op het oog toevoegen met deze salade zonder afmeten..... Moest dus even sterk in de grijze cellen graven om een juiste hoeveelheid aan te geven.Voel je niet bezwaard een en ander meer of minder van de smaakmakers naar eigen smaak toe te voegen.
Ingrediënten 2 personen
Ruim 1/2 komkommer in plakjes gesneden, 1/2 witte of rode ui of 2 sjalotten gesnipperd, 1 rode peper zonder zaad en lijst in dunne halve ringetjes, 4 dessert lepels appelazijn of appelcider azijn, 2 dessert lepels gembersiroop, 1 dessert lepel light agave siroop, zwarte peper uit de molen naar smaak, snufje zout naar smaakBereidingswijze
Schaaf de gewassen komkommer op een mandoline ( met kaasschaaf) in schijfjes van gewenste dikte. Voeg de gesnipperde ui, peper ringetjes en alle smaakmakers toe.Proef en voeg nog dat toe wat naar jouw smaak is.