1. Home
  2. Recepten
  3. Appel

Appel recepten (12.712) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt

Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van!

INGREDIENTEN

450 gr rode kool met appel (diepvries) 250 gr rundergehakt aardappelen (zoveel als je gewend bent) paneermeel kerrie paprikapoeder zout, peper en knoflookpoeder

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze (met zout). Ontdooi ondertussen de rode kool met appeltjes(op een zacht vuurtje). Bak het rundergehakt rul en kruid het met veel kerrie, wat zout en een beetje peper en knoflookpoeder. Als het gehakt klaar is, dan zet je het vuur uit. Vet een ovenschaal in met een beetje margarine en verwarm de oven voor op ongeveer 175 ?C. Als de aardappelen gaar zijn, maak je er met een beetje melk en een klontje margarine (of boter) puree van. Kruid deze puree met een beetje paprikapoeder. Als de rode kool warm is, giet je hem heel goed af. Vervolgens doe je een laagje (iets minder dan de helft) aardappelpuree in de ovenschaal. Hier bovenop doe je een dun laagje paneermeel om het vocht van de rode kool te kunnen 'vangen'. Hierop komt de rode kool en daar bovenop het gehakt. Bovenop komt de rest van de aardappelpuree. Zet de ovenschaal iets onder het midden in de oven en laat hem daar ongeveer een half uur staan. Ondanks dat de ingredienten in principe al gaar zijn, is dit heel belangrijk, omdat zo de smaken goed kunnen 'mengen'.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke herfst stoofpot

INGREDIENTEN

800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

*Jamie Oliver's Toffee Appeltaart

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.

INGREDIENTEN

- 1 stokje vanille, - 120 gr boter, - 100 gr poedersuiker, - 1 snufje zout, - 250 gr bloem, - 1/2 stuk citroenrasp, - 2 stuks eierdooiers, - 2 el melk, - 2 blikken gecondenseerde melk, - 4 appels,

  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.

Een WAANZINNIGE Kipcocktail met ananas, appel en gember

Zo?n heerlijke cocktail wwaar je je vingers bij aflikt

INGREDIENTEN

Ca. 300 gr kipfilet, 1/2 l water, 1 kippenbouillontablet, 1 zoetzure appel, citroensap, 2 ananasschijven, 1 ? el creme fraiche, 1 ? el mayonnaise, 1 el gembersiroop, 2 tl kerrie, zout en peper, 1 tl suiker, enkele blaadjes ijsbergsla, ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mama's appelcake

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht. Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje!

INGREDIENTEN

750 gram geschilde goudreinetten (1150 ongeschild), 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram basterdsuiker, 90 gram boter, 2 theelepels bakpoeder, 30-50 gram rozijnen, 3 eieren, 3 zakjes vanillesuiker, Paneermeel voor de vorm

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Salade van kip, kaas, appel en geroosterde pijnboompitjes

Een waanzinnig lekkere salade met een perfecte dressing

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet 100 gr oude kaas 300 gr gemengde sla 2 zoetzure appels 2 el azijn 2 tl mosterd zout en peper 60 gr pijnboompitten 2 el zonnebloemolie ca 1 el citroensap 1 tl suiker 2 teentjes knoflook.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

ouderwets lekkere rode kool met een geheim.

Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina.

INGREDIENTEN

-1 rode kool.zeer fijn gesneden., -1 ltr. water., -5 eetl.suiker., -4 kruidnagels., -2 kaneelstokjes., -1 laurierblad., -4 gekneusde peperkorrels., -[geheim]1/2 steranijs., -[geheim]1 eetl.gedroogde gember.[djahe]., -[geheim]1 glas rode port., -[geheim]3 plakjes ontbijtkoek., -4 in stukjes gesneden appel., -1 dl. azijn., -[geheim]3 eetl.lindehoning., -mespuntje zout.

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Appel crumble met amandelen (heerlijk nagerecht)

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is.

INGREDIENTEN

700 - 850 g Goudrenetten (ongeschild gewogen) = ± 3 grote appels, 225 - 300 g Cox appels (ongeschild gewogen) = ± 2 grote appels, 30 g bruine basterd suiker, 1 grote theelepel kaneelpoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, Wat extra boter om de schaal in te vetten (niet echt noodzakelijk), Voor de bovenlaag (Crumble), 110 g hele amandelen ongepeld, 125 g gekoelde boter, in kleine blokjes gesneden. (of eventueel wat meer boter), 250 g zelfrijzend bakmeel)., 2 theelepels kaneelpoeder, 150 g rietsuiker (of lichtbruine basterd suiker)

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Citroen-yoghurttaartje met appel

Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!

INGREDIENTEN

Boter en bloem voor het invetten van de vorm, 7 kleine appels (plm. 850 gram), geraspte schil van 1 citroen, 6 eetlepels citroensap, 150 gram zachte boter, 200 gram suiker, mespunt zout, 2 eieren (M), 300 gram gezeefde bloem, 1/2 zakje gezeefde bakpoeder, (of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel gebruiken), 150 gram volle yoghurt, 2 eetlepels (riet)suiker, poedersuiker om te bestuiven

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2012
  • Duits
  •  60-120 min.

Herfst: romige appel muffins met een bite

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg!

INGREDIENTEN

250 gr appels (Elstar), 250 ml biologische yoghurt, 250 gr bloem, 2 el vers geperst citroensap, 1 ei, 3 t bakpoeder, 125 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 80 ml olijfolie, Poedersuiker (van Gilse)

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Appeltaart, Italiaanse versie

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel.

INGREDIENTEN

150 gram boter, 150 gram suiker, 4 eieren, 500 gram appels, 150 gram zelfrijzend bakmeel, de schil en sap van 1 citroen, snufje zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd.

INGREDIENTEN

, , - 5 aardappelen, - 250 gram zuurkool, - 1 bakje spekjes, - klein potje crème fraîche, - halve appel, - 150 gram gehakt, - geraspte kaas, - nootmuskaat, - peper en zout, - scheutje melk, - klontje boter, ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Spruitjes met appel en spekjes

Geweldige combinatie !

INGREDIENTEN

800 g panklare spruitjes, 2 zachtzure appels (bijv. Elstar), 100 gr gerookte spekjes, 1 el citroensap, 25 g boter, 1 ui (grofgesnipperd), 1 tl kaneel, 1/2 tl gemalen komijn

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2009
  •  
  •  20-30 min.

Appel kaneel cupcakes

Superlekkere appel kaneel cakes met een toef van vanille botercreme

INGREDIENTEN

, CUPCAKEBESLAG:, 230 gr. (tarwe)bloem, 1 theelepel bakpoeder, 125 gram boter (op kamertemp.), 250 gr. kristalsuiker, 1 theel. vanille extract/1 zakje vanillesuiker, 4 middelgrote eieren (op kamertemp.), 100 ml. melk (op kamertemp.), een mespuntje zout, , VOOR DE BOTERCREME, 200 gr. boter (op kamertemp.), 175 gr. poedersuiker, 10 ml. melk (op kamertemp.), 2 theelepels vanille extract, , VOOR DE VULLING:, 2 (wat zuurdere) appels in kleine blokjes, kaneel (naar eigen smaak), , OM HET MOOI AF TE WERKEN: BESPRENKELEN MET FIJNGEHAKTE KANEEL NOOTJES

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rode kool met appel (basisrecept)

Zelfs het basisrecept is voor velen al een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. De meesten van ons kopen een pot in de super want dat staat voor makkelijk en snel. Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken.

INGREDIENTEN

500 gram rode kool, fijngesneden, 3 goudrenetten (als die er nog niet zijn Elstar), 1 theelepel kaneel, 3 kruidnagels, 1 grote of 2 kleine laurierblaadjes, Peper, Zout, Allesbinder, 3 eetlepels bruine suiker, 1/4 liter water

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Langzame Stoofschotel Met Rode kool en Appel

De heilige drie-eenheid van rodekool, appel en kruidnagel, maar dan met extras en heel langzaam in de oven gestoofd. Zo lekker heb je rodekool nog nooit gegeten!

INGREDIENTEN

1 kg rodekool - 450 gr. zure appels (goudrennetten, geschild en in kleine stukjes) - 450 gr. (rode) uien, kleingesneden - 1 a 2 tenen knoflook, fijngesneden - 1/4 v/e muskaatnoot, geraspt - 1/4 tl kaneel - 4 kruinagels, fijngestampt of 1/4 tl kruidnagelpoeder - 3 afgestreken el bruine basterdsuiker - 3 el wijnazijn - 15 gr. boter - versgemalen zwarte peper

  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een APPLE CRUMBLE uit Amerika

Lekker toetje met appel en kruimeldeeg. Door de combinatie warme taart/koude vlam of room heel apart en echt Amerikaans.

INGREDIENTEN

4 zoetzure appels 100 gr bruine basterdsuiker 2 tl kaneel 50 gr bloem50 gr boter1/8 l slagroomzout1 el suiker, ,

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

De lekkerste oliebollen

Een recept voor overheerlijke oliebollen dat al decennia lang een groot succes is binnen en buiten mijn familie.

INGREDIENTEN

750 gram bloem, 1 eetlepel zout, 2 eieren, 35 gram roomboter, 10 gram gedroogde gist of 30 gram verse gist, 750 ml melk, 3 theelepels basterdsuiker, 200 gram witte rozijnen, 200 gram blauwe rozijnen, 2 kleine goudreinetten, kaneel naar smaak, poedersuiker

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Stap-voor-stap jachtschotel

Jachtschotel volgens familiehotel Bakker in Vorden

INGREDIENTEN

800 g sukadelapjes of magere runderlappen, in dobbelstenen, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels olie, 100 g boter + een beetje om in te vetten, 50 g spekblokjes, 2 uien, gesnipperd, 4 kruidnagels, 10 jeneverbessen, gekneusd, 2 laurierblaadjes, 300 ml rode wijn, 2 plakjes ontbijtkoek, in dobbelstenen, 900 g aardappelpuree (zelfgemaakte), 2 appels, geschild en in ringen, 2 beschuiten, verkruimeld

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip op appel en stroop

Eigenlijk is dit recept van Ramon Beuk een voorgerecht voor 4 personen, maar het is zo lekker dat ik er een hoofdgerecht van heb gemaakt.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1 ui, 2 Granny Smiths, 6 steranijs, 5 el appelstroop, 1 tl kaneel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Wellant appel crumble

Wellant heeft van zichzelf een zoete smaak, dus u hoeft weinig suiker toe te voegen.

INGREDIENTEN

5 grote Wellant appels, 100 gram suiker, 75 gram roomboter, 75 gram bloem, 2 kleine theelepeltjes kaneel,

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

spruitjesstamppot met appel en spekjes

Lekkere stamppot, zelfs voor diegene die spruitjes niet lekker vindt.

INGREDIENTEN

-750 gr. geschilde aardappelen, -500 gr.spruitjes, -zout, -ca. 1 1/2 dl. melk, -peper, -nootmuskaat, -1 ui, -300 gr. mager rookspek, -25 gr. boter, -2 friszure appels,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Appel

Het zijn gebakken appels.

INGREDIENTEN

Appel.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Appel

INGREDIENTEN

Appel

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Appelflappen

Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.

INGREDIENTEN

1 pak Roomboterbladerdeeg, 4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold), 2 tl kaneel, 2 el suiker, 1 ei (losgeklopt), Kandijsuiker, Krenten en of rozijnen naar smaak .

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

12 bladerdeeghapjes "voor elck wat wils"

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Appel

Ook voor bij de koffie.

INGREDIENTEN

Een stevige, beetje zure appel en suikervrije appel/kaneelstroop (voor diabetici)

  • Montignac Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Montignac Nagerecht
  •  10-20 min.

Gezond: Chocola banaan muffins

Gezond: Chocola banaan muffins. Heerlijke "light" muffins met banaan en chocolade snippers

INGREDIENTEN

, 180 gr Bloem, 100 gr Havermout, 150 gr suiker, 1 zakje bakpoeder, mespunt zout, 1 ei, 1 banaan, 1 appel, 1 tl caneelpoeder, 1 el boter, 125 g yogurt, 8 el zonnebloemolie, 100 gr chocolade snippers,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Spaans
  •  10-20 min.

Appel

Passend in een candida dieet

INGREDIENTEN

2 zoete appels, b.v. jonagold, 150 gram zachte geitenkaas of geitenroomkaas, 1 theelepel kaneel, 2 eetlepels rijstemoutstroop (verkrijgbaar in de delicatesse of biologische winkel

  • Biologisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Biologisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Appel/komkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade

Simpele, frisse, zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren. Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ. Uit te breiden tot heerlijke maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

1 zoetzure appel, 1/3 komkommer (grote), 1 eetlepel walnoot- of olijfolie, 2 eetlepels azijn, 4-6 theelepeltjes suiker, zout, peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

appel-speculaastaart

Lekker met de sinterklaastijd in het vooruitzicht

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram bruine basterdsuiker, 150 gram koude boter, 1 eetlepel speculaaskruiden, 4 stevige appels, 1 zakje amandelschaafsel, 1 pakje amandelspijs(300 gram), 4 eetlepels abrikozenjam of marmelade, snufje zout.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappelsalade met ham, ei, ui, appel en augurkjes

Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken. Veel smaken zijn in deze aardappel salade aanwezig. De ham en het ei zijn lekker hartig en de augurk geeft het een zuurtje. De appel maakt het weer een beetje zoeter en door de ui krijgt het net een beetje meer pit. Ook de mosterd die ik hierin heb gebruikt geeft het nog net een beetje meer smaak. Ik heb hier krieltjes in de schil genomen maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken.   Tip: Gebruik voor de dressing Griekse yughurt want die is lekker dik en bevat veel minder vet.

INGREDIENTEN

1 kg krieltjes in de schil (of andere aardapppelen), 8 eieren, 150 gram ham in reepjes, half potje kleine augurkjes (100 gr), 1 rode ui, 1 appel (Elstar), bieslook om mee te garneren, , Voor de dressing:, , 150 gr Griekse yoghurt, 4 el halvanaise, 1 el mosterd (Amerikaanse mosterd met peppadew en bloemenhoning), peper en zout

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2014
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

appel

Geraspte appels in een kommetje met kaneel en suiker.

INGREDIENTEN

Appel,Kaneel,Suiker.

  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-1999
  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  0-10 min.

Appel

12 stuks

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 1 theel. kaneel, 1 ei, 2 dl. melk, ? dl. bier, 2 appels, 1 eetl. gembernat, 50 g boter of margarine, (bruine basterdsuiker).

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

brie/preitaart

Hartig taartje, snel te bereiden

INGREDIENTEN

2 punten brie (camembert mag ook), 2 stelen prei (liefst fijn), klein blikje ananasstukjes, appeltje, 1 flinke ui, pakje bladerdeeg, paneermeel

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Appel cupcakes

Uit het beslag maak je plm. 8 - 12 cupcakes. Afhankelijk van de grootte van de caisses (papieren vormpjes) of de muffinvorm. Het zijn lekkere frisse appelcakes. De volgende dag smaken ze nog lekkerder omdat de smaken zijn ingetrokken. Let op de baktijd! Is afhankelijk van je oven en de grootte van je cupcakes. Haal je maar 8 cupcakes uit het beslag bak ze dan 30 minuten. Haal je er 12 uit prik na 20 - 25 minuten in de cupcakes of ze al gaar zijn. Anders nog verder bakken tot 30 minuten.

INGREDIENTEN

3 kleine zoetzure appels (bijv. Elstar) -, 200 gram boter -, 150 gram bruine suiker -, 2 eieren -, 200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd -, 2 theelepels kaneel -, 1 theelepel citroenrasp -

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Luikse gehaktballen

Heerlijke gehaktballen in een wat zoete saus. Ik at deze gehaktbal op een terras in Luik afgelopen week. Daar waren ook wat rozijnen door de saus gedaan. Zelf vind ik zonder rozijnen lekkerder, maar dat ligt aan je eigen smaak.

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballen:500 gram gehakt halfom, 4 witte boterhammen zonder korst, 1 kopje melk, 2 sjalotjes of een kleine ui, 1 theelepel tijmblaadjes, peper, zout, 1 eetlepel zonnebloemolie, Voor de saus:, 1 middelgrote ui, 20 gram boter, 1 flinke eetlepel bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel witte azijn, 2 eetlepels appel- of perenstroop, 2 dl (runder)bouillon, eventueel 2 eetlepels rozijnen

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Mmm...huzarensalade met gerookte kipfilet

Deze overheerlijke salade heb ik gemaakt voor Oudjaar. Een succes. Meestal blijft er veel over maar deze salade was schoon op.Het recept staat in het AH-boek "De smaak van december". Ik heb er nog wat aan toegevoegd. Een TOPPER!!!! Als garnering kun je je eigen ideeën gebruiken. Ik had er gevulde eieren en gevulde tomaatjes omheen gelegd. Laat je fantasie werken.

INGREDIENTEN

750 gram vastkokende aardappelen, 3 eieren, 100 ml mayonaise, 50 ml creme fraiche, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 eetlepels fijngehakte bieslook, 250 gram kleine augurkjes, 300 gram gerookte kipfilet, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 appel (Elstar), 2 theelepeltjes mosterd, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 1/2 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, blaadjes sla om te garneren,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Herfststamppot

INGREDIENTEN

1kilo aardappels, 500g spruitjes, zout, 150g gerookte spekreepjes, 2 appels (Granny Smith), 50g blanke hazelnoten, 2 eetlepels boter, 100ml melk, peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Speculaastaartje met appel

Heerlijk appeltaartje gemaakt van verkruimelde speculaas. Snel gemaakt en snel gebakken. Heerlijk voor Sinterklaasavond. Bij ons een succes!

INGREDIENTEN

250 gr speculaasjes - 75 gr zachte boter - 3 stevige appels (Elstar) - 2 eidooiers - 30 gr witte basterdsuiker - 1 dl slagroom - 3 el amandelschaafsel

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

spruitjesstamppot met rookworst

Iedereen kent wel de stamppot hutspot, andijvie of boerenkool, maar kennen jullie deze ook al? Een heerlijk niet allerdaags stamppotje met een zachte smaak!

INGREDIENTEN

1 kg aardappels, 2 zakken spruitjes panklaar (a 350 g), 1 rookworst (250 g), 3 kleine zoete appels, 2 theelepels kerriepoeder, 1 dl halfvolle melk, 50 g roomboter ongezouten (pakje a 250 g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste appel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top