1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Tomaat

Amuse tomaat recepten (64)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse

Van tomaat, gezien op de BBC. Bereiding per stuk.

INGREDIENTEN

1 cherrytomaat, pesto uit een potje, blokje geitenkaas

Bereidingswijze

Halveer cherrytomaat. Vul de beide helften met pesto. Snijd van een stukje geitenkaas een blokje ter grootte van de tomaat. Doe aan de prikker: tomaat - kaas - tomaat, zodat de helften tomaat het blokje kaas omsluiten

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Engels
  •  0-10 min.

Amuse

Amuse van nieuwe haring

INGREDIENTEN

3 st. Holl.Nieuwe Haring; 50 gr. wortel; 50 gr.broccoli; 50 gr. doperwten; 5 speren witte asperges; 5 speren groene asperges; 1 st. kleine tomaat; 15 gr. poedergelatine of blad; ? visbouillon; klein bosje veldsla., COULIS: 1 ui; 500 gram tomaten; peper en zout en olijfolie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

amuse

Toast met gerookte zalm

INGREDIENTEN

 325 gr gerookte zalm(snippers),  3 sneetjes wit brood,  8 kerstomaatjes,  dillesaus (Ikea),  kappertjes,  3 blaadjes ijsbergsla,  verse dille,

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-1998
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Amuse van rolletjes van ham mozzarella en tomaat

Een mooie amuse en niet te moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

8 plakken Serranoham of andere ham naar keuze1 bolletje buffel mozzarella2 kleine tomaatjes8 blaadjes basilicumolijfolie van goede kwaliteit

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, -200 gr. aardappel, -0.2 bolletje mozzarella, -2 el. basilicum, verse, fijngehakte, -1 el. olijfolie, extra vergine, -Peper, -Zout,

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse met aardappel en tomaat

Een snel hapje met pure Italiaanse ingredienten, zoals gedroogde tomaat, basilicum en mozzarella. Dit in combinatie met aardappel zorgt voor een zeer smakelijke appetizer.

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, 200 gr. aardappel, 0.2 bolletje mozzarella, 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, 1 el. olijfolie, extra vergine, Peper, Zout,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

Amuse in een glaasje van paprika, tomaat, feta, olie, balsamicoazijn en kruiden. Afhankelijk van de hoeveelheid tabasco pittig.

INGREDIENTEN

1 paprika, 3 tomaten, 1 sneetje witbrood, 2 eetl olijfolie, 1 eetl witte balsamico azijn, enkele druppels tabasco, 100 g feta in olijfolie, zout en peper, 1 theel Provencaalse kruiden,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, 200 gr. aardappel, 0.2 bolletje mozzarella, 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, 1 el. olijfolie, extra vergine, Peper, rode, zoete, Zout

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Amuse Van Aardappel En Tomaat

INGREDIENTEN

200 gram aardappels (stevige vastkokende), 1 blikje of potje gedroogde tomaat op olie, 1 bolletje Mozzarella, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout naar smaak

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.
Nieuwste amuse tomaat recepten

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, , 200 gr. aardappel, , 0.2 bolletje mozzarella, , 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, , 1 el. olijfolie, extra vergine, , Peper, , Zout,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Amuse van courgette, tomaat , provolone en ansjovis...

Deze mooie amuse staat zo op tafel en kan heel goed voorbereid worden. Zo hoef je op het moment, dat je wilt serveren alleen nog maar 2 -3 minuten in de oven te plaatsen totdat de kaas gesmolten is. En er zijn slechts 4 ingrediënten nodig. Courgette, tomaat, provolone en ansjovis. Zo heb je in no time een feestelijk hapje. Ik heb deze amuse voor onze vrienden gemaakt. Ik serveerde er 2 per persoon en heb iets meer ansjovis gebruikt om het blikje leeg te maken.

INGREDIENTEN

10 plakken courgette, 2 tomaten in 10 plakken zaad en zaadlijst verwijderd, 1 blikje ansjovis, stuk provolone kaas

  • Italiaans Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2019
  • Italiaans Amuse
  •  0-10 min.

Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei

Lekker frisse amuse

INGREDIENTEN

200 gr zeer verse tonijn, 2 cm verse gember, geraspt, 2 el Japanse sojasaus, 1 el limoensap, 2 el balsamicoazijn, 3 el olijfolie, 4 rijpe trostomaten, 1 lente-uitje, 1 el kappertjes, 2 gedroogde tomaten op olie, 1 kleine prei, 2 el bloem, 1 el sesamzaadjes

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Europees
  •  30-60 min.

Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei

?

INGREDIENTEN

200 gr. tonijn, zeer vers, 2 cm. verse gember, geraspt, 2 eetl. Japanse sojasaus, 1 eetl. limoensap, 2 eetl. basamicoazijn, 3 eetl. olijfolie, 4 stuks tomaten, 1 stuks lente-uitje, 1 eetl. kappertjes, 2 stuks gedroogde tomaten op olie, 1 snufje zout, 1 snufje peper, frituurolie, 1 stuks prei, klein, 2 eetl. bloem, 1 eetl. sesamzaadjes

  • Nederlands Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2019
  • Nederlands Amuse
  •  20-30 min.

Gamba met mangotartaar als voorgerecht of amuse

De combinatie van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend orgineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes kervel, Halve tomaat, zout en peper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba s, houten cocktailprikkertjes

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse bouche-Groene lasagne met Tonijn

INGREDIENTEN

Verse tonijn - Groene lasagne - Veldsla - Tomaat - Saffraansausje met groentenmacedoine (wortel, erwtjes, boontjes, raapjes?)

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Gamba`s met mangotartaar en luxe amuse.

De combinatie van mango met gamba`s maakt dit hapje verrassend origineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling. Ook heel leuk als voorgerechtje.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes koriander, ½ tomaat, Zout en peper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba`s, Cocktailprikkers,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Een venkelbootje als amuse gevuld met tonijn en kappertjes

Een eenvoudig te maken en erg leuke amuse. Kan op een lepel geserveerd worden en natuurlijk ook als borrelhapje.

INGREDIENTEN

6 stukjes venkel 1 blikje tonijn in olijfolie, uitgelekt 1 el zwarte olijven, in stukjes 1 el kappertjes 1 tomaat, ontveld in stukjes 1 el pijnboompitten, geroosterd

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse van Zalm met Guacamole en Little Gem

Een amuse: klein, smakelijk hapje dat de zintuigen prikkelt en de eetlust opwekt. Snel op tafel! Zorg bij voorkeur wel dat je de guacamole (avocadodip) een uurtje van tevoren maakt, dan is ie lekkerder.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  •  
  •  10-20 min.

Italiaanse amuse: vlag in eenglaasje

Amuse van Inge

INGREDIENTEN

15 gr verse basilicum + nog wat kleine blaadjes voor de garnering, 1 teentje knoflook, 25 gram pijnboompitten, 25 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 bakje hüttenkäse (200 gram), 4 pomodori tomaten, 1 sjalotje, olijfolie extra vergine, olijfolie om in te bakken, versgemalen zwarte peper, zeezout

  • Italiaans Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2019
  • Italiaans Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Eenvoudig glaasje met tomaat en feta..

Hoe simpel kan het zijn? Alleen tomaat in blokjes, wat feta , peper ( zout) en wat drupjes goede olijfolie en... klaar ben je. Binnen 10 minten presenteer je deze eenvoudige , lekkere amuse uit een glaasje.

INGREDIENTEN

50 gr feta, 1 flinke tomaat, 1 el olijfolie, peper en zout uit de molen naar smaak

  • Grieks Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2019
  • Grieks Amuse
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Haring met tzatziki en tomaat

Heerlijk fris maar toch hartig voorgerecht. Ook geschikt als amuse, geserveerd in een klein kommetje

INGREDIENTEN

2 zoute haringen, 1/2 lenteuitje alleen het wit, de kern van botersla, 1 dessertl. honing, 1 theel. tijmblaadjes, beetje droge witte wijn, 2 theel. tzatzikidip (te koop bij oa ; Leuk Lekker/Groningen, 1 eetl. komkommer,in kleine blokjes gesneden, met schil zonder zaad, 2 eetl. Griekse yoghurt, 4 kleine trostomaatjes,ontdaan van zaad en in blokjes gesneden, peper uit de molen

  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.

tarbot met fettucini en antiboise van tomaat

Amuse

INGREDIENTEN

1 el. olijfolie - 150 gr. gesnipperde sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 250 gr. pomodori - 1 el. balsamico-azijn - 100 gr. gekookte verse fettucini - ? l. visbouillon - 4 stukjes tarbot van 50 gr.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  •  
  •  20-30 min.

Mousse van tomaat met artisjok

Amuse

INGREDIENTEN

2 kg. rijpe tomaten - 1 artisjok - 2 grote sjalotten - 2 dl. olijfolie - 1 teentje knoflook - dragon - basilicum - gladde peterselie - 3 blaadjes gelatine - 1/2 l. room - scheutje balsamico-azijn - 1 citroen - peper - zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  •  
  •  20-30 min.

Crostini met roompate en tomaat

Een heerlijke, simpele amuse

INGREDIENTEN

1 trostomaat, 1 petit pain, olijfolie, 75 gr. roompate, verse basilicum

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Hamburger van jakobsschelpen, truffel, tomaat en toast

Een amuse

INGREDIENTEN

4 sneetjes oesterbrood (casinobrood), 4 jakobsschelpen, 10 g truffel, olijfolie, citroensap, 50 g gekonfijte tomaat, dilletakjes

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Klassieke Bruschetta met tomaat &; basilicum

Lekkere (vegetarische) bruschetta voor bij de borrel of als amuse

INGREDIENTEN

5 tomaten, 1 stokbrood (bij voorkeur ciabatta), Handje verse basilicum, 2 teentjes knoflook (evt 3 als je 'm wat pittiger wilt), Scheutje olijfolie, Snufje zwarte peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2016
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Filo quiches met ei en zongedroogde tomaatjes

Dit is een recept uit een Engels tijdschrift en ik maak de quiches al jaren, ze zijn altijd een succes. Het is een heerlijk hapje bij een buffet Of bij de borrel of als amuse c.q. voorgerecht, maar maak ze dan kleiner. Het is geschikt voor vegetariërs en als niet vegetariër zou je ook wat gerookte zalm of andere vis of vleessoorten erbij kunnen doen. Op de oude foto zien ze wat bleekjes ik was vergeten de cayennepeper door de boter te roeren. In mei 2013 (eindelijk) nieuwe foto`s geplaatst.

INGREDIENTEN

voor 12 stuks, 4 eieren, 100g filo deeg (meestal weegt een pak filodeeg ± 200 gram.), 50 - 60g boter, 1/2 tot 3/4 theelepel Cayenne peper, 3 eetl. Mayonaise, 3 eetl. Yoghurt, 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en kleingesneden., Zout en versgemalen zwarte peper., Tuinkers om te garneren.

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Engels
  •  20-30 min.

Gamba`s met mangotartaar geserveerd in een mooi glaasje.

Mooie amuse, als een geweldig voorgerechtje. De combinatie van mango met gamba`s maakt dit hapje verrassend origineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes koriander, 1/2 tomaat, zout en peper, 1 mespuntje espelettepeper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba`s, houten cocktailprikkers,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zalmcocktail

Feestelijk voorgerechtje of lichte amuse waar alle eters zullen van smullen. Smakelijk!

INGREDIENTEN

Gemengde sla;, 4 hardgekookte eieren;, 2 tomaten;, 200 g gerookte zalm;, cocktailsaus - bij voorkeur zelf gemaakt.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Pesto van paling geserveerd op een geroosterd stokbroodje

Een heerlijk borrelhapje/ Amuse of tapas. Hele aparte combinatie De fijngemaakte paling met boter, groene pesto geserveerd op een plakje geroosterd stokbrood met daarop een stukje zongedroogde tomaat. Jammer dat ik geen mooie foto hier van heb.

INGREDIENTEN

100 gr gr?erookte paling, 12 dunne plakjes stokbrood, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel groene pesto, 4 zongerdroogde tomaatjes in olie,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Gratin van oester met een luchtige champagne-sabayon

Amuse, warm

INGREDIENTEN

? venkelknolletje - 4 lente-uitjes - 1 kleine tomaat - 25 gr. boter - 5 dl. visfond - 3 dl. slagroom - zout - witte peper - 1 dl. champagne - 24 oesters - 4 eierdooiers

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  •  
  •  20-30 min.

St. jacobsmosselen met koriander

Amuse

INGREDIENTEN

Arachide-olie - kleine st. jacobsmosselen - sjalot - tomaat - citroensap - koriander - zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Cappuccino van pompoen en saffraan

Een stevige soep voor en herstachtige zondagmiddag, of als amuse

INGREDIENTEN

400 g netto pompoen (het liefst butternut), 1 teentje knoflook, 1 middelgrote ui, 1 tomaat, 15 saffraandraadjes, extra vierge olijfolie, 5 a 6 dl kippenbouillon,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Chinese garnalencocktail

Amuse

INGREDIENTEN

8 shii-take paddestoelen - 1 tomaat - 200 gr. gepelde Hollandse garnalen - 50 gr. alfalfa - sla - 3 el. rijstazijn - 4 el. tomatenketchup - 1 tl. gembersiroop - 2 el. sojasaus - tabasco - 2 el. fijngeknipte bieslook - 6 el. slaolie - 3 el. sesamolie

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Chinees
  •  10-20 min.

Zalmtomaatjes

Pomodoritomaat met gerookte zalm en oregano-limoendressing. Heerlijke Amuse van Ramon Beuk.

INGREDIENTEN

100 gram gerookte zalm1 el verse oregano1 limoen1/4 rode peper2pomodoritomaten1 teentje knoflook1 el suiker2 el olijfolie

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2007
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

?Rillette? van gerookte forel

Amuse

INGREDIENTEN

200 gr. gerookte forelfilet - 75 gr. mayonaise - 1 el. citroensap -1 kleine sjalot - 2 sneden brood - 1 el. kappertjes - ? ontvelde en ontpitte tomaat - 8 kleine takjes kervel

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  •  
  •  10-20 min.

Salade van Zeeduivel met vleesjus en jonge spinazie

Jean-Claudee Rigollet heeft hier met dit koude voorgerecht iets uit de grote kooktraditie van de Franse Tourraine gekozen. Het is een licht voorgerecht dat als amuse gueule ? uitstekend geschikt is om de eetlust op te wekken aan het begin van een uitgebreid diner.

INGREDIENTEN

1 zeeduivel gefileerd 500 gram jonge verse spinazie 1 tomaat beetje bieslook ca. 15 gram boter 3 el vinaigrette 1 scheut sherry 2 el vleesjus zout en peper naar smaak

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sardine latino

Amuse met pasta van gedroogde tomaten met koriande Een klassieker uit de mediterrane keuken.

INGREDIENTEN

Brood, zongedroogde tomaat, olijfolie, knoflook, basilicum, koriander, sherry-azijn (Xérès), zout, peper, rode peperkorrels.

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Langoustinestaartjes met een luchtige champagne-sabayon

Amuse - warm

INGREDIENTEN

? venkelknolletje - 4 lente-uitjes - 1 kleine tomaat - 25 gr. boter - 7? dl. visfond - 3 dl. slagroom - zout - witte peper - 3 dl. champagne - 12 kleine, gepelde, langoustinestaartjes op grote gamba?s - 4 eierdooiers

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste amuse tomaat recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top