- Eigen recept
Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam
Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.
- 150 gram mooie verse tonijn - 1 rijpe avocado (geprakt) - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes - 1 el creme fraiche - citroensap - zout en peper - sojasus Voor de dressing: - 30 gram wit sesamzaad - 2 el limoensap - 1/2 teentje geperste knoflook - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes - 1 el sesamolie - 70 ml zonnebloemolie - 1 el honing
De dressing: Meng alle ingrediënten behalve het sesamzaad in de blender tot een gladde massa. Rooster de sesamzaadjes in een pan goudgeel en meng ze met de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Snij de tonijn in 6 mooie dunne plakjes van een halve centimeter. Leg de plakjes tussen folie en plet ze met de pan flinterdun. Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer, zout, peper, citroensap en creme fraiche door elkaar. Leg een plakje tonijn op een stuk folie en scherp hierop een lepeltje avocado mengsel. Draai met behulp van het plastic de tonijn tot een mooie, gevulde bonbon. Leg het voor de stevigheid een halfuurtje in de koelkast. Verwijder het folie en bestrijk de bonbon met de dressing.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2008Voorgerecht20-30 min.
tonijn amuse of zalm amuse
Zo eenvoudig! En een pracht om te zien!
1 half blikje tonijn(of zalm) 2 eetl.tomatenketchup, 3 blaadjes gelantine,1 el mayonaise peper, zout en dille,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-07-2002Frans20-30 min.
Amuse
Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum.
-200 g rauwe tonijn, -1 sjalotje (gesnipperd), -1 el kappertjes, -2 el olijfolie, -1 el citroensap, -peper en zout (naar smaak), -150 g rijpe tomaten, -2 el sherry-azijn, -basilicum blaadjes, -komkommer,
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-200020-30 min.
Amuse van tonijn
Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl
Blikje John West tonijn, dille, ketchup, mayonaise, sla, zilveruitjes, zout, peper,
- Geplaatst op31-03-2014
- Eigen recept
amuse met tonijn
150 gram verse tonijn, 2 el mayonaise, 1 tl wasabipasta, 1 lente ui, 1 tl limoensap, 2 el verse koriander, Zout, peper,
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-03-20090-10 min.
tonijn amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-03-20100-10 min.
Amuse: Tonijntartaar
Bevat per eenpersoonsportie: Energie 20 kCal - Eiwit 3 g - Vet 1 g - Koolhydraten 1 g
120 g tonijn, in blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen), 2 bosuitjes, fijngesneden
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-02-20080-10 min.
Amuse van tonijn en rucola
200 gram tonijn in plakjes, 3 theelepels Marc de Champgne dressing van Oil & Vinegar, 4 eetlepels crème fraîche, citroenolie naar smaak van Oil & Vinegar, rucola
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-02-2011Voorgerecht0-10 min.
Amuse van verse tonijn
Verse tonijnsteak van 150 gram, Vier blaadjes ijssla, Halve rode peper, in reepjes, Half sjalotje, gesnipperd, Theelepel verse geraspte gember, Eetlepel japanse sojasaus, Halve limoen, Snufje suiker, Peper uit de molen, Tien amuselepels
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-02-201010-20 min.
Amuse bouche-Groene lasagne met Tonijn
Verse tonijn - Groene lasagne - Veldsla - Tomaat - Saffraansausje met groentenmacedoine (wortel, erwtjes, boontjes, raapjes?)
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-05-2001Frans20-30 min.
- Eigen recept
Amuse van tonijntartaar
Amuse
100 gr. verse tonijn, in zeer kleine blokjes, 1 el. creme fraiche, 1 el. bieslook gehakt, 1 klein sjalotje, gesnipperd, 100 gr. rettich, geraspt, 4 blaadjes sla
- Internationaal Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-2008Internationaal Tussengerecht10-20 min.
Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen (amuse)
12 middelgrote tomaten, 150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak, 1 eetlepel (Japanse) sojasaus, 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel geknipte bieslook,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-2010Nederlands10-20 min.
Een venkelbootje als amuse gevuld met tonijn en kappertjes
Een eenvoudig te maken en erg leuke amuse. Kan op een lepel geserveerd worden en natuurlijk ook als borrelhapje.
6 stukjes venkel 1 blikje tonijn in olijfolie, uitgelekt 1 el zwarte olijven, in stukjes 1 el kappertjes 1 tomaat, ontveld in stukjes 1 el pijnboompitten, geroosterd
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-10-2004Frans0-10 min.
Amuse gueule
In plaats van eenhapscups kunnen ook ronde toastjes of lepels gebruikt worden. Als variatie op de tonijn kunt u gerookte zalm, forel of kip nemen. Met dit recept als basis kunt u eindeloos varieren.
, , , , , 100 gr. tonijn, uit blik, in water, 1 el. mayonaise, 2 el. olijfolie, 2 el. olijven, zwarte, 1 teentje knoflook, 1 el. kappertjes, 3 el. koksroom, 1 mespunt peper, 1 mespunt zout, 3 takjes dille, 3 takjes kervel, 3 sprietjes bieslook, 12 pasteibakjes, , , , , , , , , , , , Een amuse-gueule, ook wel amuse-bouche genoemd, is een hapje bij het aperitief. Met pasteibakjes worden in dit recept salade- of ragoutcups bedoeld., , , , ,
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-02-2004Frans0-10 min.
- Eigen recept
vitello tonato amuse
Kalfsfricando (goede slager heeft dit als vleeswaren), blikje tonijn op olie, mayo, rucola of ijsbergsla zeer fijn gesneden, oud bruin brood, knoflook, olie, peper & zeezout, amuselepels
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-12-20100-10 min.
Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei
Lekker frisse amuse
200 gr zeer verse tonijn, 2 cm verse gember, geraspt, 2 el Japanse sojasaus, 1 el limoensap, 2 el balsamicoazijn, 3 el olijfolie, 4 rijpe trostomaten, 1 lente-uitje, 1 el kappertjes, 2 gedroogde tomaten op olie, 1 kleine prei, 2 el bloem, 1 el sesamzaadjes
- Europees
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-10-2010Europees30-60 min.
Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei
?
200 gr. tonijn, zeer vers, 2 cm. verse gember, geraspt, 2 eetl. Japanse sojasaus, 1 eetl. limoensap, 2 eetl. basamicoazijn, 3 eetl. olijfolie, 4 stuks tomaten, 1 stuks lente-uitje, 1 eetl. kappertjes, 2 stuks gedroogde tomaten op olie, 1 snufje zout, 1 snufje peper, frituurolie, 1 stuks prei, klein, 2 eetl. bloem, 1 eetl. sesamzaadjes
- Nederlands Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-02-2019Nederlands Amuse20-30 min.
amuse gueule
Spiesjes van kalfsvlees met tonijnsaus; Heerlijk!!
-1 middelgrote prei - 200 gr kalfsfricandeau - 8 kerstomaatjes - peper en zout - olie ; voor de saus: - 1 blikje tonijn(uitgelekt gewicht 220 gr) - 4 el mayonaise - sap van een 1 citroen - 1 el water.
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-05-200030-60 min.
- Eigen recept
Soort amuse van: Mini spiesjes van kipfilet met tonijns
Beetje vitello tonato achtig, maar dan niet met kalfsvlees (kan ook) een recept uit Italië
1 kleine prei, Half blikje tonijn uitgelekt, 2 el mayonaise, 1 el citroensap, 100 gr kipfilet in 8 blokjes, 4 cherrytomaatjes, 1 el olie, ½ citroen, in parten, Minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2009Frans20-30 min.
Amuse van restaurant Beluga te Maastricht
Kleine zuurdesems met rolmopjes van tonijn met creme van amandelen, gedroogd spek en Ocietra kaviaar.
De hoeveelheden zelf aanpassen aan het aantal personen en amuse of voorgerecht., Ingredieten; verse zuurdesem of viergranen stokbrood*peterselie* verse tonijn* citroen* olijolie* gembersap* amandele* zure room* spekjes* kaviaar.
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-06-2002Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Heilbot-Hollandse garnalen-Tonijn als amuse
Dit trio is een frisse start als amuse of een voorgerecht!!!
Heilbot:, 200 gr.heilbot, 2 gesnipperde sjalotjes, olie voor vis, zout en peper uit de molen, 1 theel.kikkoman, 1/4 rood pepertje zonder pitjes klein gesneden, sap van een citroen, voor de garnering: zeewier, , Hollandse garnalen:, 1 bakje Hollandse garnalen, olie voor vis, partjes grapefruit,vers of een klein blikje, 1 citroen,voor de helft sap,de andere helft in schijfjes, als garnering, 3 eetl. mayonaise, peper en zout uit de molen, 1 eetl. fijgesneden peterselie en paar blaadjes voor de garnering, , Tonijn:, 200 gr. tonijn, olie voor vis, 1 eetl.geroosterd sesamzaad, 1 eetl.frambozenbalsamico-crème, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, peper en zout uit de molen, garneren met zwart sesamzaad
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-2010Internationaal Voorgerecht20-30 min.
Leuke(amuse) Broodrolletjes gevuld met tonijn uit de oven
Echt leuk als amuse (iets kleinere plakjes snijden)of borrelhapje. Brood word als een pannenkoek plat gemaakt. Gevuld met tonijn, kappertjes en kruiden, Word gemengd en in het brood gerold. Dit gaat ook nog voor 15 minuten de oven in. Het resultaat mag er zeker zijn.
10 sneetjes wit vloerbrood, , 2 gedroogde tomaatjes op olie, , 1 blikje tonijn, , ? rode ui (gesnipperd), , 1 volle eetlepel kappertjes, , 1 theelepel tijm, , zout en, versgemalen peper, , ca. ? dl olijfolie,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2004Frans20-30 min.
sashimi van tonijn
Amuse
160 gr. verse tonijn - sojasaus - wasibi - eetbare bloemen
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-01-200010-20 min.
- Eigen recept
Amuse in een glaasje Avocadomousse met tonijncrème
De combinatie van de zacht romige avocadomousse met de tonijncrème (tonijn uit een blikje) is heerlijk. Je kunt dit hapje ruim tevoren bereiden. In de koelkast en vlak voor het eten uit de koelkast halen.
1 avocado, geschild, in kleine blokjes, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, 1/2 theelepel chilivlokken of een mespunt cayennepeper, 1 lenteuitje, wit en lichtgroen gesnipperd, 1 eetlepel roomkaas, 3 kerstomaatjes, 1 klein blikje tonijn op olie, peper, zout, 1 eetlepel mayonaise, 1/2 eetlepel roomkaas, 1 eetlepel gehakte bieslook, paar stengeltjes bieslook om te garneren
- Internationaal Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-12-2020Internationaal Amuse20-30 min.
Tartaar van tonijn
Amuse, 10 lepels
200-250 g tonijnfilet, fijngesneden, 1-2 el zonnebloemolie, 2 el bieslook, fijngesneden, 1-2 el limoensap, zout, cayennepeper, 2 el fijngesneden koriander of peterselie,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-12-2003Nederlands0-10 min.
tonijn tapenade
Goed te gebruiken als amuse bij een diner
1/4 tl. bosuitjes, 1,4 tl. knoflook, 4 bl basilicum, 5 zwarte olijven, 5 kappertjes, 25 gr gepliceerde tomaten, 25 gr zongedroogdetomaten op olie, 2 el. olijfolie, mespunt mosterd, 1 tl olie van zongedroogde tomaten, 50 gr tonijn, zeezout en peper
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2003Italiaans10-20 min.
Cappuccino van Tonijn met een schuimlaagje van Courgette
Mooi als Amuse
1 vers tonijnfilet, Fond de volaille, Geslagen room(ongezoet), Courgette
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-08-2003Internationaal0-10 min.
Gemarineerde tonijn met mierikswortel
Amuse
250 gr. tonijn - 2 el. citroensap - 6 el. pompoenpitolie - 2 tl. mierikswortelpasta - friseesla - pompoenpitten
- > 120 min.
- Geplaatst op05-03-2000> 120 min.
Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.
Lijkt een beetje op de VITELLO TONNATO uit Italie. Dit krijgt een aparte, speelse bereiding. Het tomaatjes zorgt voor extra sappigheid./ Natuurlijk ook schitterend als amuse.
1 kleine prei, half blikje tonijn naturel uitgelekt, 2 el mayonnaise, 1 el Citroen sap, 100 gr kalfsschnitzel, in 8 blokjes, 4 cherrytomaatje, 1 el olie, halve citroen, in partjes, minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-02-2008Italiaans Voorgerecht10-20 min.
tonijntartaar
Heerlijke amuse voor 4 personen of als salade bij de borrel
100 g verse tonijn, 1 el mayonaise, 1/2 tl wasabipasta (heeft mierikswortelsmaak)1/2 lente ui fijngesneden, 1/2 el limoensap, 1 el fijngesneden koriander, 4 blaadjes koriander, zout, 4 grote ribbelchips
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-02-2005Nederlands0-10 min.
Tonijntartaar
Amuse van Hayley Anne
120 g verse tonijn, 1 tl sojasaus, 1 tl limoensap, ½ tl chilivlokken, 2 bosuien
- Wereld Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-04-2018Wereld Amuse0-10 min.
Tartaartje van vitello tonnato
Amuse
250 gr. gebraden fricandeau (in plakjes) - 1 blikje tonijn in olie (185 gr. netto) - 1/2 zakje verse bieslook - 3 el. mayonaise - 60 gr. creme fraiche - 1 el. citroensap - peper - zout - 3 el. olie - 1/2 tl. vloeibare honing - 1 zakje gemengde friseesla
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-11-199910-20 min.
Bundeltjes van bresaola met tonijn.
(fagottini di bresaola al tonno)
Kleine heerlijke hapjes, zou je ook als amuse kunnen gebruiken.
12 plakjes bresaola;, 150 gr tonijn;, 3 anslovisjes uit de olie;, 150 gr maionaise;, 20 gr kappertjes;, 15 draadjes bieslook.
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-03-2016Italiaans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Proeverijtje van vis
Lekker klein hapje te serveren als amuse of klein voorgerecht
1 blikje tonijn, 1 klein pakje monchou, 1 augurk, , 1 plak gerookte zalm filet, 1 grote gekookte aardappel (vast kokend), Mayonaise, Creme fraiche, Bieslook, , 1 hard gekookt ei, mayonaise, kerrie poeder, paprika poeder, zout peper, worchestershire saus, mosterd, 4 coquiles (of meer maar dan kleintjes), , 1 blijkje rode zalm, cocktail saus
- Internationaal Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-12-2008Internationaal Tussengerecht30-60 min.
Gevulde Tomaatjes
Handig en snelle Amuse
12 middelgrote tomaten, 150 gr. verse tonijn, 1 el japanse sojasaus, 1 el olijfolie, 150 gr. gekookte garnalen, 2 el chilisaus, 2 el mayonaise en 1 el geknipte bieslook.
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-12-2006Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Kip-tonijntaartje
Amuse
? kippenbouillontablet - 2 kipfilets - 1 blikje tonijn naturel van 180 gr. - 2 tl. citroensap - 3 el. mayonaise - 1 el. slagroom - 2 el. kappertjes - zout - versgemalen peper - 12 sprietjes bieslook - 12 blaadjes sla
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-07-200020-30 min.
- Eigen recept
Amuse;Tonijn met rode biet en wakamé
Aparte smaakjes zo bij elkaar! Maak je het als amuse! dan de porties kleiner maken.
40 gr. verse tonijn, 1 eetl. balsamico azijn, 1 eetl. kikkoman, 1 cm verse gember, fijngehakt, wakamé 1/2 doosje, 1/2 potje rode bietjes, uitgelekt en kleingesneden, 1/2 lente uitje, alleen het wit, ragfijn gesneden, 3 cm komkommer, zonder zaad, in kleine reepjes gesneden
- Aziatisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-12-2012Aziatisch20-30 min.
Bruschetta met vitello tonato
Kan als amuse worden gegeven , maar evenzo als een 'feestelijk' voorgerechtje
1/2 stokbrood, 8 sneetjes kalfsgebraad (charcuterie of restje van een gebraad), 16 kerstomaatjes, in partjes, rucola, appelkappers, , VOOR DE TONATO, , 200 g tonijn, 6 ansjovisjes, 4 el yogonaise (of light mayonaise), 2 el kappertjes, sap van 1/2 citroen, peper
- Belgisch Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-11-2015Belgisch Amuse10-20 min.
Aardappelsushi met wasabimayonaise
Een 'sushi' van aardappelpuree met een pittige wasabimayonaise....een lekkere amuse
4 middelgrote bloemige aardappelen, 100 g koudgerookte zalm of tonijn, 50 g boter, peper en zout, 4 el mayonaise, 1 tl wasabi
- Belgisch Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2015Belgisch Amuse20-30 min.
Tuna cones
Lekker hapje en een feestelijke presentatie.
Tortillia Wraps, Tonijn uit blik of vers, IJsberg
- Fusion
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-01-2010Fusion0-10 min.
verrassingstomaten
Amuse
8 mooie rijpe tomaten - 100 gr. mozzarellakaas - 4 zongedroogde tomaten - 200 gr. tonijn in olijfolie uit blik - 2? el. kappertjes - 16 zwarte olijven - 1? tl. oregano - peper - 4 el. olijfolie extra vierge -
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-07-200020-30 min.