Amuse van zalmrolletjes gevuld met spinazie en boursin
Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden
100 gr gerookte zalm klein handje spinazieblaadjes half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt. 2 el creme fraiche
Meng een Boursin 2 lepels creme frache en wat bieslooksnipper tot een smeuige, homogene mengeling. Leg de plakjes zalm uit en leg er wat blaadjes spinazie in. Leg nu de mengeling van de Boursin er op. Rol de zalm op met behulp van bakpapier en leg de rollen, gewikkeld in het papier, enkele uren in de diepvriezer. Even voor het serveren haalt u de rollade uit de diepvriezer en snijdt u er kleine rondjes van. Leg de hapjes op een schotel en versier met enkele snippers sinaasappelschil of wat bierslook
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2004Frans20-30 min.
Amuse van Roomkaas met zalm, pijnboompitten en honing
Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.
200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-09-2006Frans20-30 min.
tonijn amuse of zalm amuse
Zo eenvoudig! En een pracht om te zien!
1 half blikje tonijn(of zalm) 2 eetl.tomatenketchup, 3 blaadjes gelantine,1 el mayonaise peper, zout en dille,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-07-2002Frans20-30 min.
Amuse als pannenkoekje met zalmtartaar en kruiden
Een leuk hartige zalmpannekoekhapje (amuses)met room, kruiden en en vis. SORRY GEEN WOORD verkeerd gezegd met dit recept???? H E L E M A A L T O P!!!!
Bak een aantal dikke pannenkoeken en steek er met behulp van een borrelglaasje rondjes uit., 2 ons zalm 125 gr room 2 el mayonaise 2 el citroensap 1 el munt,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-02-2005Frans10-20 min.
Zalm amuse
AMUSE
200GR ZALMSNIPPERS, 1EETLEPEL KAPPERTJES, FIJNGEKNIPTE BIESLOOK, 1 EETLEPEL MAYONAISE, GROTE CHIPS UIT KOKER TOASTBAKJES OF AMUSE LEPELS.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-01-2002Nederlands0-10 min.
Amuse
Amuse van garnalen, krabstaafjes en zalm op een stukje bladerdeeg
1 plak bladerdeeg, 4 krabstaafjes, 50 gram (hollandse)garnalen, 2 plakken gerookte zalm, 1 dopje whiskey, 1 1/2 eierlepel whiskey-cocktail-saus., peper.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-1999Internationaal20-30 min.
amuse
Toast met gerookte zalm
325 gr gerookte zalm(snippers), 3 sneetjes wit brood, 8 kerstomaatjes, dillesaus (Ikea), kappertjes, 3 blaadjes ijsbergsla, verse dille,
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-11-1998Internationaal60-120 min.
Amuse Van Zalm
Canape au Saumon Fume
300 gram gerookte zalm,6 eieren, 3 dl room, 150 gram Mascarpone kaas, 0,5 bos bieslook, peper,zout, 50 gram boter., ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-04-2000Frans10-20 min.
Amuse Van Zalm
Als voorafje amuse van zalmsnippers, boursain,sinasappel,geklopte room, kaviaar, dille op toast
2 ons zalmsnippers, bakje boursin, 250 ml slagroom (kloppen zonder suiker), sinasappel, dille, kaviaar, toastschelpjes
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-12-19990-10 min.
amuse van zalm
8 Premium crackers, 2 eetlepels boter, 2 grote plakken gerookte zalm, 2 theelepels zalmeitjes, 4 takjes dille,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-1998Voorgerecht10-20 min.
Zalm amuse
Snelle en succesvolle hongermaker
Gerookte zalm, Kwarteleitjes, Slagroom, Worchestersaus, Verse bieslook
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-05-2000Frans0-10 min.
Amuse van gerookte zalmrolletjes met kruidenkaas en bieslook
Een plaatje om te zien, en heerlijk van smaak.
100 gram gerookte zalm handje vol rucola 1 pakje Boursin beetje bieslook fijngeknipt cr?me fraiche, ,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-08-2006Frans20-30 min.
Amuse met gerookte zalm
Lekker tussengerechtje als onderdeel van een meergangendiner. Is snel te bereiden.
2 aardappels (vastkokers), beker creme fraiche, dille, kaviaar, gerookte zalm in plakken, 1 ei, peper en zout, olijfolie, wat bloem
- Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-05-2002Tussengerecht10-20 min.
Amuse van gerookte zalm en mierikswortelroom
Een eenvoudige en feestelijke appetizer
-1/8 l zure room, -1 eetlepel mierikswortelpasta, -1 eetlepel fijngesneden dille, -125 g gerookte zalm in kleine stukjes, -peper
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-12-2002Belgisch0-10 min.
Amuse van norirollen met zalm en kaas
Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers. Voor 12 amuses.
250 g. Gerookte zalm, 1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden, 100 g Roomkaas, wasabipasta, 10 g tuinkers, Limoen in vieren gesneden, als garnituur
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-04-2010Japans10-20 min.
Amuse van Gerookte Zalm en Sambasaus
Superlekker hapje voor op een lepeltje om een dineetje gezellig mee te beginnen. Zacht door de heerlijke zalmfilet en een beetje pittig door de Sambasaus. En ook nog eens heel makkelijk en snel te maken. Deze amuse is gemaakt na de inspiratie van een recept van marianneoud.
Dit recept is voor kleine amuselepels (formaat koffielepel), 1 pakje gerookte zalmblokjes (100 gram), beetje Sambasaus van Calve, beetje rucola, beetje bieslook,
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-09-2004Nederlands Voorgerecht0-10 min.
amuse van roomkaas en zalm
Gevuld amuseglaasje met roomkaas, ijsbergsla, gerookte zalm en bieslook
Roomkaas, gerookte zalm, ijsbergsla, bieslook
- Europees Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-12-2010Europees Voorgerecht0-10 min.
Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta
1 limoen, 1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g), zout en (versgemalen) peper, 200 g gerookte zalmfilet, 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-20100-10 min.
Amuse: broccolimousse met gerookte zalm
300 g Broccoliroosjes, 90 g Parmezaanse kaas, 1 el Mosterd, 2 el Crème fraîche, 14 blaadjes Veldsla (kleintjes), 75 g Gerookte zalm, 1 el Zalmeitjes, Peper en zout, Bieslook, fijn gesneden voor garnering
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-12-201010-20 min.
Amuse van gerookte zalm met een citroencrème
Megaklassieke ingrediënten, op een vork ofl. Weer anders-dan-anders gepresenteerd. Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen,. Prik eventueel eerst een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.
200 gram gerookte zalm, 1 citroen, 4 el crème fraiche, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-11-2010Frans10-20 min.
Amuse van crëmes brûlées met zalm.
Créme brûlee wordt meestal als toetje geserveerd. Serveer deze hartige versie op lepels voor een verrassend effect!
2 plakken gerookte zalm, 25 cl slagroom, 2 eidooiers, Zout en peper, 2 el bruine suiker, Een paar takjes dille
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-04-2011Frans20-30 min.
Amuse met aardappel, zalm en geitenkaas
Anders dan anders!! En een amuse serveren voor een etentje is gewoon HELEMAAL GEWELDIG
2 grote aardappels (vast Kokend) 4 tl Indiase currypasta madras (pot) 3 el olijfolie,peper en zout 100 gram geitenkaas (chevre) 100 gram gerookte zalmfilet 12 sprietjes bieslook.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-08-2003Frans0-10 min.
haring zalm amuse
Een scandinavisch aandoend voorgerecht.
1 haring, 1 ons zalm in blokjes, 2 eetlepels Creme fraiche, 1 snufje verse Dille, 1 eetlepel witte wijn, 6 cherrytomaatjes, 2 eetlepels slagroom
- Scandinavisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-04-2002Scandinavisch Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Amuse van gerookte zalm en avocadomousse.
Eenvoudig voorgerechtje of amuse in een glaasje met een gouden combinatie van avocado en gerookte zalm.
100 gr gerookte zalm in stukjes gesneden, enkele plukjes rucola of veldsla, crème fraîche, peper en zout uit de molen, 1 rijpe avocado, 1 /2 el geroosterde sesamzaadjes, enkele druppels citroensap
- Frans Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-10-2019Frans Amuse0-10 min.
- Eigen recept
Amuse van gerookte zalm met limoenmayonaise
1 teen knoflook (geperst), 1/2 rode peper, 1 limoen, 3 eetlepels fijngesneden koriander, 250g mayonaise, gerookte zalm (150g), tuinkers,
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-07-200910-20 min.
Amuse Witlofbootjes Met Gerookte Zalm
1 ei, 3 el olijfolie, 1 el citroensap, ? el kappertjes, zout, versgemalen zwarte peper, 12 blaadjes witlof, 100 gram gerookte zalmfilet, 1 takje peterselie, keukenpapier.
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2000Nederlands Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Amuse met gerookte zalm
Lekkere amuse met gerookte zalm en cremefraise
Citroen, creme fraise, rozemarijnfoccacia, gerookte zalm, rucola, knoflook olie, ±peper
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-03-201120-30 min.
Amuse van gemarineerde zalm
200 gr verse zalm, 2 eetl Japanse zoete sojasaus, 1 eetl rijst azijn, 1 eetl sake, 120 gr bloem, 1 ei, arachideolie,
- Tussengerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-06-2002Tussengerecht> 120 min.
Amuse van Asperge met mierikswortel en zalm
250 gram witte asperges, snufje zout, schepje suiker, half bouillontablet, 2 tl mierikswortel, vers of uit potje, 200 ml room, 100 gram gerookte zalm witte peper, beetje dille of venkelloof
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-05-2010Nederlands0-10 min.
Amuse Bloemkoolsoep met Zalm
Een ABSje dus
, 650 gram bloemkool, een halve liter groentenbouillon, 150 gram gerookte zalm, 25 cl slagroom, 4 bladen shiso of 4 grote bladen van de bleekselderij, peper en zout uit de molen,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-02-2006Frans Voorgerecht10-20 min.
Amuse gueule
In plaats van eenhapscups kunnen ook ronde toastjes of lepels gebruikt worden. Als variatie op de tonijn kunt u gerookte zalm, forel of kip nemen. Met dit recept als basis kunt u eindeloos varieren.
, , , , , 100 gr. tonijn, uit blik, in water, 1 el. mayonaise, 2 el. olijfolie, 2 el. olijven, zwarte, 1 teentje knoflook, 1 el. kappertjes, 3 el. koksroom, 1 mespunt peper, 1 mespunt zout, 3 takjes dille, 3 takjes kervel, 3 sprietjes bieslook, 12 pasteibakjes, , , , , , , , , , , , Een amuse-gueule, ook wel amuse-bouche genoemd, is een hapje bij het aperitief. Met pasteibakjes worden in dit recept salade- of ragoutcups bedoeld., , , , ,
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-02-2004Frans0-10 min.
Amuse van gemarineerde zalm
.
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-11-2002Japans0-10 min.
Heerlijke Amuse
Tartaar van zalm met creme fraiche. Een amuse die waardering krijgt en oh zo snel klaar is.
80 gr verse zalm, 80 gr gerookte zalm, 20 gr sjalot ( fijngesnipperd ), peper en zout, citroensap, 1/2 bosje bieslook, 75 ml creme fraiche, 50 gr zeekraal, 1 potje zalmeitjes
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-06-2005Nederlands Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Amuse van zalmmousse
, 1 eierdooier, 1 eetlepel citroensap, 150 ml creme fraiche, 300 gram verse zalm, 2 blaadjes witte gelatine of 2 gr aga-aga, 1 theelepel worcestershire sauce, peper en zout, dille, zalmkaviaar
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op31-07-2011Frans> 120 min.
Amuse Pannenkoekflensjes gevuld met zalm en kruiden
Een amuse gemaakt van Pannekoekjes en gevuld met verse zalm
100 gram pannekoekmix 2 dl melk 1 eierdooier ? bosje dille 200 gram verse zalm 200 ml slagroom zout en peper 1 visbouillontablet 1 dl witte wijn 2 el mosterd.
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-2003Frans20-30 min.
- Eigen recept
Amuse van Zalm met Guacamole en Little Gem
Een amuse: klein, smakelijk hapje dat de zintuigen prikkelt en de eetlust opwekt. Snel op tafel! Zorg bij voorkeur wel dat je de guacamole (avocadodip) een uurtje van tevoren maakt, dan is ie lekkerder.
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-08-200910-20 min.
AMUSE VAN GEROOKTE ZALM MET MANGO EN KOKOS
Dit is een heerlijke amuse om bv. bij Spritz te serveren. Uit het receptenboek seizoen 2011 - 2012 van Cuisine Culinaire Almere.
20 blaadjes rucola, 300 gr. Gerookte zalm, 1 mango of 2 kleine, 5 el. Geraspte kokos, witte kookwijn, witte basterdsuiker
- Italiaans Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2015Italiaans Amuse20-30 min.
Amuse van zalmtartaar
, , voor 10 hapjes, , 150 gr gerookte zalm, , scheutje creme fraise, , 1 theelp tomatenblokjes zonder vel, , peper, , 10 plakken stokbrood, , olijfolie, , 5 olijven, , 1 teenthje knoflook, , scheutje olijfolie, , 1 theelp parmenzaanse kaas, , 1 takje dille, ,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-03-2005Nederlands0-10 min.
Amuse hollandais
Vorkhapje
Zie bij bereidingswijze
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-20000-10 min.
Amuse oriental
Lepelhapje
Zie bij bereidingswijze
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-20000-10 min.
Amuse van gerookte zalm met citroencrème op vork.
Megaklassieke ingrediënten, op een vork toch weer anders-dan-anders gepresenteerd. Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen. Prik eventueel een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.
200 gr gerookte zalm, 1 citroen, 4 el crème fraiche, 16 gebaksvorkjes of dessertvorkjes.,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2011Frans10-20 min.
-
amuse zalm
van mobiel_1355859976 , 1 recepten, 0 volgers