Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Ossenhaas

Amuse ossenhaas recepten (9) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van Ossenhaas met Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Een prachtige maar kostbare amuse met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

100 gr carpaccio van ossenhaas2 eetl. Bertolli olijfolie Riservaca 24 pijnboompitten, geroosterd18 blaadjes rucolaVerse Parmezaanse kaas,gerasptzwarte peper, vers gemalen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse van ossenhaas & wasabi kaas

Een amuse met mooie smaken en een bijzondere kaas!

INGREDIENTEN

50 gr Landana Wasabi kaas, rucola, 100 gr carpaccio van ossenhaas, 2 el olijfolie extra vierge, versgemalen peper, 50 gram pijnboompitten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Amuse van carpaccio met pesto

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.

INGREDIENTEN

75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Amuse: tartaar van heilbot met ossenhaas

De milde smaken van vis en vlees overheersen elkaar niet in dit prachtige gerechtje. De heilbot en ossenhaas moeten wel supervers zijn om ze rauw te kunnen serveren.

INGREDIENTEN

200 gr. ossenhaas, licht aangevroren, in dunne plakjes - 2 dl. slagroom - 1 tl. limoenrasp - 100 gr. venkel, met groen, fijngesneden - 150 gr. (liefst dagverse) heilbot- of kabeljouwfilet, heel fijn gesneden - zout,witte peper - 1 tl. limoensap - 2 tl. kaviaar of imitatiekaviaar -

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  •  
  •  30-60 min.

Amuse venetien

Lepelhapje

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Gegrilde ossenhaas op een bedje van sla

Een lekkere amuse

INGREDIENTEN

1 el limoensap * 1 el vissaus of sojasaus * 1 el sesamolie * 300 gr ossenhaas * krop sla * 2 tl geroosterd sesamzaad * ½ rood pepertje

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Bonbons van gemarineerde ossenhaas, met aardappelsalade, parmezaan, notensla en balsamico-vinaigrette

Dit culinaire gerecht van de top kok Erik van Loo is makkelijk voor te bereiden, de ingredienten zijn redelijk goed verkrijgbaar en het is lekker (staat in het kookboek ;-p)! Het kan als amuse gebruikt worden waarbij je per persoon 1 stuks serveert of als hoofdgerecht waarbij je p.p. 4 stuks serveert. Ik heb het zelf nog niet gemaakt, maar ik ben mijn kookboeken aan het opruimen (enkele recepten digitaliseren) en deze wil ik altijd nog een keer maken omdat hij er zo lekker uit ziet, als iemand hem gemaakt heeft ben ik dan ook zeer benieuwd naar het resultaat.

INGREDIENTEN

Voor de vinaigrette:, 150 ml balsamico azijn (20 jaar oud|), 150 ml rode port, 50 ml rode wijn, 50 gr sjalot, gesnippert, 350 ml druivenpit olie, 100 ml olijfolie, , Voor de aardappelsalade:, 3 grote aardappels, ongeschild (Nicola of Raga), paar takjes tijm, 1 tl kummel, 100 gr mager gerookt spek, uitgebakken, 1/4 bosje bieslook, crème fraîche, mayonaise, citroenazijn, mosterd, room, , Voor de bonbons:, 300 gr ossenhaas, in zeer dunne plakken gesneden, , Voor het garneren:, 16 plakken pancetta, krokant gebakken, notensla, Parmezaanse kaas, pijnboompitten,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2015
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.

Mini-tournedos met eendenlevermousse

Amuse

INGREDIENTEN

2 a 3 geroosterde boterhammen - 200 gr. ossenhaas - boter - port - zout - peper - 100 gr. eendenlevermousse - truffel - kervel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Japanse biefstuk met soja en knoflook

Amuse, warm

INGREDIENTEN

600 gr. ossenhaas - sojasaus - sake - 3 teentjes knoflook - alfalfa - 10 slablaadjes uit het hart van de krop

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top