Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Pate

Amuse pate recepten (22) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een amuse van calvadosappel met pate

Amuse horen tot die hapjes waarvan iedereen zegt: daarvan zou ik nog wel eentje willen. Altijd leuk als je gasten binnen komen en we beginnen met een amuse

INGREDIENTEN

, ? zoetzure appel (elstar), 3 el calvados, 50 gr roompate, 8 kappertjes, Stervormige uitsteekvormpjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Pancetta paté amuse

INGREDIENTEN

3 sjalotjes, 20 g boter, 1 eetlepel suiker, 3 eetlepel crema di balsamico, 75 g cranberrypaté, 8 plakjes pancetta (Italiaans spek),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  •  
  •  20-30 min.

Amuse

Kleine borrelhapjes, als hongermakertje voor of tijdens de maaltijd.

INGREDIENTEN

Pate, cranberry compote, krulandijvie, witlofblaadjes, groenten, mayonaise of creme fraiche, kruiden, of olie en azijn, soesjes, rauwe ham, asperges, hartige taart, paprika of waterkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Amuse Appelsterretjes Met Pate

INGREDIENTEN

, 1/4 zoetzure appel, ? dl Calvados, 50 gram roompate, 8 kappertjes, stervormig uitsteekvormpje van 3 cm, 4 amuselepels

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een amuse van calvadosappel met paté

INGREDIENTEN

2 zoetzure appels ( elstar), 3 el calvados, 50 gr roompaté, 8 kappertjes, uitsteekvormpje naar keuze

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

Varkenshaasmedaillons amuse

Eetlustopwekkend voor het voorgerecht

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 varkenshaas, 1 el. boter, 1 el. sherry, 1 el. slagroom, 100 gram pate, 1 potje veenbessencompote

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  •  
  •  10-20 min.

Paté balletjes

Paté balletjes, je kunt ze zelf zo groot of klein maken op een amuse lepel , in een toatbakje of alleen als balletje bij de borrel

INGREDIENTEN

200 gram Paté( dit kan ieder soort paté zijn), 2 grote eetlepels creme fraiche, Italiaanse kruiden, walnoten of amandelen ( ik heb ze beiden geprobeerd, beiden zeer smakelijk), Zwarte sesam

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2016
  • Frans Amuse
  •  10-20 min.

pate brulee

Amuse

INGREDIENTEN

Roompate scheutje cognac en bruine basterdsuiker

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

amuse van hamchips

Een amuse van chips van gedroogde ham met daarop een rozet van gevogeltepaté

INGREDIENTEN

150 gram gladde pate of mousse van gans of eend.., 10 plakken italiaanse ham ( dun gesneden per plak een velletje ertussen laten doen in de winkel zodat ze mooi af te bakken zijn., scheutje room, scheutje port, , zoete combi 1), wat frambozenjam, balsamico frambozen crema ( verkrijgbaar bij albert heijn of speciaalzaak), , combi 2), eventueel wat 5 spice kruiden, eventueel een druppeltje chilisaus., , , eventueel een drupje frambozenjam, frambozenbalsamicocrema ( bij ah in spuitfles), ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

Pate Van Kippenlever

Lekker als amuse bij een diner of zomaar eens op een druilerige avond om lekker te smikkelen.

INGREDIENTEN

1 pond kippenlever, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 laurierblaadje, en mespuntje pimentpoeder, peper, zout, 1/4 ltr, slagroom

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kippenlever paté

Heerlijke kippenlever paté.  Voor op brood, bij de borrel, amuse of voorgeregt.

INGREDIENTEN

- 250 gr kippenlevers, - 2 plakken bacon in reepjes, - 1 ui gesnipperd, - 30 gr gezouten roomboter, - 3 takjes verse tijm of 3/4 theelepel gedroogde, - 1 teentje knoflook, fijn gesneden, - 3 laurierbladen, - 100ml port (of rode wijn), - 20 ml room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2015
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Amuse gueulles

INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Pate op een lepeltje

Eetlustopwekkende amuse

INGREDIENTEN

? 1 el pate (fijne structuur, bijv. roompate), ? 1 zakje amandelen (klein zakje, gepeld), ? 1 el slagroom, ? 1 el sherry, ? 2 takjes peterselie (krulpeterselie)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Romige paté van kippenlevertjes, port en kastanjechampigons

Een zalige paté. Gemakkelijk te maken. Lekker als je gasten krijgt met een stukje stokbrood, maar ook een heerlijke amuse voor ? 12 personen.

INGREDIENTEN

60 gr boter - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - wat takjes tijm - 250 gram kippenlevertjes - 2 plakjes bacon - 60 gr kastanje champignons - 1 wijnglas port - 1/2 wijnglas slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Paté van gerookte Makreel

Heerlijk voorgerechtje, amuse, borrelhapje of bij de lunch.

INGREDIENTEN

4 gerookte makreelfilets zonder huid, 225 gr roomkaas, 2 teentjes knoflook fijngehakt, Sap van 1 citroen, 2 el verse kervel, peterselie en bieslook gehakt, 1 el worcestersaus, Zout, Cayennepeper, Paar sprieten bieslook voor de garnering

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2012
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

amuse van appel met tuinkruidenpate

INGREDIENTEN

2 a 3 elstar appels , jilz (cider) , 50 gr roompate, uitsteekvormpjes wat op je lepel/ bakje past, rucola,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2011
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een Amuse van Gebakken Oesterzwam met NotenPate

INGREDIENTEN

2 pakjes ontbijtspek , 4 cherrytomaatjes , 50 g notenpate , 4 grote oesterzwammen (bak a 150 g) , 1 el olijfolie , zout en versgemalen peper , 4 blaadjes basilicum

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gerookte Paling Paté op Toast

Leuke amuse voor het kerstdiner?

INGREDIENTEN

150 gram gerookte palingfilets, 75 gram zachte boter, peper en zout, sap van 1/2 limoen, 2-3 dunne sneetjes wit brood, 1 granny smith appel, 1 limoen,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2015
  • Nederlands Amuse
  •  20-30 min.

Zalmpate

Een luchtige pate, lekker als voorgerecht of amuse

INGREDIENTEN

250 gram verse zalmfilet, 175 gram gerookte zalmsnippers, 175 ml creme fraiche, 1 geroosterde rode paprika, 2 bosuitjes, zout, peper, 1 ei,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

niet poetsen maar praten

Pre fab, betekent simpel voorberijdt , je wil graag aan tafel met je vrienden, familie  , niet in de keuken . hoe zou het zijn als je gewoon ( bijna ) alles al klaar hebt? ik maak dit niet alleen met kerst, gewoon omdat het kan.

INGREDIENTEN

Amuse:, 150 gram pate naar keuze, 1 el cognac, 1 el kookroom, appelstroop, paar rode bessen., 1 afbak stokbrood, 3 el,olie, 2 el gedroogde peterselie, , voor:, 8 plakken dunne gerookte zalm, 200 gram paturain, zakje croutons gekruid, 200 gram hollandse garnalen, 200 gram geblancheerde spinazie, mosterd dille sladressing, , , bij 1:, bloemkool, broccoli roosjes geblancheerd, 50 gram boter, 100 ml water, , bij 2 :, 1 kilo aardappel schijf voor gekookt ., 8 plakken katenspek of buikspek, 2 pakken raclette kaas, , hoofd :, 4 eenden borsten, 8 dl pepersaus pepersaus ( pakje ), 2 dl dikke room, 2 eetlepels aalbessengelei of cranberry gelei, peper zout uit de molen, , na:, een mooie kaasplank is natuurlijk altijd k&k ( daar kunnen de restjes pate uit de amuse natuurlijk heerlijk bij ), mocca royal ijs ( hertog ), 1 grote kop sterke koffie, 1 el . honing, sap van 1 limoen, mint blaadjes, gepelde walnoten, , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2015
  • Europees
  •  > 120 min.

Mangohapje

Amuse, borrelhapje of voorgerecht van pate en mango

INGREDIENTEN

Pekelvlees, roompate, rijpe mango, pistachenootjes, cognac, tuinkers

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-1998
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

hartige soesjes met portstroop

" une bouche pleine jouissance "  een mondje genot. beetje mijn " signature dish, amuse " hier maak ik altijd mensen blij mee, tenzij je vegetarier bent.. hulp bij de soezen, vindt je hier, maar let op de ingredienten zijn iets anders.

INGREDIENTEN

Deeg:, 200 ml melk, 100 g boter, 100 g bloem, 4 eieren, zout, , vulling:, 250 gram eendenlever ( alternatief, pate met een zo hoog mogelijk levergehalte, grof, geen creme pate ), 4 el. room, 2 el. cognac, , saus:, pot wildfond, 200 ml. droge rode port, 2 el. butterscotch stroop,

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2015
  • Fusion Amuse
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top