Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Sinaasappel

Amuse sinaasappel recepten (9) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van eendenborstfilet met honing en sinaasappel

Een bijzonder geslaagde zoet-zoutcombinatie van honing, sinaasappel en eendenborstfilet. Op een amuselepel ziet dit eenvoudige hapje er nog geraffineerder uit. Topklasse

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, zout en peper, 1 sinaasappel, 20 cl sinaasappelsap, 3 el vloeibare honing,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse

Gebakken oesters met citrusdressing

INGREDIENTEN

12 oesters,1 sjalotje, 1/2 citroen, 1/2 sinaasappel, 2 eetl. witte-wijnazijn, 125 ml olijfolie, zout, versgemalen peper, 75 gr veldsla, 2 eetl. bloem.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van Tarte Tatin van ui en sinaasappel

Echt hartstikke leuk om zo'n amuse te maken.

INGREDIENTEN

1 sinaasappel 50 gr suiker 2 kruidnagels scheutje azijn 1 dl droge witte wijn 4 dl sinaasappelsap 1 ui, fijngesneden 4 velletjes bladerdeeg, ontdooid

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse van Tarte Tatin van ui en sinaasappel

Font color=red size=4 face> Echt hartstikke leuk om zo'n amuse te maken.

INGREDIENTEN

1 sinaasappel 50 gr suiker 2 kruidnagels scheutje azijn 1 dl droge witte wijn 4 dl sinaasappelsap 1 ui, fijngesneden 4 velletjes bladerdeeg, ontdooid

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse met eendeborstfilet

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 8 plakjes gerookte eendeborstfilet, 8 blaadjes rucola, 3 el limoensap, 4 el olijfolie, ½ pepertje,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse van Sint-Jacobsnootjes met gestoofde witlof.

Een originele amuse voor lekkerbekken van kort gebakken sint-jacobnootjes op een bedje van gestoomde witlof met.. passievruchten.

INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof, 1 sjalotje, 1 passievrucht, ½ sinaasappel, 12 sint-jacobnootjes, Kurkuma, 10 gr boter, Zout en peper, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse van geitenkaasballetjes gerold in bieslook.

Wat ook kan is de geitenkaasballetjes door gemalen roggebrood te doen of rol door pistachnootjes of rode paprika.

INGREDIENTEN

250 gr zachte geitenkaas, 4 el pijnboompitten, Klein bosje bieslook, 1 sinaasappel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van geitenkaas gevuld met o.a. pompoenpitten

Leuk voor een speciale gelegenheid dit te maken. Mooi op een lepel of vorkje. Een leuke tip is om de kaasballetjes op een blaadje wit- of roodlof te leggen.

INGREDIENTEN

250 gram geitenkaas, 4 el pompoenpitten, Klein bosje bieslook, 1 sinaasappel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2010
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Culinair gourmet II

Zoveel meer mogelijk om je gourmet op te pimpen dan dat ik in deel I http://www.smulweb.nl/recepten/1447985/Culinair-gourmetten al beschreef. Er is gewoon teveel lekkers om te bakken.

INGREDIENTEN

Amuse, Kwartel omeletje met Truffel en brioche :, 12 kwartel eitjes, 4 plakken brioche van 1 cm dik, 2el Truffel tapenade ( potje, ah ), 1 el volle melk, P/z uit de molen, ( optineel, dunne plakjes eendenlever ), , Party time!, Zeebaars sate met Citroen dressing, 4 Zeebaars filets, schoon met huid in stukjes van 5 bij 5 cm, 2 el zonnenbloem olie, sap van 1 Citroen, 1 tl piccadillo kruiden ( jb ), Zout uit de molen ( op tafel ), 8 sate prikkers geweekt, Bakkwast, , Medallions met vulling:, Ruim begrip maar dit kan met zowel varkens als ossenhaas, kipdij filets etc., Ik neem als voorbeeld kip., 8 kipdijfilets, 200 gram room kaas naturel, 1 zakje slakken boter kruiden, Zakje spinazie blaadjes, 8 korte tapas prikkers, , Black tiger shrimp kerrie style:, Simpeler maar ook lekkerder kan ik het niet maken., 4 grote black tiger garnalen gekookt schoon zonder darm etc., 3 el neutrale olie, 1 el kerrie poeder, Grof zee zout, , Ossenhaas in marinade, 400 gram ossenhaas in plakjes van 2 cm, 3 el olie, 2 tl gerookt paprika poeder pittig, 2 tl bruine suiker, Sap van 1/2 sinaasappel, 4 lange tapas prikkers, , Gevulde lams koteletjes:, 8 iets dikke lams koteletjes, 4 plakjes gruyere, 4 el olie, 1 el gedroogde provinciaalse kruiden, 1 tl tuin kruiden bouillon poeder, Bloem, geklopt ei en panneer, , , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2016
  • Fusion
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top