Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Oester

Amuse oester recepten (9) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

gegratineerde oester

In oesters zit zink,veel proteine en weinig vet.Dit recept is een heerlijke amuse dat begeleid kan worden met een glas champagne of Kir Royal.

INGREDIENTEN

8 grote oesters,type creuse;, 2 sneetjes witbrood,licht geroosterd en verkruimeld;, 2 bosuitjes,in fijne ringetjes gesneden;, 2 el gehakte peterselie;, sap van een halve limoen;, 1/2 theelepel Japanse sojasaus;, 1/4 rode peper,heel klein gesneden;, 40 gram boter, , , , , , ,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Oester met sjalottendressing

Amuse voor 2 personen

INGREDIENTEN

4 of 6 oesters,1 eetl. citroensap, 1-2 theel. Thaise vissaus, 2 fijngesneden sjalotjes, 2eetl. olijfolie,4 takjes kervel fijngesneden,klein potje zalm-eitjes, 4 eet. grof zeezout.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Oester in gelei

INGREDIENTEN

Oester naar hoeveelheid, Lente uitje, Bieslook, gelantine blaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2012
  •  
  •  20-30 min.

Gratin van oester met een luchtige champagne-sabayon

Amuse, warm

INGREDIENTEN

? venkelknolletje - 4 lente-uitjes - 1 kleine tomaat - 25 gr. boter - 5 dl. visfond - 3 dl. slagroom - zout - witte peper - 1 dl. champagne - 24 oesters - 4 eierdooiers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  •  
  •  20-30 min.

Wilde oester omwikkeld met zalm op lepel

Ja, echt een geweldig mooi amuse. En SUPER SUPER eenvoudig om te maken. Je zal zeker de blits met deze amuse maken

INGREDIENTEN

4 wilde oesters 4 plakjes verse zalm, ? bosje bieslook, ? citroen, Creme fraiche, Peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van Oesters op lepel met een gember-sjalotdressing

Ja, als je echt exclusief wil zijn en je vrienden is heel chique wil verwennen is dit een pracht om te serveren!!

INGREDIENTEN

, 24 oesters2 el sojasaus1 el sherry2 tl sake (rijstwijn)1/2 tl suiker1 ? tl dun gesneden verse gember2 el dun gesneden bosui2 tl sesamolie citroensap geroosterde sesamzaadjes.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Oesters met Tabasco saus

Oesters hebben zo'n verfijnde smaak dat ze weinig bereiding nodig hebben. Eet ze met een lekkere dressing, zoals deze van Tabasco saus. Heerlijk als amuse om het kerstdiner mee te beginnen of met oud en nieuw!

INGREDIENTEN

12 verse oesters, gecrushed ijs, Tabasco saus, Citroen schijfjes

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2017
  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.

Gefrituurde oesters met gebakken rucola en tomatendressing

Heerlijke amuse

INGREDIENTEN

24 verse oesters, 100 gram bloem, 170 ml koud water, 1 eiwit, stijfgeslagen, olijfolie, 1 liter plantaardige olie, 2 zakjes rucola, , Voor de dressing:, 12 rijpe pomodoritomaten, 2 eetl. mierikswortel, pasta of vers geraspt, ? teentje knoflook, gepeld, 2 eetl. witte wijnazijn, enkele druppels tabasco, zeezout, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Oesters uit de oven met spinazie en broodkruim

Een heerlijke amuse met de zilte smaak van de Atlantische oceaan met een krokante topping. 

INGREDIENTEN

24 wilde oesters. liefst Gillardeau, 12 handjes wilde spinaziebladeren, gewassen, ½ grote bol rustiek wit brood met harde korst, 1 bos platte peterselie, gewassen, 3 tenen gekookte knoflook, 250 gram boter, 1 limoen, Zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2016
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top