1. Home
  2. Recepten
  3. Anders Dan Gewone Puree

Anders dan gewone puree recepten (144) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

hartige puree

Simpel te maken zeer goed vullend gerecht

INGREDIENTEN

600 gram kruimige aardappelen. 2 ons magere spekblokjes. 50 gram boter. potje capucijners of bruine bonen (350 gram) 1 krop sla of gemengde sla 5 eetlepels gewone olijfolie(extra vierge geeft teveel eigen smaak)

Voorbereiding

Aardappels schillen en met wat zout aan de kook brengen. Terwijl de aardappels opstaan, de sla naar eigen wijze simpel bereiden. als de aardappels koken, moeten deze 18 - 20 minuten opstaan eer ze gaar zijn. capucijners of bruine bonen alvast in een steelpannetje. olijfolie alvast in een koekepan.

Bereidingswijze

Als de aardappels 14 minuten koken, capucijners/bruine bonen opwarmen en de spekjes in de koekepan verhitten (spekjes nog iets zacht laten) Als de aardappels gaar zijn, afgieten en even opschudden tot ze bloemig zien. 50 gram boter bij de aardappels en met een stamper fijnstampen. Als het fijn genoeg is met een lepel het spekvet lepel voor lepel erbij scheppen. (houd de koekepan boven de puree, minder kans op knoeien) Eerst met 2 lepels vet beginnen en aardappels verder stampen. Hiermee doorgaan tot je de puree smeuïg genoeg vind. Eventueel wat nootmuskaat of Knorr aromat toevoegen. geen melk toevoegen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

makkelijke puree

De lekkerste puree maak je zelf. Niet moeilijk.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen geschild, 2 eieren, 100 ml. slagroom of andere room, zout peper en nootmuskaat, 1 eidooier

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Witlofschotel met gekruid gehakt

Een wat pittige variatie op een gewone witlofschotel. Dit gerecht moet je beslist geproeft hebben.

INGREDIENTEN

500 gr. witlof; 750 gr. (geschild gewicht) aardappels; 350 gr. rundergehakt; 1 rode paprika ; 1 kleine ui; 1 groente bouillonblokje; 1 geperst knoflookteentje; 50 gr. geraspte kaas; 1 zongedroogd tomaatje; 4 eetlepels ketjap manis; 1 theelepel sambal oelek; 1,5 eetlepel gehaktkruiden; 3 eetlepels verse bieslook; paneermeel; klontje boter

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

gehaktschotel met prei

Weer een heerlijk recept van C1000. We hebben er gisteravond van gesmuld! Dit is een prima herfstrecept, echt een aanrader!

INGREDIENTEN

3 el olijfolie250 g rundergehakt2 teentjes knoflook, gesnipperd, 750 g panklare prei1 pot pastasaus hot à 300 g, 1 zakje aardappelpuree naturel of zelfgemaakte aardappelpuree van ong. 1 kg. aardappels3 dl melk4 dl. water1 kuipje Paturain à 150 gpeperzout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamskoteletjes met witloof en puree

De ratte petatjes zijn moeilijker te vinden en enkel vanaf oktober. Hoelang weet ik niet waarschijnlijk afhankelijk van de opbrengst. Van smaak niet te vergelijken met gewone aardappelen.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, voor de lamskoteletjes, , 2 lamskroontjes, peper, zout, een paar takjes citroentijm, 5 tenen look, boter, 1 el honing, 1 citroen, 250 ml kippenbouillon, 1 glas rode wijn, voor de puree, , 1 kg ratte-aardappelen (vastkokend), 250 g boter (koud), 500 ml melk, 10 g zout, voor de witloof, , 1 kg grondwitloof, boter, peper, zout, nootmuskaat, evt. suiker, agave, honing

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappel hoemoes puree

INGREDIENTEN

8 middelgrote kruimig kokende aardappels, 1½ bakje Maza Hoemoes, 1 limoentje, Klein bosje peterselie

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2012
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Puree van zoete aardappel (Z. Amerika)

INGREDIENTEN

1,5 pond gewone aardappelen, 1 pond zoete aardappelen, 1/2 kop melk, 1/8 kop zure room, 2 el boter, 1/4 el nootmuskaat, 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl zout en peper

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

PUREE DI PATATA CON MENTA E BASILICO

EEN EENVOUDIGE AARDAPPELPUREE VERANDERD IN EEN ZONNIGE MEDITERRAAN GERECHT DOOR GROENE KRUIDEN EN OLIJFOLIE.WIE HET EENMAAL GEPROEFD HEEFT WIL NOOIT MEER GEWONE PUREE.

INGREDIENTEN

1 kg aardappeleneen handvol verse munt,basilicum,peterselie(gladbladig) en salie,fijn gehakt1/4 l koudgeperste olijfoliezout en peper

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bloemkool met puree eieren serranoham en boursinkaassaus uit de oven

In deze heerlijke ovenschotel komt de puree onderin de schaal. Daar bovenop de bloemkoolroosjes met daartussen het hardgekookte ei en de rauwe ham. Overgoten en een heerlijke boursin-kaassaus en dan nog even gratineren in de oven. Vegetariërs laten de ham gewoon weg. Ook dan is het een heerlijke ovenschotel.

INGREDIENTEN

1 middelgrote bloemkool, Aardappelpuree, plm. 750 gram kruimige aardappelen, 1 ei, losgeklopt, 20 gram roomboter +10 gram om de schaal in te vetten, peper, zout, nootmuskaat, 1 dl warme melk, 4 hardgekookte eieren, gepeld in grove stukken gesneden, 4 plakken (serrano)ham, in repen gesneden, , Kaassaus , 30 gram boter, 30 gram bloem, plm. 4 dl melk, plm. 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook, 50 + 75 gram geraspte belegen kaas (deel in de saus rest om te gratineren, 1/2 vleesbouillontablet verkruimeld, peper, nootmuskaat, klein scheutje maggi-aroma,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Aardappelpuree met zoete aardappel

Lekkere combi.

INGREDIENTEN

4 zoete aardappels, 1 kilo kruimige aardappels, 1 dl halfvolle melk, 1 ei, zout, peper, halve theelepel nootmuskaat en een klontje boter

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Stamppotje rauwe andijvie met chorizo en lente-uitjes

De knapperig gebakken chorizo smaakt verrukkelijk in de andijvie-stamppot die je op je "gewone" manier maakt. Lekker met knapperige lente-uitjes erdoor. Voor ons een toppertje!

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen -, zout, peper -, 300 gram andijvie -, 1 dl warme melk -, 1 eetlepels boter -, 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat -, 1 theelepel paprikapoeder -, plm. 250 gram "smalle" chorizo (geen plakjes!) (ik had zo`n worstje van AH)-, 3 lente-uitjes

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

zuurkool

Een stamppot met zuurkool die echt de moeite waard is om te proberen. Mensen, vrienden en collega?s die zuurkool maar niks vinden zijn "OM" na geproeft te hebben.

INGREDIENTEN

Wijn zuurkool of een ander soort, het maakt niet uit, 1 dubbel pak magere spekjes, 1 blikje ananas (suikervrij is die van delmonte..), 1 halve of hele literblik perzik, schijfjes of niet maakt niet uit, melk boter peper zout en een lepel mosterd, dit is voor de puree, 1 gesnipperde ui, 2 handen vol blanke rozijnen, evt 1 gesnipperde rode paprika, aardappels voor de puree

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

FANTASTISCHE zuurkoolschotel

Ik ben GEK op zuurkool en dit is echt een ZALIG recept , 1 van mijn favorieten !!

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo aardappels, blik perzikken, pak wijnzuurkool ( is minder zuur dan de gewone zuurkool ), zelf doe ik altijd 2 pakken zuurkool, pond shoarma, klontje boter, peper / zout, scheutje melk, olijfolie, wat oude geraspte kaas

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oma Ida`s Cottage Pie

De engelse keuken is echt de moeite. Ontdek het zelf !

INGREDIENTEN

Vulling :, 3 el Olijf Olie, 1.25 kg Gehakt, 2-3 Uien, versnipperd, 3-4 Wortels, versneden, 3-4 Selderij stengels, versneden, 2-3 tenen Knoflook, fijn versneden, 3 el Bloem, 1 el Tomaten Puree, 1 groot glas Rode Wijn (hoeft niet..., maar is erg lekker), 850 ml Runder Bouillon, 4 el Worcestershire Sauce, Tijm, een paar takjes, Laurier, 2 blaadjes, Puree:, 1.8kg Aardappelen, in blokjes, 225ml Melk, 25g Boter, 200g Cheddar (gewone belegen of oud mag ook), geraspt, Nootmuskaat, vers geraspt

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zeeduivel op bedje van venkelpuree met saffraanroom

Een feestelijk maal dat nog makkelijk te bereiden is ook! Alleen het dubbeldoppen van tuinbonen vergt wat tijd.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor venkelpuree, - 4 venkelknolletjes, - 3 middelgrote aardappelen, - 3 a 4 deciliter groentenbouillon, - 2 steranijs, - 2 laurierblaadjes, - een scheutje pernod, - peper en zout, , Ingredienten voor de saffraanroom, - 20 draadjes saffraan, - 1 knoflookteen uit de knijper, - 1 gesnipperd sjalotje, - 1 dl Noilly Prat, - 1 dl room, - 1 dl groentenbouillon, Overige ingredienten, - 600 gram zeeduivelfilet, - olijfolie, - peper en zout, - 150 gram dubbelgedopte en gekookte tuinboontjes,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Super Lekkere Indiaase Kip Tikka Masala in de Slowcooker

Een echte aanrader, het eerste recept wat ik heb gemaakt in m`n nieuwe crockpot. ga het zeker vaker maken.

INGREDIENTEN

Circa 500 Gram Kippendij filet (kan ook met gewone kipfilet), 250 Milliliter Yoghurt, 2 Eetlepels Garam Masala, 1 Blikje Tomatenpuree, 1 Ui, 4 Teentjes knoflook, 1 eetlepel gemalen komijn (zelf gebruik ik alleen komijn zaadjes en rooster deze heel even in de pan waarna ik deze fijn maal met de Vijzel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel paprikapoeder, halve theelepel cayennepeper, 3 laurier blaadjes, 2 eetlepels Maizena, peper en zout naar smaak, rijst, verse koriander

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2016
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

Ik kook graag en niet alle gerechten zijn echt slank dus kook ik "slank tussendoor" dat houdt mij in "evenwicht"zo te zeggen. Dit slanke gerecht smaakt lekker en het is weer eens andere manier van het bereiden van de "gewone bloemkool". Doe je niet "aan de slanke lijn" neem je meer van onderstaande ingrediënten. Bloemkool is een "magere" groente dus je kan rustig een grote bloemkool nemen. Ik had een net iets te grote ovenschaal genomen, 31x 18 (binnenmaat)- de kaassaus bedekte het dus niet helemaal zoals je op de foto kunt zien. Het idee is ontstaan door een recept van een slankclub, ik heb het veranderd maar het blijft een slankrecept.

INGREDIENTEN

150 gram tartaar (of heel mager rundergehakt), 2 uien (klein gesnipperd), 50 gr rauwe ham, 1 bloemkool, 1 pakje kaassaus light, Klein rood pepertje. (heel fijn gesnipperd en desgewenst zaadjes verwijderd., ± 500 gram aardappelen. (Ongeschild gewicht ), Wat bieslook en/of peterselie (fijn gesneden), Wat chilipeper., Zout/peper naar smaak.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stamppot rauwe andijvie met een dubbele (zomerse) twist

Heerlijk in de zomer een oerhollandse stamppot rauwe andijvie, maar toch met een zomers tintje en een ietwat pittige Mediterrane smaak.

INGREDIENTEN

2 kleine uitjes, 125 gr. magere spekblokjes van gerookt ontbijtspek, 1 klein rood chilipepertje (zonder zaadjes), 500 gr. andijvie (fijngesneden), Olijfolie, Zeezout, 1 tl nootmuskaat, 2 tl knoflookpoeder, 1 el dyonmosterd, ½ el witte wijn azijn, 1 flinke klont roomboter, 1 kg kruimige aardappels, optioneel nog, Rode paprika (paar dunne reepjes in blokjes gesneden), 2 el zongedroogde tomaatjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke romige aardappelpuree a la Petra

Tijdens één van de vele kookcursussen die ik heb gevolgd leerde ik deze super lekkere aardappelpuree maken. In de loop van de tijd varieerde ik vaak van de gewone, pure, aardappelpuree met diverse andere smaakjes. Toen mijn Smulwebvriending alidada (Louise) hier kort geleden een paar dagen was samen met haar man, maakte ik ook mijn aardappelpuree. Zij vonden de puree erg lekker en Louise vond dat ik de puree op Smulweb moest zetten. Het toegevoegde ei kende zij niet. Bij deze dus Louise !

INGREDIENTEN

Plm. 800 gram kruimige aardappelen, 2 dl melk of 1 dl melk en 1 dl slagroom (nog veel lekkerder !), 30 gram roomboter, 1 ei (eventueel los geklopt) (ik doe het ei zo bij de aardappelen), zout, versgemalen peper, versgemalen nootmuskaat,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2015
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel broccoli met champignons gedroogde tomaten en spekreepjes

Mijn man Rob en ik zijn beiden niet echt dol op broccoli als groente. Broccolisoep lusten we graag en nu weten we dat we broccoli in een ovenschotel, gecombineerd met aandere groenten wel erg lekker vinden. Dus: hou je niet van broccoli, probeer dan eens deze ovenschotel. Voor vegetariërs zijn de spekreepjes goed te vervangen door een zachte blauwe kaas.

INGREDIENTEN

Plm. 600 gram broccoli, 1 eetlepel zonnebloemolie of de olie van de gedroogde tomaten, 150 gram magere gerookte spekreepjes, 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, Plm. 100 gram witte champignons, schoongemaakt in plakjes, 3 tot 4 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt en in reepjes gesneden), , Aardappelpuree, 700 gram kruimige aardappelen, plm.1,5 dl warme melk, 20 gram roomboter, zout, versgemalen peper, versgemalen nootmuskaat, , Plm. 75 gram geraspte belegen kaas,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.

pasta salade met tonijn

Lekkere frisse salade. Lekker als voor- en hoofdgerecht! Goed voor de lijn!

INGREDIENTEN

- spirali tricolore - 1/2 zakje ijsbergsla - 2 teentjes knoflook - 1 klein uitje - 1 blikje tonijnmoot op water - 5 eetlepels mayolijn (of gewone mayo) - 1 klein blikje tomaten puree - half zakje geroosterde pijnboompitten - beetje nootmuskaat, peper, en paprikapoeder (naar smaak)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hollandse stamppot, maar dan met een oosters tintje

Lekkere variant op het `gewone` en bekende Hollandse stamppot gerecht! Makkelijk en snel te maken en weer eens iets anders...Een heerlijk recept van Hollandse stamppot, met Chinese kool, spekjes en bosui. Lekker en gezond.

INGREDIENTEN

1 kg Aardappelen, 1 Chinese Kool, 4 Bosuitjes, 2 teentjes Knoflook, 1 zakje Nasi kruiden, 3 eetlepels Olijfolie, 250 gr magere gerookte Spekblokjes, ½ eetlepel Paprikapoeder, 2 eetlepels Ketjap Manis, Zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roti-like Amuse.

Heerlijke Amuse met de smaak van roti: pittig gekruid gehakt, gebakken aardappel puree, kaas, kerrie samen in een klein gerechtje.

INGREDIENTEN

Voor 8 kleine amuses:, , - 180 gram gemengd gehakt., - 220 gram aardappel, met rasp tot bijna puree geraspt., - Kaas., - wraps, liefst rotiwraps maar gewone kunnen ook. Ik koop ze gewoon in de supermarkt., - zout en peper., - knoflookolie, olijfolie kan ook., - Basilicum., - Pinda`s, zo klein mogelijk gehakt., - Sambal., - Groene sla, ijsberg of rucola., ,

  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2012
  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige spitskool of witte kool met gehakt paprika tauge en pindakaas

Lekkere Indisch gekruide kool met knapperige paprika en taugé. Door de kool wat lekkere kruiden, een lepeltje pindakaas en seroendeng. Smullen maar.... Dit gerecht is heerlijk als wokschotel met witte rijst maar ook heerlijk als ovenschotel met aardappelpuree.

INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt, 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie, 1 flinke ui, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 rode peper of meer naar smaak, schoongemaakt pitjes en zaadlijsten verwijderd, 300 gram gesneden wittekool of spitskool, 2 rode {spits} paprika's, schoongemaakt in stukjes gesneden, plm. 75 gram taugé, schoongemaakt, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djahé, zout, peper, 3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap), 2 eetlepels pindakaas, seroendeng, , Eventueel met aardappelpuree, Plm. 800 gram kruimige aardappelen, 2 dl melk of 1 dl melk en 1 dl slagroom (nog veel lekkerder !), 30 gram roomboter, zout, versgemalen peper, versgemalen nootmuskaat, , plm. 50 gram geraspte belegen kaas,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti met gehaktsaus en ananas uit de oven

Een bijzondere ovenschotel wat meer van een lekkere taart weg heeft dan een gewone ovenschotel. Natuurlijk kan je dit gerecht van te voren klaar maken maar zorg dan wel dat je het wat langer in de oven zet. Bijvoorbeeld de eerste 20 minuten met wat aluminium folie.

INGREDIENTEN

250 gram Spaghetti 2 uien gesnipperd 2 vleestomaten in plakjes gesneden 40 gram boter 4 el olijfolie 150 gram belegen geraspte kaas ca, 45 gram bloem 4 dl slagroom of melk 3 teentjes knoflook uit de knijper 400 gram rundergehakt 2 tl oregano 1 tl oregano 2 tl kaneel 2 tl suiker 3 eieren 1 klein blikje tomaten puree 1/2 blik ananas in kleine stukjes gesneden.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Gegratineerd stamppotje broccoli met gerookte kipfilet en boursin

Wij zijn niet echt dol op broccoli als groente. Meestal gebruik ik broccoli voor een lekkere soep. Tot we bij mijn broer deze heerlijke broccolischotel aten. Nu zelf gemaakt en er weer heerlijk van gesmuld. Ook een heerlijke ovenschotel voor kinderen. Die zijn er dol op.

INGREDIENTEN

Plm. 800 gram kruimige aardappelen, 600 gram broccoli, plm. 300 gram gerookte kipfilet, 1 pakje boursin van 150 gram, plm. 75 gram geraspte belegen kaas, plm. 2 dl warme melk, 20 gram boter, peper, zout, nootmuskaat

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2016
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pappadums met 3 "dips"

Wij beginnen een Indiase maaltijd graag met pappadums en dan lekker dippen in verschillende smaakjes. Dit kan ook gegeten worden als bijgerecht. Hoeveelheden voor worteldip en raita zijn ook goed te halveren, de mango chutney kun je lang bewaren.

INGREDIENTEN

Mango chutney, , 2 onrijpe mangos, 2 el geraspte verse gemberwortel, 1 teen knoflook uit de knijper, 250 gr basterdsuiker, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 3 kardamompeulen, licht gekneusd, 1/2 tl zout, 1/2 kaneelstokje, 3 kruidnagels, 3 peperkorrels, geplet, 125 ml natuurazijn, verse muntblaadjes, ca 15, grof gesneden, verse korianderblaadjes van ca. 5 takjes, grof gesneden, , , , Raita, 1 kleine komkommer of 1/2 gewone komkommer, 250 gr Turkse of Griekse yoghurt, 4 el fijngesneden muntblaadjes, 1 tl komijnpoeder, 1 mespunt chilipoeder, 1 dessertlepel suiker, 3 el azijn, 4 el neutrale olie, , Worteldip, 500 gr winterpeen, in stukjes gesneden, 1/2 cm verse gemberwortel, geraspt, 100 ml kokosmelk, 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, citroensap, 1/4 rode peper, 2-3 el sesamzaad, , pappadums ( zie foto)

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2010
  • Indiaas
  •  20-30 min.

gevulde kip

Gevulde kip met rozijnen en amandelen, turks recept gekregen tijdens de kookles in het buurthuis

INGREDIENTEN

25 gr. Rozijnen (wellen in warm water), 1 handje pinda?s of amandelen, 250 gr rundergehakt, paprika/tomaten puree (gewone tom.puree met een beetje paprikapoeder mag ook), witte peper, 150 gr.doperwten, 1 winterpeen in blokjes, een beetje water, 2 kopjes rijst, peterselie (fijngesneden), yoghurt, 1 hele kip, ,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-1999
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

spinazieschotel

Vegetarisch, snel en makkelijk

INGREDIENTEN

Lentespinazie a la creme (of gewone lentespinazie met daar een eetlepel boursin knoflook door), Aardappelpuree uit een pakje (naturel, neem alsjeblieft niet de puree voor ovenschotels, want die is niet te vre...), Geraspte kaas, Pijnboompitjes, Olijfolie, Bladerdeeg (moet een deksel op je ovenschotel vormen, het ligt dus aan de maat van de schotel hoeveel je er moet hebben. Ga uit van 5), Sjalotje of lenteuitjes,

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Zuurkoolschotel met gehakt en kerrie

Heerlijke zuurkoolschotel, met dank aan Maarten. Een goede bodem voor een avond stappen.

INGREDIENTEN

2 pakjes naturel zuurkool, 1 pak gewone aardappelpuree (2 zakjes in een pak, dwz puree voor 8 personen). 1,5, liter melk (voor de puree), 750 gram gehakt, 2 appels, 2 bananen, 1 blik ananas, 2 grote uien, gehaktkruiden, zout, kerrie (veel van deze drie is geen overbodige luxe),

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid verrukkelijk

Dezeovenschotel witte kool met het gehakt en gegratineerde aardappelpuree is heerlijk gekruid met een aantal Indonesische kruiden, ketjap en Spaanse peper. De aardappelpuree is extra lekker door de gebakken Indische uitjes die erdoor gemengd zijn. Zo is een ovenschotel witte kool extra lekker. Wij hebben zalig gegeten.

INGREDIENTEN

Plm. 750 gram gesneden witte kool, 2 middelgrote uien, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 350 gram rundergehakt, 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, Peper, zout, 1 groene Spaanse peper, pitjes en zaadlijsten verwijderd in kleine stukjes, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel djinten, 1 theelepel korianderpoeder, 50 ml bouillon van blokje, 4 eetlepels zoete ketjap (manis), Paar druppels worcestersaus, 3 takjes selderijgroen (in kleine stukjes geknipt), Aardappelpuree:, 1 kg kruimig kokende aardappelen, 30 gram roomboter, 1 losgeklopt ei, 2 dl warme melk, Zout, peper, nootmuskaat, 3 eetlepels Indische gebakken uitjes, Plm. 75 gram geraspte belegen kaas

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oudhollandse jachtschotel rodekool rundvlees appels en aardappelpuree

Ik had wat rundvlees over van een vorige dag en een halve (van een grote) rodekool. Daardoor kwam ik op het idee of hiermee een lekkere jachtschotel te maken (jachtschotels maak je meestal van vlees van de jacht, maar met rundvlees ook heerlijk). Lekker met wat zachtzure appels als tussenlaag. We hebben hiervan gesmuld.

INGREDIENTEN

Hachee, Restant gebraden rundvlees (plm. 250 tot 300 gram) of 300 gram hacheevlees, 5 uien, gepeld en in halve ringen gesneden, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel roomboter, 1 laurierblad, 2 kruidnagels of ½ theelepel kruidnagelpoeder, 1 eetlepel witte natuurazijn, 1 eetlepels suiker, 1 plakje ontbijtkoek, Scheutje rode wijn, Peper, zout naar smaak, , Rode kool, Kleine rode kool (plm. 600 gram), 1 sjalotje, 2 eetlepels roomboter, Peper, zout, 2 theelepels kaneelpoeder of 1 kaneelstokje, 1 eetlepel suiker, 1 laurierblaadje, 1 theelepel kruidnagelpoeder of 3 kruidnagels, 1 flinke appel, liefs goudreinet of elstar, 1 eetlepel maïzena, Eventueel 2 eetlepels jam (pruimen, bosbessen, craneberry of marmelade), , Aardappelpuree, 750 gram kruimige aardappelen, Zout, peper, nootmuskaat naar smaak, 2 dl melk, 25 gram roomboter, , Extra 1 appel, geschild en in dunne plakjes verdeeld, , Paneermeel+ boter,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Peren

Heerlijke ovenschotel met witlof en peren

INGREDIENTEN

500 gram witlof; zout; 2 pakjes aardappelpuree; melk voor de puree en de saus; 4 peren; 200 gram roomkaas; 1 zakje kaassaus(Knorr); 2 1/2 dl melk; 2 eetlepels boter of margarine; 2 eetlepels paneermeel; jonge kaas; 150 gram ham gesneden

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

lentespinazie in een ovenschotel

Een errug lekkere ovenschotel waar eigenlijk een zak lentespinazie van Iglo in moet maar ik doe het altijd met gewone diepvriesspinazie deelblokjes met daardoorheen een gebakken uitje,paprikablokjes en basilicum

INGREDIENTEN

500 g aardappelen, 125 ml melk, 15 g boter, zout en peper, 150 g chorizo of salami, 2 vleestomaten, 1 zak lentespinazie Italia van Iglo( of dus 450 g spinazie, 1 ui, 1/2 paprika, wat verse of diepvries basilicum), 100 g geitenkaas/feta

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Heerlijke romige bloemkoolgratin met gekruid gehakt en aardappelpuree

Het recept van deze heerlijke eenvoudige bloemkoolgratin kwam ik tegen op internet. Het is echt een recept waar je ook kinderen heel blij mee maakt. Romige aardappelpuree, lekker gekruid gehakt, bloemkool een een heerlijke kaassaus. Jammer genoeg is maar één van mijn eigen gemaakte foto's gelukt, vandaar een foto van internet erbij.

INGREDIENTEN

1 middelgrote bloemkool, , 700 gram kruimige aardappelen, 1 ei, 10 gram roomboter, nootmuskaat, kerriepoeder, paprikapoeder, zout, peper, 1 dl melk (liefst warme melk), 400 g (gemengd) gehakt, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper, , voor de kaassaus , Plm. 3 ½ tot 4 dl halfvolle melk, 30 g boter, 30 g bloem, 200 g geraspte pittige kaas, Peper, zout, nootmuskaat,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2016
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Yoghurtcrème met espuma van framboos

INGREDIENTEN

600 g yoghurt (als het kan Griekse, die heeft meer smaak), 120 g bloemsuiker, 300 g opgeslagen room, Voor de frambozen-espuma:, 800 g frambozen, gemixt tot puree, 200 g water, 150 g suiker (gewone), 150 g water, 2 blaadjes gelatine, geweekt

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2009
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

zelfgemaakte tomatenpuree

Omdat ik een behoorlijke tomatenoogst had, heb ik puree gemaakt om een houdbaar product te maken van mijn tomaten. Erg leuk om te doen en alles is vers. Geen smaak- en kleurstoffen, maar puur tomaten.

INGREDIENTEN

Tomaten. De hoeveelheid is afhankelijk van de sappigheid en hoeveelheid vruchtvlees van de tomaten., , Het mooiste is om smaakvolle tomaten te gebruiken. Ik heb trostomaten uit eigen tuin gebruikt., , Uiteindelijk ben ik uitgekomen op de hoeveelheid puree van een groot blik puree.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2013
  •  
  •  > 120 min.

Pindasoep met tomtom

Surinaamse soep met balletjes van bakbanaan

INGREDIENTEN

Kip-filet, zout vlees, bouillonblokjes, peterselie, 1 pot surinaamse pindakaas (faja lobie) 1 à 2 potten gewone pindakaas (met stukjes noot voor een extra bite) bakbananen (drie groene en 3 gele), piment balletjes.

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2002
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Indische Fricandel

Pittige Aardappelkroketjes

INGREDIENTEN

750 Gr. Half gekookte Aardappelen, 1 pond Rundergehakt, 2 eieren, Zout en Peper, Half/of heel theelepeltje sambal oelek, 2 teentjes knoflook, 1? theelepeltje Djahe, 1 theelepeltje Laos, 1 theelelepel serehpoeder

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bulgur salade

Frisse bulgursalade met rauwkost

INGREDIENTEN

1 zak bulgur fijn - te halen in een turkse winkel, 1 ijsberg sla, 1 pond tomaten, 1 rode paprika, 1 pond ongeveer gewone uien, 1 a 2 rode uien, 1 blikje tomatenpuree (en evt een eetlepel paprika puree) de blikjes tomatenpuree haal je het beste bij de turkse winkel want die zijn groter anders heb je 2 a 3 kleine blikjes nodig., 1 bosje bieslook, Wat citroensap, kopje olijfolie, kopje zonnebloemolie, 1 bosje verse munt, Wat peterselie, Zwarte peper zout, Water +/- een liter, Waterkoker om water in te koken, Houten lepel, steelpan, Grote teil of een grote kom, de Bulgur zet door het water uit, dus neem niet een te kleine. Ik heb er speciaal een afwasteiltje, voor gekocht die ik alleen voor het koken gebruik., , Evt ham als je hiervoor kiest en eventuele andere groentes wat je erin wil,

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2007
  • Turks
  •  60-120 min.

Ovenschotel van witte bonen en banaan

Een zeer vullende ovenschotel, stevig en zoet.

INGREDIENTEN

Klein potje witte bonen in tomatensaus (340 g.), twee bananen, zakje puree voor ovenschotels (helft pakje), zakje geraspte kaas (100 g.)

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
Nieuwste anders dan gewone puree recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top