Magnifieke Red Velvet Cake
Omdat ik voor de zondagse lunch (erg belangrijk in Italie) bij mijn schoonouders altijd het `toetje` (een taart) maak, had ik besloten een keer de Red Velvet Cake te proberen.. En hij is gelukt! Een spectaculaire taart om te zien, en verukkelijk van smaak! Heb een superfiguur geslagen, en veel complimenten ontvangen, dus als je tijd, zin en een gelegenheid hebt, is het echt een aanrader! …
Ingrediënten 10 personen
Voor de 3 basistaarten:, 7,5 gr appelazijn, 7 gr bicarbonaat, 170 gr boter op kamertemperatuur, Ongezoet cacaopoeder 16 gr (ik heb dit niet toegevoegd omdat ik bang was dat dit de kleur van de taart teveel zou beinvloeden), 6 flinke eetlepels vloeibare rode kleurstof, 440 gr bloem, 9 gr zout, 3 eieren op kamertemperatuur, 1,5 el vanille extract , 370 gr karnemelk (of yoghurt), 450 gr suiker, , Voor de vulling:, 450 gr boter op kamertemperatuur, 50gr bloem, 500ml verse volle melk, 400 gr suiker, 9 gr vanille extract, , Dit zijn de originele ingredienten, al geef ik als tip er minder vanille in te doen, ik vond het namelijk een te sterke, prikkende smaak hebben. , Ook kun je bij de vulling, in plaats van de botercreme een wat lichtere vulling maken, bijvoorbeeld op basis van philadelphia, mascarpone, ricotta etc.