Heerlijke stamppot pittige spitskool met ketjap rookworst
Dit Oosterse - beetje pittige - stamppotje spitskool is erg lekker door de toevoeging en kerrie en het meebakken van de prei, wortel, ui en knoflook.Dit keer gemaakt met gebakken plakjes rookworst in een heerlijke ketjapsaus. …
Ingrediënten 2 personen
Stamppot spitskool:, Plm. 600 gram kruimige aardappelen, geschild in stukken, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 flinke prei, gewassen in halve smalle ringen, 1 kleine winterpeen, geschild in smalle reepjes, Plm. 400 gram gesneden spitskool, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 1 kruidenbouillontablet, verkruimeld, 2 theelepels gedroogde tijm, Peper, zout, 1 theelepel sambal oelek, 20 gram (room)boter, Eventueel een scheutje melk, , Ketjap rookworst, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, ½ rookworst (geweld in plakjes gesneden), 1 theelepel sambal badjak, 3 eetlepels ketjap manis (zoet),