- Eigen recept
Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten
Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!
8 mooie dunne plakken Parmaham - 1 bolletje (buffel) mozzarella - 8 gedroogde tomaatjes - 16 kleine zwarte olijven zonder pit - 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes
Snij de mozzarella in 8 lange stukjes. (Er mag wat mozzarella overblijven!) Snij de gedroogde tomaten in smalle reepjes. Leg op elke plak ham een reep mozzarella, wat reepjes gedroogde tomaat en wat gesneden basilicum. Rol de plakken voorzichtig op. Zet de plakken ham met 2 olijven aan een cocktailprikker.
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-09-2010Italiaans10-20 min.
Amuse van parmaham, aardbeien en pesto
Dit kan je op verschillende manieren serveren: Op een mooie lepel of een leuk amuse schaaltje
2 plakken parmaham, , 1 blaadje lollo rosso, , 2 aardbeien, , 4 blaadjes basilicum, , 2 gemarineerde halve artisjok-, , hartjes (koeling AH), , 1 flinke theel. groene pesto, , 2 eetl vinaigrette na keuze, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-07-2004Frans10-20 min.
Amuse van mozzarella met parmaham.
5 plakjes parmaham, gehalveerd, 10 bolletjes mini-mozzarella (santa luca), 10 blaadjes basilicum, 25 gram rucola, eetlepel olijfolie,
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-02-2012Frans0-10 min.
Amuse van Scampi met parmaham en meloen
Gewoon een prachtige, en lekker amuse
3 plakjes parmaham 12 scampi’s gepeld en darmkanaal verwijderd 1 el olijfolie halve meloen, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-12-2006Frans10-20 min.
Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham
Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande.
1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-02-2003Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Een gezellige amuse met Parmaham
In 15 minuten heeft U een meesterlijke Amuse
6 sneetjes witcasinobrood 2 tomaten 15 gram verse basilicum 3 plakjes Parmaham 1 tube ansjovisboter (25 gram) borrelglaasje
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-09-2003Frans0-10 min.
Amuse van Mozzarella met rucola en parmaham
Amuse, een hapje vol tegenstellingen, een recept uit de wining en dining.
Voor 4 stuks:, 2 kleine bolletjes mozzarella, gehalveerd - 2 plakjes parmaham, gehalveerd - 1 eetlepel olijfolie - 1 blaadje basilicum, fijngesneden - 4 takjes rucola
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-12-20050-10 min.
Amuse
Parmaham met rucola
1 eetl. pijnboompitten, 30 gr rucola, 100 gr parmaham, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn,zout, versgemalen peper, 12 cocktailprikkers.
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-03-2002Spaans0-10 min.
Amuse: Soepstengels in parmaham gewikkeld
Bevat per eenpersoonsportie: Energie 145 kCal - Eiwit 7 g - Vet 11 g - Koolhydraten 3 g
15 g verse basilicum, 150 g zwarte kalamata olijven, zonder pit, 1 theelepel kappertjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 8 halve soepstengels, 8 plakken parmaham
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-200810-20 min.
Amuse van scampi met parmaham en meloen.
Een schitterende amuse.
3 plakjes Parmaham, 12 scampi`s gepeld en darmkanaal verwijderd, 1 el olijfolie, 1/2 meloen,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-02-2012Frans10-20 min.
Meloengelei met parmaham als amuse echt een plaatjeom te zie
Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.
1 meloen, 4 blaadjes galantine, 3 el muskaatwijn, Zout en peper, 4 plakken parmaham
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-2011Frans20-30 min.
Amuse van parmaham gevuld met geitenkaas en amandelen
150 g zachte geitenkaas, 25 g amandelschaafsel, 2 el kappertjes, 1 á 2 el honing, peper, 8 dungesneden plakken parmaham
- Mediterraan Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-05-2010Mediterraan Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Amuse van parmaham gevuld met artisjok-basilicummouse
Half potje artisjokharten (gemarineerd), 7 Ã 8 gram verse basilicum, Parmaham (4 smalle plakken, of 1 grote plak om zelf te versnijden), Peper en zout
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-01-20130-10 min.
Artisjok Amuse
Je kunt amuses uitstekend bij een welkomstcocktail serveren. Voor meerdere personen verdubbel de aantallen
1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes, 1/2 zakje verse basilicum, snufje zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak parmaham, 4 mooie amuselepels
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-02-2010Frans20-30 min.
Avocado-basilicummousse met parmaham
Hayley Anne voorjaar 2002
1 Avocado, basilicumblaadjes, olijfoliezout en peper, parmaham,
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-07-20100-10 min.
Amuse van coquille en gemarineerde komkommer
Vis amuse
2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd, 8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer), rasp en sap van een limoen, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer, 1 el gembersiroop, snuf chilipeper vlokken,
- Goedkoop en snel Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-12-2010Goedkoop en snel Voorgerecht20-30 min.
artisjok-basilicummousse met parmaham
Een heerlijke tongstrelende amuse
1/2 potje gemarineerde artisjokkenharten(a 285 gr scala), 1/2 zakje verse basilicum zout versgemalen zwarte peper 1 plak parmaham(vleeswaar) 4 mooie lepels keukenmachine of staafmixer
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-02-2003Italiaans0-10 min.
- Eigen recept
Amuse met Serannoham en artisjokpasta
1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-03-20090-10 min.
Amuse: Toscaans Soesje
Voor 12 stuks
6 soesjes (kant- en klaar, banketbakker), 2 gedroogde tomaten in olie, 50 g roomboter, 4 plakken parmaham, 12 groene asperges.
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-01-2001Italiaans10-20 min.
Groene aspergebosjes met parmaham
Amuse
1 pakje groene mini-asperges - 75 gr. parmaham in reepjes - sla - 2 tl. balsamico-azijn - 3 el. olijfolie - 50 gr. Parmezaanse kaas
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-03-200010-20 min.
Bruschetta met tomaat,basilicum en parmaham
Amuse Inge
1 stokbrood of ciabatta, in dikke schuine plakken, 4 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, gehalveerd, 200 gram kleine trostomaatjes, in kwarten, 1 bosje basilicum, gescheurd, snufje suiker, 5 plakken parmaham, gehalveerd,
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-09-2013Italiaans0-10 min.
Witte asperges in flensjes met Parmaham
Dit is ook een superleuk lente recept van Rachel Khoo want het asperge seizoen is alweer begonnen. Niet alleen de presentatie is leuk, maar het is ook lekker. Snel en makkelijk te maken en geschikt als amuse (1 asperge p.p.) of als hoofdgerecht voor 2 personen (4 asperges p.p) met garnituurtje. Zo geniet je wel lekker van de lente.
8 witte asperges, zeezout, 3 eieren, 100 ml melk, klein bosje bieslook, gesnipperd (ca. 15 g), 8 plakken parmaham of andere rauwe ham,
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-04-2015Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Amuse met geitenkaas, Gandaham, abrikozen en pijnboompitjes
Ga ik met Kerstmis maken.
4 dessert lepels vijgenconfituur, 2 plakjes Gandaham of Parmaham of Prosciutto, 4 gedroogde abrikozen, verse geitenkaas, 40 tal geroosterde pijnboompitjes, blaadjes rucola, balsamicocrème
- Frans Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-12-2018Frans Amuse0-10 min.
Toscaans Soesje
Hartige amuse van soesjes met parmaham
*6 soesjes (kant-en-klaar, banketbakker), voor de boter:, 2 gedroogde tomaten in olie, 50 g roomboter, 4 plakken parmaham, 12 groene asperges,
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-01-1999Italiaans20-30 min.
- Eigen recept
Mooi rood
Heerlijke amuse van hollandse bodem. Wanneer u restjes over heeft is dit het ideale borrelhapje om te maken.
2 eetlepels mayonaise, 10 druppels citroensap, 1 klein blikje bonduelle rode bietjes, 100 gram parmaham., stengeltje bieslook
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-11-2009Nederlands0-10 min.