Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Soep

Amuse soep recepten (64) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse als Avocadosoepje met ricotta

Leuke amuse om te maken!

INGREDIENTEN

1 avocado, geschild en ontpit 50 ml room sap van een halve citroen 100 ml groentebouillon 1 el sherry versgemalen peper 25 gr zachte ricotta, verkruimeld vierde bakje tuinkers, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Meloengelei met parmaham als amuse echt een plaatjeom te zie

Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.

INGREDIENTEN

1 meloen, 4 blaadjes galantine, 3 el muskaatwijn, Zout en peper, 4 plakken parmaham

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

romige schorseneren soep , geschikt als voorgerecht of als amuse.

Op zoek naar een recept met schorseneren kwam ik dit recept op internet tegen. in 1 woord verrukkelijk !!

INGREDIENTEN

350 gr. schorseneren, 500 ml groentebouillon, 125 ml slagroom of creme fraiche, 2 boterhammen, scheut olijfolie, peper en zout, zakje amandelschaafsel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2015
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Amuse: Gazpacho van komkommer met basilicum

INGREDIENTEN

Verse basilicum, Bieslook, sap van 1/2 limoen, roomkaas (Mon Chou), 1-2 eetlepels olijfolie, 1 komkommer, in stukjes, Paprikapoeder,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Aardse asperge Amuse

Nog nooit gemaakt ( daarom ook in het boekje , nog te maken en maffe ideeen ) , maar het plaatje zit al in me hoofd, combinatie van wat ik kon vinden voor het maken van eetbare " tuin aarde "  die waarschijnlijk lekker bij asperges is, en als presentatie middel natuurlijk . samen met een eitje, moet het haast wel een mooi plaatje opleveren.

INGREDIENTEN

Tuinaarde:, 150 g bloem, 100 g geroosterde en gemalen hazelnoten, 200 ml abdijbier 5 g zout, 250 g donker roggebrood, 50 g rinse appelstroop, 100 g boter, 12 witte asperges, wat tuinkers als onkruid, , 8 groene asperge punten ( bakje ah ), 4 eitjes, kleinste maat, desnoods kwartel, 3 plakken serrano ham, dun en fijn gesnipperd, 20 gram bloem, 2 el boter, 2 witte boterhammen,

  •  Amuse
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2016
  • Europees Amuse
  •  > 120 min.

Koude Tomaten-Wodkasoep (ook leuk als amuse)

Deze frisse soep is net zo krachtig al een bevroren Bloody Mary. Hij smaakt perfect op een hete dag als voorafje.K

INGREDIENTEN

400 gr rijpe tomaten met veel smaak, grof gehakt 6 dl geklaarde, runderbouillon of consimme 1 kleine rode ui, in kwarten grof gehakt 2 stengels bleekselderij, in grote stukken 12 teentjes knoflook 1 el tomatenpuree 2 tl citroensap 2 tl worcestersaus handje klein, verse basilicumblaadjes 2 el wodka zout en peper gemalen ij, 4 kleine stengels bleekselderij en zongedroogde tomatenbrood voor erbij

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse soepje van prei met laagje van roomkaas en krokante ke

Soep kun je 1 dag van te voren maken.

INGREDIENTEN

Voor soep:, 1 pond prei, 50 gram boter, 3 tenen knoflook, 500 ml groentenbouillon, 125 ml. slagroom, 2 eidooiers, peper en zout, , Voor sterren:, 2 plakjes roomboterbladerdeeg, 1 eidooier, grof zeezout, , , Voor schuim:, 100 ml. slagroom, 50 ml. melk, 50 gram monchou( roomkaas, Peper en zout en nootmuskaat, , Afwerking: enkele sprietjes bieslook, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige koude broccolisoep (ook lekker als amuse )

Ook van broccoli kun je een heerlijke koude soep maken. Deze soep is lekker pittig en toch romig door de yoghurt. De soep heeft een pittige zachtzure smaak. Wij vonden de soep erg lekker. Als amuse in een klein espressookopje vooraf bij een dineetje. Lekker!

INGREDIENTEN

500 gram broccoli -, 1 kleine ui -, 1 teentje knoflook -, 1 eetlepel olie -, 2 kruidenbouillontabletten -, ½ rode Spaanse peper -, 3 eetlepels yoghurt -, 1 eetlepel balsamico-azijn -, peper en zout -, 1 eetlepel fijngehakte dille -

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2010
  •  
  •  20-30 min.

Courgette soep

Lekker soepje . Ook lekker als een amuse.  

INGREDIENTEN

1 courgette in kleine blokjes., 1 ui gesnipperd., 1 teen knoflook gesnipperd., 8 dl kippenbouilon ., 2 lenteuitjes gesnipperd., Peterselie en bieslook fijn gesneden, 1/ 2 kleine paprika in kleine blokjes gesneden, 40 gram roomkaas.( en wat voor de garnering)., E.V.T druppel tabasco.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Broccolisoep met kokosmelk

Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen.

INGREDIENTEN

1 stronk broccoli, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt of 1 theel. gemberpoeder, 1/2 groen pepertje, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. grove mosterd, 150 gr. geitenkaas of verse roomkaas, 2 kippenbouillon blokjes, 1 l. gekookt water, 1 blikje kokosmelk, olie om in te bakken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Fluweelzachte bloemkoolcremesoep een heerlijke dinersoep ook als amuse

Een soepje dat heel geschikt is als amusesoep of als voorgerecht (in een klein kopje) bij een wat uitgebreid diner. De soep smaakt anders dan andere bloemkoolsoepjes door de toevoeging van komijn (djinten).

INGREDIENTEN

, 1 klein bloemkooltje, 1 flinke zout en peper, aardappel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 liter groentebouillon van tabletten, 1 dl slagroom, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2017
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spinazie soep van Korrie

Lekker makkelijk en super gezond.Kleine porties invriezen voor een amuse soepje

INGREDIENTEN

1/2 l warm water, 2 blokjes kippenbouillon, 750 gr. gewassen spinazie, 1/2 bosje basilicum,alleen de blaadjes, 1/2 bosje peterselie,gesneden, 10 blaadjes munt, 100 gr. zachte geitenkaas, 2 eetl.gepelde pistache noten of grof gehakte walnoten, 1 teen knoflook, fijngesneden, 2 sjalotjes in ringen gesneden, peper uit de molen, olie om in te bakken, per portie 3 groene olijven in ringen gesneden, per portie +/- 5 uitgebakken spekreepjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2013
  •  
  •  20-30 min.

Viscappuccino Met Rivierkreeftjes

Leuk om dit echt in een cappuccino-kopje te serveren. Kan als voorgerecht maar ook als amuse!

INGREDIENTEN

2 cm verse gemberwortel, ? pot visfond (a 380 ml), 125 ml slagroom, zout, peper, 8 rivierkreeftjes, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

de aller-lekkerste pompoensoep

Super makkelijk een stevig en verrassend soepje als lunch of voorgerecht, of als amuse in een mooi klein glaasje, voor meerdere personen.

INGREDIENTEN

1 (biologische-)pompoen ( ca 1.2 kg ), 3 el olijfolie, 1 winterwortel (250g ) geschild, in plakjes/stukjes, 2 uien, klein gesneden, 2-3 teentjes knoflook, klein gesneden, 2-3 tl masala, 2 laurierblaadjes, 1 tl komijn (djinten), 1-2 groentenbouillon tablet, 1 blokje Maggie, 1/2 rode peper, ragfijn gesneden, tabasco red pepper sauce, 1 bekertje crème fraîche (125 ml)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Indiaas
  •  30-60 min.

irish coffee van kreeft

Amuse

INGREDIENTEN

Whisky (liefst Irish, hoeft niet), kreeftensoep, slagroom. (per persoon ongeveer 1/2 cl drank, 2,5 cl soep en 1/2 cl room)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige koude gele paprikasoep

Heerlijke soep voor warme dagen in de zomer. Ook een hele leuke amuse voor een dinertje.

INGREDIENTEN

3 grote gele paprika`s -, 1 sjalotje of kleine ui -, 1 teentje knoflook -, 1 eetlepel olijfolie -, 2 groenten- of kruidenbouillontbaletten -, 2 theelepels pittige paprikapoeder -, 1 eetlepel witte (balsamico-) azijn -, 1 theelepeltje suiker -, 3 eetlepels yoghurt -, eventueel paar druppels tabasco -, peper, zout -, om te garneren:, crema di balsamico (verkrijgbaar kleine plastic flesjes o.m. bij supermarkten), wat fijngesneden basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2010
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paddenstoelensoep met rode port

Een heerlijk soepje van gedroogde paddestoelen die je moet opdienen in kleine kopjes. Ook heerlijk als amuse in een espressokopje.

INGREDIENTEN

2 1/2 dl wildfond - 2 el rode port - 20 gr gedroogde paddenstoelen - 1 sjalotje (gesnipperd) - 1 el boter - zout, peper - 1 dl stijfgeklopte slagroom - 1 el fijngehakte peterselie - 150 gram kastanjechampignons (in plakjes)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Garnalenpalet

Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep

INGREDIENTEN

Cocktail, 4 eetl mayonaise of creme fraiche, 2 eetl tomatenketchup, 1 eetl whiskey, cognac of sherry, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer in reepjes, 200 gram Hollandse garnalen, Amuse:, 1/2 potje yoghurtmayonaise, sap van 1 citroen of limoen, 1 eetl gehakte verse dille, 200 gram Hollandse garnalen, Soep:, 1 blik of zak kreeftensoep, 100 ml kookroom, 200 gram Hollandse garnalen, 2 eetl gehakte verse bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Soepje van kropsla

Een amuse soepje van kropsla, gegarneerd met een gamba op sate pen.

INGREDIENTEN

, 2 kropsla, 80 gram boter, 1 sjalotje fijngesneden, 3 dl kalfsfond, 2 dl room, , handje basilicumblaadjes, 1 dl e.v. olijfolie, 8 gamba s, peper en zout uit de molen,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Koud avocadosoepje met geitenkaas

Ook leuk om als amuse te serveren, bij aanvang van het kerstdiner als iedereen aan tafel gaat.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 1 eetlepel citroensap, 50 ml slagroom, 100 ml tuinkruidenbouillon (van tablet), afgekoeld, 2 eetlepels droge witte vermout, citroenpeper (molentje), 25 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc), verkruimeld, 1/4 bakje tuinkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

asperge soepje

Een heerlijk romig amuse soepje

INGREDIENTEN

500 gr apserges, kippenboulionblokje,peper,zout,bieslook, flesje kookroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2009
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Venkel-saffraansoep met gerookte paling

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

INGREDIENTEN

- 2 eetl. olijfolie, - 2 knollen venkel, - 1 ui, - 200 g. winterwortel, - 200 g. aardappel(geschild), - 2 tenen knoflook, - 150 g. gerookte paling, - ½ theel. saffraan, - 2 ltr. kippenbouillon, - 200 ml witte wijn, - 5 eetl. crème fraîche, , Soezenbeslag:, - 40 g boter, - 50 g bloem, - 100 ml. water, - 2 eieren, - mespunt zout

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Doperwtensoepje met versierde soepstengel

Lekker gemakkelijk amuse soepje! Voeg toe wat je zelf lekker vindt De soep kan een dag voor gebruik klaargemaakt worden De foto is van een pompoensoepje, maar met hetzelfde idee

INGREDIENTEN

450 gr. fijne erwtjes uit vriesvak, 1 gesnipperde ui, 1 preitje,in ringen gesneden, 1 eetl. fijngesneden munt, 1 l kippenbouillon van 2 blokjes, 2 eetl. room-culinair, olijfolie om in te bakken, 2 theel.fijne mosterd, alles binder, evt.peper en zout uit de molen, voor het garneren:, crème fraîche, kruim van katenspek, 6 grote gekruide soepstengels, bakje verse roomkaas, 6 plakjes rosbief of mooie ham, bonenkruid

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Broccolisoep

Deze mooie soep op basis kalfsbouillon en brocoli is al romig van zichzelf, kan echter met creme fraiche en geraspte emmentaler "nog" ronder gemaakt worden. Als "amuse" te serveren in een glas, of gewoon in een kop.

INGREDIENTEN

1 liter Goede kalfsbouillon, 1 stronk brocoli, peper, nootmuskaat, facultatief:, creme fraiche, emmentaler kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Espresso di verdura

Een smakelijke/eenvoudige amuse, die je in een feestelijke vakantiestemming brengt...

INGREDIENTEN

, 2 eetlepels olijfolie, 200 gram verse Italiaanse gemengde groenten, 1 teentje knoflook, 2 ? dl groetenbouillon, snuifje oregano, zout en versgemalen peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tom Kha Gai

Zeer geliefde thaise soep met veel variatie mogelijkheden

INGREDIENTEN

5 cm laos, 5 cm gember, 3 rode pepers, 1 bos koriandeblad, 2 middelgrote uien, 1 limoen, 1 kipfillet, 2 blikken cocosmelk, 2 potten kippembouillon, 300 gram spinazieblaadjes (heel), eetlepel currypasta, 4 eetlepels thaise vissaus (Nam Pla), 1 eetlepel bruine suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-1999
  • Thais
  •  10-20 min.

Bloemkool cappuccino met kerrieroom

Een heerlijk soepje (of amuse) en ziet er erg leuk uit.

INGREDIENTEN

15 g boter, 200 g bloemkool, in kleine roosjes, 250 g kippenbouillon (zelfgemaakt of van 3/4 tablet), 150 ml melk, 1/2 el olie, 1/2 el kerriepoeder, 100 ml slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2012
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Amusesoepje van funghi met bieslookroom

Mooi gerecht als amuse of tussen gerecht.

INGREDIENTEN

1 stuk Sjalot, 25 gr. Boter, 25 gr. Bloem, 30 gr. Eekhoorntjesbrood gedroogd, ongeweekt, 8 deciliter Gevogeltefond, 2 stuks Eierdooiers losgeklopte, 2 eetlepels Bieslook, 1 snufje Knoflookzout, 1 snufje Peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  30-60 min.

Elegante peren-gembersoep

Sommige mensen zullen dit te veel werk vinden. Ik maak dit soepje graag als lichte entree voor een wat luxere maaltijd. Het is goed voor te bereiden, zodat je, als de gasten er zijn, snel klaar bent. Ook geschikt als amuse-soepje.

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 1 prei, 30 gr gemberwortel,geschild, 4 rijpe handperen, sap van 1 limoen, 1 afgestreken tl zout, 1 el niet te scherpe, blauwe schimmelkaas, 3-4 el ongeslagen room, kaneel

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  60-120 min.

Cashewnotensoep

Lekker soepje dat je ook prima als amuse kunt gebruiken...

INGREDIENTEN

* 2 stengels bleekselderij, * 100 g ongezouten cashewnoten, * 35 g boter, * 25 g bloem, * 2 kruidenbouillontabletten, * 1 bekertje slagroom (125 ml), * 125 ml droge witte wijn, * zout en peper, * 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  •  
  •  20-30 min.

Kokos-citroensoep met gegrilde gamba

Een heerlijke Oosterse Amuse of voorgerecht. Lekker snel en eenvoudig te maken. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com voor leuke gerechten en achtergronden.

INGREDIENTEN

2 el olie, 1 tl currypasta mild, 500 ml kippenbouillon, 200 ml kokosmelk, 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt, 8 Gambas met staart, 1 tl zeezout, ½ tl chilipeper, 1 el fijngesneden korianderblaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2010
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Piccalillyroomsoep met gefrituurde paling

Een heerlijke roomsoep met piccalilly, geserveerd met gefrituurde paling.

INGREDIENTEN

1 el bloem, 200 ml bouillon, 1 ei, 50 gr gerookte paling, 300 ml olie om te frituren, 2 el panco(paneermeel), 1 el piccalilly, 100 ml room

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2016
  • Internationaal Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pastinaaksoep met kardemom

Een heel eenvoudig maar voortreffelijk smakend soepje. Zowel koud, warm als lauw te serveren. In kleine hoeveelheid ook geschikt als amuse (zie foto).

INGREDIENTEN

Twee pastinaken, 1 liter groentebouillon, 8 peultjes kardemom, citroensap, peper, zout. Eventueel ter garnering een toefje peterselie of wat fijngeknipte bieslook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2012
  •  
  •  10-20 min.

Gazpacho

Amuse

INGREDIENTEN

? komkommer - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 5 rijpe vleestomaten - ? dl. olijfolie - 2 el. suiker - ? l. runderbouillon - zout - peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Romige paddenstoelensoep

Zelf soep maken is al heel makkelijk. Deze romige paddenstoelensoep is wel heel makkelijk om te maken. Binnen no time heb je een super vers, romig soepje op tafel staan. Hij is zo lekker dat je er meteen een hele kom van wilt maar als amuse is deze paddenstoelensoep ook erg leuk. 

INGREDIENTEN

500 g paddenstoelenmix + extra voor garnering, 50 g roomboter, 150 ml room, 1 tl tijm, versgemalen peper en zout, 500 ml groentebouillon, 2 lente uitjes, in ringen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2019
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige doperwtensoep

Heerlijk maaltijd soepje voor als je niet veel tijd hebt om te koken maar ook leuk als amuse in een borrelglaasje

INGREDIENTEN

450 gram doperwten (diepvries), 1 el sambal badjak, 1 citroengras, 200 ml kokosmelk, 1 uitje, snufje peper en zout, snufje piment, 1 blokje runderbouillon (of groentenbouillon voor de vega`s)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2011
  • Thais
  •  10-20 min.

Broccoli velouté met coppa di pharma ham

Makkelijke amuse , met restaurant uitstraling

INGREDIENTEN

600 gram kleine broccoliroosjes, 1 eetlepel fijngesnipperde ui, 1 eetlepel olijfolie, Peper en zout, 1 groenten bouillon blokje, 4 plakjes plakjes coppa di parma, 8 eetlepels mascarpone, 8 volkoren beschuiten, , 2 chimay blauw,

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Europees Amuse
  •  30-60 min.

Olijfbruschetta soepje

INGREDIENTEN

½ pot Olijvenbruschetta mix van Oil & Vinegar, 6 teentjes gemarineerde knoflook, 1 grote uien, 6 trostomaten, 1 eetl. Bak & Braad olijfolie van Oil & Vinegar, 15 Olijven Cerignola van Oil & Vinegar, 1 dl. Kookroom, 1 groentebouillontablet, naar smaak peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

koude koolrabisoep met hollandse garnalen

Een heerlijk koud soepje als voor gerecht op warme dagen of als amuse soepje

INGREDIENTEN

500 g koolrabi, 1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) of groente bouillon (van tablet), 100 ml slagroom, 100 g Noordzeegarnalen, paar takjes bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Witlofsoep met Coquilles en Creuses

Een schuimig voorgerecht of amuse geinspireerd op een van de gerechten van Hans de Bont.

INGREDIENTEN

, 3 a 4 mooie stukjes Witlof, 200 gram Room, 2 ruime eetlepels Creme fraiche, Boter, Oestervocht, 4-6 Creuses, 4 Coquilles St.Jacques, (zee)zout en versgemalen witte peper, 1/2 verkruimeld blokje visbouillon

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top