Amuse van Ossenhaas met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Een prachtige maar kostbare amuse met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
100 gr carpaccio van ossenhaas2 eetl. Bertolli olijfolie Riservaca 24 pijnboompitten, geroosterd18 blaadjes rucolaVerse Parmezaanse kaas,gerasptzwarte peper, vers gemalen
Leg op iedere amuselepel wat blaadjes rucola.Bestrijk de ossenhaas licht in met de olijfolie.Maal er verse zwarte peper overheen.Leg op iedere lepel een plakje ossenhaas.Garneer de lepels met de pijnboompitten en de parmezaanse kaas
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2007Frans0-10 min.
- Eigen recept
Amuse van ossenhaas & wasabi kaas
Een amuse met mooie smaken en een bijzondere kaas!
50 gr Landana Wasabi kaas, rucola, 100 gr carpaccio van ossenhaas, 2 el olijfolie extra vierge, versgemalen peper, 50 gram pijnboompitten,
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-05-201110-20 min.
Amuse van carpaccio met pesto
Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.
75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-03-2006Italiaans0-10 min.
Amuse: tartaar van heilbot met ossenhaas
De milde smaken van vis en vlees overheersen elkaar niet in dit prachtige gerechtje. De heilbot en ossenhaas moeten wel supervers zijn om ze rauw te kunnen serveren.
200 gr. ossenhaas, licht aangevroren, in dunne plakjes - 2 dl. slagroom - 1 tl. limoenrasp - 100 gr. venkel, met groen, fijngesneden - 150 gr. (liefst dagverse) heilbot- of kabeljouwfilet, heel fijn gesneden - zout,witte peper - 1 tl. limoensap - 2 tl. kaviaar of imitatiekaviaar -
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-200630-60 min.
Amuse venetien
Lepelhapje
Zie bij bereidingswijze
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-20000-10 min.
Gegrilde ossenhaas op een bedje van sla
Een lekkere amuse
1 el limoensap * 1 el vissaus of sojasaus * 1 el sesamolie * 300 gr ossenhaas * krop sla * 2 tl geroosterd sesamzaad * ½ rood pepertje
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-08-2010Internationaal10-20 min.
Bonbons van gemarineerde ossenhaas, met aardappelsalade, parmezaan, notensla en balsamico-vinaigrette
Dit culinaire gerecht van de top kok Erik van Loo is makkelijk voor te bereiden, de ingredienten zijn redelijk goed verkrijgbaar en het is lekker (staat in het kookboek ;-p)! Het kan als amuse gebruikt worden waarbij je per persoon 1 stuks serveert of als hoofdgerecht waarbij je p.p. 4 stuks serveert. Ik heb het zelf nog niet gemaakt, maar ik ben mijn kookboeken aan het opruimen (enkele recepten digitaliseren) en deze wil ik altijd nog een keer maken omdat hij er zo lekker uit ziet, als iemand hem gemaakt heeft ben ik dan ook zeer benieuwd naar het resultaat.
Voor de vinaigrette:, 150 ml balsamico azijn (20 jaar oud|), 150 ml rode port, 50 ml rode wijn, 50 gr sjalot, gesnippert, 350 ml druivenpit olie, 100 ml olijfolie, , Voor de aardappelsalade:, 3 grote aardappels, ongeschild (Nicola of Raga), paar takjes tijm, 1 tl kummel, 100 gr mager gerookt spek, uitgebakken, 1/4 bosje bieslook, crème fraîche, mayonaise, citroenazijn, mosterd, room, , Voor de bonbons:, 300 gr ossenhaas, in zeer dunne plakken gesneden, , Voor het garneren:, 16 plakken pancetta, krokant gebakken, notensla, Parmezaanse kaas, pijnboompitten,
- Frans Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2015Frans Amuse20-30 min.
Mini-tournedos met eendenlevermousse
Amuse
2 a 3 geroosterde boterhammen - 200 gr. ossenhaas - boter - port - zout - peper - 100 gr. eendenlevermousse - truffel - kervel
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-03-200010-20 min.
Japanse biefstuk met soja en knoflook
Amuse, warm
600 gr. ossenhaas - sojasaus - sake - 3 teentjes knoflook - alfalfa - 10 slablaadjes uit het hart van de krop
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-200020-30 min.