amuse monchou
Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes
EXOTISCH MONCHOU DESSERT (voor 6 amuse toetjes) Bereiding: Vermaal de bastogne koeken tot kleine kruimels smelt boter in een pan op een laag vuurtje voeg de koekkruimers toe aan de gesmolten boter en roer het geheel kort door. Vul zorgvuldig de bodem van de amuse glaasjes ong. tot 1,5 cm met het koekmengsel (verwijder eventuele vlekken met keukenrol van het glaasje) zet min. 15 min. in de koelkast. mix de monchou met de helft van de suiker tot een luchtig geheel. mix de slagroom met de andere helft van de suiker en klop deze in een vetvrije kom stijf. schep de monchou door de slagroom heen, tot een luchtig geheel. schep dit mengsel op de bodem van de bastogne koek. Als laatste voorzichtig de jam naar hoeveelheid en smaak op het toetje scheppen. Zet de toetjes bedekt min. een uur in de koelkast om te stijven.
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2011Nagerecht0-10 min.
amuse tiramisu
3 eieren, 3 eetlepels suiker, 250 g mascarpone, 4 eetlepels Marsala, 200 g zachte amaretti (bitterkoekjes), 3 koppen sterke koffie, cacao, ,
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-2009Italiaans Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
(Amuse) Aardbeien in rodewijn siroop
Een heerlijke amuse afsluiter na een lunch .Klein hapje met een grote smaak.
1/2 sinasappel, 150 mlvolle rode wijn, 150 gr lichte bastardsuiker, 8 aardbeien van gelijke grote, 1 el balsamicoazijn, enkele blaadjes verse munt fijngesneden, ,
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-07-2009Nederlands Nagerecht0-10 min.
Walnotenijs met karamel en poffertjes
Dit is een nagerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes
- poffertjes (zelfgemaakt of kant en klaar, over van de amuse), - 300 gram suiker, - 12 eidooiers, - 1 liter melk, - 1/2 liter slagroom, - 200 gram gepelde walnoten, - 1 vanillestokje, - 50 gram gepelde amandelen, Saus:, - 250 gram suiker, - 1,5 dl water,
- Wereld Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-10-2013Wereld Nagerecht20-30 min.
Witte Chocolade Pistache Mousse
1 blikje witte chocolade voor fondue (Oil & Vinegar), 4 eieren, 1 dl slagroom, 30 g kristalsuiker, 4 eetl. pistachecrème (Oil & Vinegar), pistachenootjes
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-11-2011Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
In kokos gegaarde zoete risotto
Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos
- 200 gram risottorijst, - 1 ltr. kokosmelk, - 2 kaneelstokjes, - 100 g. rozijnen, - 1 citroen, - 150 g. suiker(75 en 75), - ½ theel. zout, - 7 blaadjes gelatine, - 250 g. blauwe bessen, - 300 ml. jus dorange, - 200 g. abrikozenjam
- Nederlands Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-11-2010Nederlands Nagerecht60-120 min.
- Eigen recept
Framboos mascarpone toetje
Heerlijk het zoete van de mascarpone met een vleugje zuur van de Framboos
2 eigeel, 2 eiwitten, 40 gram suiker, bakje mascarpone, citroensap, vanillestokje/druppels, 2 gelatine, bekertje slagroom, 2 bakjes frambozen vers of een uit glas/jam
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-03-2009Nagerecht20-30 min.
Chocolade Pistache Mousse
Blikje Witte Chocolade voor fondue én pistache crème te verkrijgen in Oil & Vinegar
- 1 Blikje Witte Chocolade voor fondue*, - 4 eieren, - 1 dl slagroom, - 30 g Kristalsuiker, - 4 eetl. pistachecrème*, - pistachenootjes
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-08-2012Nagerecht> 120 min.
- Eigen recept
Chocolade-koffieglaasjes met sinaasappelschuim
Dit is een klein "amuse" dessert met grote smaak. De dikke, zware creme van chocolade en koffie contrasteert fijn met de frisse bitterheid van het schuim. Let op: ik heb dit nu twee keer gemaakt en het is nog niet perfect, de chocolade kan wat hard worden als het te koud is. Suggesties welkom!
100gr extra pure chocolade 70%, 50-100 ml koffieroom, 1 zeer sterke expresso (ristretto), 20 gr boter, 1 eidooier, , 2 perssinaasappels, 2 blaadjes gelatine, 2 eetlepels suiker, 50 cl cointreau
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2012Nagerecht30-60 min.
Chocolade mousse
Chocolade mousse als onderdeel van grand dessert bv in kleine "amuseglaasjes"
350 Gr gesmolten (au bain Marie) pure chocolade, 4 eiwitten, 500 ml slagroom, 100 Gr suiker
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-12-2014Nagerecht10-20 min.
-
Borrelhapjes / Tapas / Amuse / Buffet 1
van diaantje64 , 628 recepten, 34650 volgers
-
Borrelhapjes / Tapas / Amuse / Buffet
van diaantje64 , 302 recepten, 57245 volgers
-
Amuse enzo
van JOJAS , 25 recepten, 0 volgers
-
Amuse en borrelhapjes
van marjaerich , 23 recepten, 30086 volgers
-
Amuse / Tussengerecht
van nieksmid , 3 recepten, 0 volgers
-
Amuse en borrelhapjes met vis schaal en schelp dieren
van keukenlab , 1 recepten, 10 volgers
-
Amuse en Hapjes
van Jacqueline1992 , 1 recepten, 0 volgers
-
buffethapjes amuse en koude voorgerechten
van Elljan , 1 recepten, 0 volgers
-
amuse zalm
van mobiel_1355859976 , 1 recepten, 0 volgers
-
amuse - Kleine hapjes
van WTeunissen , 1 recepten, 0 volgers