Apfelstrudel
De echte
Voor het deeg: 300 gr patentbloem bloem om te bestrooien 1 ei 3 el olie 125 ml handwarm water voor de vulling: 1 kruidnagel schil van 1 citroen 100 gr oud witbrood 1 1/2 kilo friszure appels 200 gr boter 100 gr rozijnen 1/2 borrelglas strohrum 2 theel kaneel 200 gr suiker
Bestuif een ruim; werkblad met bloem. Maak het deeg van bloem, ei, 1 eetlepel olie en water. Het deeg is klaar wanneer het makkelijk loslaat van het werkblad. Kneed het deeg in de vorm van een afgeplatte bal, besprenkel het met ? eetlepel olie, dek af met een verwarmde schaal, en laat 45 minuten rusten. Stamp de kruidnagel in een vijzel fijn. Rasp de schil van de citroen. Pluk het brood in kleine stukjes en bak het al omscheppend in circa 25 gram hete boter goudbruin. Verkruimel het brood met een vork nog wat fijner. Schil de appelsl Verwijder steelaanzet en klokhuis en snijd de appel in schijfjes. Span het doek over een tafelblad en bestuif royaal met bloem
Leg het deeg in het midden van het doek en rol het enigszins langwerpig uit. Verdeel er een ? eetlepel olie over. Steek nu de handen met de rugkant naar boven onder het deeg en rek het deeg vanuit het midden voorzichtig op tot iets over de rand van een lange zijde van de tafel. Zet het deeg vast en rek het vervolgens op dezelfde wijze op naar de tegenovergestelde tafelrand, zonder dat het daarbij scheurt. Besprenkel tijdens het spannen het deeg met de resterende olie. Ga hiermee door tot u een deeglap hebt van ca. 75 x 100 cm. Snijd de dikke deegranden weg en verdeel 100 gram gesmolten boter over het deeg. beleg het deeg met de appelschijfjes; houd daarbij eenderde ddel aan een korte zijde vrij. Verdeel achtereenvolgens de rozijnen en het citroenrasp over de appelschijfjes. Besprenkel de vulling met rum, verdeel er de fijngemalen kruidnagel over en bestrooi met kaneel en suiker. Til het doek aan de korte zijde die tot aan de rand met vulling belegd is op en houd het in een vloeiende beweging zo hoog dat de strudel zichzelf oprolt. Vouw beide uiteinden van de deegrol om en druk licht aan zodat de vulling er tijdens het bakken niet uitloopt. Bestrijk een bakblik met boter en snijd afhankelijk van het formaat van het bakblik de strudel in 2 of 3 stukken. Leg op het bakblik en verdeel er de resterende boter over. Bak de strudel in een voorverwarmde oven van 175 graden C. gaar. Bestrooi de strudel met suiker en serveer warm
- Duits
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-05-2000Duits60-120 min.
Apfelstrudel
* 30 gr rozijnen, * 2 theel citroensap, * 3 Jonagold appels, * 50 gr ontbijtkoek, * 40 gr bruine suiker, * 2 eidooiers, * 8 vellen filodeeg, * 1 theel kaneelpoeder, vanilleijs,
- Oostenrijks
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-12-2011Oostenrijks60-120 min.
Apfelstrudel
600 gr. appelen (Elstar of Goudrenet, 1,5 el.kaneel, 40 gr. suiker (rietsuiker met 1 zakje vanillesuiker), 1 ei, 1 el. bloem, 7 plakjes bladerdeeg
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-02-2011Nagerecht20-30 min.
apfelstrudel
De echte apfelstrudel om zelf te maken, heerlijk met bolletje ijs.
200 g bloem, 100 g boter, gesmolten, 4 appels friszoet (bijv. jonagold), geschild en klokhuis verwijderd, 100 g suiker, 50 g rozijnen, 1 el kaneel, 1 zakje vanillesuiker (pakje 10 zakjes), 1 tl gemalen kruidnagel, 3 el citroensap, 1 bakje amandelschaafsel (55 g), 4 beschuiten, fijngemalen
- Oostenrijks
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-03-2012Oostenrijks30-60 min.
Apfelstrudel
Heerlijk nagerecht uit de romertopf, dat ook prima smaakt bij een kop koffie.
1 pak diepvries bladerdeeg van 200 g, 750 g zure appels, 2 el paneermeel, 50 g suiker, kaneel, 50 g rozijnen, geraspte citroenschil, 1/2 el boter, poedersuiker
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-09-1999Nagerecht60-120 min.
Apfelstrudel
Een heerlijk toetje.
30 g rozijnen, , 2 tl citroensap, 3 Jonagold appels, 50 g ontbijtkoek, 40 g bruine suiker, 2 eidooiers, 8 vellen filodeeg, 1 tl kaneelpoeder, vanille ijs, zonnebloemolie, ,
- Oostenrijks Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-01-2015Oostenrijks Nagerecht60-120 min.
apfelstrudel
100 gram rozijnen, 2 eetlepels vruchtenbrandenwijn of appelsap, 75 gram paneermeel, 75 gram boter, 120 gram filodeeg, 75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 theelepel kaneel, 500 gram zure appels, geraspte schil en 2-3 eetlepels sap van een 1/2 citroen, poedersuiker om te bestuiven, bakpapier
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-02-201060-120 min.
apfelstrudel
Oostenrijks gerecht
250 gr bloem, 1 ei, 3/4 dl olie, 1 druppel azijn, zout, 2 eetlepels citroensap, 1 blikje frambozen, 60 gr rozijnen, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, 1 zakje geschaafde amandelen, 150 gr boter, 40 gr paneermeel, , , ,
- > 120 min.
- Geplaatst op23-05-1999> 120 min.
apfelstrudel
De echte Apfelstrudel zo uit Oostenrijk.
250-300 fijne meel, 1 koffielepel olie,snufje zout,en lauwwarmwater,1 kg rijpe appels,100gr boter,100gr rosijnen,250gr suiker,100gr broodkruimels, kaneel,
- Oostenrijks
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-02-2002Oostenrijks60-120 min.
apfelstrudel
Tradioneel appelgebak wat warm gegeten wordt.
* 6 bladen bladerdeeg, * 1 kg zure appels (goudrenetten), * rozijnen (aantal naar behoefte), * gehakte amandelen (aantal naar behoefte), * 250 - 500 gr. abrikozenjam, * citroensap, * melk, * suiker, * ei, * rum, * een aantal eetlepels paneermeel
- Oostenrijks
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-02-2002Oostenrijks30-60 min.
Apfelstrudel
Apfelstrudel
Voor het deeg:, 150 g. bloem + bloem voor het uitrollen, 1 eigeel, 1 eetlepel olie, 3/4 dl. water, , Voor de vulling:, 1 1/2 kg. zachtzure appels in blokjes gesneden, 125 g. witbroodkruim, 100 g. roomboter, 150 g. suiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 100 g. geweekte rozijnen, 50 g. grof gehakte walnoten, 250 g. gesmolten boter voor het bestrijken van het deeg, ,
- Oostenrijks
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-09-2003Oostenrijks60-120 min.
- Eigen recept
Apfelstrudel
Originele Apfelstrudel ala Natasa uit Slovenië
Bladerdeeg (ca. 3 pakjes), Appels zuur (ca. 10), Suiker (2-3 kopjes), Kaneelpoeder, Kwark, Olie, Meel, Eventueel rozijnen
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-08-200930-60 min.
Apfelstrudel
, Voor het deeg:, , 150 g. bloem + bloem voor het uitrollen, , 1 eigeel, , 1 eetlepel olie, , 3/4 dl. water, , Voor de vulling:, , 1 1/2 kg. zachtzure appels in blokjes gesneden, , 125 g. witbroodkruim, , 100 g. roomboter, , 150 g. suiker, , 1 theelepel kaneelpoeder, , 100 g. geweekte rozijnen, , 50 g. grof gehakte walnoten, , 250 g. gesmolten boter voor het, bestrijken van het deeg,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-06-2005Nederlands30-60 min.
Apfelstrudel
Naam:Apfelstrudel-ausgezogen(Oostenrijk), ======================================================, ingredienten: 300 gr Patentbloem, 1 Ei,groot, 3 EL Olie,plantaardig, 125 gr Water,handwarm, ======================================================, Voor de vulling:1 Kruidnagel, 1 mespunt kruidnagelpoeder, schil van 1 citroen, 100 gr oudwitbrood, 1500 gr friszure Appels, 200 gr Boter, 100 gr Rozijnen, 1/2 borrelglas Strohrum, 2 TL Kaneel, 200 gr Suiker, ======================================================, Overig: , VANILLE SAUS:250 gr Melk, 125 gr Melk, 60 gr Suiker, 3 Eieren, Vanillesuiker, ======================================================, Verhit in een kwart liter melk 60 gr suiker en laat het net niet koken.Klop intussen 2 eidooiers,1 heel Ei,de vanillesuiker en een 1/8 liter melk door elkaar.Giet het vanillemengsel bij de hete melk,verwarm op laag vuur,neem van het vuur en laat het nog 10 minuten staan.Giet de saus door een fijne zeef en houd au bien marie warm of serveer het koud.Schrikt U niet,wanneer de saus erg vloeibaar blijft.Dit is precies de bedoeling., Bereidingstijd:25 minuten, EIWIT:2 gr, VET:1 gr, KOOLHYDR:5 gr, ======================================================, BEREIDING:+/-:75 minuten, EIWIT:4 gr, VET:12 gr, KOOHYDR:40 gr, KCAL:284 gr,
- Oostenrijks
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-2007Oostenrijks0-10 min.
Apfelstrudel
250 gr bloem, 1 ei, 3/4 dl olie, 1 druppel azijn, zout, 8 appels (Jonagolds of goudreinetten), 2 eetlepels citroensap, 1 blikje frambozen, 60 gr rozijnen, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, 1 zakje geschaafde amandelen, 150 gr boter, 40 gr paneermeel
- Duits
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2002Duits0-10 min.
Apfelstrüdel
Er zijn verschillende soorten, maar deze vind ik nog steeds het lekkerst. Ook het recept voor kersen- en abrikozenstrüdel bij 'hulpmiddelen'.
Deeg: 250g bloem - snufje zout - 1 ei - 3EL gesmolten boter - 1 dl water Vulling: 1kg geschilde appels - 200g noten (amandelen of hazelnoten ofwel amandelschilfers) - 100g rozijnen - citroensap - 125g suiker - kaneel - 50g pijnboompitten - gesmolten boter
- Duits
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-03-2007Duits60-120 min.
Apfelstrudel
Deeg:, - 300 g glutenvrije !!!!! bloem, - 1 snuifje zout, - 1 ei, - olie, - poedersuiker, , Vulling:, - 80 g rozijnen, - 2 el rum, - 80 g paneermeel, - 100 g boter, - 1,5 kg zure appelen, - 80 g gehakte noten, - 100 g suiker, - kaneel, - citroensap, , ,
- Oostenrijks
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-12-2005Oostenrijks60-120 min.
Apfelstrudel
Origineel duits recept!!!!
VOOR HET DEEG:, *300 gr patent bloem+ bloem voor het werkblad te bestuiven, *1 groot ei, *3 eetl plantaardige olie, *125 ml handwarm water, VOOR DE VULLING:, *1 kruidnagel, *schil van 1 citroen, *100 gr oud witbrood, *1.5 kg friszure appels, *200 gr boter+ boter om mee in te vetten, *100 gr rozijnen, *1/2 borrelglas strohrum, *2 theel kaneel, *200 gr suiker
- Duits
- > 120 min.
- Geplaatst op16-12-2003Duits> 120 min.
Apfelstrudel
Zeer lekker
Voor het deeg:, 250 gr bloem, 65 gr gesmolten boter, 1 groot ei, 1 royaal snufje zout, 1/8 l water, _____________, Voor de vulling:, 2 kg appelen, 150 gr suiker, 2 tl kaneel, 130 gr rozijnen, 1 el geraspte citroenschil, 50 gr gemalen amandelen, 150 gr paneermeel of gedroogd broodkruim, gesmolten boter
- Duits Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-06-2000Duits Nagerecht0-10 min.
Apfelstrudel
Deeg, , 1 kg bloem, 50 g neutrale olie, 100 ml azijn, 50 g suiker, zout, 1 ei, 550 ml water, 150 g gesmolten boter om te bestrijken, , Vulling, , 100 g rozijnen, 1,2 kg appels, 100 g walnoten, 200 g suiker, 1 tl kaneelpoeder, 200 g paneermeel, ,
- Oostenrijks
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-03-2010Oostenrijks30-60 min.
Apfelstrudel
Een heerlijk stukje (Oostenrijk).
Deeg:, - 300 g meel, - 1 snuifje zout, - 1 ei, - olie, - poedersuiker, , Vulling:, - 80 g rozijnen, - 2 el rum, - 80 g paneermeel, - 100 g boter, - 1,5 kg zure appelen, - 80 g gehakte noten, - 100 g suiker, - kaneel, - citroensap
- Oostenrijks
- > 120 min.
- Geplaatst op20-08-2003Oostenrijks> 120 min.
apfelstrudel
Een oostenrijkse lekkernij gebakken in de combi- magnetron.
Voor het deeg:, 250 gram bloem, 2 eetlepels plantaardige olie, 1 mespunt zout, 1 ei, 0,125 liter water, , Voor de vulling:, 2 kilogram appels, citroen: sap en geraspte, schil, 50 gram rozijnen, 75 gram suiker, 100 - 150 gram creme fraiche, 50 gram gemalen hazelnoten, boter (of bakvast papier), bloem (voor het uitrollen, , Voor de ganering:, poedersuiker, vanillesaus,
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-03-199960-120 min.
Apfelstrudel
Voor het deeg:, * 300 gr patentbloem + bloem om het werkblad te bestuiven * 1 groot ei * 3 eetlepels plantaardige olie * 125 ml handwarm water, Voor de vulling:, * 1 kruidnagel of 1 mespunt kruidnagelpoeder * schil van 1 citroen * 100 gr oud witbrood * 1,5 kg friszure appels * 200 gr boter + boter om mee in te vetten * 100 gr rozijnen * 1/2 borrelglas Strohrum * 2 theelepels kaneel * 200 gr suiker,
- Duits Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-11-2002Duits Nagerecht60-120 min.
Apfelstrudel
VANILLE SAUS:250 gr Melk 125 gr Melk 60 gr Suiker 3 Eieren Vanillesuiker ====================================================== Verhit in een kwart liter melk 60 gr suiker en laat het net niet koken.Klop intussen 2 eidooiers,1 heel Ei,de vanillesuiker en een 1/8 liter melk door elkaar.Giet het vanillemengsel bij de hete melk,verwarm op laag vuur,neem van het vuur en laat het nog 10 minuten staan.Giet de saus door een fijne zeef en houd au bien marie warm of serveer het koud.Schrikt U niet,wanneer de saus erg vloeibaar blijft.Dit is precies de bedoeling.
300 gr Patentbloem, 1 Ei,groot, 3 EL Olie,plantaardig, 125 gr Water,handwarm, , Voor de vulling:1 Kruidnagel, 1 mespunt kruidnagelpoeder, schil van 1 citroen, 100 gr oudwitbrood, 1500 gr friszure Appels, 200 gr Boter, 100 gr Rozijnen, 1/2 borrelglas Strohrum, 2 TL Kaneel, 200 gr Suiker,
- Oostenrijks
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-05-2007Oostenrijks30-60 min.
Apfelstrudel
Oostenrijkse lekkernij
250 gram bloem, boter, 1 ei, citroensap, zout, 1,5 kg zure appels, 50 gram amandelen, 50 gram rozijnen, 100 gram suiker, poedersuiker
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-01-2000Nagerecht30-60 min.
apfelstrudel
300gr bloem,- mespuntje zout,- 1 el olie,- 1 ei,- water., voor de vulling: 90 gr zachte kruimels van bruinbrood,- 100 gr boter,- 750 gr moesappels (na het schillen gewogen),- 90 gr bruine suiker,- 100 gr rozijnen,- 100 gr gehakte, geblancheerde amandelen,- 2 thl kaneel,- 100 gr gemengde citroen-en sinaasappelschil., voor de garnering:60 gr poedersuiker en schijfjes appel.
- Oostenrijks
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-02-2002Oostenrijks60-120 min.
- Eigen recept
Apfelstrudel
Deeg, 1 kg bloem, 50 g neutrale olie, 50 g suiker, 1 ei, 100 ml azijn, 550 ml water, zout, 150 g gesmolten boter om te bestrijken, , Vulling, 100 g rozijnen, 100 g walnoten, 1,2 kg appels, 200 g suiker, 1 tl kaneelpoeder, 200 g witte broodkruimels of paneermeel
- Oostenrijks
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-03-2009Oostenrijks60-120 min.
apfelstrudel
2 pakjes bladerdeeg, 500 g appels, wat citroensag, 50 g rozijnen, 50 g geschaafde hazelnoten, 150 g suiker, 2 TL kaneel, wat Rum,
- Duits
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-12-2001Duits20-30 min.
apfelstrudel
Ik kanhet niet laten maar als het koud wordt komt er toch altijd een apfelsrudel op tafel en zelf gemaakt zijn ze zo lekker.
300 gr patentbloem + bloem om het werkblad te bestuiven, - 1 groot ei, - 3 eetlepels plantaardige olie, - 125 ml handwarm water, , Ingrediënten vulling:, - 1 kruidnagel of 1 mespunt kruidnagelpoeder, - schil van 1 citroen, - 100 gr oud witbrood, - 1,5 kg friszure appels, - 200 gr boter + boter om mee in te vetten, - 100 gr rozijnen, - 1/2 borrelglas Strohrum, - 2 theelepels kaneel, - 200 gr suiker, - 1 pak vanile vla, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-200730-60 min.
Apfelstrudel
Strudeldeeg I, 250 gr bloem, een snufje zout, 1 eetlepel olijfolie, 1 ei, 4-7 eetlepels lauwwarm water (zoveel als de bloem opneemt), , , Strudeldeeg II, 250 gr bloem, een snufje zout, 3 theelepels olie, lauwwarm water, Bereiding als van Strudeldeeg I., , , 750 gr rijpe, zachte appels, kaneel, 2 eetlepels suiker, boter, brood- of beschuitkruim, 100 gr rozijnen, citroenschil en/of een paar fijngemalen noten, boter of eidooier
- Duits
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2002Duits0-10 min.
Apfelstrudel
Voor het deeg:, 300 g patentbloem / bloem om het werkblad te bestuiven, 1 groot ei, 3 eetl. plantaardzge olie, 125 ml handwarm water, , Voor de vulling:, 1 kruidnagel of 1 mespunt kruidnagelpoeder, schil van 1 citroen, 100 g oud witbrood, 1,5 kg fris-zure appels, 200 g boter + boter om in te vetten, 100 g rozijnen, 1/2 borrelglas Strohrum, 2 theel. kaneel, 200 g suiker
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-11-200560-120 min.
Apfelstrudel met Tokkelroom
Pas op! Dit is zo lekker, hier ga je van tokkelen.
1 Afbak Apfelstrudel, 1 pot Tokkelroom original, Slagroom
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-10-2003Nagerecht0-10 min.
Oostenrijkse Apfelstrudel
Recept was ik jaren kwijt, was van mijn oma en heb het nu weer gevonden en klaargemaakt. MMMMMMMMMMMMM ouderwets lekker Het deeg moet zo dun zijn als een blaadje papier, maar er mogen bij het uitrekken vooral geen gaatjes inkomen.
300 gram bloem, 1 ei, 1 el olie, 150 gram boter, 100 gram rozijnen, 750 gram appelen, 50 gram licht paneermeel, 100 gram walnoten, 50 gram fijne suiker, 5 cl melk, 4 el rum, kaneel, 2 el peodersuiker, zout.
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op07-10-2000Internationaal> 120 min.
Apfelstrudel met vanillesaus
De originele apfelstrudel. Best veel voorbereiding, maar daarna heb je ook wat !
Voor het deeg:, 300 gr patentbloem + bloem om het werkblad te bestuiven, 1 groot ei, 3 eetlepels plantaardige olie, 125 ml handwarm water, , Voor de vulling:, 1 kruidnagel of 1 mespunt kruidnagelpoeder, schil van 1 citroen, 100 gr oud witbrood, 1,5 kg friszure appels, 200 gr boter + boter om mee in te vetten, 100 gr rozijnen, 1/2 borrelglas Strohrum, 2 theelepels kaneel, 200 gr suiker, , Vanillesaus, , Ingrediënten:, , 1/4 liter melk, 1/8 liter melk, 60 gr suiker, 3 eieren, 1 zakje vanillesuiker
- Oostenrijks
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-08-2009Oostenrijks60-120 min.
Oostenrijk- apfelstrudel
Gemaakt van bladerdeeg met een vulling van appels, abrikozenjam en rozijnen. Gebakken in een rol.
6 plakjes bladerdeeg, 1 kg zure appels, 100 gr rozijnen, 50 gr gehakte amandelen, 300 - 400 gr abrikozenjam, citroensap, 3 el suiker, borrelglaasje rum, 2 el paneermeel,
- Oostenrijks
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-2001Oostenrijks30-60 min.
Apfelstrudel met pistaches.
Heerlijke apfelstrudel met pistachenootjes, abrikozen en citroen.
800 gr appels, 4-6 gedr. abrikozen, 1 biologische citroen, 50 gr groene pistaches, 75 gr suiker, 1 theel. kaneel, 50 gr lange vingers, 100 gr boter, 12 vellen filodeeg, poedersuiker
- Duits
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-11-2012Duits30-60 min.
Huisgemaakte Apfelstrudel
1.3 plakken bladerdeeg, 6.5 appels, 1.3 tl. amandelen, geschaafde, 1.3 tl. krenten, 1.3 tl. rozijnen, 65 gr. suiker, 1.3 mespuntjes kaneelpoeder, 4 toefjes slagroom, 1.3 tl. citroensap, 1.3 tl. amaretto, Poedersuiker,
- Oostenrijks
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-11-2001Oostenrijks60-120 min.
homemade apfelstrudel
Zelfgemaakt het lekkerst
250 g bloem, zout, 2 eieren, 2 eetlepels olie, 75 g rozijnen, 2 eetlepels rum, 1 kg appels (bijv. Cox Oranges), 75 g blanke amandelen, 75 g suiker, 1 theelepel kaneel, poedersuiker,
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-200630-60 min.
- Eigen recept
Apfelstrudel pannenkoek
Idereen die houdt van apfelstrudel en pannenkoeken zal mijn recept is moeten proberen. De pannenkoeken zijn goed gevuld en heerlijk zoet van smaak. Let op ze zijn erg machtig! laat even weten wat je er van vond. eet smakelijk
1 Koopmans Schudfles Pannenkoeken Origineel, 400 ml melk, 3 a 4 zachte appels (jonagold), 60 gram basterdsuiker, geraspte schil en sap van 1 citroen, 60 gram Sultana rozijnen, 50 gram amandelschaafsel, 20 gram paneermeel, 1 theelepel nootmuskaat, poedersuiker
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-05-2020Oostenrijks Hoofdgerecht20-30 min.
Een Soort Apfelstrudel.
Bladerdeeg met appel, Amaretto, in warme vanille-saus en slagroom.
Bladerdeegplakjes (4) van Koopmans, 2 appels, Amaretto, kaneel, citroen, vanille-suiker-zakjes, Amandelspijs van Baukje, Geschaafde amandelen, Roomboter, Honing en suiker, custard en melk, slagroom.
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-08-200020-30 min.
Wiener Apfelstrudel
Het hoogtepunt van de Weense bakkunst
HET DEEG:, -250 g bloem, -1/8 liter lauw water, -1 th lepel olie, -1 klein ei, -mespunt zout, -bloem om te bestuiven, -olie om te bestrijken, DE VULLING:, -1 kg appelen, -sap 1 citroen, -100 g suiker, -1/4 th lepel kaneel, -100 g sultanorozijnen, -50 g boter, -70 g paneermeel, -boter om in te vetten, -boter om te bestrijken, -50 g poedersuiker
- Oostenrijks Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-08-2003Oostenrijks Nagerecht30-60 min.