1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Parmaham

Amuse parmaham recepten (25) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Amuse van parmaham, aardbeien en pesto

Dit kan je op verschillende manieren serveren: Op een mooie lepel of een leuk amuse schaaltje

INGREDIENTEN

2 plakken parmaham, , 1 blaadje lollo rosso, , 2 aardbeien, , 4 blaadjes basilicum, , 2 gemarineerde halve artisjok-, , hartjes (koeling AH), , 1 flinke theel. groene pesto, , 2 eetl vinaigrette na keuze, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van mozzarella met parmaham.

INGREDIENTEN

5 plakjes parmaham, gehalveerd, 10 bolletjes mini-mozzarella (santa luca), 10 blaadjes basilicum, 25 gram rucola, eetlepel olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van Scampi met parmaham en meloen

Gewoon een prachtige, en lekker amuse

INGREDIENTEN

3 plakjes parmaham 12 scampi’s gepeld en darmkanaal verwijderd 1 el olijfolie halve meloen, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande.

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een gezellige amuse met Parmaham

In 15 minuten heeft U een meesterlijke Amuse

INGREDIENTEN

6 sneetjes witcasinobrood 2 tomaten 15 gram verse basilicum 3 plakjes Parmaham 1 tube ansjovisboter (25 gram) borrelglaasje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van Mozzarella met rucola en parmaham

Amuse, een hapje vol tegenstellingen, een recept uit de wining en dining.

INGREDIENTEN

Voor 4 stuks:, 2 kleine bolletjes mozzarella, gehalveerd - 2 plakjes parmaham, gehalveerd - 1 eetlepel olijfolie - 1 blaadje basilicum, fijngesneden - 4 takjes rucola

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2005
  •  
  •  0-10 min.

Amuse

Parmaham met rucola

INGREDIENTEN

1 eetl. pijnboompitten, 30 gr rucola, 100 gr parmaham, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn,zout, versgemalen peper, 12 cocktailprikkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Amuse van scampi met parmaham en meloen.

Een schitterende amuse.

INGREDIENTEN

3 plakjes Parmaham, 12 scampi`s gepeld en darmkanaal verwijderd, 1 el olijfolie, 1/2 meloen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse: Soepstengels in parmaham gewikkeld

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 145 kCal - Eiwit 7 g - Vet 11 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

15 g verse basilicum, 150 g zwarte kalamata olijven, zonder pit, 1 theelepel kappertjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 8 halve soepstengels, 8 plakken parmaham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Meloengelei met parmaham als amuse echt een plaatjeom te zie

Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.

INGREDIENTEN

1 meloen, 4 blaadjes galantine, 3 el muskaatwijn, Zout en peper, 4 plakken parmaham

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse van parmaham gevuld met geitenkaas en amandelen

INGREDIENTEN

150 g zachte geitenkaas, 25 g amandelschaafsel, 2 el kappertjes, 1 á 2 el honing, peper, 8 dungesneden plakken parmaham

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Amuse van parmaham gevuld met artisjok-basilicummouse

INGREDIENTEN

Half potje artisjokharten (gemarineerd), 7 Ă  8 gram verse basilicum, Parmaham (4 smalle plakken, of 1 grote plak om zelf te versnijden), Peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2013
  •  
  •  0-10 min.

Artisjok Amuse

Je kunt amuses uitstekend bij een welkomstcocktail serveren. Voor meerdere personen verdubbel de aantallen

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes, 1/2 zakje verse basilicum, snufje zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak parmaham, 4 mooie amuselepels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

Vis amuse

INGREDIENTEN

2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd, 8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer), rasp en sap van een limoen, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer, 1 el gembersiroop, snuf chilipeper vlokken,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Avocado-basilicummousse met parmaham

Hayley Anne voorjaar 2002

INGREDIENTEN

1 Avocado, basilicumblaadjes, olijfoliezout en peper, parmaham,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse met Serannoham en artisjokpasta

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  •  
  •  0-10 min.

artisjok-basilicummousse met parmaham

Een heerlijke tongstrelende amuse

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokkenharten(a 285 gr scala), 1/2 zakje verse basilicum zout versgemalen zwarte peper 1 plak parmaham(vleeswaar) 4 mooie lepels keukenmachine of staafmixer

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Amuse: Toscaans Soesje

Voor 12 stuks

INGREDIENTEN

6 soesjes (kant- en klaar, banketbakker), 2 gedroogde tomaten in olie, 50 g roomboter, 4 plakken parmaham, 12 groene asperges.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Groene aspergebosjes met parmaham

Amuse

INGREDIENTEN

1 pakje groene mini-asperges - 75 gr. parmaham in reepjes - sla - 2 tl. balsamico-azijn - 3 el. olijfolie - 50 gr. Parmezaanse kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Bruschetta met tomaat,basilicum en parmaham

Amuse Inge

INGREDIENTEN

1 stokbrood of ciabatta, in dikke schuine plakken, 4 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, gehalveerd, 200 gram kleine trostomaatjes, in kwarten, 1 bosje basilicum, gescheurd, snufje suiker, 5 plakken parmaham, gehalveerd,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Witte asperges in flensjes met Parmaham

Dit is ook een superleuk lente recept van Rachel Khoo want het asperge seizoen is alweer begonnen. Niet alleen de presentatie is leuk, maar het is ook lekker. Snel en makkelijk te maken en geschikt als amuse (1 asperge p.p.) of als hoofdgerecht voor 2 personen (4 asperges p.p) met garnituurtje. Zo geniet je wel lekker van de lente.

INGREDIENTEN

8 witte asperges, zeezout, 3 eieren, 100 ml melk, klein bosje bieslook, gesnipperd (ca. 15 g), 8 plakken parmaham of andere rauwe ham,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Amuse met geitenkaas, Gandaham, abrikozen en pijnboompitjes

Ga ik met Kerstmis maken.

INGREDIENTEN

4 dessert lepels vijgenconfituur, 2 plakjes Gandaham of Parmaham of Prosciutto, 4 gedroogde abrikozen, verse geitenkaas, 40 tal geroosterde pijnboompitjes, blaadjes rucola, balsamicocrème

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Frans Amuse
  •  0-10 min.

Toscaans Soesje

Hartige amuse van soesjes met parmaham

INGREDIENTEN

*6 soesjes (kant-en-klaar, banketbakker), voor de boter:, 2 gedroogde tomaten in olie, 50 g roomboter, 4 plakken parmaham, 12 groene asperges,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mooi rood

Heerlijke amuse van hollandse bodem. Wanneer u restjes over heeft is dit het ideale borrelhapje om te maken.

INGREDIENTEN

2 eetlepels mayonaise, 10 druppels citroensap, 1 klein blikje bonduelle rode bietjes, 100 gram parmaham., stengeltje bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top