Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Tonijn

Amuse tonijn recepten (45) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

INGREDIENTEN

- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

tonijn amuse of zalm amuse

Zo eenvoudig! En een pracht om te zien!

INGREDIENTEN

1 half blikje tonijn(of zalm) 2 eetl.tomatenketchup, 3 blaadjes gelantine,1 el mayonaise peper, zout en dille,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse

Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum.

INGREDIENTEN

-200 g rauwe tonijn, -1 sjalotje (gesnipperd), -1 el kappertjes, -2 el olijfolie, -1 el citroensap, -peper en zout (naar smaak), -150 g rijpe tomaten, -2 el sherry-azijn, -basilicum blaadjes, -komkommer,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  •  
  •  20-30 min.

Amuse van tonijn

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

Blikje John West tonijn, dille, ketchup, mayonaise, sla, zilveruitjes, zout, peper,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op31-03-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

amuse met tonijn

INGREDIENTEN

150 gram verse tonijn, 2 el mayonaise, 1 tl wasabipasta, 1 lente ui, 1 tl limoensap, 2 el verse koriander, Zout, peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  •  
  •  0-10 min.

tonijn amuse

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2010
  •  
  •  0-10 min.

Amuse: Tonijntartaar

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 20 kCal - Eiwit 3 g - Vet 1 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

120 g tonijn, in blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen), 2 bosuitjes, fijngesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  •  
  •  0-10 min.

Amuse van tonijn en rucola

INGREDIENTEN

200 gram tonijn in plakjes, 3 theelepels Marc de Champgne dressing van Oil & Vinegar, 4 eetlepels crème fraîche, citroenolie naar smaak van Oil & Vinegar, rucola

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2011
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse van verse tonijn

INGREDIENTEN

Verse tonijnsteak van 150 gram, Vier blaadjes ijssla, Halve rode peper, in reepjes, Half sjalotje, gesnipperd, Theelepel verse geraspte gember, Eetlepel japanse sojasaus, Halve limoen, Snufje suiker, Peper uit de molen, Tien amuselepels

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  •  
  •  10-20 min.

Amuse bouche-Groene lasagne met Tonijn

INGREDIENTEN

Verse tonijn - Groene lasagne - Veldsla - Tomaat - Saffraansausje met groentenmacedoine (wortel, erwtjes, boontjes, raapjes?)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van tonijntartaar

Amuse

INGREDIENTEN

100 gr. verse tonijn, in zeer kleine blokjes, 1 el. creme fraiche, 1 el. bieslook gehakt, 1 klein sjalotje, gesnipperd, 100 gr. rettich, geraspt, 4 blaadjes sla

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.

Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen (amuse)

INGREDIENTEN

12 middelgrote tomaten, 150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak, 1 eetlepel (Japanse) sojasaus, 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel geknipte bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een venkelbootje als amuse gevuld met tonijn en kappertjes

Een eenvoudig te maken en erg leuke amuse. Kan op een lepel geserveerd worden en natuurlijk ook als borrelhapje.

INGREDIENTEN

6 stukjes venkel 1 blikje tonijn in olijfolie, uitgelekt 1 el zwarte olijven, in stukjes 1 el kappertjes 1 tomaat, ontveld in stukjes 1 el pijnboompitten, geroosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse gueule

In plaats van eenhapscups kunnen ook ronde toastjes of lepels gebruikt worden. Als variatie op de tonijn kunt u gerookte zalm, forel of kip nemen. Met dit recept als basis kunt u eindeloos varieren.

INGREDIENTEN

, , , , , 100 gr. tonijn, uit blik, in water, 1 el. mayonaise, 2 el. olijfolie, 2 el. olijven, zwarte, 1 teentje knoflook, 1 el. kappertjes, 3 el. koksroom, 1 mespunt peper, 1 mespunt zout, 3 takjes dille, 3 takjes kervel, 3 sprietjes bieslook, 12 pasteibakjes, , , , , , , , , , , , Een amuse-gueule, ook wel amuse-bouche genoemd, is een hapje bij het aperitief. Met pasteibakjes worden in dit recept salade- of ragoutcups bedoeld., , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

vitello tonato amuse

INGREDIENTEN

Kalfsfricando (goede slager heeft dit als vleeswaren), blikje tonijn op olie, mayo, rucola of ijsbergsla zeer fijn gesneden, oud bruin brood, knoflook, olie, peper & zeezout, amuselepels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2010
  •  
  •  0-10 min.

Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei

Lekker frisse amuse

INGREDIENTEN

200 gr zeer verse tonijn, 2 cm verse gember, geraspt, 2 el Japanse sojasaus, 1 el limoensap, 2 el balsamicoazijn, 3 el olijfolie, 4 rijpe trostomaten, 1 lente-uitje, 1 el kappertjes, 2 gedroogde tomaten op olie, 1 kleine prei, 2 el bloem, 1 el sesamzaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Europees
  •  30-60 min.

amuse gueule

Spiesjes van kalfsvlees met tonijnsaus; Heerlijk!!

INGREDIENTEN

-1 middelgrote prei - 200 gr kalfsfricandeau - 8 kerstomaatjes - peper en zout - olie ; voor de saus: - 1 blikje tonijn(uitgelekt gewicht 220 gr) - 4 el mayonaise - sap van een 1 citroen - 1 el water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2000
  •  
  •  30-60 min.

Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei

?

INGREDIENTEN

200 gr. tonijn, zeer vers, 2 cm. verse gember, geraspt, 2 eetl. Japanse sojasaus, 1 eetl. limoensap, 2 eetl. basamicoazijn, 3 eetl. olijfolie, 4 stuks tomaten, 1 stuks lente-uitje, 1 eetl. kappertjes, 2 stuks gedroogde tomaten op olie, 1 snufje zout, 1 snufje peper, frituurolie, 1 stuks prei, klein, 2 eetl. bloem, 1 eetl. sesamzaadjes

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2019
  • Nederlands Amuse
  •  20-30 min.

Amuse van restaurant Beluga te Maastricht

Kleine zuurdesems met rolmopjes van tonijn met creme van amandelen, gedroogd spek en Ocietra kaviaar.

INGREDIENTEN

De hoeveelheden zelf aanpassen aan het aantal personen en amuse of voorgerecht., Ingredieten; verse zuurdesem of viergranen stokbrood*peterselie* verse tonijn* citroen* olijolie* gembersap* amandele* zure room* spekjes* kaviaar.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Soort amuse van: Mini spiesjes van kipfilet met tonijns

Beetje vitello tonato achtig, maar dan niet met kalfsvlees (kan ook) een recept uit Italië

INGREDIENTEN

1 kleine prei, Half blikje tonijn uitgelekt, 2 el mayonaise, 1 el citroensap, 100 gr kipfilet in 8 blokjes, 4 cherrytomaatjes, 1 el olie, ½ citroen, in parten, Minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heilbot-Hollandse garnalen-Tonijn als amuse

Dit trio is een frisse start als amuse of een voorgerecht!!!

INGREDIENTEN

Heilbot:, 200 gr.heilbot, 2 gesnipperde sjalotjes, olie voor vis, zout en peper uit de molen, 1 theel.kikkoman, 1/4 rood pepertje zonder pitjes klein gesneden, sap van een citroen, voor de garnering: zeewier, , Hollandse garnalen:, 1 bakje Hollandse garnalen, olie voor vis, partjes grapefruit,vers of een klein blikje, 1 citroen,voor de helft sap,de andere helft in schijfjes, als garnering, 3 eetl. mayonaise, peper en zout uit de molen, 1 eetl. fijgesneden peterselie en paar blaadjes voor de garnering, , Tonijn:, 200 gr. tonijn, olie voor vis, 1 eetl.geroosterd sesamzaad, 1 eetl.frambozenbalsamico-crème, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, peper en zout uit de molen, garneren met zwart sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Leuke(amuse) Broodrolletjes gevuld met tonijn uit de oven

Echt leuk als amuse (iets kleinere plakjes snijden)of borrelhapje. Brood word als een pannenkoek plat gemaakt. Gevuld met tonijn, kappertjes en kruiden, Word gemengd en in het brood gerold. Dit gaat ook nog voor 15 minuten de oven in. Het resultaat mag er zeker zijn.

INGREDIENTEN

10 sneetjes wit vloerbrood, , 2 gedroogde tomaatjes op olie, , 1 blikje tonijn, , ? rode ui (gesnipperd), , 1 volle eetlepel kappertjes, , 1 theelepel tijm, , zout en, versgemalen peper, , ca. ? dl olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

sashimi van tonijn

Amuse

INGREDIENTEN

160 gr. verse tonijn - sojasaus - wasibi - eetbare bloemen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Tartaar van tonijn

Amuse, 10 lepels

INGREDIENTEN

200-250 g tonijnfilet, fijngesneden, 1-2 el zonnebloemolie, 2 el bieslook, fijngesneden, 1-2 el limoensap, zout, cayennepeper, 2 el fijngesneden koriander of peterselie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-12-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

tonijn tapenade

Goed te gebruiken als amuse bij een diner

INGREDIENTEN

1/4 tl. bosuitjes, 1,4 tl. knoflook, 4 bl basilicum, 5 zwarte olijven, 5 kappertjes, 25 gr gepliceerde tomaten, 25 gr zongedroogdetomaten op olie, 2 el. olijfolie, mespunt mosterd, 1 tl olie van zongedroogde tomaten, 50 gr tonijn, zeezout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Gemarineerde tonijn met mierikswortel

Amuse

INGREDIENTEN

250 gr. tonijn - 2 el. citroensap - 6 el. pompoenpitolie - 2 tl. mierikswortelpasta - friseesla - pompoenpitten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  •  
  •  > 120 min.

Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.

Lijkt een beetje op de VITELLO TONNATO uit Italie. Dit krijgt een aparte, speelse bereiding. Het tomaatjes zorgt voor extra sappigheid./ Natuurlijk ook schitterend als amuse.

INGREDIENTEN

1 kleine prei, half blikje tonijn naturel uitgelekt, 2 el mayonnaise, 1 el Citroen sap, 100 gr kalfsschnitzel, in 8 blokjes, 4 cherrytomaatje, 1 el olie, halve citroen, in partjes, minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tonijntartaar met bosui en ansjovis

#EN Voedingswaarde per persoon: eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175. Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p Ook geschikt als amuse voor 8 personen. TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla. Variatie: Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

INGREDIENTEN

250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine), 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt, 1/2 theel. vijfkruidenpoeder, 10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt, zout en versgemalen peper, 2 eetl. ketjap manis, 4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 3 ansjovisfilets, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Vis
  •  20-30 min.

tonijntartaar

Heerlijke amuse voor 4 personen of als salade bij de borrel

INGREDIENTEN

100 g verse tonijn, 1 el mayonaise, 1/2 tl wasabipasta (heeft mierikswortelsmaak)1/2 lente ui fijngesneden, 1/2 el limoensap, 1 el fijngesneden koriander, 4 blaadjes koriander, zout, 4 grote ribbelchips

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Tonijntartaar

Amuse van Hayley Anne

INGREDIENTEN

120 g verse tonijn, 1 tl sojasaus, 1 tl limoensap, ½ tl chilivlokken, 2 bosuien

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2018
  • Wereld Amuse
  •  0-10 min.

Tartaartje van vitello tonnato

Amuse

INGREDIENTEN

250 gr. gebraden fricandeau (in plakjes) - 1 blikje tonijn in olie (185 gr. netto) - 1/2 zakje verse bieslook - 3 el. mayonaise - 60 gr. creme fraiche - 1 el. citroensap - peper - zout - 3 el. olie - 1/2 tl. vloeibare honing - 1 zakje gemengde friseesla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

Bundeltjes van bresaola met tonijn. (fagottini di bresaola al tonno)

Kleine heerlijke hapjes, zou je ook als amuse kunnen gebruiken.

INGREDIENTEN

12 plakjes bresaola;, 150 gr tonijn;, 3 anslovisjes uit de olie;, 150 gr maionaise;, 20 gr kappertjes;, 15 draadjes bieslook.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2016
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Proeverijtje van vis

Lekker klein hapje te serveren als amuse of klein voorgerecht

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn, 1 klein pakje monchou, 1 augurk, , 1 plak gerookte zalm filet, 1 grote gekookte aardappel (vast kokend), Mayonaise, Creme fraiche, Bieslook, , 1 hard gekookt ei, mayonaise, kerrie poeder, paprika poeder, zout peper, worchestershire saus, mosterd, 4 coquiles (of meer maar dan kleintjes), , 1 blijkje rode zalm, cocktail saus

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2008
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Tomaatjes

Handig en snelle Amuse

INGREDIENTEN

12 middelgrote tomaten, 150 gr. verse tonijn, 1 el japanse sojasaus, 1 el olijfolie, 150 gr. gekookte garnalen, 2 el chilisaus, 2 el mayonaise en 1 el geknipte bieslook.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kip-tonijntaartje

Amuse

INGREDIENTEN

? kippenbouillontablet - 2 kipfilets - 1 blikje tonijn naturel van 180 gr. - 2 tl. citroensap - 3 el. mayonaise - 1 el. slagroom - 2 el. kappertjes - zout - versgemalen peper - 12 sprietjes bieslook - 12 blaadjes sla

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse;Tonijn met rode biet en wakamé

Aparte smaakjes zo bij elkaar! Maak je het als amuse! dan de porties kleiner maken.

INGREDIENTEN

40 gr. verse tonijn, 1 eetl. balsamico azijn, 1 eetl. kikkoman, 1 cm verse gember, fijngehakt, wakamé 1/2 doosje, 1/2 potje rode bietjes, uitgelekt en kleingesneden, 1/2 lente uitje, alleen het wit, ragfijn gesneden, 3 cm komkommer, zonder zaad, in kleine reepjes gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Bruschetta met vitello tonato

Kan als amuse worden gegeven , maar evenzo als een 'feestelijk' voorgerechtje

INGREDIENTEN

1/2 stokbrood, 8 sneetjes kalfsgebraad (charcuterie of restje van een gebraad), 16 kerstomaatjes, in partjes, rucola, appelkappers, , VOOR DE TONATO, , 200 g tonijn, 6 ansjovisjes, 4 el yogonaise (of light mayonaise), 2 el kappertjes, sap van 1/2 citroen, peper

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2015
  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.

Aardappelsushi met wasabimayonaise

Een 'sushi' van aardappelpuree met een pittige wasabimayonaise....een lekkere amuse 

INGREDIENTEN

4 middelgrote bloemige aardappelen, 100 g koudgerookte zalm of tonijn, 50 g boter, peper en zout, 4 el mayonaise, 1 tl wasabi

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2015
  • Belgisch Amuse
  •  20-30 min.

Tuna cones

Lekker hapje en een feestelijke presentatie.

INGREDIENTEN

Tortillia Wraps, Tonijn uit blik of vers, IJsberg

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2010
  • Fusion
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top