Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Vegetarisch

Amuse vegetarisch recepten (20) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse (vegetarisch)

Wentelteefjes met gorgonzola en rozemarijn

INGREDIENTEN

75 gr gorgonzola, 2 eetl. creme fraiche, 2 eetl. medium dry sherry, 2 takjes rozemarijn, versgemalen peper, 8 sneetjes wit toastbrood (casino)1 groot ei, zout,2-3 eetl. olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Amuse

INGREDIENTEN

Bakje kerstomaatje, groene pesto, fetakaas en prikkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

Amuse in een glaasje van paprika, tomaat, feta, olie, balsamicoazijn en kruiden. Afhankelijk van de hoeveelheid tabasco pittig.

INGREDIENTEN

1 paprika, 3 tomaten, 1 sneetje witbrood, 2 eetl olijfolie, 1 eetl witte balsamico azijn, enkele druppels tabasco, 100 g feta in olijfolie, zout en peper, 1 theel Provencaalse kruiden,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Cepes amuse soepje

Amuse soepje van cepes ( eekhoorntjesbrood)

INGREDIENTEN

10 gram gedroogde cepes (15 minuten weken in ruim water), 1 sjalot( gesnipperd), 1/2 porcini tablet (paddestoelen bouillon), 2 dl slagroom, 1a2 theelepels olijfolie, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Walnotenijs met karamel en poffertjes

Dit is een nagerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- poffertjes (zelfgemaakt of kant en klaar, over van de amuse), - 300 gram suiker, - 12 eidooiers, - 1 liter melk, - 1/2 liter slagroom, - 200 gram gepelde walnoten, - 1 vanillestokje, - 50 gram gepelde amandelen, Saus:, - 250 gram suiker, - 1,5 dl water,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

rucolamousse met courgetteolie

Een pittig voorgerechtje [amuse] dat er mooi uit ziet [zachtgroenekleur] Makkelijk te maken en succes verzekerd!

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 kleine ui in stukken gesneden, het wit van 1 prei, 150 gram rucola in stukken gesneden, een scheut droge witte wijn, 4gelatineblaadjes 2,5 dl slagroom niet te stijf [lobbig] geklopt., 2 dl olijfolie, 1/2 kleine courgette in zeer kleine blokjes gesneden, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2009
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Verse ravioli met spinazie en ricotta

Dit is een tussengerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 250 gram bloem, - 1 groot of 2 kleine eieren, - 300 gram spinazie, - 150 gram ricotta, - 2 teentjes knoflook, - zout en peper, - 100 ml room, - Parmezaanse kaas, - Jonge hollandse kaas, - 2 eetlepels olijfolie, - evt. 3 blaadjes verse basilicum

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Fetasalade met olijven

Amuse - vegetarisch

INGREDIENTEN

100 gr. olijven - 100 gr. feta - 2 el. olijfolie - 2 el. citroensap - 2 tenen knoflook - ? spaans pepertje - 1 el. Provencaalse kruiden - sla - 8 kerstomaatjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Poffertjes met geitenkaas en honing

Dit is een amuse die bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes Smakelijk eten!

INGREDIENTEN

- 2 poffertjes per persoon (zelfgemaakt of kant en klaar), - een pakje geitenkaasrondjes, - rucola-sla, - walnoten, - honing, - olijfolie, - zout en peper

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Amuse
  •  10-20 min.

Blini's met geitenkaas en noten

Amuse

INGREDIENTEN

1 pakje blini's (kant-en-klaar te koop) - 6 plakjes geitenkaas met schil - 50 gr. walnoten - enkele blaadjes peterselie - boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

blini?s met roomkaas en honing

Amuse - dessert

INGREDIENTEN

Kijk voor de bereiding van de blini?s naar ?Blini?s (basisrecept)?.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spinaziesalade met sinaasappel

Dit is een bijgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 3 sinaasappels, - 150 gram spinazie, - 50 gram rucola, - 3 blaadjes verse munt, - een rolletje geitenkaas, in kleine blokjes, - 2 el mayonaise, - 6 el yoghurt, - 1 el honing, - kaneelpoeder, - peper en zout, - paprikapoeder,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.

Melizanasalata met roomkaas

Amuse - vegetarisch

INGREDIENTEN

1 aubergine - olijfolie - 1 teentje knoflook - 100 gr. verse roomkaas - 1 el. citroensap - zout - peper - gemalen konijn - 3 el. peterselie - 6 boterhammen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  •  
  •  30-60 min.

Antipasti groenterolletjes

Een heerlijk vegetarisch hapje dat ik heb toegevoegd aan mijn recepten om morgen tijdens een diner te serveren als amuse.

INGREDIENTEN

? 1 pot geroosterde paprika's (465 g), ? 1 pakje gemarineerde artisjokken (100 g), ? 1 pakje gegrilde aubergine (100 g), ? ca. 100 g zongedroogde tomaten in olie, ? 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), ? 1 courgette, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1/2 bakje verse walnootpesto (a 100 g), ? 1/4 zakje verse munt (a 15 g),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Buideltjes met wilde spinazie

Amuse

INGREDIENTEN

200 gr. wilde spinazie - 160 gr. gorgonzola - 50 gr. pijnboompitjes - 4 loempiavellen - peper - zout - 8 stukjes slagertouw van ca. 10 cm. - frituurolie - gemengde sla

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Knolselderijsoep met sinaasappel

Dit is een voorgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 1 kleine knolselderij, - 1 kleine winterwortel, - 1 ui, - 2 takjes verse tijm (evt. gedroogde tijm), - 1 groenten bouillonblokje, - 2 sinaasappels, - 2 el olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld
  •  20-30 min.

Vegetarische worst met paddestoelen

INGREDIENTEN

1/2 dl. melk -, 15 gram boter -, 25 gram rijstebloem -, 1/2 dl. room -, 1 ei -, 300 gram quorn in stukjes -, 150 gram shii-take -, 100 gram boleet -, gemberpoeder -, gemalen korianderzaad -, gemalen kummel-, olie -, water -, zout en peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.

Beignets van knolselderij op een bedje van spinazie

Amuse

INGREDIENTEN

Kroketten: 75 gr. bloem - 75 gr. boter - 2,5 dl. melk - 1/2 knolselderij - 50 gr. gemalen hazelnoten - eiwit - paneermeel - peper - zout - scheutje citroensap, Spinaziebedje: 750 gr. verse spinazie - olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 middelgrote ui - 50 gr. rozijnen - 15 gr. pijnboompitten - nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Nutroast met cranberry`s

Dit is een hoofdgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- handjevol eekhoorntjesbrood of wilde paddestoel, - 2 el olijfolie, - 2 stengels bleekselderij, stukjes, - een rode ui, - 2 teentjes knoflook, - 150 gram risotto-rijst, - 100 ml witte wijn, - 500 ml groentenbouillon, - 200 gram champignons, - 100 gram geroosterde amandelen, - 100 gram pistachenoten, - handjevol broodkruim van oud brood, - 125 gram cheddarkaas, - 1 rode chilipeper, fijngesneden, - geraspte citroenschil, - 2 eieren, geklopt, - 2 takjes van : salie, rozemarijn en tijm. blaadjes fijngehakt, - 2 el basterdsuiker, - 200 gram verse cranberry`s, - 1 eetlepel roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische worst met paddestoelen

INGREDIENTEN

1/2 dl. melk -, 15 gram boter -, 25 gram rijstebloem -, 1/2 dl. room -, 1 ei -, 300 gram quorn in stukjes -, 150 gram shii-take -, 100 gram boleet -, gemberpoeder -, gemalen korianderzaad -, gemalen kummel -, olie -, water -, zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top