Antipasti
12 cherrytomaatjes ? 1 bakje mozzarella piccolo (125 g) ? 1 bakje pestodressing (100 g AH Huistraiteur) ? 1 voorgegakken focaccia of ciabatta (brood) ? 100 g Parmaham ? 100 g mortadella (vleeswaren) ? 1 bakje sardinesfilets met olijven (100 g) ? 1 pot artisjokharten antipasti
Cherrytomaatjes wassen. Mozzarellabolletjes laten uitlekken (als er minder dan 12 bolletjes in bakje zitten dan enkele grote bolletjes halveren). Aan cocktailprikkers elk 1 tomaatje en 1 bolletje mozzarella steken. Spiesjes naast elkaar in kommetje zetten. Pestodressing erover scheppen en ca. 30 minuten laten staan. Oven voorverwarmen op 225 ?C of gasovenstand 5. Focaccia of ciabatta in 5 a 7 minuten knapperig bruin bakken. Sardines met olijven, artisjokharten en mozzarellaspiesjes op bord leggen. Parmaham, mortadella en in repen gesneden brood ernaast leggen.
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-11-2002Italiaans Voorgerecht30-60 min.
antipasti
6 stuk(s) Gamba`s, 6 stuk(s) Paprika`s gemengd, 1 stuk(s) aubergine, 6 plakje(s) Prosciutto di parma, 12 stuk(s) Calamata olijfen, 2 stuk(s) knoflookbollen, 1 stuk(s) Rode peper, 100 gram bloem, 2 eetlepel(s) Olijfolie extra vergine, 1 flesje(s) grand marnier, 3 scheutje(s) Droge witte wijn, 1 stuk(s) sinaasappel, 1 stuk(s) citroen, 3 eetlepel(s) Balsamico azijn, 150 gram Pecorino kaas,
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-11-2009Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Antipasti
Antipasti zijn verschillende voorgerechten die op een grote schaal geserveerd worden en waarvan iedereen zichzelf kan bedienen.
200 gr witten bonen, zout, versgemalen zwarte peper, ca 10 el olijfolie, 1 kleine rode ui fijngesneden, 1 aubergine in plakken, 1 courgette in plakken, grof zeezout, 4 plakken Parmaham, 8 plakken coppa (Italiaanse vleeswaren), ca 100 gr salami in plakken, 8 verse rijpe vijgen, 100 gr olijven zwarte en groene, brood bv ciabatta
- Italiaans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-07-2002Italiaans Voorgerecht60-120 min.
Antipasti
500 g verse sprot of ansjovis, 75 g hazelnoten, 1 tomaat, 1 teen knoflook, 2 takjes peterselie, 2 dl olijfolie, partjes citroen, , 300 g Italiaanse vleeswaren (mortadella, parmaham, salami, coppa etc), ingemaakte groenten zoals zoetzuur, ciabatta, olijfolie, Toscaans zeezout, , 5 ansjovisfilets, 1 dl melk, 500 g rauwe groenten, 1/2 bosje peterselie, 4 takjes basilicum, 2 tenen knoflook, 1 lepel kappertjes, 2,5 dl olijfolie, ciabatta
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2002Italiaans0-10 min.
Antipasti
Voorgerecht uit Italie
6 sneetjes stokbrood, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 tomaat, versgemalen peper, 10 gr verse Parmezaanse of overjarige Goudse kaas, 1 eetlepel kappertjes, 10 zwarte olijven, 6 plakjes salami, 1/2 eetlepel pesto, 4 artisjokharten (blik), ,
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-11-1999Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Antipasti
4 eetlepels tonijn op olijfolie (blik), 2 eetlepels mayonaise., 1 eetlepel kappertjes., aubergines (op olie, potje), courgettes (op olie, potje), 4 eetlepels pesto., 100 g gemengde sla met frambozendressing., (olijfolie, frambozenazijn, peper en zout), 200 g Italiaanse vleeswaren (salami, mortadella, Parma ham, Italiaanse rollade, Spinata romana, fricandeau), paar sprietjes bieslook.,
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-05-200510-20 min.
Antipasti
Dit inmaakgerecht is berekend zonder wachttijd. Voor 4 weckpotjes van 250 ml inhoud.
2 aubergines van ong. 175 gram, 2 rode, 2 groene en 2 gele paprika's van elk ong. 150 gram, 4 teentjes knoflook, 4 el olie, zout, peper, 4 twijgjes oregano, 350 gr schapenkaas, 1-2 peperkorrels, ca 1/2 l olijfolie.
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-05-2000Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Antipasti
Voor de courgettereepjes en kerstomaatjes:, 4 eetlepels olijfolie, 1 uitgeperst teentje knoflook, een paar druppels citroensap, zout, versgemalen peper, 1 kleine courgette in hele dunne reepjes, 1 eetlepel groene pesto, 4 kerstomaten, 100 gr gemengde olijven, , voor de bonensalade:, 1 pot witte bonen naturel, uitgelekt (inh. 350 gr), 1 blikje tonijn in olie, uitgelekt (inh. 185 gr), 4 rode komvormige slablaadjes, 1 rode ui in ringen, , voor de tortillarolletjes:, 2 tortilla's (kant-en-klaar), 4 plakken mortadella, 4 plakken jonge kaas, ? 25 gr verse basilicum, , voor de carpaccio:, 100 gr carpaccio (vleeswaar), ? 50 gr Parmezaanse kaas aan een stuk, 2 eetlepels kappertjes, 1 citroen in halve plakjes, , voor de gevulde komkommer:, < komkommer, 2 eetlepels pesto, 1 eetlepel ansjovispasta, 50 gr heel fijn gesneden spinazie, , voor de garnering:, 100 gr gemengde olijven
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2002Italiaans0-10 min.
antipasti
Voorgerecht, witte bonensalade met groenten, ham en vleeswaar
Let op de wachttijd !, Italiaanse witte bonen (cannellini, blik) 200g., 10 el olijfolie, kleine rode ui, fijngesneden, 1 aubergine in plakken, 1 courgette in plakken, 4 plakken Parmaham, 8 plakken italiaanse vleeswaar, 1 ons salami in plakken, 1 ons olijven zwart en groen, brood (Italiaans, bv. foccacio of schiacciata)
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-04-2000Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Antipasti
LEKKERE HAPJES ALS VOORGERECHT OF GEWOON MET EEN GLASJE WIJN.
6 kleine uienpaneermeelolijfolie2courgettesolijoliebasilicumchilipoederpeterselieknoflookchampigonsglas witte wijn1/2 citroen
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-04-2003Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Antipasti
300 gram kalamata-olijven 0 100 gram lamsprosciutto - 100 gram pikante salami
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-06-2005Italiaans0-10 min.
Antipasti
Italiaans
2 stuks rode paprika's, 3 eetl. citroensap, 6 eetl. olijfolie, 100 gr. groene aspergetips, 1 blik reuzenbonen (425 gr.), 0.5 zakje verse basilicum, fijngehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 2 eetl. kappertjes, 4 stuks ansjovisfilets, fijngehakt, 4 plakjes Parmaham, 4 plakjes mortadella (vleeswaren), 1 bakjes verse sardinerolletjes ((100 gr., koelvak), drooggedept
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-02-2019Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Antipasti
1 stokbrood, 3 tenen knoflook, 2 dl groene olijfolie, 2 vleestomaten, 3 takjes basilicum, , 75 g rucola, 300 g carpaccio, 1.5 dl olijvenmayonaise, 1 thl worcestershiresaus, 1 lepel citroensap, 2 lepels melk, witte peper, parmezaan, , 500 g gare inktvisringen, 2 tenen knoflook, 2 (zon)gedroogde tomaatjes op olie, 2 dl gele olijfolie, 2 lepels citroensap, 2 lepels peterselie, (zee)zout en peper, , 2 zakjes mozzarellabolletjes, 4 takjes basilicum, 2 dl gele olijfolie, 2 tomaten, 1 teen knoflook, 1 sjalotje, 2 lepels balsamico-azijn
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2002Italiaans0-10 min.
Antipasti
Gemarineerde artisjokharten in verse basilicum, 1 blik artisjokharten, citroensap naar smaak, 50 g creme fraiche of slagroom, 0,5 bosje basilicum, fijn gehakt, 1 teentje knoflook, cocktailprikkers.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-05-2004Nederlands20-30 min.
Antipasti
6 sneetjes stokbrood, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 tomaat, versgemalen peper, 10 gr verse Parmezaanse of overjarige Goudse kaas, 1 eetlepel kappertjes, 10 zwarte olijven, 6 plakjes salami, 1/2 eetlepel pesto, 4 artisjokharten (blik)
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2002Italiaans0-10 min.
Antipasti
Ook tussendoor
6 sneetjes stokbrood, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 tomaat, vers gemalen peper, ca. 10 gr. verse, Parmezaanse of overjarige Goudse kaas, 1 eetlepel kappertjes, 10 zwarte olijven, 6 plakjes salami, ? eetlepel pesto, basilicumsaus, 4 artisjokharten, blik.
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-08-2005Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Antipasti gratin
, ca. 300 gram ciabattabrood (baquette kan ook), 100 ml melk, 1 ei, 2 eetlepels pesto rosso (bv. bertolli), 350 gram bertolli antipasti (bv. gedroogde tomaten, gegrilde paprika), 250 gram mozzarella,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-09-2008Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Antipasti parmaham
Parmaham (plakjes), soepstengels met sesam (pak), galiameloen (of cantaloupemeloen)
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-06-2009Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Antipasti: Gevulde Parmaham
Heerlijk op een antipasti buffet. Bij mijn themacursus wijnen uit Italie vond iedereen het erg lekker.
Dungesneden plakken parmaham, zongedroogde tomaten op olie basis, buffel mozzarella, olijfolie extra vergine (goede kwaliteit), basilicum, eventueel pijnboompitjes
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2004Italiaans20-30 min.
Antipasti: Crostini
Sneetjes brood in de oven gebakken (blijft hierdoor langer krokant dan in broodrooster geroosterd brood en is even gemakkelijk) met olijfolie, soms zout en soms knoflook. Een must op een antipasti buffet. Wanneer ik een proeverij heb maak ik dit brood een paar uur eerder.
Brood (boeren bruin of wit wat jezelf lekker vindt), olijfolie extra vergine, eventueel wat zout of knoflook.
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-02-2004Italiaans10-20 min.
Antipasti Toscani
12 lange grissini`s, 80g parmaham, 3 eetl. Pesto Genovese, 1 ciabatta, 3 eetl. Bruschetta con Formaggio, 8 eetl.Bonsecco olijfolie, 1 klein sjalotje, 150g jonge kaas geraspt, ½ komkommer, 6 wortels, 3 stengels bleekselderij, 4 eetl. Bonsecco olijfolie, 2 eetl. Balsamico di Modena
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-09-2011Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Italiaanse antipasti
Bron: www.C1000.nl
1 focaccia (C1000), ½ zakje jonge bladsla à 80 g (C1000), 12 cherrytomaatjes, 8 plakken prosciutto crudo dolce (Fiorucci), 8 plakken coppa di Parma (Fiorucci), 12 plakken salami Napoli (Fiorucci), stukje Parmezaanse kaas, 2 schaaltjes tapenade trio,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-12-2006Voorgerecht10-20 min.
Italiaanse antipasti
200 g meloenblokjes, 100 g parmaham, , 100 g kleine augurkjes (zoetzuur), 100 g seccata, , 4 mini-pizza's, 2 plakjes mortadella met olijven, , 100 g carpaccio, 25 g geraspte parmezaanse kaas, carpacciodressing, , olijven, balsamico-uitjes, artisjokharten, Italiaanse tomatensalade, blokjes parmezaanse kaas, toefjes Toscaanse lamsham, plakjes antipasto crudo, pastasalade Tonijn, Antipasti-salade gegrilde paprika., , 1 ciabatta of focaccia,
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2005Italiaans20-30 min.
Antipasti / Tapas
Lekker en eenvoudig!
3 Paprika`s gemengd, 3 tenen knoflook, peterselie & koriander, olijfolie, peper
- Mediterraan Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2011Mediterraan Voorgerecht20-30 min.
Antipasti / tapas
Deze garnalen zijn, door de sinaasappelsmaak en het flamberen een sensatie. Laat je niet afschrikken door het flamberen. Vraag iemand bij je in de keuken, wanneer je dit voor het eerst doet. Zet de afzuigkap uit, of hou de pan boven de spoelbak. Sprenkel de likeur erover, aanstekertje of lucifertje erbij, even voorzichtig schudden, vlammetjes gaan uit en klaar is Kees.
250 gram grote garnalen (gamba`s), 4 tenen knoflook, 1 Spaanse peper, 1 sinaasappel, half glas witte wijn, 5 cl. likeur 43, peterselie en / of koriander., schijfjes citroen
- Mediterraan Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2011Mediterraan Voorgerecht20-30 min.
twee antipasti
Twee frisse voorgerechten
Voor de gevulde tomaten:, -12 kleine tomaten (b.v. tasty toms), -zeezout, -3 eieren, -4 a 5 eetlepels vers wit broodkruim, -handje verse basilicum, gescheurd, -2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie, -de geraspte schil van 1 citroen, -4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas, -snufje versgeraspte nootmuskaat, -versgemalen zwarte peper, , Voor de courgettesalade (4 tot 6 personen):, -700 gram kleine, jonge courgettes, -1 deciliter extra vergine olijfolie, -het sap van 1 citroen, -2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, -1 eetlepel gehakte verse oregano, of 1 tot 2 theelepels gedroogde oregano, -zeezout en versgemalen zwarte peper, -kleine slabladen voor het serveren,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-09-2005Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Antipasti / tapas
Heerlijk van smaak en makkelijk te maken. Ook voor beginners.
1 grote aubergine, 2 knoflooktenen, 1 rode peper, 2 eetlepel(s) Olijfolie extra vergine, peterselie of koriander, 3 eetlepel(s) Balsamico azijn
- Mediterraan Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2011Mediterraan Voorgerecht20-30 min.
Antipasti met groente
Hou nog even dat Italiaanse vakantiegevoel vast.....
2 rode parikas, sap van 1/2 citroen, 100 ml geurige olijfolie, 1 sjalotje heel fijn gesnipperd, 1 blik artisjokharten uitgelekt, 8 plakjes rauwe ham, 8 bospenen geschild, 125 gr ricotta, 2 el fijngehakte basilicum, 2 el fijngehakte peterselie, 1 fuet in dunne plakjes, 100 gr salami in plakjes, 100 gr parmaham in plakjes
- Italiaans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-08-2012Italiaans Voorgerecht60-120 min.
Antipasti Misti
Courgette en champignons met oregano-vinagrette
2 courgettes, 200 gram champignons, 2 knoflookteentjes, 4 theelepeles olijfolie, 1 vetarm bouillonblokje opgelost in 12,5 cl water, 4 eetlepels citroensap, enkele blaadjes, oregano, 4 sneetjes, ciabattabrood, peper en zout.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-04-2001Italiaans30-60 min.
- Eigen recept
Antipasti carpaccio
2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels melk, citroensap, worcestershiresaus, witte peper en zout, 100 g flinterdun gesneden ossenhaas (zelfgesneden of kant-en-klaar
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-06-2009Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Antipasti: groenterolletjes
1 pot geroosterde paprika's (465 g), 1 pakje gemarineerde artisjokken (100 g), 1 pakje gegrilde aubergine (100 g), ca. 100 g zongedroogde tomaten in olie, 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), 1 courgette, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 bakje verse walnootpesto (a 100 g), 1/4 zakje verse munt (a 15 g), ,
- Italiaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-07-2004Italiaans Bijgerecht10-20 min.
Antipasti parmaham
Parmaham (plakjes), , soepstengels met sesam (pak), , galiameloen (of cantaloupemeloen)
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-04-2005Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Antipasti / tapas
De combinatie van zoet (pompoen (hartig) peper en zuur (citroen). Lekker!
200 gram pompoen in flinke, hapklare stukken, sap van halve citroen, 1 dl olijfolie, 4 tenen tenen knoflook, gehakt, 1 el gladde peterselie, gehakt, 1 flinke rode peper, gehakt zonder zaadjes, versgemalen peper, zout
- Mediterraan Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2011Mediterraan Bijgerecht20-30 min.
Antipasti groenterolletjes
Een heerlijk vegetarisch hapje dat ik heb toegevoegd aan mijn recepten om morgen tijdens een diner te serveren als amuse.
? 1 pot geroosterde paprika's (465 g), ? 1 pakje gemarineerde artisjokken (100 g), ? 1 pakje gegrilde aubergine (100 g), ? ca. 100 g zongedroogde tomaten in olie, ? 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), ? 1 courgette, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1/2 bakje verse walnootpesto (a 100 g), ? 1/4 zakje verse munt (a 15 g),
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2004Italiaans20-30 min.
Antipasti parmaham
Lekker
Parmaham, soepstengels met sesam, galiameloen, of cantelopemeloen
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-2019Italiaans0-10 min.
Antipasti 2
Gezellig
200 gr. witte bonen, 1 snufje zout, 1 snufje peper, versgemalen, 10 eetl. olijfolie, 1 stuks rode ui, 1 stuks aubergine, in plakken, 1 snufje grof zeezout, 4 plakken Parmaham, 8 plakken coppa (Italiaanse vleeswaren), 100 gr. salami, in plakken, 8 stuks verse vijgen, 100 gr. gemengde olijven, brood, bv ciabatta
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2019Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Antipasti: gegrilde aubergines
Ingelegd in knoflook, tijm en balsamico-azijn
750 gram kleine aubergines, olijfolie van zeer goede kwaliteit, 5 knoflooktenen in dunne plakjes gesneden, 5 eetlepels versgehakte tijm, zeezout, zwarte peper uit de molen, 1/2 deciliter balsamico-azijn.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-11-2001Italiaans30-60 min.
Antipasti gemarineerde courgette
Zucchine a scapese
2 kleine courgettes;, 150 ml olijfolie (plus 2 eetlepels);, 1 zakje verse munt (15 g);, 1 teentje knoflook (uitgeperst);, 3 eetlepels balsamicoazijn;, zout en peper
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-11-2009Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Antipasti: Gamba's met knoflook
Heerlijk gerecht, die ik uit een Italiaans kookboek heb gehaald.
20 grote gamba's, 60 ml olijfolie, 80 gram boter, 1/2 rode peper fijngehakt, 5 teentjes knoflook, 60 ml witte wijn, 3 el peterselie
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-2004Italiaans20-30 min.
Antipasti: gevulde auberginerolletje met mozzarella
Ideaal voor een antipasti buffet.
1 grote aubergine, olijfolie, zout, 250 gram mozzarella in plakjes, 8 basilicumblaadjes, versgemalen peper
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-2004Italiaans20-30 min.
Antipasti: Crostini met garnalen en tomaat
Dit hapje geserveerd op mijn Italie wijncursus. Heerlijk was dit. Drink het bij een ronde witte wijn, bijvoorbeeld een chardonnay of een Arneis met houtlagering.
125 g garnalen, 1 tomaat, verse basilicum, 75 g mascarpone, 40 g mayonaise, scheutje wourstershiresaus, zout, peper uit de molen, crostini's of geroosterd brood.
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-02-2004Italiaans10-20 min.
-
Antipasti
van marinus3 , 32 recepten, 0 volgers
-
antipasti
van inge1956 , 20 recepten, 0 volgers
-
Antipasti
van nmbvv , 11 recepten, 0 volgers
-
antipasti
van scholten1936 , 1 recepten, 0 volgers
-
Vegetarische hapjes of antipasti
van flopzi , 1 recepten, 0 volgers
-
Antipasti
van lorenzov , 1 recepten, 0 volgers
-
antipasti
van hlennep , 1 recepten, 0 volgers
-
snipantipasti
van mobiel_1360260083 , 1 recepten, 0 volgers
-
Antipasti
van HammaX , 1 recepten, 0 volgers
-
Hapjes en Snapjes
van party_party , 101 recepten, 0 volgers
-
antipasti
van Faranghe , 32 recepten, 0 volgers
-
Party
van suzea , 20 recepten, 0 volgers