Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Vijgen

Amuse vijgen recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse

INGREDIENTEN

Stokbrood, Gorgonzola een stuk, Walnoten, 3 Vijgen, Honing,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2008
  •  
  •  0-10 min.

Tapas: Vijgen met geitenkaas en honing

Een heerlijk hapje wat je prima kunt serveren bij de tapas. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden mee, denk aan: borrelhapje, amuse, of met een beetje sla eronder als voorgerecht of lunch. Zo maak je snel een lekker hapje en dat komt goed uit als je veel tapas gerechtjes of borrel hapjes tegelijk wilt maken.

INGREDIENTEN

, 2 vijgen, 4 plakjes geitenkaas (90 gr), honing, 4 amandelen, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gevulde vijgen (Tapas)

Dit heerlijke hapje gaat prima samen met een aantal andere tapasgerechten. Je kunt het ook serveren als amuse of voorgerecht of gewoon als hapje bij de borrel.

INGREDIENTEN

- 5 verse vijgen, - 100 gram (zachte) geitenkaas, - 5 plakjes Serrano ham, - handvol hazelnoten (gehakt), - enkele takjes tijm, - honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2018
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vijgen met port en geitenkaas

Lekker fris hapje ook te gebruiken als amuse

INGREDIENTEN

4 verse vijgen, rode port(ruby), verse geitenkaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse van Rauwe-hamrolletjes gevuld met feta en zuidvruchten

Met deze als Japanse maki opgerolde ham maakt u ongetwijfeld indruk! Rauwe ham, kaas en zuidvruchten vormen een heerlijk zoet-zouthapje voor bij een aperitief.

INGREDIENTEN

3 plakken rauwe ham, ½ avocado, 3 gedroogde abrikozen, 3 gedroogde vijgen, 1 plak feta, Prikkertjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Foice gras met vijgenmarmelade op kruidenkoek als amuse

Een schitterende amuse of voorgerecht. Als amuse vind ik deze geweldig!

INGREDIENTEN

120 gr fouice gras, PERENMARMELADE VOOR 6 tot 10 LEPELS, 2 peren, 1 el honing, 2 mespuntjes koriander, kaneelpoeder, VIJGENMARMELADE, 140 gr vijgen, 50 gr bruine basterdsuiker, 45 cl port, 4 plakken kruidkoek, Peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse of voorgerecht van Foice gras op kruidenkoek.

INGREDIENTEN

120 gram foice gras, PERENMARMELADE, 2 PEREN, 1 EL HONING, 2 MESPUNTJES KANEELPOEDER, Vijgenmarmelade, 150 GRAM VIJGEN, 50 GRAM BRUINE BASTERDSUIKER, 5 CL PORT, 4 PLAKKEN KRUIDKOEK, PEPER,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kleine amuses met foie gras

Een diner met goede vrienden was de aanleiding om ook de amuses maar eens extra aandacht te geven, bedoeld om te serveren bij een kir (in dit geval Cremant de Bourgogne met Creme de Cassis) Bij de Sligro zag ik kleine rondjes (ong. 3 cm) foie gras (12 stuks) waarmee voor 4 personen 3 leuke hapjes te maken zijn. Klaar, om zo te gebruiken. Aan de prijs natuurlijk (€ 9), je kunt beter een bloc foie kopen, maar gemak is ook wat waard natuurlijk. Ik maakte de volgende 3 hapjes: * foie gras op appel en met confit de figues * foie gras op gedroogde gemberkoek * foie gras met zomertruffel 1.Foie gras met appel en confit de figues Van een stevige grote appel 2 dunne plakjes uit het midden snijden, zodat je met een kleine steker (ong. 3 cm) in totaal 4 mooie rondjes hebt. Ik heb ze zo rauw gelaten, maar bedacht later  dat het ook smakelijk zou zijn geweest ze heel even in een beetje boter aan te bakken. Hierop een rondje foie gras, heel kleine snuif peper en daarop een beetje confit: vijgen in dit geval;maar van uien kan natuurlijk ook. Ik zag bij AH dat er heel wat varianten in kleine potjes te koop zijn. Gepresenteerd op een amuselepel. 2. Foie gras op gemberkoek Gemberkoek koop je bij de supermarkt (ontbijtkoek met stukjes gember). Hiervan 2 dunne (4 mm) plakjes snijden en met het stekertje weer 4 mooie rondjes maken. Deze 4 rondjes in de oven 15 min op 50 gr drogen. Van te voren maken, zodat het weer af kan koelen. Rondje foie gras erop, snuif peper en klaar is kees. Simple comme bonjour, maar een heerlijke smaak combinatie! Foie gras met peperkoek is bekend, maar met de gember gecombineerd is het nog leuker! 3. Bij de voorbereiding trof ik bij AH een klein potje zomertruffel voor nog geen € 5 aan! Zomertruffel is licht van smaak in vergelijking met de echte truffelsmaak, maar juist voor de combi met foie gras prima geschikt. De truffeltjes in zeer dunne plakje snijden en verdelen over de 4 laatste rondjes foie gras. Je kunt ook truffeltapenade of iets anders met lichte truffelsmaak gebruiken natuurlijk. Ik heb er geen toast of brood onder gedaan, maar dat kan eventueel wel natuurlijk. Ook deze eenvoudige amuse smaakte weer voortreffelijk.

INGREDIENTEN

Foie gras (ong. 100 gr), 1 appel, Confit van vijgen of uien, Gemberkoek, Klein potje zomertruffels,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2016
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top