Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus
Bron: Life & Cooking
Ingrediënten 4 personen
1,5 kilo kruimige aardappelen , 1,5 dl warme melk , 150 gram spekblokjes , 80 gram boter , 600 gram gesneden andijvie (of 1 stronk 800 gram) , peper en zout , 3 lente-uitjes , 2 takjes tijm, 1 zakje Knorr jus voor stamppot , 0,5 eetlepel vloeibare honing, 200 gram zachte geitenkaas,Bereidingswijze
De stamppot Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukjes. Kook ze in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaar. Bak in een droge koekenpan de spekjes uit. Was de andijvie en lente-ui en snijd ze fijn. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de melk en de helft van de boter toe en breng het op smaak met zout en peper. Meng de andijvie, lente-ui en de helft van de spekjes door de puree. Serveer de stamppot met de rest van de spekjes en de geitenkaas 'on top'.De jus Haal de tijmblaadjes van de takjes. Verhit de rest van de boter in een pan (laat het bruin worden) en voeg voorzichtig 2 1/2 dl koud water, de inhoud van het zakje jus en de tijmblaadjes toe. Breng het al roerend aan de kook en laat de jus ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Roer op het laatst de honing door de jus.