- Eigen recept
gevulde eieren
Met 10 verschillende vullingen Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt
MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslook, zout en peper. MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden- paprikapoeder, zout en peper. MET ANSJOVIS ( 10 p): 1 blikje (ca 50g) ansjovisfilets- 10 hardgekookte eieren- 150g verse roomkaas- 5 el mayonaise- peper- 1 el medium sherry- gehakte peterselie. MET OLIJVEN (4p): 6 gevulde olijven- 4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas- 1 el mayonaise- zout en peper. MET TOMAAT (4p): 4 hardgekookte eieren- 25g roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el tomatenketchup-gehakte peterselie en bladselderij- 1 theelepel Parmezaanse kaas- zout en peper. MET AVOCADO (10p): 2 plakjes ontbijtspek- 1 kleine rijpe avocado- 2 el citroensap- 10 hardgekookte eieren- 8 el mayonaise- 1/2 theel. cayennepeper- geknipte bieslook- zout en peper.
Halveer de eieren, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eidooiers met de andere ingredienten en zout en peper naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje met het eidooiermengsel en spuit het in de eieren of schep het eidooiermengsel met een theelepeltje in de halve eieren. Garneermet bijpassende garneringen zoals: peterselie-dille-bieslook-paprika-kerstomaat-augurk-radijs-kappertjes etc.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-06-2002Nederlands0-10 min.
Gevulde eieren - 10 variaties maken
De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.
4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-2010Nederlands20-30 min.
Bladerdeeghapjes met gekarameliseerde ui en ansjovis
Deze smeltendzachte hapjes zijn op de Franse pissaladiëre gebaseerd. Ze zijn een voedzaam hapje voor bij een drankje.
2 el olijfolie, 1 grote Spaanse ui, doormidden en dan in dunne plakken gesneden, Zout en peper, 1 tl tijmblaadjes, plus extra om te bestrooien, 2 tl bruine basterdsuiker, 1 pak 375 gr bladerdeeg, 1 blikje van ca 55 gr ansjovisfilets, uitgelekt overlangs doormidden gesneden, ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-04-2011Frans30-60 min.
- Eigen recept
Bloemkool Ansjovis
Bloemkool, Blikje ansjovis, Olijfolie, Peper, Pijnboompitten
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2009Bijgerecht30-60 min.
Artisjokbodems Met Ansjovis
Heerlijk en eenvoudig borrelhapje van Jan (Johnny be Good) en met toestemming geplaatst.
* 1 blikje artisjokbodems, * 1 blikje ansjovis, * paar tl kappertjes, * paar lepels olijfolie
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2000Internationaal0-10 min.
Tomatensalade Met Ansjovis
56 Kcal / 225 KJ, plus vinaigrettesaus
4 vleestomaten, ontveld, 1 grote rode paprika, schoongemaakt en in ringen gesneden, 50 gr ansjovis uit blik, citroen-vinaigrettesaus (zie sauzen/dressings),
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-06-2000Slanke keuken0-10 min.
Ansjovis Eieren
Zowel een borrelhapje als een onderdeel van een koud buffet
8 hard gekookte eieren-, 2 el ansjovis pasta-, tikje citroensap-, 2 el boter-, 2 el mayonaise-, witte peper.
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-06-200020-30 min.
Eiersalade met ansjovis
6 eieren, 1 pot ansjovis op zout, handvol peterselie, 1 teentje knoflook, olijfolie, persillade, Mayonaise,
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-03-2008Internationaal10-20 min.
- Eigen recept
broodje met ansjovis
Lekker licht broodje voor tussen de middag..
1 volkoren broodje, beetje mayonaise naar smaak, 3 zilveruitjes, 3 olijven, 3 ansjovis filets, beetje gemengde sla
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-04-2010Goedkoop en snel0-10 min.
Ansjovis saus
Makkelijke en lekkere warme saus voor bij Uw visgerechten
1 potje visfond Lacroix, 200 ml room, 25 g zoute ansjovis, 20 g koude boter, citroensap, cayennepeper,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-07-2020Frans10-20 min.
Vinaigrette Met Ansjovis
3 lepels olie, 1 lepel azijn, 1 koffielepel mosterd, sjalot, peterselie, peper, zout, 1 hardgekookte geplette eierdooier, 2 dsoepl geplette ansjovis.
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-02-2001Internationaal10-20 min.
MOZZARELLAPAKKETJES MET ANSJOVIS
EEN EENVOUDIGE MANIER OM VAN OUD BRUIN BROOD EEN ELEGANT VOOR- OF LUNCHGEREVHT TE MAKEN.
8 sneetjes bruin brood1 bolletje mozzarella2 vleestomaten1 blikje ansjovis4 el gezeefde tomaten1 bosje basilicum
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-05-2003Italiaans0-10 min.
spaghetti ansjovis
Geen spaghetti met veel saus, maar een beetje saus met spaghetti, zoals de Italianen 'm eten.
Beetje olijfolie, 2 tot 3 teentjes knoflook, blikje ansjovis, halve pot zwarte olijven, blikje gepelde tomaten (of tomatenblokjes), spaghetti
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-11-2002Italiaans0-10 min.
Gebakken ansjovis
750 g verse ansjovis (schoongemaakt), zout, 6 tot 7 lepels bloem, 1.5 dl zonnebloemolie, 2 lepels fijngehakte peterselie of bieslook
- Internationaal Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-06-2003Internationaal Bijgerecht0-10 min.
lamsbout met ansjovis
Een waanzinnig hoofdgerecht
1 lamsbout van 1,5 kilo 8 ansjovis uit blik 1 eetlepel verse tijmblaadjes 4 tenen knoflook versgemalen peper 125 ml olijfolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-08-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Toast met ansjovis
2 harde eieren, 4 sneden geroosterd brood, 3 aardappelen, 1 biet, 1 a 2 dozen ansjovis.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-2002Nederlands20-30 min.
Paprika met ansjovis
2 rode paprika's, 2 oranje paprika's, 1 teentje knoflook, 4 filets ansjovis op olie, 1 scheut azijn, 1 eetlepel suiker, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper,
- Frans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-07-2006Frans Bijgerecht20-30 min.
Witlof met ansjovis
Mjammie.
4 strokjes witlof, 1 blikje ansjovis, 1 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel geraspte parmesaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knofllok, fijngehakt
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-10-2004Voorgerecht0-10 min.
Ansjovis crostine
100 g gezouten ansjovis, 2 sjalotten, 3 lepels olijfolie, 1 lepel rode wijnazijn, 4 tenen knoflook, 4 lepels gehakte platte peterselie
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2002Internationaal0-10 min.
Spinazielasagne met ansjovis
? 3 uien, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1 pak bladspinazie a la creme (diepvries), ? 1 zakje besciamella sausmix (pak a 2 zakjes a 50 g), ? 500 ml halfvolle melk, ? 2 blikjes ansjovis (a 48 g), ? 1 pak lasagnebladen (250 g), ? 1/2 zakje gemalen belegen kaas (a 150 g),
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2004Hoofdgerecht30-60 min.
Gemarineerde ansjovis
1 kg ansjovis -zout -olijfolie -2 uien -3 wortels - 6 tenen fijngehakte knoflook - 2 dl azijn - 2 dl water - 1 takje tijm - 1 laurierblad - paar takjes peterselie - 2 tl gekneusde peperkorrels - een paar citroenen
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-08-2003Bijgerecht20-30 min.
Spinazielasagne met ansjovis
? 3 uien, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1 pak bladspinazie a la creme (diepvries), ? 1 zakje besciamella sausmix (pak a 2 zakjes a 50 g), ? 500 ml halfvolle melk, ? 2 blikjes ansjovis (a 48 g), ? 1 pak lasagnebladen (250 g), ? 1/2 zakje gemalen belegen kaas (a 150 g), , ? ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-02-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Broccoli met ansjovis
Voedingswaarde per portie:808 KiloJoules 192 KiloCalorien,Koolhydr 10 gram, Eiwit 10 gram ,vezels 5 gram van "moesje2"
500 gram broccoli (roosjes), 1 deciliter wijn (wit), 6 stuks ansjovis (filet), 3 eetlepel olie (olijf-), 3 gram suiker, 2 teentje knoflook, 1 stuks ui, 1 stuks laurier (blad), tijm, peper (wit), zout,
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-05-2002Bijgerecht0-10 min.
Pissaladière met ansjovis
Heerlijke originele pizza uit het Franse Nice die ze warm of koud serveren
450 g bloem, 1 tl droge gist, 3 dl lauw water, suikersnuifje, 1 tl zout, 2 el olijfoliel, 600 g uien, 4 tijm takjes, 1 dl olijfolie, 50 g ansjovis (gezouten), 50 g zwarte olijven (zonder pit)
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-07-2020Frans Hoofdgerecht30-60 min.
pizza met ansjovis
Dit recept is afkomstig van de Napolitaanse keuken,
Voor het deeg:, 300 g. bloem, 1 mespunt oregano, 5 g. zout, 10 g. gist, 1 dl. lauwwarme melk, 1 el. olie, bloem voor het werkblad, olie om de vorm in te vetten., Voor de vulling:, 300 g. gepelde vleestomaten zonder zaad, 1 el. gedroogd marjoleinblad, 200 g. mozarella (of jongbelegen goudse), 50 g. ansjovisfilets in olie, 1 el. olie van de ansjovis, 1 el. olijfolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-03-2002Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Spinazielasagne met ansjovis
Hoofdgerecht voor 4 personen., , 3 uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 pak bladspinazie a la creme (diepvries, 450 gram), 1 zakje besciamella sausmix (pak a 2 zakjes a 50 gram), 500 ml halfvolle melk, 2 blikjes ansjovis (a 48 gram), 1 pak grand'italia lasagne (250 gram), ? Zakje gemalen belegen kaas (a 150 gram), Ovenschaal (inhoud2 liter) ingevet.,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-02-2004Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Ansjovis - spagettini
Bijzonder lekker gerecht!
1 bakje platte peterselie, 2 teentjes knoflook, 1 blikje ansjovis, 4 eetlepels groene olijven zonder pit, 4 eetlepels kappertjes., 2 sjalotjes,in parten, 100 mililiter olijfolie extra vierge, 300 gram spagettini
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-05-2010Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Macaronitaart met ansjovis
1 el olie - 350 g elleboogmacaroni - 90 g ansjovis (blik) - melk - 185 g Emmentaler, in plakken - 2 tomaten, in schijfjes - 2 tl gehakte verse (of 1 tl gedroogde) basilicumblaadjes., Saus : 2 el olie - 1 ui, zeer fijn gesnipperd - 1 teentje knoflook, geperst - 425 g tomaten (blik) - 1 tl gehakte, verse (of 1/2 tl gedroogde) basilicumblaadjes - 1 el tomatenpuree
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-05-2001Italiaans Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Paprikasoep met ansjovis
Wonderbaarlijk, deze eerlijke soep.
2 rode en 2 gele geroosterde paprika,s uit een potje, of 4 rode paprikas, 2 sjalotjes, fijngehakt, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 klein spaans pepertje, ontdaan van pitjes, 1 1/2 visbouillontablet, 7 dl. heet water, 20 zwarte kalamata olijfjes, 3 ansjovisfilets op olie uit blikje, met een vork fijngeprakt, beetje peper melange uit de molen, 1 theel. bruine suiker, 2 eetl. room culinair, goede olie, allesbinder, parmezaanse kaas voor de garnering
- Mediterraan
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-10-2009Mediterraan20-30 min.
Ansjovis met Bosuitjes
Lekker indopen en op stukjes stokbrood serveren
2 pakje ansjovis in olie (marokaanse toko), 2 bosjes lenteuien (6 stuks), 1 rode ui, 1 1/2 kleine rode pepertjes, grote scheut extra virgine olijfolie (griekse), grote scheut balsamico azijn
- Mediterraan Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-2006Mediterraan Bijgerecht0-10 min.
Stokbrood met ansjovis
Uitstekend en erg makkelijk (warm)borrelhapje , dat de eetlust gegarndeerd opwekt !
-2 blikjes ansjovisfilets, -2 tenen knoflook (uit de knijper), -1 th lepel tomatenpuree, -1,5 eetlepel olijfolie, -2 eetlepels citroensap, -zwarte peper, -8 sneden stokbrood van 2 cm dik, -peterselie
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-07-2003Belgisch0-10 min.
Paprika met Ansjovis
Tapas: Paprika met Ansjovis
1 Rode Paprika, 1 Blikje Ansjovis, Knoflook, Olijfolie, Takje Rozemarijn, Peper, Zout
- Spaans Amuse
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-03-2014Spaans Amuse60-120 min.
Sladressing Met Ansjovis
Ik hou niet van ansjovis, maar deze dressing is iin van mijn favorieten.
6 eetl. olijfolie, 2 eetl. rode wijnazijn, herbes de provence, peterselie, bieslook, beetje ansjovispasta, Parmezaanse kaas.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-05-1999Frans0-10 min.
ansjovis toast
Een makkelijk en lekker borrelhapje.
4 sneden brood zonder korst.2 Blikjes ansjovisfilets. Peterselie. wat citreonsap en olie.Geraspte kaas.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-12-2000Goedkoop en snel10-20 min.
Aardappelgratin met ansjovis
750 gram vastkokende aardappels, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie 50 gram, 750 gram uien, in dunne ringen, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 250 ml room, 100 gram geraspte Gruyèrekaas
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-08-2010Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken Ansjovis
Ansjovis is in Nederland nog niet zo gewaardeerd als in Zuid-Europa, jammer want het is een heerlijke vis.
1 kilo ansjovis, sap van twee citroenen, enkele druppels azijn, zout en peper, 3 e 4 eieren, 3 e 4 el bloem, 1 snufje nootmuskaat, 1 snufje cayennepeper, 1 eetlepel paprikapoeder, 2,5 deciliter olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 2 citroenen, 1 bosje peterselie,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-2005Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Asperges En Ansjovis
Recept uit het River Cafe Kookboek Easy
150 g boter, 6 ansjovisfilets, halve citroen, 800 g groene asperges, 50 g parmezaanse kaas, ,
- Mediterraan Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-09-2005Mediterraan Bijgerecht20-30 min.
Paprika met ansjovis
Peperoni con acciughe
4 eetl. olijfolie, extra vierge2 teentjes knoflook1 groene paprika1 gele, paprika1 rode paprika1 blikje ansjovisfilets1 eetl. kappertjes 1 eetl. (liefst verse) oregano
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-2005Italiaans30-60 min.
Zwaardvis Met Ansjovis
, , 4 zwaardvissteaks, 50 gr ansjovisfilet, 2 el kappertjes, peper, 2 el olijfolie, 1 el boter of margarine
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2000Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Vleespastei Met Ansjovis
249 Kcal, 20 Prot., 18 Vet, 0,1 Khdr. voor 1 portie
500 gr kalfsgehakt, 3 eieren, 10 ansjovissen, 1 dl droge witte wijn of sherry, zout en peper,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-09-2000Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Auerginepuree Met Ansjovis
Heerlijk met een stukje stokrood
2 auergines, 1 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook geperst, 3 el olijfolie, 2 el citroensap, 1/8 ltr slagroom, zout en zwarte peper, 4 zongedroogde tomaten op olie, 4 ansjovisfilets, 4 el gesnipperde platte peterselie
- Grieks
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2000Grieks20-30 min.
-
koolvis met ansjovis
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers