1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Roomkaas

Amuse roomkaas recepten (54)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amusechampignons

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes fijngehakte peterselie wat blaadjes peterselie om te garneren geraspte belegen kaas bouillon van tablet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit. Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.

Bereidingswijze

Vul de champignons met de ham-massa. Zet de champignons in een Ovenschaal. Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog. Bestrooi de champignons met de geraspte kaas. Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien. Garneer de champignons met een blaadje peterselie.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse van Roomkaas met zalm, pijnboompitten en honing

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.

INGREDIENTEN

200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

amuse van roomkaas en zalm

Gevuld amuseglaasje met roomkaas, ijsbergsla, gerookte zalm en bieslook

INGREDIENTEN

Roomkaas, gerookte zalm, ijsbergsla, bieslook

  • Europees Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Europees Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een truffel van Garnalen en roomkaas in een jasje van noten

Een prachtige amuse die heel apart is

INGREDIENTEN

100 g Hollandse garnalen, 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur, 1 el bieslook, fijngeknipt, , 50 g gepelde pistachenootjes, versgemalen peper,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse van Roomkaas, Gorgonzola, kruiden en een dakje van zal

Heel leuk om te maken, maar zorg wel voor een leuk klein vormpje.

INGREDIENTEN

100 gr roomkaas 100 gram gorgonzola 2 el bieslook fijngesnipperd 1 el peterselie fijngesnipperd eventueel zout en peper ca 50 gram gerookte zalm.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse soepje van prei met laagje van roomkaas en krokante ke

Soep kun je 1 dag van te voren maken.

INGREDIENTEN

Voor soep:, 1 pond prei, 50 gram boter, 3 tenen knoflook, 500 ml groentenbouillon, 125 ml. slagroom, 2 eidooiers, peper en zout, , Voor sterren:, 2 plakjes roomboterbladerdeeg, 1 eidooier, grof zeezout, , , Voor schuim:, 100 ml. slagroom, 50 ml. melk, 50 gram monchou( roomkaas, Peper en zout en nootmuskaat, , Afwerking: enkele sprietjes bieslook, ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2012
  •  
  •  30-60 min.

Amuse van Gorgonzola-roomkaas, olijf en sinaasappelschil

Een prachtige amuse net geroosterde pistachenoten en geraspte sinaasappelschil

INGREDIENTEN

2 eetl. gepelde pistachenoten, 4 grote olijven zonder pit (bijvoorbeeld Griekse olijven met pesto), 100 g zachte gorgonzola roomkaas, half theelepel geraspte sinaasappelschil,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

amuse van hammousse

INGREDIENTEN

200 gram gekookte ham, 100 gram roomkaas met sjalotjes, zout, peper, paprikapoeder, paprika, pompernickel,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse met paling

Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen

INGREDIENTEN

, 200 gram roomkaas, 150 gram paling, 100 ml slagroom, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 4 blaadjes gelatine, dille, zout peper, ,

  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.

Amuse milanais

Lepelhapje

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Amuse van norirollen met zalm en kaas

Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers. Voor 12 amuses.

INGREDIENTEN

250 g. Gerookte zalm, 1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden, 100 g Roomkaas, wasabipasta, 10 g tuinkers, Limoen in vieren gesneden, als garnituur

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Japans
  •  10-20 min.
Nieuwste amuse roomkaas recepten

Melizanasalata met roomkaas

Amuse - vegetarisch

INGREDIENTEN

1 aubergine - olijfolie - 1 teentje knoflook - 100 gr. verse roomkaas - 1 el. citroensap - zout - peper - gemalen konijn - 3 el. peterselie - 6 boterhammen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  •  
  •  30-60 min.

amuse: rolletje van spinazie met geitenkaas

Heerlijk als amuse maar ook lekker als borrelhapje!!!

INGREDIENTEN

1 groot stokbrood, 500 gr. verse spinazie, 100 gr. smeerbare roomkaas, 110 gr. geitenkaas, 3 st. spaanse pepers uit blik, 2 tenen knoflook, olijfolie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

zalm rolletjes met roomkaas en komkommer

Hapje voor bij een verjaardag of een heerlijke amuse

INGREDIENTEN

-4 grote plakken gerookte zalm (of 8 kleintjes), -1 bakje roomkaas (paturain, boursin, filadelphia enz.), 1 komkommer, -peper naar smaak

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2010
  •  
  •  10-20 min.

Amuse: Gazpacho van komkommer met basilicum

INGREDIENTEN

Verse basilicum, Bieslook, sap van 1/2 limoen, roomkaas (Mon Chou), 1-2 eetlepels olijfolie, 1 komkommer, in stukjes, Paprikapoeder,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Paling-roomkaas amuse met geroosterde pijnboompitten en krui

Als we het hebben over een streling van de tong!!

INGREDIENTEN

200 gr roomkaas 150 gr paling 100 ml slagroom 50 gr pijnboompitten geroosterd beetje rookzout peper dille 4 blaadjes galantine

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

blini?s met roomkaas en honing

Amuse - dessert

INGREDIENTEN

Kijk voor de bereiding van de blini?s naar ?Blini?s (basisrecept)?.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Gourgettesoep met groene pesto en roomkaas

Heerlijk soepje . In een klein glaasje leuk als een amuse of tussengerecht

INGREDIENTEN

1 gourgette, 1 gesnipperde ui, 1 teen knoflook fijn gesneden., 800 ml kippebouillon van 2 blokjes, 2 eetlepels groen pesto, 2 eetlepels roomkaas., Selderie en e.v.t room voor de afwerking.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2016
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Amuse van rosbief met een dressing van Licor 43

INGREDIENTEN

Roomkaas, tuinkers, 10 plakjes rosbief, fijngehakte macademianoten, zeezout en zwarte peper, 10 rondjes uitgestoken van casinowit, 1 eetlepel honing, enkele druppels citroensap, 2 theelepels Licor 43

  •  
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Amuse in een glaasje Avocadomousse met tonijncrème

De combinatie van de zacht romige avocadomousse met de tonijncrème (tonijn uit een blikje) is heerlijk. Je kunt dit hapje ruim tevoren bereiden. In de koelkast en vlak voor het eten uit de koelkast halen.

INGREDIENTEN

1 avocado, geschild, in kleine blokjes, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, 1/2 theelepel chilivlokken of een mespunt cayennepeper, 1 lenteuitje, wit en lichtgroen gesnipperd, 1 eetlepel roomkaas, 3 kerstomaatjes, 1 klein blikje tonijn op olie, peper, zout, 1 eetlepel mayonaise, 1/2 eetlepel roomkaas, 1 eetlepel gehakte bieslook, paar stengeltjes bieslook om te garneren

  • Internationaal Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2020
  • Internationaal Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Broccolisoep met kokosmelk

Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen.

INGREDIENTEN

1 stronk broccoli, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt of 1 theel. gemberpoeder, 1/2 groen pepertje, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. grove mosterd, 150 gr. geitenkaas of verse roomkaas, 2 kippenbouillon blokjes, 1 l. gekookt water, 1 blikje kokosmelk, olie om in te bakken

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Amuse van gorgonzola met kruiden met in het hart een olijf

Best moeilijk om te maken, maar wel een leuke uitdaging

INGREDIENTEN

100 gr roomkaas 100 gr gorgonzola 2 el bieslook fijngeknipt olijven met pesto zout en peper eventueel ca. 50 gr gemengde pistachenoten 2 el bieslook fijngeknipt

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

Rolletje ham gevuld met roomkaas, augurkjes en olijven.

Een fantastische combinatie. Leuk als amuse of gewoon als borrelhapje serveren

INGREDIENTEN

100 gr verse roomkaas 8 olijven met piment 4 augurkjes 4 plakken gekookte achterham (b.v. die van AH is stevig) zout en peper 1 el cr?me fraiche

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Oranje paprikamousse met roomkaas en soepstengel in een glaasje

Geproefd op een concert van Rowen Hèze. Met Peter de kok gesproken en receptje van de oranje paprikacoulis gekregen.

INGREDIENTEN

1 oranje paprika schoon in stukjes, 1 kleine witte ui in stukjes, 1 dessertlepel tomatenpuree, 1/2 tl paprikapoeder, 1 laurierblad, 75 ml bouillon, 1 bakje Philadelphia roomkaas naturel

  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalmrol

Heerlijke zalmrol voor bij de high tea of als amuse vooraf

INGREDIENTEN

* 1 wit casinobrood in de lengte gesneden, * 500 gram gerookte zalm, * 1 potje mierikswortel, * witte (citroen)peper, * 1 pakje roomkaas, * kappertjes, * 4 takjes dille, * 4 sprietjes bieslook

  • Vis
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2009
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gerookte zalmmouse in komkommervorm

Ook dit is weer een hele leuke presentatie van een lekker hapje. Daarnaast is het ook erg lekker. Leuk op een feestje, met kerst, buffet, borrelhapje of als amuse.

INGREDIENTEN

2 komkommers, 400 gr gerookte Noorse zalmsnippers, Zeezout, Zwarte peper, 3 el roomkaas, 3 el crème fraîche, 2 el ananasblokjes, fijn (blik), 1 el gesnipperde peterselie

  • Vis
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2012
  • Vis
  •  10-20 min.

Een PAAS hamrolletje gevuld met kaas.Heel luxe !

En niet alleen er mooi uit ziet. Maar gewoon super lekker is. Ook weer zo?n borrelhapje die je makkelijk kan invriezen. Ik serveer deze menig maal als amuse op een lepel of leuk amuse bordje!!

INGREDIENTEN

12 plakjes ham 125 gr zachte roomkaas (monchou) 20 gram uitjes heel fijn gesnipperd 1 el verse peterselie 30 ml mayonaise.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Omeletrolletjes met zalm

Een amuse die ook gegeten kan worden bij een barbeque of een buffet

INGREDIENTEN

Voor 36 stuks:, 6 eieren, 3 theelepels maïzena, 125 gram smeerbare roomkaas, 2 eetlepels ingelegde gember, fijngehakt, 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt, 200 gram zalm, fijngehakt, peper en zout, 3 eetlepels olie, enkele takjes peterselie voor de garnering

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

Paté van gerookte Makreel

Heerlijk voorgerechtje, amuse, borrelhapje of bij de lunch.

INGREDIENTEN

4 gerookte makreelfilets zonder huid, 225 gr roomkaas, 2 teentjes knoflook fijngehakt, Sap van 1 citroen, 2 el verse kervel, peterselie en bieslook gehakt, 1 el worcestersaus, Zout, Cayennepeper, Paar sprieten bieslook voor de garnering

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2012
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Slabonbons

Je kunt deze slabonbons als onderdeel van een voorafje maken of als amuse dan heb je voor 12 personen genoeg. Echt een heerlijk hapje!

INGREDIENTEN

1 krop sla, 200 gr verse roomkaas, 1/2 bakje tuinkers, 1,5 eetl mierikswortel, 2 eetl olijfolie, 2 gekookte bieten, 1 eetl rode wijnazijn

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Selderijbootjes met kaascrème

Een heerlijk en gezond borrelhapje of leuke amuse. Leuk op oudjaar, op een buffet, met een feestje of etentje. In 15 minuten klaar. Genoeg voor 20 stuks.

INGREDIENTEN

8 grote stengels bleekselderij, 125 g roquefort, 125 g roomkaas, 1 tl cayennepeper, 20 halve pecannoten, Peper en zout

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2012
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Doperwtensoepje met versierde soepstengel

Lekker gemakkelijk amuse soepje! Voeg toe wat je zelf lekker vindt De soep kan een dag voor gebruik klaargemaakt worden De foto is van een pompoensoepje, maar met hetzelfde idee

INGREDIENTEN

450 gr. fijne erwtjes uit vriesvak, 1 gesnipperde ui, 1 preitje,in ringen gesneden, 1 eetl. fijngesneden munt, 1 l kippenbouillon van 2 blokjes, 2 eetl. room-culinair, olijfolie om in te bakken, 2 theel.fijne mosterd, alles binder, evt.peper en zout uit de molen, voor het garneren:, crème fraîche, kruim van katenspek, 6 grote gekruide soepstengels, bakje verse roomkaas, 6 plakjes rosbief of mooie ham, bonenkruid

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Mini pasteibakjes met garnalenragout

Ook als amuse te presenteren

INGREDIENTEN

100 gram Hollandse garnalen, 1 pakje mini pasteibakjes, 150 gram verse roomkaas, 2-3 eetlepels room, 25 gram parmezaanse kaas, 1 bosuitje, 3 eetlepels peterselie, zout en peper

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Snelle makreelmousse

INGREDIENTEN

1 grote gestoomde makreel (± 400 g), 100 g roomkaas, neutraal, 1 dl slagroom, 1 biologische citroen of limoen, versgemalen peper en zout, potje mierikswortel, Vervang de mierikswortel eventueel door wasabi of sambal brandal voor een pittige variant.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gerookte zalm rolletjes

Receptnaam: Gerookte zalm rolletjes Herkomst: Nederlands Gang: Amuse Opmerkingen: Moeilijkheidsgraad: Makkelijk Bereidingstijd: 1-10 Minuten Aantal porties: 4

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 100 gram zalm gerookt, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 1 ons roomkaas, 100 gram sla

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Gevulde champignon.

Amuse voor 2 personen.

INGREDIENTEN

2 grote champignons, 1 eetlepel roomkaas met tuinkruiden, peper en zout., ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

gevulde sugarsnaps

Lekker amuse

INGREDIENTEN

Zout en vers gemalen peper, 8 sugarsnaps, schoongemaakt, 4 eetlepels roomkaas met kruiden, rasp en sap van een halve citroen, 6 sprieten bieslook, fijngehakt

  • Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2012
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

zalmlepel met kruidenroom

Amuse

INGREDIENTEN

213 gram zalm (blik), 2 blaadje(s) sla (ijsberg), 20 gram kaas room (vers,kruiden), 2 eetlepel(s) slagroom (geklopt), naar smaak peper, 12 toefje(s) dille, OF, 12 toefje(s) peterselie (vers,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rauwe hambuideltjes met aardbeien

Amuse

INGREDIENTEN

8 kleine plakjes rauwe ham - 3 aardbeien - 1 a 2 tl. ingemaakte rode peperbesjes - 50 gr. verse roomkaas - 8 sprieten bieslook

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  •  
  •  0-10 min.

Kaas in een jasje

Dit hapje kun je ook als een amuse serveren.

INGREDIENTEN

150 gr. Roomkaas, 100 gr. Roomboter, 70 gr. Pijnboompit, 6 plakken Ardennerham, 1 eetlepel Bieslook, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper, 1 stuk Casinobrood, 1 stuk IJsbergsla

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  > 120 min.
Nieuwste amuse roomkaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top