Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Vis

Amuse vis recepten (34) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse als pannenkoekje met zalmtartaar en kruiden

Een leuk hartige zalmpannekoekhapje (amuses)met room, kruiden en en vis. SORRY GEEN WOORD verkeerd gezegd met dit recept???? H E L E M A A L T O P!!!!

INGREDIENTEN

Bak een aantal dikke pannenkoeken en steek er met behulp van een borrelglaasje rondjes uit., 2 ons zalm 125 gr room 2 el mayonaise 2 el citroensap 1 el munt,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

(Amuse)

Een heerlijk en snel klaar gerecht, waar je zeker succes mee zult hebben.

INGREDIENTEN

50 gram doperwten Diepvries of koelverse, 1 el. creme fraiche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

amuse van garnalen: variatie op vis

INGREDIENTEN

Enkele plakjes rauwe ham, 200 gr garnalen, gedroogde tomaten uit pot, filodeeg

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse van gerookte Makreel en Doperwtenmousse

Zeer geschikt als Amuse

INGREDIENTEN

50 gram (koelverse) doperwten, 1 eetlepel crème fraîche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

Vis amuse

INGREDIENTEN

2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd, 8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer), rasp en sap van een limoen, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer, 1 el gembersiroop, snuf chilipeper vlokken,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse gueulles

INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van tonijn

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

Blikje John West tonijn, dille, ketchup, mayonaise, sla, zilveruitjes, zout, peper,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op31-03-2014
  •  
  •  

Thaise viscakejes (amuse)

INGREDIENTEN

250 g kabeljauwfilet, 1 limoen, 2 cm verse gemberwortel geraspt, 1 eetlepel Thaise vissaus, 1 eetlepel Thaise sojasaus, 1 ei, 2 eetlepels maïzena, 2 bosuitjes in ringetjes, 1 rode peper zonder zaadjes en in reepjes, 4-5 eetlepels roerbakolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2012
  • Thais
  •  20-30 min.

(Amuse) Gerookte makreel met doperwtenmousse

Een lekkere binnenkomer

INGREDIENTEN

50 gram ( koelverse ) doperwten, 1 eetlepel creme fraiche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heilbot-Hollandse garnalen-Tonijn als amuse

Dit trio is een frisse start als amuse of een voorgerecht!!!

INGREDIENTEN

Heilbot:, 200 gr.heilbot, 2 gesnipperde sjalotjes, olie voor vis, zout en peper uit de molen, 1 theel.kikkoman, 1/4 rood pepertje zonder pitjes klein gesneden, sap van een citroen, voor de garnering: zeewier, , Hollandse garnalen:, 1 bakje Hollandse garnalen, olie voor vis, partjes grapefruit,vers of een klein blikje, 1 citroen,voor de helft sap,de andere helft in schijfjes, als garnering, 3 eetl. mayonaise, peper en zout uit de molen, 1 eetl. fijgesneden peterselie en paar blaadjes voor de garnering, , Tonijn:, 200 gr. tonijn, olie voor vis, 1 eetl.geroosterd sesamzaad, 1 eetl.frambozenbalsamico-crème, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, peper en zout uit de molen, garneren met zwart sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse: tartaar van heilbot met ossenhaas

De milde smaken van vis en vlees overheersen elkaar niet in dit prachtige gerechtje. De heilbot en ossenhaas moeten wel supervers zijn om ze rauw te kunnen serveren.

INGREDIENTEN

200 gr. ossenhaas, licht aangevroren, in dunne plakjes - 2 dl. slagroom - 1 tl. limoenrasp - 100 gr. venkel, met groen, fijngesneden - 150 gr. (liefst dagverse) heilbot- of kabeljouwfilet, heel fijn gesneden - zout,witte peper - 1 tl. limoensap - 2 tl. kaviaar of imitatiekaviaar -

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  •  
  •  30-60 min.

Amuse van gemarineerde zalm

INGREDIENTEN

200 gr verse zalm, 2 eetl Japanse zoete sojasaus, 1 eetl rijst azijn, 1 eetl sake, 120 gr bloem, 1 ei, arachideolie,

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.

Rauwe zeebaars met avocado en kruiden (TOP AMUSE)

Dit is een wel een heel erg lekker hapje en ziet er nog leuk uit ook. Leuk om als amuse te presenteren of lekker voorgerecht waarmee je echt kan scoren. Ook lekker slank en gezond.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 120 g zeebaarsfilet (30 g per glaasje) Neem wel wilde, die is lekkerder, 1 flinke handvol verse kruiden: dille, koriander, bieslook, 1 limoen, 1 citroen, olijfolie, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2012
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse ,Mousse van Gerookte makreel en bieten

Het originele recept makkelijker aangepast. Is een heel simpel, maar zeer smakelijke amuse de hoeveelheden hangen af van de hoeveelheid amuses

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 2 gekookte bietjes, Griekse Yoghurt, Pistache noten, Creme Fraiche, Fond van Visbouillon, zout en peper, Hazelnoot olie, Cayenne peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  •  
  •  0-10 min.

Discololly van vis

Leuk als amuse of borrelhapje.

INGREDIENTEN

100 gram heilbot of zeeduivel of zeewolf in 4 gelijke blokjes., Japanse mayonaise met wasabi of 100 ml mayonaise vermengt met 1/4 tl wasabipasta (meer wasabi mag ook, als je van pit houdt), 250 gram gekleurde ongebakken kroepoek (toko), 1 zakje mix voor tempura

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas

Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje

INGREDIENTEN

12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas

Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje

INGREDIENTEN

12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse van gerookte zalm met gelei van komkommer en wasabi mayonaise.

Overheerlijke amuse.

INGREDIENTEN

120 gr Verse Zalm met vel. (of gerookte zalm), 6 gr Maldon zout, 6 gr fijne suiker, Rookmot, 200 ml komkommersap (1 st), 20 gr honing, 10 ml witte wijnazijn, 10 ml champagne azijn, 1,5 gr Agar Agar, 1 eierdooier, 7 gr mosterd, 7 ml sushi azijn, 100 ml plantaardige olie, 7 gr wasabi pasta, 1 bosje dille, peper, zout

  •  Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2016
  • Europees Amuse
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zalmrol

Heerlijke zalmrol voor bij de high tea of als amuse vooraf

INGREDIENTEN

* 1 wit casinobrood in de lengte gesneden, * 500 gram gerookte zalm, * 1 potje mierikswortel, * witte (citroen)peper, * 1 pakje roomkaas, * kappertjes, * 4 takjes dille, * 4 sprietjes bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2009
  • Vis
  •  0-10 min.

Vis met scherpe saus

Voor 4 personen. land : Ethiopie gerechtsoort : visgerecht bron : internet van "esther"

INGREDIENTEN

4 middelgrote moten vis(filet), 2 kopjes fijngehakte rode ui, 1 kopje spliterwten, 3 kopjes water, ? kopje rode pepertjes, in kleine reepjes, 1 kop olie, ? kop wijn, ? theelepel zwarte peper, zout naar smaak,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

vis met scherpe saus uit Ethiopie

INGREDIENTEN

: 4 middelgrote moten vis(filet), 2 kopjes fijngehakte rode ui, 1 kopje spliterwten, 3 kopjes water, 1/2 kopje rode pepertjes, in kleine reepjes, 1 kop olie, 1/2 kop wijn, 1/4 theelepel zwarte peper, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vis Met Scherpe Saus Uit Ethiopie

Uitheems pittig gerecht!

INGREDIENTEN

Ingredienten, 4 middelgrote moten vis(filet), 2 kopjes fijngehakte rode ui, 1 kopje spliterwten, 3 kopjes water, 1/2 kopje rode pepertjes, in kleine reepjes, 1 kop olie, 1/2 kop wijn, 1/4 theelepel zwarte peper, zout naar smaak, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gerookte zalmmouse in komkommervorm

Ook dit is weer een hele leuke presentatie van een lekker hapje. Daarnaast is het ook erg lekker. Leuk op een feestje, met kerst, buffet, borrelhapje of als amuse.

INGREDIENTEN

2 komkommers, 400 gr gerookte Noorse zalmsnippers, Zeezout, Zwarte peper, 3 el roomkaas, 3 el crème fraîche, 2 el ananasblokjes, fijn (blik), 1 el gesnipperde peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2012
  • Vis
  •  10-20 min.

Filo quiches met ei en zongedroogde tomaatjes

Dit is een recept uit een Engels tijdschrift en ik maak de quiches al jaren, ze zijn altijd een succes. Het is een heerlijk hapje bij een buffet Of bij de borrel of als amuse c.q. voorgerecht, maar maak ze dan kleiner. Het is geschikt voor vegetariërs en als niet vegetariër zou je ook wat gerookte zalm of andere vis of vleessoorten erbij kunnen doen. Op de oude foto zien ze wat bleekjes ik was vergeten de cayennepeper door de boter te roeren. In mei 2013 (eindelijk) nieuwe foto`s geplaatst.

INGREDIENTEN

voor 12 stuks, 4 eieren, 100g filo deeg (meestal weegt een pak filodeeg ± 200 gram.), 50 - 60g boter, 1/2 tot 3/4 theelepel Cayenne peper, 3 eetl. Mayonaise, 3 eetl. Yoghurt, 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en kleingesneden., Zout en versgemalen zwarte peper., Tuinkers om te garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tonijntartaar met bosui en ansjovis

#EN Voedingswaarde per persoon: eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175. Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p Ook geschikt als amuse voor 8 personen. TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla. Variatie: Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

INGREDIENTEN

250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine), 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt, 1/2 theel. vijfkruidenpoeder, 10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt, zout en versgemalen peper, 2 eetl. ketjap manis, 4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 3 ansjovisfilets, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Vis
  •  20-30 min.

Tom Kha Gai

Zeer geliefde thaise soep met veel variatie mogelijkheden

INGREDIENTEN

5 cm laos, 5 cm gember, 3 rode pepers, 1 bos koriandeblad, 2 middelgrote uien, 1 limoen, 1 kipfillet, 2 blikken cocosmelk, 2 potten kippembouillon, 300 gram spinazieblaadjes (heel), eetlepel currypasta, 4 eetlepels thaise vissaus (Nam Pla), 1 eetlepel bruine suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-1999
  • Thais
  •  10-20 min.

Makreelmousse met dille

Tip: Dit gerecht is ook te maken met John West Makreelfilets in Water (125g), uitgelekt.Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

1 blikje John West Makreelfilets in Groene Pepersaus (125g), 1 eetl crème fraiche, paar takjes dille, paar druppels citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2010
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gerookte zalmtartaar met avocado

Wat je met een pakje gerookte zalm al niet kunt doen  Het is heerlijk als voorgerecht in een glaasje, amuse als lepelhapje, op een geroosterd stokbroodje als borrelhapje of voor op een buffet. Ik heb een paar voorbeelden van presentatie wijze gefotografeerd maar laat gerust je eigen fantasie de vrije loop want hiermee kun je alle kanten op.  Een heerlijk hapje met Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheden. Ik heb koriander gebruikt omdat ik het een heerlijke combinatie vind met de avocado en limoen. Mocht je niet van koriander houden dan kun je dit ook vervangen door dille.

INGREDIENTEN

- 200 gram gerookte zalm (hou een paar kleine stukjes achter voor de garnering), - 1 avocado, - ½ bosje lente uitjes, - ½ bosje koriander of dille, - sap van ½ limoen, - 2 tl mierikswortel vers geraspt (of uit een potje), - 2 el creme fraiche, - 1 el kappertjes, - versgemalen zwarte peper en zeezout, - beetje sla of enkele geroosterde stokbroodjes om mee op te dienen.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2017
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.

exotisch vishapje

Een lekker lepelhapje

INGREDIENTEN

250 gr pangasius filet, 3 eetlepels bloem, 1 ei, 4 eetlepels gemael kokos, 6 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 mespunt cayennepeper, 3 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

5 X tartaar

Tartaar is eigenlijk niks anders dan grof gehakte ingrediënten, en dat is perfect voor mooie amuse glaasjes of lepels.smaak en opmaak is belangrijk , het zijn de entrees van je dinnervan super makkelijk, tot iets lastiger.mijn favorieten uit me eigen koker.

INGREDIENTEN

Veel!

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2015
  • Europees Amuse
  •  20-30 min.

Muse van Gerookte makreel en bietenmousse

Het originele recept makkelijker aangepast. Is een heel simpel, maar zeer smakelijke amuse de hoeveelheden hangen af van de hoeveelheid amuses

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 2 gekookte bietjes, Griekse Yoghurt, Pistache noten, Creme Fraiche, Fond van Visbouillon, zout en peper, Hazelnoot olie, Cayenne peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kroket of Croquette van Doperwt

Genoeg voor 10 amuses ofwel 10 kroketjes In een restaurant kreeg ik een paar maanden geleden als amuse een kroket van doperwt. Je moet niet denken aan de afmeting van een full-size Febo kroket maar aan een amuse ter grootte van een kleine bonbon. Na het smaakbommetje te hebben verorberd wist ik één ding zeker `die ga ik namaken`. Na geëxperimenteer en bijschaven presenteer ik hier de `munt-variant` maar het leuke is dat de mogelijkheden legio zijn . Je kunt denken aan verschillende smaakvarianten met paddenstoel, kruiden, specerijen ,vis ja zelfs zoet. Je moet dan wellicht alleen de keuze van je bouillonsoort aanpassen. Prima toepasbaar voor het komende familie(kerst) diner dus! Het leukste is om ze van verse doperwten uit de dop te maken.

INGREDIENTEN

Doperwten ca. 100 gr. vers gedopte (je hebt dan ca. 200 gr. peulen nodig) of diepvries, Groentebouillon van blokje of zelf gemaakt, ½ theelepel ras el hanout kruidenmix, Ca. 15 blaadjes verse munt, Druppel tabasco, Bloem, Pakje (ca. 150 gr. ) Tempura meel (of zelf maken), Japans broodkruim (uit Japanse winkel) of anders gewoon paneermeel., ½ liter Olie ( aranchide, zonnebloem)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Trio van sprot (luxe voorgerecht)

Drie verschillende voorgerechtjes op één bord; misschien ook wel te gebruiken als een amuse .. Waterkerssoep met gerookte sprot en verse garnalen Rillettes van gerookte sprot Licht gerookte sprotfilet met vijf kruiden en linzen

INGREDIENTEN

Waterkerssoep met gerookte sprot en verse garnalen, , 300 gram gerookte sprotfilet (in reepjes), 200 gram verse grijze garnalen, 90 gram champignons, 4 bos- of lenteuitjes, 2 bundels waterkers, 2 dl olijfolie, 2 dl room, 1,5 l kippenbouillon, dille, peper en zout, , Rillettes van gerookte sprot, , 16 gerookte sprotfilets, 1 dl olijfolie, 2 bos- of lenteuitjes, ¼ sap van limoen, ¼ schil van limoen, 1 rode appel, peper, meergranen broodje, , Licht gerookte sprotfilet met vijf kruiden en linzen, , 2 à 3 sprotfilets per persoon, 20 gram dille, 20 gram citroenmelisse, platte peterselie, verse koreander, 1 eetlepel suiker, yoghurt, olijfolie, rode linzen, witte linzen, , Droge kruiden voor het mengsel:, 4 gram venkelzaadjes, 4 gram zwarte peper, 4 gram fruitpepper strayberry lemon (Verstegen), 4 gram szechuan peper (roze peper), 4 gram koreander

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Tapa met hondshaai

Een makkelijke , snelle en vooral een lekkere amuse

INGREDIENTEN

500 g hondshaai (zonder kraakbeen), 1 koffielepel paprikapoeder, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel oregano, 1 koffielepel witte azijn, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, VOOR HET FRITUREN:, , 100 g bloem, 15 cl olijfolie

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2016
  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top