Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Roomkaas

Amuse roomkaas recepten (30) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amusechampignons

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse van Roomkaas met zalm, pijnboompitten en honing

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.

INGREDIENTEN

200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

amuse van roomkaas en zalm

Gevuld amuseglaasje met roomkaas, ijsbergsla, gerookte zalm en bieslook

INGREDIENTEN

Roomkaas, gerookte zalm, ijsbergsla, bieslook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Europees Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een truffel van Garnalen en roomkaas in een jasje van noten

Een prachtige amuse die heel apart is

INGREDIENTEN

100 g Hollandse garnalen, 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur, 1 el bieslook, fijngeknipt, , 50 g gepelde pistachenootjes, versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse van Roomkaas, Gorgonzola, kruiden en een dakje van zal

Heel leuk om te maken, maar zorg wel voor een leuk klein vormpje.

INGREDIENTEN

100 gr roomkaas 100 gram gorgonzola 2 el bieslook fijngesnipperd 1 el peterselie fijngesnipperd eventueel zout en peper ca 50 gram gerookte zalm.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse soepje van prei met laagje van roomkaas en krokante ke

Soep kun je 1 dag van te voren maken.

INGREDIENTEN

Voor soep:, 1 pond prei, 50 gram boter, 3 tenen knoflook, 500 ml groentenbouillon, 125 ml. slagroom, 2 eidooiers, peper en zout, , Voor sterren:, 2 plakjes roomboterbladerdeeg, 1 eidooier, grof zeezout, , , Voor schuim:, 100 ml. slagroom, 50 ml. melk, 50 gram monchou( roomkaas, Peper en zout en nootmuskaat, , Afwerking: enkele sprietjes bieslook, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2012
  •  
  •  30-60 min.

Amuse van Gorgonzola-roomkaas, olijf en sinaasappelschil

Een prachtige amuse net geroosterde pistachenoten en geraspte sinaasappelschil

INGREDIENTEN

2 eetl. gepelde pistachenoten, 4 grote olijven zonder pit (bijvoorbeeld Griekse olijven met pesto), 100 g zachte gorgonzola roomkaas, half theelepel geraspte sinaasappelschil,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

amuse van hammousse

INGREDIENTEN

200 gram gekookte ham, 100 gram roomkaas met sjalotjes, zout, peper, paprikapoeder, paprika, pompernickel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse met paling

Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen

INGREDIENTEN

, 200 gram roomkaas, 150 gram paling, 100 ml slagroom, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 4 blaadjes gelatine, dille, zout peper, ,

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.

Amuse milanais

Lepelhapje

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Amuse van norirollen met zalm en kaas

Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers. Voor 12 amuses.

INGREDIENTEN

250 g. Gerookte zalm, 1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden, 100 g Roomkaas, wasabipasta, 10 g tuinkers, Limoen in vieren gesneden, als garnituur

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Japans
  •  10-20 min.

amuse: rolletje van spinazie met geitenkaas

Heerlijk als amuse maar ook lekker als borrelhapje!!!

INGREDIENTEN

1 groot stokbrood, 500 gr. verse spinazie, 100 gr. smeerbare roomkaas, 110 gr. geitenkaas, 3 st. spaanse pepers uit blik, 2 tenen knoflook, olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  •  
  •  30-60 min.

Amuse: Gazpacho van komkommer met basilicum

INGREDIENTEN

Verse basilicum, Bieslook, sap van 1/2 limoen, roomkaas (Mon Chou), 1-2 eetlepels olijfolie, 1 komkommer, in stukjes, Paprikapoeder,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Paling-roomkaas amuse met geroosterde pijnboompitten en krui

Als we het hebben over een streling van de tong!!

INGREDIENTEN

200 gr roomkaas 150 gr paling 100 ml slagroom 50 gr pijnboompitten geroosterd beetje rookzout peper dille 4 blaadjes galantine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Gourgettesoep met groene pesto en roomkaas

Heerlijk soepje . In een klein glaasje leuk als een amuse of tussengerecht

INGREDIENTEN

1 gourgette, 1 gesnipperde ui, 1 teen knoflook fijn gesneden., 800 ml kippebouillon van 2 blokjes, 2 eetlepels groen pesto, 2 eetlepels roomkaas., Selderie en e.v.t room voor de afwerking.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2016
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Amuse van rosbief met een dressing van Licor 43

INGREDIENTEN

Roomkaas, tuinkers, 10 plakjes rosbief, fijngehakte macademianoten, zeezout en zwarte peper, 10 rondjes uitgestoken van casinowit, 1 eetlepel honing, enkele druppels citroensap, 2 theelepels Licor 43

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Broccolisoep met kokosmelk

Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen.

INGREDIENTEN

1 stronk broccoli, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt of 1 theel. gemberpoeder, 1/2 groen pepertje, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. grove mosterd, 150 gr. geitenkaas of verse roomkaas, 2 kippenbouillon blokjes, 1 l. gekookt water, 1 blikje kokosmelk, olie om in te bakken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Amuse van gorgonzola met kruiden met in het hart een olijf

Best moeilijk om te maken, maar wel een leuke uitdaging

INGREDIENTEN

100 gr roomkaas 100 gr gorgonzola 2 el bieslook fijngeknipt olijven met pesto zout en peper eventueel ca. 50 gr gemengde pistachenoten 2 el bieslook fijngeknipt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2007
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalmrol

Heerlijke zalmrol voor bij de high tea of als amuse vooraf

INGREDIENTEN

* 1 wit casinobrood in de lengte gesneden, * 500 gram gerookte zalm, * 1 potje mierikswortel, * witte (citroen)peper, * 1 pakje roomkaas, * kappertjes, * 4 takjes dille, * 4 sprietjes bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2009
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gerookte zalmmouse in komkommervorm

Ook dit is weer een hele leuke presentatie van een lekker hapje. Daarnaast is het ook erg lekker. Leuk op een feestje, met kerst, buffet, borrelhapje of als amuse.

INGREDIENTEN

2 komkommers, 400 gr gerookte Noorse zalmsnippers, Zeezout, Zwarte peper, 3 el roomkaas, 3 el crème fraîche, 2 el ananasblokjes, fijn (blik), 1 el gesnipperde peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2012
  • Vis
  •  10-20 min.

Een PAAS hamrolletje gevuld met kaas.Heel luxe !

En niet alleen er mooi uit ziet. Maar gewoon super lekker is. Ook weer zo?n borrelhapje die je makkelijk kan invriezen. Ik serveer deze menig maal als amuse op een lepel of leuk amuse bordje!!

INGREDIENTEN

12 plakjes ham 125 gr zachte roomkaas (monchou) 20 gram uitjes heel fijn gesnipperd 1 el verse peterselie 30 ml mayonaise.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Omeletrolletjes met zalm

Een amuse die ook gegeten kan worden bij een barbeque of een buffet

INGREDIENTEN

Voor 36 stuks:, 6 eieren, 3 theelepels maïzena, 125 gram smeerbare roomkaas, 2 eetlepels ingelegde gember, fijngehakt, 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt, 200 gram zalm, fijngehakt, peper en zout, 3 eetlepels olie, enkele takjes peterselie voor de garnering

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

Paté van gerookte Makreel

Heerlijk voorgerechtje, amuse, borrelhapje of bij de lunch.

INGREDIENTEN

4 gerookte makreelfilets zonder huid, 225 gr roomkaas, 2 teentjes knoflook fijngehakt, Sap van 1 citroen, 2 el verse kervel, peterselie en bieslook gehakt, 1 el worcestersaus, Zout, Cayennepeper, Paar sprieten bieslook voor de garnering

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2012
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Slabonbons

Je kunt deze slabonbons als onderdeel van een voorafje maken of als amuse dan heb je voor 12 personen genoeg. Echt een heerlijk hapje!

INGREDIENTEN

1 krop sla, 200 gr verse roomkaas, 1/2 bakje tuinkers, 1,5 eetl mierikswortel, 2 eetl olijfolie, 2 gekookte bieten, 1 eetl rode wijnazijn

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Snelle makreelmousse

INGREDIENTEN

1 grote gestoomde makreel (± 400 g), 100 g roomkaas, neutraal, 1 dl slagroom, 1 biologische citroen of limoen, versgemalen peper en zout, potje mierikswortel, Vervang de mierikswortel eventueel door wasabi of sambal brandal voor een pittige variant.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Courgette soep

Lekker soepje . Ook lekker als een amuse.  

INGREDIENTEN

1 courgette in kleine blokjes., 1 ui gesnipperd., 1 teen knoflook gesnipperd., 8 dl kippenbouilon ., 2 lenteuitjes gesnipperd., Peterselie en bieslook fijn gesneden, 1/ 2 kleine paprika in kleine blokjes gesneden, 40 gram roomkaas.( en wat voor de garnering)., E.V.T druppel tabasco.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Camembert met speculaas en amandel

kaascreaties, bijzondere smaakcombinaties van kaas met verse ingrediënten! Smakelijk als voorgerecht of amuse of gewoon lekker bij de borrel! Elke seizoen heeft eigen smakelijke kaascreaties en zijn door iedereen in 4 makkelijke stappen te bereiden! Kaascreaties verrassen keer op keer in smaak en uitstraling. Denk hierbij aan combinaties met unieke kazen zoals Appenzeller, Nababbo, Dentelle of een Bleu de Moines.

INGREDIENTEN

Camembert Rustique 250 gram, Roomkaas 50 gram, Amandelspijs in kleine blokjes 100 gram, Mascarpone 75 gram, Schuddebuikjes of speculaaskoekjes 75 gram

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2017
  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

5 X tartaar

Tartaar is eigenlijk niks anders dan grof gehakte ingrediënten, en dat is perfect voor mooie amuse glaasjes of lepels.smaak en opmaak is belangrijk , het zijn de entrees van je dinnervan super makkelijk, tot iets lastiger.mijn favorieten uit me eigen koker.

INGREDIENTEN

Veel!

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2015
  • Europees Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rosbiefroosjes met kruidenkaas en vijgencompot

Super eenvoudig en erg lekkere amuse

INGREDIENTEN

2 plakken dikker gesneden rosbief ( 4 roosjes ) per persoon, roomkaas met kruiden, Vijgencompot, Peper, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2017
  • Pools
  •  0-10 min.

niet poetsen maar praten II

Kort in de keuken, en veel aan tafel dat is het doel. uitgesproken smaken, geen gourmet, en een hartig dessert na. compleet menue met amuse , voor hoofd bij etc. 90 % dag van te voren te bereiden rest duurt max 5 minuten per gerecht. veel ingredienten, maar ja, het is dan ook een heel menue amuse: tartaar van ossenworst met kappertjes en Piccalilly crème voor: gepofte knoflooksoep met verassing ! hooft: gekruid lamsrack bij 1 : spruiten , schijnbaar lekker , eet ze zelf niet. bij 2: rosti rondjes k&k bij 3: warme tutti frutti na: gebakken brie de meaux

INGREDIENTEN

Tartaar van ossenworst met kappertjes en Piccalilly crème:, kies je favo slager en haal je lekkerste ossenworst, 200 gram, pot piccalilly, potje kappertjes, 1 tl selerie zout, 2 el. roomkaas naturel, 1el vocht uit de pot piccalilly., , knoflooksoep:, , 4 bollen knoflook ( bollen geen tenen ), 30 g boter, 3 uien, gesnipperd, 3 laurierblaadjes, 3 eetlepel bloem, 375 ml slagroom, 1 ½ liter kippenbouillon, 4 eieren, , gekruid lamsrack:, , 3 el. olijfolie, 1 zakje slakkenboterkruiden, 16 lams kotelletjes, 4 pp, pot wildfond, 300 ml rode wijn van goede kwaliteit, p/z uit de molen, , bij 1:, , 900 gram spruiten, 300 gram panchetta in blokjes ( of ontbijtspek ), 1 teen knoflook, 1 el olijfolie, 1 tl nootmuskaat, , bij 2 :, , 1 zak rosti rondjes k&k, Mc cain, je kunt ze ook zelf maken, maar ik krijg de smaak niet zoals die van hen, oftewel ik vindt ze gewoon lekker., , bij 3 :, , tutti frutti:, , zak tutti frutti, 500 ml rode wijn., 1 el. maizena, , , dessert :, , een flink stuk brie de meaux dik genoeg om er 4 plakken van ongeveer 1,5 cm van te snijden .( let op dit is een rauwe melkse brie, zwangeren en ouderen moeten daar iets mee oppassen ) neem anders een andere van goede kwaliteit, zolang het geen roombrie is., , 2 el. bosbessenjam, de rodewijn saus, aangelengd met tutti frutti marinade, 100 gram koude boter in blokjes., bordje bloem, ei en panko voor paneer., , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top