Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Tomaat

Amuse tomaat recepten (31) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse

Van tomaat, gezien op de BBC. Bereiding per stuk.

INGREDIENTEN

1 cherrytomaat, pesto uit een potje, blokje geitenkaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Engels
  •  0-10 min.

amuse

Toast met gerookte zalm

INGREDIENTEN

 325 gr gerookte zalm(snippers),  3 sneetjes wit brood,  8 kerstomaatjes,  dillesaus (Ikea),  kappertjes,  3 blaadjes ijsbergsla,  verse dille,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-1998
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Amuse

Amuse van nieuwe haring

INGREDIENTEN

3 st. Holl.Nieuwe Haring; 50 gr. wortel; 50 gr.broccoli; 50 gr. doperwten; 5 speren witte asperges; 5 speren groene asperges; 1 st. kleine tomaat; 15 gr. poedergelatine of blad; ? visbouillon; klein bosje veldsla., COULIS: 1 ui; 500 gram tomaten; peper en zout en olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Amuse van rolletjes van ham mozzarella en tomaat

Een mooie amuse en niet te moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

8 plakken Serranoham of andere ham naar keuze1 bolletje buffel mozzarella2 kleine tomaatjes8 blaadjes basilicumolijfolie van goede kwaliteit

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, -200 gr. aardappel, -0.2 bolletje mozzarella, -2 el. basilicum, verse, fijngehakte, -1 el. olijfolie, extra vergine, -Peper, -Zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse Van Aardappel En Tomaat

INGREDIENTEN

200 gram aardappels (stevige vastkokende), 1 blikje of potje gedroogde tomaat op olie, 1 bolletje Mozzarella, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Amuse met aardappel en tomaat

Een snel hapje met pure Italiaanse ingredienten, zoals gedroogde tomaat, basilicum en mozzarella. Dit in combinatie met aardappel zorgt voor een zeer smakelijke appetizer.

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, 200 gr. aardappel, 0.2 bolletje mozzarella, 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, 1 el. olijfolie, extra vergine, Peper, Zout,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

Amuse in een glaasje van paprika, tomaat, feta, olie, balsamicoazijn en kruiden. Afhankelijk van de hoeveelheid tabasco pittig.

INGREDIENTEN

1 paprika, 3 tomaten, 1 sneetje witbrood, 2 eetl olijfolie, 1 eetl witte balsamico azijn, enkele druppels tabasco, 100 g feta in olijfolie, zout en peper, 1 theel Provencaalse kruiden,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, 200 gr. aardappel, 0.2 bolletje mozzarella, 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, 1 el. olijfolie, extra vergine, Peper, rode, zoete, Zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, , 200 gr. aardappel, , 0.2 bolletje mozzarella, , 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, , 1 el. olijfolie, extra vergine, , Peper, , Zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei

Lekker frisse amuse

INGREDIENTEN

200 gr zeer verse tonijn, 2 cm verse gember, geraspt, 2 el Japanse sojasaus, 1 el limoensap, 2 el balsamicoazijn, 3 el olijfolie, 4 rijpe trostomaten, 1 lente-uitje, 1 el kappertjes, 2 gedroogde tomaten op olie, 1 kleine prei, 2 el bloem, 1 el sesamzaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Europees
  •  30-60 min.

Gamba met mangotartaar als voorgerecht of amuse

De combinatie van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend orgineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes kervel, Halve tomaat, zout en peper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba s, houten cocktailprikkertjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse bouche-Groene lasagne met Tonijn

INGREDIENTEN

Verse tonijn - Groene lasagne - Veldsla - Tomaat - Saffraansausje met groentenmacedoine (wortel, erwtjes, boontjes, raapjes?)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Gamba`s met mangotartaar en luxe amuse.

De combinatie van mango met gamba`s maakt dit hapje verrassend origineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling. Ook heel leuk als voorgerechtje.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes koriander, ½ tomaat, Zout en peper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba`s, Cocktailprikkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2011
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van Zalm met Guacamole en Little Gem

Een amuse: klein, smakelijk hapje dat de zintuigen prikkelt en de eetlust opwekt. Snel op tafel! Zorg bij voorkeur wel dat je de guacamole (avocadodip) een uurtje van tevoren maakt, dan is ie lekkerder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  •  
  •  10-20 min.

Een venkelbootje als amuse gevuld met tonijn en kappertjes

Een eenvoudig te maken en erg leuke amuse. Kan op een lepel geserveerd worden en natuurlijk ook als borrelhapje.

INGREDIENTEN

6 stukjes venkel 1 blikje tonijn in olijfolie, uitgelekt 1 el zwarte olijven, in stukjes 1 el kappertjes 1 tomaat, ontveld in stukjes 1 el pijnboompitten, geroosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Filo quiches met ei en zongedroogde tomaatjes

Dit is een recept uit een Engels tijdschrift en ik maak de quiches al jaren, ze zijn altijd een succes. Het is een heerlijk hapje bij een buffet Of bij de borrel of als amuse c.q. voorgerecht, maar maak ze dan kleiner. Het is geschikt voor vegetariërs en als niet vegetariër zou je ook wat gerookte zalm of andere vis of vleessoorten erbij kunnen doen. Op de oude foto zien ze wat bleekjes ik was vergeten de cayennepeper door de boter te roeren. In mei 2013 (eindelijk) nieuwe foto`s geplaatst.

INGREDIENTEN

voor 12 stuks, 4 eieren, 100g filo deeg (meestal weegt een pak filodeeg ± 200 gram.), 50 - 60g boter, 1/2 tot 3/4 theelepel Cayenne peper, 3 eetl. Mayonaise, 3 eetl. Yoghurt, 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en kleingesneden., Zout en versgemalen zwarte peper., Tuinkers om te garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Engels
  •  20-30 min.

Gamba`s met mangotartaar geserveerd in een mooi glaasje.

Mooie amuse, als een geweldig voorgerechtje. De combinatie van mango met gamba`s maakt dit hapje verrassend origineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes koriander, 1/2 tomaat, zout en peper, 1 mespuntje espelettepeper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba`s, houten cocktailprikkers,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zalmcocktail

Feestelijk voorgerechtje of lichte amuse waar alle eters zullen van smullen. Smakelijk!

INGREDIENTEN

Gemengde sla;, 4 hardgekookte eieren;, 2 tomaten;, 200 g gerookte zalm;, cocktailsaus - bij voorkeur zelf gemaakt.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gratin van oester met een luchtige champagne-sabayon

Amuse, warm

INGREDIENTEN

? venkelknolletje - 4 lente-uitjes - 1 kleine tomaat - 25 gr. boter - 5 dl. visfond - 3 dl. slagroom - zout - witte peper - 1 dl. champagne - 24 oesters - 4 eierdooiers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  •  
  •  20-30 min.

Cappuccino van pompoen en saffraan

Een stevige soep voor en herstachtige zondagmiddag, of als amuse

INGREDIENTEN

400 g netto pompoen (het liefst butternut), 1 teentje knoflook, 1 middelgrote ui, 1 tomaat, 15 saffraandraadjes, extra vierge olijfolie, 5 a 6 dl kippenbouillon,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pompoensoep

INGREDIENTEN

Pompoen, bouillonblokje, water, tomaat, creme fraiche, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Caspacho (koude tomatensoep)

Leuke amuse . Leuk te serveren in piep kleine amusesoepkommetjes. Je hebt maar zo weinig nodig dat ik het overige in vriezer

INGREDIENTEN

750 gr trostomaten (goed rijp) 2 teentjes knoflook, knijper 1 el baslamico azijn 200 ml olijfolie extra vierge zeezout peper, 1 kleine kruimige aardappel60 ml slagroom, 3 el melk, ? zakje bieslook, ? zakje verse peterselie, ? zakje koriander,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Olijfbruschetta soepje

INGREDIENTEN

½ pot Olijvenbruschetta mix van Oil & Vinegar, 6 teentjes gemarineerde knoflook, 1 grote uien, 6 trostomaten, 1 eetl. Bak & Braad olijfolie van Oil & Vinegar, 15 Olijven Cerignola van Oil & Vinegar, 1 dl. Kookroom, 1 groentebouillontablet, naar smaak peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Trio van oesters

Amuse voor 8 personen.

INGREDIENTEN

1 tomaat zonder vel en zaadjes in blokjes,1/2 rode ui gesnippert,1 eetl. olijfolie, 1 bosuitjes in dunne ringen,1 rode peper zonder zaadjes fijngehakt, 4 takjes koriander,1 teentje knoflook gesnippert,suiker, 1 limoen,1 citroen,2 eetl. balsemico azijn, 2 eetl. Thaise vissaus, 8 blaadjes basilicum, zwarte peper, 1 citroen, 24 oesters, ijsblokjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  •  
  •  10-20 min.

Blokjes worst met gepofte paprika, lente-ui, augurk en bruno

INGREDIENTEN

300 gram chorizo, 2 stuks rode paprika, 4 stuks Roma-tomaat, 4 stuks Kühne augurken, 1 stuk lente-ui,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2011
  • Spaans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Bruschetta met vitello tonato

Kan als amuse worden gegeven , maar evenzo als een 'feestelijk' voorgerechtje

INGREDIENTEN

1/2 stokbrood, 8 sneetjes kalfsgebraad (charcuterie of restje van een gebraad), 16 kerstomaatjes, in partjes, rucola, appelkappers, , VOOR DE TONATO, , 200 g tonijn, 6 ansjovisjes, 4 el yogonaise (of light mayonaise), 2 el kappertjes, sap van 1/2 citroen, peper

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2015
  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.

Fruschetta tomaatjes

INGREDIENTEN

16 cherrytomaatjes, 3 eetl. Fruschetta kruiden van Oil & Vinegar, 1 eetl. passievrucht balsam azijn van Oil & Vinegar, 5 eetl. lauw water, 2 eetl. olijfolie uit Frankrijk van Oil & Vinegar

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Gazpacho van watermeloen

Amuse van Hayley Anne

INGREDIENTEN

¼ watermeloen, in blokjes, ½ rode paprika, in blokjes, 2 tomaten, in blokjes, ½ ui, gesnipperd, 2 eetlepels olijfolie, 1 glaasje tomatensap, 2 druppels grenadine

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Spaans Amuse
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top