1. Home
  2. Recepten
  3. Appel Bbq

Appel bbq recepten (127)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Appel met kaneel van de BBQ

Gevonden op Internet:  

INGREDIENTEN

4 appels (liefst zoete appel zoals jonagold of elstar) 2 eetl donker bruine basterdsuiker 1 theel kaneel Vanilleijs Scheutje donkere rum (optioneel)

Bereidingswijze

Snijd de appels in vieren, schil ze en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakken en maak per appel een pakketje van aluminiumfolie. Verdeel een beetje bruine suiker, snufje kaneel en eventueel een scheutje rum er over. Vouw of draai de pakketjes dicht en leg ze op de barbecue. Na 5 tot 10 min zijn ze klaar. Serveer de warme appeltjes met een bol vanille ijs. Dit recept is zonder rum ook perfect voor kinderen.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2014
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Appel met kaneel van de bbq

Recept voor pakketjes met appel, kaneel en suiker om je barbecue mee af te sluiten

INGREDIENTEN

4 appels (liefst zoete appel zoals jonagold of elstar), 2 eetl donker bruine basterdsuiker, 1 theel kaneel, Vanilleijs, Scheutje donkere rum (optioneel)

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Appel/komkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade

Simpele, frisse, zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren. Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ. Uit te breiden tot heerlijke maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

1 zoetzure appel, 1/3 komkommer (grote), 1 eetlepel walnoot- of olijfolie, 2 eetlepels azijn, 4-6 theelepeltjes suiker, zout, peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aardappelsalade met ham, ei, ui, appel en augurkjes

Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken. Veel smaken zijn in deze aardappel salade aanwezig. De ham en het ei zijn lekker hartig en de augurk geeft het een zuurtje. De appel maakt het weer een beetje zoeter en door de ui krijgt het net een beetje meer pit. Ook de mosterd die ik hierin heb gebruikt geeft het nog net een beetje meer smaak. Ik heb hier krieltjes in de schil genomen maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken.   Tip: Gebruik voor de dressing Griekse yughurt want die is lekker dik en bevat veel minder vet.

INGREDIENTEN

1 kg krieltjes in de schil (of andere aardapppelen), 8 eieren, 150 gram ham in reepjes, half potje kleine augurkjes (100 gr), 1 rode ui, 1 appel (Elstar), bieslook om mee te garneren, , Voor de dressing:, , 150 gr Griekse yoghurt, 4 el halvanaise, 1 el mosterd (Amerikaanse mosterd met peppadew en bloemenhoning), peper en zout

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2014
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

BBQ Aardappelsalade

Aardappelsalade van gekookte aardappels met mosterd, honing en peterselie

INGREDIENTEN

1,5 kilo aardappelen, geschild en in blokjes van 1,5 cm, 1 kleine ui, 4 eieren, 1 appel, 6 medium augurken (zoetzuur), verse peterselie, 3 el mayonaise, 2 el yoghurt, 2 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Appel crumble toetje van de BBQ met appelstroop

Een nagerecht zoals apple crumble is altijd goed! Deze variant van de BBQ uit de skillet is fantastisch van smaak. 

INGREDIENTEN

100 g havermout, 100 g suiker, 75 g roomboter, 3 grote appels, in blokjes gesneden, 3 el Frutesse appelstroop, sap en rasp van een halve citroen, 2 tl kaneel, snuf zout

  • Wereld Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jack Daniels BBQ Saus

Traditionele Amerikaanse bbq saus voor erbij of om je vlees mee te moppen tijdens het roken/bbq-en

INGREDIENTEN

- 6 el bruine basterd suiker, - 1/2 cup appel cider azijn (of gewone azijn), - 1/4 cup molasse (ik gebruik gewone pannekoeken stroop), - 1/4 cup honing, - 3 el Jack daniels, - 2 el mosterd (Hollandse!!! Geen Dijon of grove zeeuwse), - 1 el chili poeder, - 2 tl vers gemalen zwarte peper, - 2 tl knoflook poeder, - 1 tl 5 spices, - 4 cups ketchup, - Peper en zout naar smaak (meestal niet nodig), - Tabasco naar smaak,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

BBQ saus met smaak diepgang

Een zoetzuur saus, maar dan anders. Tot mijn 28 ste jaar woonde ik in Zuid-Afrika en daar word je van kleins af met een paplepel zoetzure sauzen gevoerd. Zo eigenlijk heb ik genoeg gehad van al dat zoetzuur. Vandaar deze alternatief. Door de uitgebakken spekjes word de saus hartiger en door de pittige karakter van de saus neem het wat weg van dat typische zoetzuur smaak.

INGREDIENTEN

VOOR BBQ SAUS, 1 ui, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 rode pepers, fijn, 1 geschild en in stukjes gesneden appel, 1 in stukjes gesneden groene paprika, 50-100 g bacon, fijn gesneden en erna in olie bros gebakken, , 2 e paprikapoeder, 2 t zeezout, 3 e bruine suiker, 2 t gladde mosterd, 1/4 t chilipoeder, 1/4 t komijn, 1/4 t grof gemalen zwarte peper, 1/4 t witte peper, 4-6 e tomatenketchup (afhangende van de dikte van saus), 1 e gekruide rijstazijn, 1 e ciderazijn, 1 e Worcestersaus, , 1. Pureer de bacon in een keukenmachine voeg de ui, knoflook, pepers, appel en paprika erbij en pureer tot fijn., 2. Voeg overige ingredienten erbij en pureer verder tot zeer fijn.(geen stukjes), 3. Kook bbq saus voor 5 min. in sauspan tot alles gaar zijn en laat saus afkoelen.

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2014
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Voor bij de BBQ: rode kool, appel en dadelsalade

Veel mensen verwachten niet dat rauwe rode kool zo lekker is als salade/.

INGREDIENTEN

- 1 rode kool, - 2 appels, - handje dadels, ontpit, - rozijnen, - amandelschaafsel of andere nootjes, - honing, - olijfolie, - witte wijnazijn

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Sausjes voor de BBQ

Met een recept voor vleesrolletjes

INGREDIENTEN

Sausje 1 ;3 el. mayonaise scheutje melk1/2 appel raspen1 uitjeveel kerrypoeder, Sausje 2;3 el. mayonaissescheutje melk3/4 banaanstukje paprika (of wat poeder)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  •  
  •  10-20 min.

Jack Daniels BBQ Sauce

Een verrukkelijk marinadesausje voor over bv de steak of spareribs

INGREDIENTEN

1 cup Jack Daniel's Tennesse Whiskey, 1 cup Ketchup, 1 cup Appel cider azijn, 1 cup Bruine Basterd suiker, 1/2 cup fijn gesnipperde ui, 2 eetlepels worcestershire saus, 2 eetlepels rode chili saus,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste appel bbq recepten

Mosselen op BBQ

Zomers voorgerecht

INGREDIENTEN

2 kg rauwe mosselen, olijfboter, 2 a 3 uien, 1 teentje geperste look, 1 eetepel curry, 1 eetlepel kurkumma, 1 stukje gember (5cm), 2 glazen witte wijn, 1 appel, room, sausbinder, 4 takjes citroentijm, 4 takjes citroenmelisse, 4 groen stengels van pijp-ajuin,

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2003
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

bbq voor kinderen

2 lekkere soorten spiesjes Die kinderen erg lekker vinden

INGREDIENTEN

Lever-appelspiesjes, , Steek aan spiesen elk om en om 3 kippenlevertjes, 3 stukjes met citroensap besprenkelde stukjes appel en 3 stukjes ui. Bestrooi met zout en peper., , , , Varkenshaasspiesjes, , Steek aan spiesen elk om en om 3 stukjes varkenshaas, 3 stukjes ui, 3 stukjes paprika en 3 stukjes verse ananas.,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijke BANANEN-RIJSTSALADE voor bij de BBQ

Heerlijke combinatie van rijst, kip, banaan en kerrie

INGREDIENTEN

250 gram rijst 400 gram kipfilet 40 gram boter 50 gram geroosterde amandelen 2 zure appels 3 bananen in schijfjes 2 el sinaasappelsap zout en peper kerriepoeder 4 el notenolie paprikapoeder zoet

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Traditionele North Carolina BBQ Saus

" Terwijl dit fantastisch lekkere barbecue saus recept recht voor zijn raap eenvoudig is, heeft het resulterende brouwsel de kracht om de doden tot leven te wekken!Wij adviseren dan ook om deze potente saus weg te houden van kinderen en pas geverfde deurposten..." dussss

INGREDIENTEN

0.5 l Appel Azijn, 3 el Verse Spaanse Peper, fijn gehakt en geplet ( incl. pitjes ), 1 tl Zwarte Peperkorrels, halfgrof gemalen, 2 tl Zout, , , , ,

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2015
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

North Carolina BBQ sauce (Traditioneel)

Dit recept komt uit het kookboek: Holy Smoke - The Big Book of North Carolina Barbecue.

INGREDIENTEN

2 kopjes appel azijn, 3 eetlepels Spaanse peper, 2 theelepels zout, 1 theelepel zwarte peperkorrels

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2013
  •  
  •  0-10 min.

Gepofte appels voor bij bbq

Aan het einde van een BBQ, is een toetje altijd welkom. Deze is een nagerecht die heel goed op de BBQ klaar gemaakt kunnen worden, dit kan ook in een oven, maar waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan en je spaar ook nog energie, want jij hoeft niet de oven op te warmen, de kolen zijn nog warm.

INGREDIENTEN

6 appels, 25 ml boter, 115 g dadels, in stukjes gesneden, 25 ml bruine suiker, 1 t kaneel poeder

  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2010
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

appel -komkommer salade

Deze appel-komkommer salade is een heerlijk bijgerecht bij allerlei soorten gerechten maar ook bijvoorbeeld bij de BBQ of bij een buffet.

INGREDIENTEN

2 appels zoet/zuur, 1 komkommer, citroensap, suiker 1 tot 1,5 klontje, azijn flinke scheut, grove mosterd theelepel, Yogonaise Calvé, paar eetlepels, Dille, Peper en zout,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-05-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Sweet &; Smokey BBQ Sauce

Als ik mijn spareribs maak dan doe ik daar tegen het einde altijd een laagje barbecue sauce op. Deze stijl ribs komt uit Kansas City. In Memphis gebruiken ze bijvoorbeeld geen saus en zo verschilt het per regio hoe één en ander wordt klaargemaakt. In het begin gebruikte ik commerciële sauzen die ik uit de VS had meegenomen of met veel moeite hier had gevonden. Tegenwoordig maak ik de saus zelf, ik weet nu wat er in zit en heb invloed op het eindproduct.Dit recept is gebaseerd het sweet-and-smokey barbecue sauce recept van Steven Raichlen uit zijn Sauces, Rubs and Marinades boek.

INGREDIENTEN

6 eetlepels donker bruine basterdsuiker, 1/2 cup appel azijn, 1/4 cup molasse (eko winkel, je kan ook stroop gebruiken), 1/4 cup honing, 1/4 cup Worcstershire sauce, 3 eetlepels bruine rum, 2 eetlepels gele mosterd (Amerikaanse mosterd, te vinden bij de toko), 1 eetlepel chili poeder (van echte pepers, dus niet een mengsel!!), 2 theelepels vers gemalen zwarte peper, 2 theelepels knoflook poeder, 1 theelepel gemalen piment (toko), 1/4 theelepel gemalen kruidnagelen, 4 cups ketchup, zeezout, vers gemalen zwarte peper, 2 eetlepels Liquid Smoke, hickory in dit geval*

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2016
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Salade van appel en komkommer

Frisse zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren. Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ.

INGREDIENTEN

1 zachtzure appel, 1/3 komkommer (grote), 1 el walnootolie, 2 el azijn, 4-6 tl suiker, zout, peper.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Appel van de barbecue

Ooit geweten dat fruit ook op de BBQ kon... jazeker, en dit recept is daar het bewijs van..

INGREDIENTEN

1 Appel, Kaneel, Basterdsuiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aardappelsalade met asperges en appel

Niet zomaar een gewone aardappelsalade maar door de asperges in combinatie met de appel bijzonder gemaakt. En ook de smaak is bijzonder lekker. Heerlijk als hoofdgerecht of lunch maar ook bij een bbq of op een buffet. Ik heb hier rode kriel gebruikt die ik in de schil gekookt heb en zo blijft het vitaminegehalte dus optimaal. Laat de asperges en de aardappeltjes goed uitlekken voordat je alles doorelkaar mengt.

INGREDIENTEN

1 kg (rode) kriel, 1 kg (witte) asperges, 200 gr gekookte ham blokjes of reepjes, 6 eieren, 1 grote appel bijvoorbeeld Elstar (of 2 kleine), 1 el kappertjes, 1 el fijngeknipte bieslook, , Voor de dressing:, , 200 gr creme fraiche, 1 el grove mosterd, 3 el asperge edik (of 3 el witte wijn azijn en 3 tl suiker), zwarte peper uit de molen en zeezout

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gevulde tomaten voor bij de BBQ

Deze lekkere tomaten kun je ook bij een buffet serveren.

INGREDIENTEN

1 sjalotje, het wit van 1 prei, 100 gram Friese nagelkaas, 100 gram rookworst, 1 appel, 3 augurken, 2 eetlepels halvanaise, sap van ? citroen, 1 theelepel suiker, zout &, peper, enkele mooie slablaadjes, 6 mooie uitgeholde tomaten

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Mango, limoen en zwarte knoflook BBQ saus

Deze is zo lekker bij het bbq. deze mag je niet vergeten!!

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 2 el olijfolie, 1/4 rode ui, gesneden, 1 Jalapeño, zaadlijst verwijderd en in stukken gesneden, 8 teentjes zwarte knoflook, Zout & peper, 1 rijpe mango, ontdaan van de schil en pit, 65 gram suiker, 1 limoen, sap, 1 el koriander, fijngehakt (optioneel), 60 ml appel ciderazijn,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spitskoolsalade met komkommer en appel

Spitskool is een van mijn favoriete koolsoorten en ook erg goed geschikt om salades mee te maken. Lekker slank voor bij de bbq of gewoon als zomers bijgerecht

INGREDIENTEN

- ½ spitskool, - 1 komkommer, - 1 appel, - 1 rode ui, - blanke rozijnen, , Dressing:, - 2 el (Griekse) yoghurt, - 2 tl honing, - 2 tl citroensap, - peper en zout, ,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2021
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Licht Gerookte Bbq Kalkoenbout Met Honing En Cayunkruiden

Op een barbecue gegrild en gerookte kalkoenpoot welke gemarineerd is in cayunkruiden en honing

INGREDIENTEN

Kalkoenpoot, Cayunkruiden, Honing

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelsalade met Appel en Groene Kruiden

Zomerse salade met een uitgesproken smaak van de kruiden en de frisheid van appel. Heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, geschild, in gelijke kleine blokjes, beetgaar gekookt en afgekoeld. , 5 zure harde appels, geschild, in grove stukken , 1 bosje peterselie , 1 bosje bieslook , sap van 1 citroen , Scheutje azijn

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  •  
  •  20-30 min.

AARDAPPELSALADE MET APPEL EN GEROOKTESPEK

Een lekker salade voor bij BBQ.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, in schil gaar gekookt, erna geschild en in blokjes gesneden, 100 g gerookte spek, in blokjes, 5 sprieten bieslook, in kleine stukjes, 2 e kappertjes, 3 e peterselie, fijn, 1 t zout, 1/4 t zwarte peper, 125 ml mayonaise, 125 ml zure room, 2 groene appels, 15 ml citroensap

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2009
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spitskoolsalade met appel en studentenhaver

Een easy peasy recept voor op de camping, op vakantie of gewoon als je niet veel ingrediënten tot je beschikking hebt. Bij een picknick, bij de bbq of gewoon als bijgerecht. De walnotenolie is heel goed te vervangen door olijfolie, de appelazijn door witte wijnazijn en de studentenhaver door gemengde noten en rozijnen. TIP: Je kunt deze salade nog heel goed uitbreiden door (witte) druiven en kleine kaasblokjes toe te voegen.

INGREDIENTEN

- ½ spitskool, - 2 appels, - zakje studentenhaver (200 gram), , Voor de dressing:, - 2 el walnotenolie, - 1 el appelazijn, - 1 el citroensap, - 1 tl honing,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2018
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

appel met honing en kaneel in houtskool

Halverwege bbq pakketjes in kooltjes leggen en na afloop heb je een heel lekker toetje.

INGREDIENTEN

Appel, honing, kaneel, rozijnen en evt. wat bruine suiker. Roomboter om in te vetten.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Preisalade met Leidse kaas yoghurt en appel

Lekkere frisse magere salade die heerlijk is bij de BBQ of voor een lunch.

INGREDIENTEN

4 personen, 2 dunne preien, 150 gram Leidse 20 plus kaas, 6 el magere yoghurt, zout en peper, 1 tl mosterd, 1 tl kerriepoeder, 2 kleine zacht zure appels, 1 mandarijntje,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

Runderbraadstuk gevuld met appel en Spaanse peper

INGREDIENTEN

2 kilo runderbraadstuk - 1 moesappel - Voor de vulling : 1 eetlepel boter - 12 kleine ui - 2 plakjes bacon - 1/2 theelepel rode Spaanse peper - Voor de Tiryaki marinade : 125 ml sojasaus - 2 eetlepels bruine suiker - 1/2 theelepel gemberpoeder - 2 eetlepels wijnazijn - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels tomatensaus

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Verloren brood met appel op de barbecue

Verloren brood serveren op de bbq als afsluiter is altijd een succes !

INGREDIENTEN

4 appels, 50 gr boter, gesmolten, 1 takje tijm, fijngehakt, 350 gr melk, 175 gr suiker, 3 eieren, 50 gr rozijnen, 1 vanillestok, het merg, 100 gr oud brood, in stukken

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Braadworst, appel en ui uit de oven

We hadden braadworst over (omdat het geen bbq weer was) en omdat we geen aardappelen in huis hadden zochten we iets "orgineels". Het is trouwens een mager gerecht (300kcal) zonder brood of aardappelen. Je kan het gerecht zowel in de oven als gewoon op het gasfornuis klaar maken. Op het gasfornuis is het circa 10 min. eerder klaar

INGREDIENTEN

4 braadworsten (in stukken gesneden), 2 Jonagold appelen (in schijven gesneden), 2 uien (in 1/2 ringen gesneden), 8 tenen knoflook (fijn gehakt), 20 kleine tomaatjes (cherry of smultomaatjes ofzo), 1 courgette (in partjes ca 1cm dik), 1 paprika (grof gesneden), 1 kop kippenboullion, peterselie, oregano, peper en zout

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

10 heerlijke verschillende barbecue

Gemarineerde zalm Salsa kipfilets met groene salade Rundvlees en groenten spiezen Citroen-Knoflook- Kippenvleugels of drumsticks Gepofte aardappelen Aardappelsalade Satésaus Varkenssaté Gegrilde banaan met slagroom Aardbeien tortillas verschillende recpten op de bbq voor een complete maaltijd

INGREDIENTEN

Gepofte aardappelen, 4 grote aardappelen (geschrobd) en 15 minuten gekookt, 3 middelgrote uien (in dunne repen gesneden), 2 tl knoflookpoeder, 3 el boter, zout en peper, 4 stukken aluminiumfolie, 125 ml zure room, 4 el bacon instukjes, Maak 6 sneden in een aardappel overdwars en stop in iedere snede een plak ui. Doe er wat boter bij. Strooi er knoflookpoeder zout en peper over. Pak de aardappelen stevig in in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue op een matig hoog vuur en laat ze ongeveer een half uur garen (afhankelijk van de grootte van de aardappel)., , Open de folie en geef er een el zure room op en strooi daar de stukjes bacon over., , Salsa kipfilets met salade, (4 personen), 2 dubbele kipfilets, 125 ml teriyaki saus, 2 tomaten, ontveld en in stukjes, 1/2 ui, gehakt, 2 tl gehakte jalapeno pepers, 2 tl fijngehakte koriander, 4 el mosterd, 4 el honing, 1,5 el suiker, 1 el olie, 1,5 el azijn, 1,5 el citroensap, 350 g gemengde groene sla, 1 blik ananas stukjes (450 g), 1 zak tortilla chips, Leg de kipfilets in een schaal, schenk de teriyaki saus erover en laat 2 uur marineren in de koelkast., , Meng in een andere schaal de tomaten, uien, pepertjes, en koriander. Dek de schaal af en zet in de koelkast., , Voor de dressing meng je de mosterd, honing, azijn en citroensap. Afdekken en in de koelkast zetten., , Haal de kipfilet uit de marinade en plaats deze op de barbecue of grill. Laat bakken tot ze gaar zijn (6-8 minuten)., , Leg op de bordjes sla. Schep er wat salsa over en een kwart van de ananas stukjes. Leg de kipfilets op de salade en besprenkel met de dressing., , Geef de tortilla chips erbij., , , , , Citroen-knoflook kippenvleugels, 4 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 el mosterd, 6 knoflookteentjes (fijngehakt, 2 tl zout, 1 el gemalen zwarte peper, 1 kilo kippenvleugels of drumsticks, , Vermeng in een schaal de olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper. Leg de kippenvleugels of drumsticks erin en laat twee uur in de koelkast marineren. Laat de marinade uit de schaal lopen in een kleine pan, breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken., , Leg de kippenvleugels of drumsticks op de barbecue en bak ze gaar. Bestrijk ze de laatste minuten met de marinade., , , , Rundvlees en groenten spiezen, (8 spiezen vlees, 8 spiezen groenten), 500 g runderlappen of bieflappen (in stukken 3x3 cm, 1 ui medium in 8 parten gesneden, 3 el sojasaus, 1 el sherry, 1 el olijfolie, 1 el chilisaus, 1/4 tl gemberpoeder, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 doosje champignons, 1 bakje cherry tomaten, Doe de eerste zeven ingrediënten in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast, af en toe roeren., , Snijd de courgette in stukken van 2-3 cm, snijd de paprika in ruiten. Steek op spiezen om en om courgette, rode paprika, champignon, cherry tomaat, groene paprika., , Op andere spiezen steek je stukken rundvlees en ui. Leg de spiezen op de barbecue en laat ze ongeveer 10-15 minuten garen, draai ze regelmatig. De groentespiezen zijn klaar als de tomaatjes barsten., , , , , Aardbeien tortillas, 4 tortillas, , 200 g chocoladeparels of pure geraspte chocola, , 250 g aarbeien, , 2 el boter, gesmolten of vloeibaar, , 1 el suiker, 0.5 tl kaneel, Rol de tortillas in folie en leg ze op de barbecue tot ze warm en vouwbaar zijn. Leg ze op een bordje., , Schep aardbeien in het midden en stooi er chocolade over. Vouw aan weerszijden de randen naar binnen en rol ze op., , Bestrijk ze met de helft van de boter., , Leg ze een paar minuten op de barbecue en rol ze af en toe om., , Meng de suiker met de kaneel. Leg de tortillas op een bordje en giet de rest van de boter en het suiker-kaneelmengsel erover. Geef er als je wilt een bolletje ijs bij.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Favoriete geitenkaassalade met zoete dressing

Deze salade valt bij iedereen in de smaak, ik maak het vaak voor een bbq of als vrienden komen eten, altijd een succes!

INGREDIENTEN

- 1 plak geitenkaas, - handje geroosterde pijnboompitten, - rode ui, - half bakje cherry tomaatjes, - halve komkommer, - 2 zakken rucola, - groene appel, , Voor de dressing:, - 1 el olijfolie, - 1 el verse sinaasappelsap, - 1 tl honing, - 1 el wijnazijn

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Aardappelsalade voor bij de barbeque

Ik hou heel erg van BBQ!!! Het is altijd hartstikke gezellig! We zijn lekker buiten, ik mag de barbeque aansteken, mijn zusjes prikken marshmallows op stokjes, mijn vader maakt hamburgers, worstjes met een plakje spek erom, kipkluifjes... en aardappelsalade!!!! Zonder is de barbecue niet compleet! Echt heerlijk.

INGREDIENTEN

2 1/2 kilo aardappels, geschild en gekookt-, 3/4 pot augurken (of 6-8 eetlepels kappertjes)-, 1 klein uitje-, 1 Granny Smith-appel-, 1 Elstar-appel-, 8 eetlepels olijfolie extra vergine-, 4 eetlepels witte wijnazijn-, 1 theelepel mayonaise-, 1 theelepel Dijon mosterd-, 2 eetlepels suiker-, zout-, peper,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-05-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Amerikaanse coleslaw (mijn versie)

Leuk om ook een beetje historie van deze heerlijke salade te weten. Het is zo dat tegenwoordig de coleslaw wordt gezien als een typisch Amerikaans gerecht. Dit schijnt echter helemaal niet waar te zijn. De koolsla werd door Nederlandse emigranten naar de  -Nieuwe Wereld-  gebracht en vanuit New York veroverde de koolsla heel Amerika. Ik heb al ontzettend veel  recepten van coleslaw gezien maar telkens was er wel weer iets wat mij persoonlijk niet beviel. Daarom heb ik een beetje met allerlei ingredienten gegoocheld en dit was uiteindelijk zoals ik hem goedkeurde.  Natuurlijk eet je dit niet alleen bij de bbq maar eigenlijk is deze salade een multifunctioneel bijgerecht. TIP: Het is erg lekker om de salade een paar uur of zelfs al een dag van te voren te maken, dan wordt de kool iets zachter.

INGREDIENTEN

Salade:, - ½ spitskool (witte kool kan ook), - 2 wortels, - 2 stelen bleekselderij, - 1 appel (Elstar), - 1 rode ui, - handvol gedroogde cranberry's (rozijnen kan ook), - handvol pecan noten (walnoten kan ook), - eventueel wat peterselie om te garneren., , Dressing:, - 135 gram yoghonaise, - 75 ml karnemelk, - 75 ml melk, - 50 gram rietsuiker, - 2 el Pedro Ximenez Edik (of 2 el sherry), - 2 el citroensap (½ citroen), - peper & zout,

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2015
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Waldorf-pastasalade

Een heerlijke salade voor in de zomer bij de BBQ

INGREDIENTEN

50 gr spiraaltjespasta, 100 gr gekookte kipfilet, 4 stengels bleekselderij, 1 appel, 75 gr ananasblokjes, 2 el rozijnen, 10 gr walnoten, 2 el mayonaise, 4 el slagroom, peper en zout,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  •  
  •  0-10 min.

hollandse vleessalade

Heerlijke maaltijdsalade voor bij bv. BBQ of lekker zo op een warme zomerdag.

INGREDIENTEN

200 g macaroni, 2 tomaten, 1 komkommer, 1 zoet/zure appel, 100g achterham, 100g cervelaatworst, 100g gebraden gehakt, 3 eetlepels zilveruitjes., dressing: 3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels azijn, zout, peper 1 eetlepel fijngeknipte bieslook en twee eetlepels fijngehakte peterselie.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke frisse kipsalade

Ik heb deze salade gemaakt als onderdeel voor een verfrissende afwisseling bij de tapas. Eigenlijk is het overal en altijd goede begeleider. Denk daarbij ook aan een bbq of gourmet maar ook op een buffet misstaat deze salade allerminst.

INGREDIENTEN

200 gram ijsbergsla (fijngesneden), 200 gram gerookte kipfilet, 1 appel (Elstar), handvol geroosterde pijnboompitten, half bosje lente uitjes, , voor de dressing:, , 3 el witte balsamico, 3 el olijfolie, 1 tl mosterd, 1 tl suiker

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2014
  • Internationaal
  •  10-20 min.
Nieuwste appel bbq recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top