1. Home
  2. Recepten
  3. Antilliaans

Antilliaans recepten (41)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

antilliaans carnaval

Een Caribisch stoofpotje.Deze week bij de slager in een folder gelezen,meteen gemaakt en een succes !!Mijn kinderen vielen vooral voor de kokosmelk.

INGREDIENTEN

1 pond mager runderpoulet,2 el olijfolie,zout,peper en bloem,2 tl koenjit,2 teentjes knoflook,1 grote ui,1 rode peper,1 blikje kokosmelk,1 tl sereh, 1 el verse gehakte koriander.

Voorbereiding

Snipper de ui en de rode peper.

Bereidingswijze

Kruid de blokjes rundvlees met zout en peper en haal ze daarna door de bloem.Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes rondom bruin.Voeg de koenjit,de fijngehakte knoflook en de rode peper toe en laat dit op laag vuur even meefruiten.Verwarm de kokosmelk met een half blikje water,voeg dit samen met de sereh toe aan het vlees,breng aan de kook en laat op laag vuur in ong. 90 minuten met gesloten deksel garen onder af en toe roeren.Voeg indien nodig een beetje water toe.Voor het opdienen de koriander over het gerecht sprenkelen.

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

antilliaans ijs

Zelfgemaakt ijs met de ijsmachine

INGREDIENTEN

* 100 gr. Suiker, , * 4 eierdooiers, , * 1 theel. maizena, , * 1/2 ltr. melk, , * 75 gr. rozijnen, , * 2 glaasjes rum,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Antilliaans ijs

INGREDIENTEN

100 gr suiker, 4 eidooiers, 1 theelepel maizena, 1/2 liter melk, 75 gr rozijnen, 2 glaasjes rum,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2004
  •  
  •  30-60 min.

Antilliaans ijs

INGREDIENTEN

1 verse ananas, 2 eieren, 20 g gehakte kokosnoot, 125 g poedersuiker, 40 cl verse room

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Vis op z'n Antilliaans

Vis, knapperig gebakken, met een heerlijke zoetige saus!

INGREDIENTEN

*2 kabeljauwfilets (of andere graatvrije vis) *bloem *2 grote uien *azijn *ketchup *bruine suiker *soja *sambal *2 grote tomaten *peper en zout *rode of groene paprika.

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kabeljauw op z'n Antilliaans

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook in plakjes, 1 eetl. olie,2 maggi-blokjes,2 eetl. ketjap manis,2 eetl. ketjap asin, 1 theel. gemberpoeder, 2 eetl. peterselie,1 eetl. tomatenpuree,zout,peper,1 spaanse peper,880 gr. kabeljauwfilet, 1 ui, 2 dunne preien, 3 tomaten, 1 groene paprika,1 gele paprika.

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenslapjes op z'n Antilliaans

Gemakkelijk, goedkoop, voor 4 personen, klaar in 45 minuten ; Dien op met Creoolse rijst.

INGREDIENTEN

800 g varkenslapjes - 1 groot blik ananas in schijven (met sap) - 1 groene paprika - 2 uien - olie - wat maiszetmeel - zout en cayennepeper, , ,

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfslever op zijn antilliaans

INGREDIENTEN

4 plakken kalfslever - 50 gram boter - 1 dl droge witte wijn - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 citroen - 2 bananen - oregano - 0,5 dl rum - zout - peper - groene pepers,

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenslapjes Op z'n Antilliaans

INGREDIENTEN

800gr. varkenslapjes. 1. groot blik ananas in schijven met sap. 1.groene paprika. 2.uien. olie. wat maiszetmeel. zout en cayennepeper

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

KOUSENBAND OP Z?N ANTILLIAANS

Voedingswaarde : 145 kcal p.p. Recept van Esther Westerveld van Dieetinfo

INGREDIENTEN

1 kg kousenband, 1 ui, 20 g boter of margarine, nootmuskaat, scheutje azijn, zout,

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Varkenslapjes op z'n Antilliaans

INGREDIENTEN

800 g varkenslapjes - 1 groot blik ananas in schijven (met sap) - 1 groene paprika - 2 uien - olie - wat maiszetmeel - zout en cayennepeper

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste antilliaans recepten

Varkenslapjes op z'n Antilliaans

Gemakkelijk, goedkoop, voor 4 personen, klaar in 45 minuten

INGREDIENTEN

800 g varkenslapjes - 1 groot blik ananas in schijven (met sap) - 1 groene paprika - 2 uien - olie - wat maiszetmeel - zout en cayennepeper

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfslever Op Zijn Antilliaans

INGREDIENTEN

4 plakken kalfslever - 50 gram boter - 1 dl droge witte wijn - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 citroen - 2 bananen - oregano - 0,5 dl rum - zout - peper - groene pepers, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Antilliaans ijs uit de ijsmachine

Sinds we een ijsmachine hebben, wil ik van alles uitproberen. TOP

INGREDIENTEN

100 gr suiker 4 eidooiers 1 theelepel maizena 1/2 liter melk 75 gr rozijnen 2 glaasjes rum

  • Antiliaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Antiliaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Arroz Moro

Een heerlijk Antilliaans rijstgerecht.

INGREDIENTEN

1 cup gekookte zwarte bonen (vers gekookt, kookvocht bewaren of uit blik, goed afspoelen in een zeef onder stromend water); 2 eetlepels extra virgin olijfolie; 1 ui, schoongemaakt en klein gesneden; 2 tenen knoflook, schoongemaakt en klein gesneden; 1 kleine groene paprika, zaden en zaadlijsten verwijderd, klein gesneden; 1/2 promente, (spaanse peper) zaadjes verwijderd, heel fijn gesneden; 2 eetlepels tomatenpuree; 1 cup ongekookte rijst; 1 eetlepel gehakte verse cilantro, (corianderblad); 2 cups kookvocht van de bonen of water als er bonen uit blik zijn gebruikt; zout en vers gemalen zwarte peper. (N.B. 1 cup is circa 2,3 dl.)

  • Antiliaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Antiliaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kerstham In De Oven

Een heerlijk antilliaans recept dat hier gebruikelijk is met Kerst en Oud_en Nieuw als onderdeel van het Kerstdiner.

INGREDIENTEN

*1 Kilo gekookte Jubilee ham zonder been,(liefst hele ham,aan de slager vragen)*1/2 Pakje bruine bastert suiker,*Flink wat mosterd,*2 grote blikken ananasringen,*Hele kruidnagels.

  • Antiliaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Antiliaans
  •  60-120 min.

Pastechi`s cu galinha (kip)

Als u dit recept al een keer heeft gemaakt wilt u niks meer anders dan dit recept lekker koken op zijn Antilliaans.

INGREDIENTEN

Deeg:, , drie cuppen bloem., anderhalve tl zout., anderhalve tl suiker., anderhalve tl bakpoeder., 6 el vet bijvoorbeeld Crisco (of een mengsel van olie en boter)., drie eieren., 3/4 en 3/8 cup water., , Vulling:, , 300 gram fijn gesneden Kipfilet., Drie el olie., Drie fijngehakte uien., Drie fijngehakte tomaten., Drie kleine fijngehakte paprika`s., Drie fijn gehakte teentjes knoflook., 6 el rozijnen., 6 fijngesneden gedroogde pruimen., 3 el piccalilly., Een paar karpertjes., Evt een stukje fijngehakte rode peper naar smaak of hot sauce.,

  • Antiliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2011
  • Antiliaans
  •  30-60 min.

Kip Yassa

Kip fris-pikant met citroen en saffraan Oorsprong: Senegal

INGREDIENTEN

1 kip, 1 ui, 2 citroenen met onbehandelde schil, 1 antilliaans piment, 2 el mosterd, 1 doosje saffraan, 3a4 teentjes look, 15-tal groene olijven, olijfolie, peper/zout

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kos-di-lechi (dingen van melk)

Antilliaans snoepgerecht

INGREDIENTEN

500 gram poedersuiker, 250 gr poedermelk, zout naar smaak, 1 el vanille essence, 1 blik gecondenseerde melk

  • Antiliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Antiliaans
  •  30-60 min.

Bolo di cashupete

Cake met een antilliaans tintje

INGREDIENTEN

350 gr ongezouten cashewnoten., 1 cup suiker, 1/2 cup water, 1/2 blik gecondenseerde melk, 1 lepel margarine, 1 theelepel vanille, 2 lepels rum of amaretto

  • Antiliaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Antiliaans
  •  0-10 min.

zalmrolletjes

Typisch antilliaans recep.Wordt bij elk feestje wel geserveerd. Heeft een pittige frisse smaak.

INGREDIENTEN

Voor de omeletten:, 1 eetl. bloem,2 eel. water,2-3 eieren,1/4 thl.zout,peper,takje peterselie,2 eetl. boter., Voor het vulsel:, 150 gram zalm, 1/4 thl.red hot sauce,1/4 thl.aroma,1/2 thl.mosterd., , , , , , , , ,

  • Antiliaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Antiliaans
  •  10-20 min.

Tentalaria

Lekker zoet Antilliaans snoepgoed, kinderen zijn er dol op!

INGREDIENTEN

Margarine, 2,5 dl water, 650 gr suiker, 250 gr fijn gemalen pinda's, 0,25 tl amandelessence.

  • Antiliaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2003
  • Antiliaans
  •  10-20 min.

Pastechi`s cu tuna (tonijn)

Als u dit recept al een keer heeft gemaakt wilt u niks meer anders dan dit recept lekker koken op zijn Antilliaans.

INGREDIENTEN

Deeg:, , drie cuppen bloem., anderhalve tl zout., anderhalve tl suiker., anderhalve tl bakpoeder., 6 el vet bijvoorbeeld Crisco (of een mengsel van olie en boter)., drie eieren., 3/4 en 3/8 cup water., , Vulling:, , 300 gram fijn gesneden tonijn., Drie el olie., Drie fijngehakte uien., Drie fijngehakte tomaten., Drie kleine fijngehakte paprika`s., Drie fijn gehakte teentjes knoflook., 6 el rozijnen., 6 fijngesneden gedroogde pruimen., 3 el piccalilly., Een paar karpertjes., Evt een stukje fijngehakte rode peper naar smaak of hot sauce.

  • Antiliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2011
  • Antiliaans
  •  30-60 min.

pastechi`s cu keshi (kaas)

Als u dit recept al een keer heeft gemaakt wilt u niks meer anders dan dit recept lekker koken op zijn Antilliaans.

INGREDIENTEN

Deeg:, , drie cuppen bloem., anderhalve tl zout., anderhalve tl suiker., anderhalve tl bakpoeder., 6 el vet bijvoorbeeld Crisco (of een mengsel van olie en boter)., drie eieren., 3/4 en 3/8 cup water., , Vulling:, , 300 gram fijn gesneden Geraspte kaas., Drie el olie., Drie fijngehakte uien., Drie fijngehakte tomaten., Drie kleine fijngehakte paprika`s., Drie fijn gehakte teentjes knoflook., 6 el rozijnen., 6 fijngesneden gedroogde pruimen., 3 el piccalilly., Een paar karpertjes., Evt een stukje fijngehakte rode peper naar smaak of hot sauce.,

  • Antiliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2011
  • Antiliaans
  •  30-60 min.

Stoba Di Carni (Stoba Van Vlees)

Antilliaans gerecht. Je kunt van alles een stoba maken. van zuurkool, van sperciebonen, zelfs van bananen. Deze is dus van vlees. De ingredienten worden op eigen smaak toegevoegd. Het is dus een kwestie van zelf uitproberen wat lekker is.

INGREDIENTEN

Vlees (geiten, varkens of rund), ui, paar tomaten (of een scheut tomatenketchup), knoflook, aardappel, gerookte spekblokjes, margarine, olie, water, peper, nootmuskaat.

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoba

Dit is een Antilliaans recept. Lekker kruidig. Je kan er zelf veel mee varieren.

INGREDIENTEN

1 kilo runderpoulet., 2 flinke uien., 1 tomaat., 1 paprika., 4 stengels bleekselderij., 1 prei., 1 wortel., 4 teentjes knoflook., 1 1/2 eetlepel piccalilly., 2 eetlepels tomatenpuree of ketchup., 2 bouillonblok., 1 afgestreken eetlepel kerrie., peper naar smaak., 2 theelepels suiker., 1 theelepel zout., 2 theelepels komijnepoeder., 1 eetlepel zoete ketjap., klont boter., half liter heet water.,

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Keeshi Jena

Typisch Antilliaans recept

INGREDIENTEN

8 eetl.boter,4 thl.paprilapoeder,4 eieren, 800 gram kaas in dikke plakken gesneden,2 moten kabeljauw,1 citroen,4 eetl.olie,2 teentjes knoflook,1 ui,1 tomaat,1 paprika,madame jeanette naar smaak,4 eetl. tomaten ketchup,4 eetl. corn uit blik,4 eetl. mixedgroenten uit blik,4 eetl.doperwten uit blik,augurk,4 thl.rozijnen,4 gedroogde ontpitte pruimen,2 olijven,4 thl.azijn,4 thl.piccalilly.peterselie.

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

arepa di pampuna (oranje pannenkoekjes)

Dit recept is een variatie op een oorspronkelijk Antilliaans recept

INGREDIENTEN

600 g pompoen, snufje zout, 2 eieren, 100 ml melk, zakje vanillesuiker, 100 g zelfrijzend bakmeel, 1/2 theel. kaneel, 75 g rozijnen, 4 eetl. suiker, boter of olie om in te bakken

  • Antiliaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-04-2008
  • Antiliaans
  •  0-10 min.

Mandoeka

Antilliaans pasteitje

INGREDIENTEN

500 gram geraspte pittige kaas, 1 potje kappertjes, 1/2 zakje rozijnen, 400 gram kip (geplozen of in dunne reepjes gesneden), 1 hele paprika, 1 hele gesnipperde ui, 1 bakje champignons, 4 kopjes zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kerrie, 3 eieren, 1/2 kopje melk, olie

  • Antiliaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  • Antiliaans
  •  0-10 min.

troepie!

Is een antilliaans gerecht met een ietwat hollands tintje. (normaal slaan de vlammen uit je achterste,dus ben mild met de pepers), ik heb er geen foto van, maar zodra ik het weer gemaakt is zal ik er een foto van maken...

INGREDIENTEN

1,5 kilo rundvlees,6 uien,6 paprika's in verschillende kleuren,4 middelgrote tomaten,5 grote aardappelen,1,5 rode hete peper,1 liter curry saus.gewoon de lange fles van de c-1000 winkel!dus geen ketchup! en ernaast rijst óf gekookte aardappelen. makkelijk als je geen rijst eter bent., en de truc:1,5 liter gekookt water wat nog heet is!!!!!!!!!

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2008
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Funchi

Een antilliaans bijgerecht om te eten bij soep,vis,vlees,kip en stoba.

INGREDIENTEN

1/2 theelepel zout, 2 theelepels boter of margarine, 150 gram maismeel

  • Antiliaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Antiliaans
  •  0-10 min.

Tentalaria

Lekker Antilliaans snoepgoed, kinderen zijn er dol op.

INGREDIENTEN

2 dl water, 400 gr suiker, 350 gr pindakaas.

  • Antiliaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2003
  • Antiliaans
  •  10-20 min.

Piska Asa

Antilliaans visrecept

INGREDIENTEN

500 g witvis in moten, limoensap, zout en peper, olie, 1 gesnipperde ui, 2 tomaten, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel azijn, 2 takjes selderij, ,

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Macaroni-Tonijncasserole

Een antilliaans recept

INGREDIENTEN

1 kg macaroni, zout,peper en tabasco naar smaak, 1 el limoensap, 2 grote blikjes tonijn op olie, 1 ui gesnipperd, 1 groene paprika klein gesneden, 1 tomaat " ", 3 el boter, 1 el kappertjes, 3 el rozijnen, 1 tl komijnzaadjes, snufje nootmuskaat, 4 el gevulde olijven in vieren gesneden, 1 tl piccallily, 6 eieren, 200 gr oude geraspte kaas

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

curacaose herinnering

Keeshi yena, met vis en groenten. Oud Antilliaans recept. Oorspronkelijk wordt voor dit gerecht i.p.v. een schaaltje een Edammer kaas gebruikt: maak de kaas schoon, hol hem uit en week dit een poos in water. Je vult de kaas dan met het vis/groenten mengsel. Vermenigvuldig de ingredienten met 3, de gevulde Edammer is voldoende voor 6 personen.

INGREDIENTEN

2 eetl. boter, 1 theelepel paprikapoeder, 1 ei, 200 g. kaas in dikke plakken., 1 moot kabeljauw, een stukje lemoen (of citroen), 1 eetl. olie, 1/2 teentje knoflook, 1/4 ui, stukje spaanse peper, 1 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. maiskorrels (uit blik), 1 eetl. groentemacedoine (blikje Bonduelle), 1 eetl. doperwtjes. stukje augurk, 1 eetl. rozijnen, 1 gedroogde pruim, 1/2 olijf, 1 theel. azijn, 1 theel. picalilly,

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Atjar Pedis

Zeer pikant zuur van Antilliaans origine

INGREDIENTEN

3 uien fijngesneden, 3 madame Jeanette (promente), 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 kopjes azijn, 1 el suiker

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde kaas

Wie lust nou geen kaas??? Feestelijk antilliaans gerecht gehaald "uit de Antilliaanse Keuken" 3e druk anno 1957.

INGREDIENTEN

Een uitgeholde Edammer kaas- 250 gram kaas - 2 pond gekookte vis - 1 grote ui - 2 vlees tomaten - 10 olijven- 1 kopje broodkruimels of 100 gram macaroni - 2 eieren - pickels - proment - rozijnen - 2 lepels boter

  • Antiliaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2006
  • Antiliaans
  •  20-30 min.

keshi yena (stuffed cheese)

Smullen op z'n Antilliaans

INGREDIENTEN

1 Edam kaas ( /- 2 tot 2 1/2 pond), 2 pond vis of zalm (zonder graten), 5 eieren, 3 tomaten (gepeld en fijngesnipperd), 1 theelepel tomaten pasta, 2 uien fijngesnipperd, 1 teentje knoflook (uitgeperst), 1 paprika fijngesnipperd, 2 theelepels Worcedtershire sauce, 1/4 cup rozijnen, 1/4 cup sliced olijven, 1 lepel kapertjes, 1 lepel parsley, 1/4 hot peper (fijngesnipperd), 2 theelepels ketchup, 2 theelepels piccalilli, paprikapoeder, zout en peper naar smaak,

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige Surinaamse linzensoep, Smullen!!!

Ik heb er Surinaams bijgezet, maar het is meer dan dat, deze overheerlijke maaltijdsoep.. Onze onderbuurman Lammy - jaja, we wonen in multiculticentrum hier in t Osse - is Surinaams/Indisch maar heeft ook Antilliaans bloed in zijn aderen stromen.  Hij kwam met het recept ervan, nadat wij een groot bord leeg hadden geSmuld bij hem. Dit is een linzensoep, eenmaal geproefd dan ben je verkocht... zo lekker!!   

INGREDIENTEN

Bouillon:, 2 runderschenkels, 2 mergpijpjes, Stukje gerookt spek, 4 bouillonblokjes (Maggi, kleintjes), 1 Madamme Jeanette-peper, ingesneden maar heel gelaten, 1 grote ui, gehalveerd, 6 tenen knoflook, gehalveerd, 1/2 bos bladselderij (rest voor afwerking van soep), 3 L water, , 1 zak rode linzen (400gr), , 2 el zonnebloemolie, 2 volle el gele currypasta, 2 volle el garam masala, 2 stangen prei, in ringetjes, 2 groene paprika's in reepjes, 6 bosuitjes, in ringetjes, , , , , , , ,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pittige Surinaamse Smulschotel met kabeljauw en garnalen

Maar weer eens zo'n overheerlijke schotel uit de Surinaams/Antilliaanse keuken.De een zegt dat het Surinaams is, de ander nee, Antilliaans. Ik vind het prima, het allerbelangrijkste is dat het vooral heeeel erg lekker isVerwen je vriend/vriendin, man/vrouw of allebei (...) en je hele gezin en jezelf eens met deze heerlijke pittige en gezonde Smulschotel en je weet wat ik bedoel! Je kunt ipv kabeljauw natuurlijk ook andere witvis nemen, belangrijkste is dat ze stevig van structuur is en wel tegen even stoven kan.

INGREDIENTEN

500 gr kabeljauwfilet, in stukken, 500 gr grote gepelde garnalen, 4 el masala kruiden mengen met de kabeljauw en de garnalen, (minimaal) 2 uurtjes afgedekt laten intrekken in de koelkast (afgedekt), , 50 gr boter + 4 el zonnebloemolie, 2 witte uien, in halve ringen, 4 teentjes knoflook, in plakjes, 1 el Surinaamse masala kruiden (bv van Rosita of Faja Lobi), 1 Mme Jeannet peper, gehalveerd over de lengte (zaadjes erin/eruit is aan hoe heet je het wil), bosje kouseband (in stukjes) of 250 gr haricot verts (in stukjes), beetgaar, 1 el tomatenpuree, 1 blikje kokosmelk (4 dl), 1 vis- of kippenbouillonblokje, fijngesneden bladselderij (royaal), , , , ,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2015
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stobakip a la Ruby

Dit recept is gemaakt door Ruby en zij is van Nederlandse/Surinaamse afkomst. Kipstoba is Antilliaans voor stoofkip en is heerlijk. In dit gerecht komen drie culturen bijelkaar.

INGREDIENTEN

4 stukken kip (bouten/poten), 2 eetlepels ketchup, 1 eetlepel ketjap, 1 uit, 1 tomaat, 4 geschilde aardappelen, 1 blokje kippenbouillon, 2 eetlepels margarine, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 teentje knoflook, zout naar smaak, madame jeanette naar smaak, aanlengen met water, 1 eetlepel bloem

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2020
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste antilliaans recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top