1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Sinaasappel

Amuse sinaasappel recepten (19)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van eendenborstfilet met honing en sinaasappel

Een bijzonder geslaagde zoet-zoutcombinatie van honing, sinaasappel en eendenborstfilet. Op een amuselepel ziet dit eenvoudige hapje er nog geraffineerder uit. Topklasse

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets zout en peper 1 sinaasappel 20 cl sinaasappelsap 3 el vloeibare honing

Bereidingswijze

Maak met een mes kruiselingse inkepingen in de eendenborstfilet en bestrooi ze aan beide zijden met zout en peper. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een grote koekenpan en bak de eendenborstfilets 7 minuten op de huis. Neem de eendenborstfilets uit de koekenpan. Giet het bakvet uit de pan en bak de andere kant van de eendenborstfilet 2 minuten. Doe het sinaasappelsap met de honing en de blokjes sinaasappel in de koekenpan en laat alles 5 minuten op hoog vuur inkoken. Leg de eendenborstfilets terug in de pan om ze op te warmen. Leg ze 2 minuten op de huis. Snijd de eendenborstfilets op een snijplank in dunne plakjes. Leg op elke lepel een plakje eendenborstfilet en schep er een beetjes sinaasappelsaus over. Dien warm of koud op.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse

Gebakken oesters met citrusdressing

INGREDIENTEN

12 oesters,1 sjalotje, 1/2 citroen, 1/2 sinaasappel, 2 eetl. witte-wijnazijn, 125 ml olijfolie, zout, versgemalen peper, 75 gr veldsla, 2 eetl. bloem.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van Tarte Tatin van ui en sinaasappel

Echt hartstikke leuk om zo'n amuse te maken.

INGREDIENTEN

1 sinaasappel 50 gr suiker 2 kruidnagels scheutje azijn 1 dl droge witte wijn 4 dl sinaasappelsap 1 ui, fijngesneden 4 velletjes bladerdeeg, ontdooid

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse van Tarte Tatin van ui en sinaasappel

Font color=red size=4 face> Echt hartstikke leuk om zo'n amuse te maken.

INGREDIENTEN

1 sinaasappel 50 gr suiker 2 kruidnagels scheutje azijn 1 dl droge witte wijn 4 dl sinaasappelsap 1 ui, fijngesneden 4 velletjes bladerdeeg, ontdooid

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse met eendeborstfilet

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 8 plakjes gerookte eendeborstfilet, 8 blaadjes rucola, 3 el limoensap, 4 el olijfolie, ┬Ż pepertje,

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse van Sint-Jacobsnootjes met gestoofde witlof.

Een originele amuse voor lekkerbekken van kort gebakken sint-jacobnootjes op een bedje van gestoomde witlof metů.. passievruchten.

INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof, 1 sjalotje, 1 passievrucht, ┬Ż sinaasappel, 12 sint-jacobnootjes, Kurkuma, 10 gr boter, Zout en peper, ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse van geitenkaasballetjes gerold in bieslook.

Wat ook kan is de geitenkaasballetjes door gemalen roggebrood te doen of rol door pistachnootjes of rode paprika.

INGREDIENTEN

250 gr zachte geitenkaas, 4 el pijnboompitten, Klein bosje bieslook, 1 sinaasappel,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van geitenkaas gevuld met o.a. pompoenpitten

Leuk voor een speciale gelegenheid dit te maken. Mooi op een lepel of vorkje. Een leuke tip is om de kaasballetjes op een blaadje wit- of roodlof te leggen.

INGREDIENTEN

250 gram geitenkaas, 4 el pompoenpitten, Klein bosje bieslook, 1 sinaasappel,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2010
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spinaziesalade met sinaasappel

Dit is een bijgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingredi├źnt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 3 sinaasappels, - 150 gram spinazie, - 50 gram rucola, - 3 blaadjes verse munt, - een rolletje geitenkaas, in kleine blokjes, - 2 el mayonaise, - 6 el yoghurt, - 1 el honing, - kaneelpoeder, - peper en zout, - paprikapoeder,

  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.

Knolselderijsoep met sinaasappel

Dit is een voorgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingredi├źnt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 1 kleine knolselderij, - 1 kleine winterwortel, - 1 ui, - 2 takjes verse tijm (evt. gedroogde tijm), - 1 groenten bouillonblokje, - 2 sinaasappels, - 2 el olijfolie,

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld
  •  20-30 min.

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

Dit lekkere hapje mocht ik onlangs proeven bij onze plaatselijke supermarkt. Ik was meteen verkocht zo fris en lekker vond ik het Ik heb meteen de nodige ingredi├źnten meegenomen en gelijk even langs mijn "eigen" adresje gegaan want asperges koop ik veel liever rechtstreeks van de teler. Zo uit de grond, dezelfde dag op je bord, verser kan niet `s Avonds stond bij ons dit heerlijke gerecht op tafel. Je kunt het serveren als salade maar ook als cocktail en zelfs als amuse in mooie kleine glaasjes.

INGREDIENTEN

- 1 kg. (witte) asperges, - 200 gr. gerookte kipfilet, - 2 sinaasappels, - 20 witte druiven (zonder pit), - 4 eetl. mayonaise, - 6 eetl. room (slagroom/kookroom), - 1 theel. gembersiroop, - enkele druppels citroensap, - 1 zakje rucola.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste amuse sinaasappel recepten

Een glaasje mango-chutney en kip

Een prachtige amuse met smaken in balans. Een heerlijke mango-chutney die door iedereen lekker wordt gevonden.

INGREDIENTEN

1 mango,,, 1 sinaasappel,,, 1 mandarijn,,, 1 limoen,,, 1 gerookte kipfilet,,, 1 zakje botersla,,, 1 pistolet (of ander gebakken brood),,, -,,, 2 eetlepels suiker,,, een scheutje middeldroge witte wijn,,, peper

  • Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2014
  • Amuse
  •  30-60 min.

Sushi van makreel en wortel-gembermarmelade

Amuse

INGREDIENTEN

Stukje verse gemberwortel - 2 el. azijn - 250 gr. winterwortel in blokjes - sap van 1/2 citroen - sap van 1/2 sinaasappel - rasp van 1/2 citroen - rasp van 1/2 sinaasappel - 50 gr. geleisuiker - 1 vel nori - 100 gr. gare Chinese paprijst - 100 gr. verse makreel - 1 el. sojasaus - 2 tl. sesamolie - 1 tl. wasabi

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  •  
  •  20-30 min.

Soupe citronella

Een zomerse amuse, maar ook geschikt als nagerecht (4 personen)

INGREDIENTEN

, meloen, 3 perziken of nectarines, 1 sinaasappel, 1 citroen, 2 steeltjes citroengras (sereh), 100 gram suiker, 25 cl witte wijn,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

blini?s met marmelade

Amuse - dessert

INGREDIENTEN

Kijk voor de bereiding van de blini?s naar ?Blini?s (basisrecept)?.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Andalusische garnalensalade

Amuse

INGREDIENTEN

2 sinaasappels - 1 courgette - 200 gr. gepelde kreeftgarnalen - 4 el. sinaasappelsap - 6 el. mayonaise - ? tl. tijm - tabasco - sla - takjes tijm

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chocolade-koffieglaasjes met sinaasappelschuim

Dit is een klein "amuse" dessert met grote smaak. De dikke, zware creme van chocolade en koffie contrasteert fijn met de frisse bitterheid van het schuim. Let op: ik heb dit nu twee keer gemaakt en het is nog niet perfect, de chocolade kan wat hard worden als het te koud is. Suggesties welkom!

INGREDIENTEN

100gr extra pure chocolade 70%, 50-100 ml koffieroom, 1 zeer sterke expresso (ristretto), 20 gr boter, 1 eidooier, , 2 perssinaasappels, 2 blaadjes gelatine, 2 eetlepels suiker, 50 cl cointreau

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2012
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Romige wortelcreme met komijn kletskoppen.

Leuk als voorgerecht of als amuse.

INGREDIENTEN

De creme:, 500 gram wortels, 2 sinaasappels (onbehandeld), 3dl kip- of groentebouillon, 2 snuifjes van het ?zelf te maken - kruidenmengsel van witte peper, nootmuskaat,kaneel, koriander en kruidnagel., 2 takjes majoraan, olijfolie, peper en zout., , De kletskoppen:, 2 eiwitten, 20 gram suiker, 50 gram bloem, 1 eetlepel komijnzaad, ,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

felice Natale

Een compleet Italiaans kerstmenue , of voor andere gelegenheden, dat kan natuurlijk ook . is dat lekker? ja dat is lekker.tenminste mijn gasten vonden van wel. en omdat we door de commercie doodgegooit worden met varkenshaas, doen we die er ook lekker bij. weinig ingredienten , puur op smaak & kleur  

INGREDIENTEN

Starters:, tegenwoordig zijn er heel veel Italiaanse vleeswaren te verkrijgen in de super, ham, worst, etc. maak 4 kleine bordjes op met diverse., 1 ciabatta, 2 el olijf olie, verse Italiaanse kruiden ( pakje, super ) zeer fijn gehakt, , voor:, 200 gram zwarte spaghetti, 8 grote garnalen of langousten, gaar en gepeld, 8 gegrilde tomaten, gehalveerd en uitgelekt ., 2 el visfond, , Scroppino: (per glas), , Vodka (0,5 deel), Prosecco (1 deel), Citroensorbet ijs (3 scheppen, eetlepels), 1 deel = 30 ml, , hoofd:, 2 pakken gegaarde gnocchi, 100 gram gezouten roomboter, 2 tl. gedroogde thijm, , 4 varkenshaas, 8 salie blaadjes, 8 gegrilde paprika droog gedept, 4 grote plakken rauwe Italiaanse ham met vet !, 50 ml marsala, boter/olie, , 2 grote stronken broccoli, 100 gram gorgonzola, 100 ml. melk, panko of paneer., , dessert :, 500 gr. mascarpone, 5 eieren, 7 eetlepels poedersuiker, 40 lange vingers, 2 kopjes sterke, ongezoete koffie, espresso, 2 eetlepels marsala (Italiaanse dessertwijn), Bittere, niet gezoete cacaopoeder, , fles villa massa limoncello, , , , , , , ,

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-2015
  • Italiaans
  •  60-120 min.
Nieuwste amuse sinaasappel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top