Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse

Amuse recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

amuse monchou

INGREDIENTEN

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

amuse tiramisu

INGREDIENTEN

3 eieren, 3 eetlepels suiker, 250 g mascarpone, 4 eetlepels Marsala, 200 g zachte amaretti (bitterkoekjes), 3 koppen sterke koffie, cacao, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

(Amuse) Aardbeien in rodewijn siroop

Een heerlijke amuse afsluiter na een lunch .Klein hapje met een grote smaak.

INGREDIENTEN

1/2 sinasappel, 150 mlvolle rode wijn, 150 gr lichte bastardsuiker, 8 aardbeien van gelijke grote, 1 el balsamicoazijn, enkele blaadjes verse munt fijngesneden, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Walnotenijs met karamel en poffertjes

Dit is een nagerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- poffertjes (zelfgemaakt of kant en klaar, over van de amuse), - 300 gram suiker, - 12 eidooiers, - 1 liter melk, - 1/2 liter slagroom, - 200 gram gepelde walnoten, - 1 vanillestokje, - 50 gram gepelde amandelen, Saus:, - 250 gram suiker, - 1,5 dl water,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte Chocolade Pistache Mousse

INGREDIENTEN

1 blikje witte chocolade voor fondue (Oil & Vinegar), 4 eieren, 1 dl slagroom, 30 g kristalsuiker, 4 eetl. pistachecrème (Oil & Vinegar), pistachenootjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

In kokos gegaarde zoete risotto

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

INGREDIENTEN

- 200 gram risottorijst, - 1 ltr. kokosmelk, - 2 kaneelstokjes, - 100 g. rozijnen, - 1 citroen, - 150 g. suiker(75 en 75), - ½ theel. zout, - 7 blaadjes gelatine, - 250 g. blauwe bessen, - 300 ml. jus dorange, - 200 g. abrikozenjam

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Framboos mascarpone toetje

Heerlijk het zoete van de mascarpone met een vleugje zuur van de Framboos

INGREDIENTEN

2 eigeel, 2 eiwitten, 40 gram suiker, bakje mascarpone, citroensap, vanillestokje/druppels, 2 gelatine, bekertje slagroom, 2 bakjes frambozen vers of een uit glas/jam

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade Pistache Mousse

Blikje Witte Chocolade voor fondue én pistache crème te verkrijgen in Oil & Vinegar

INGREDIENTEN

- 1 Blikje Witte Chocolade voor fondue*, - 4 eieren, - 1 dl slagroom, - 30 g Kristalsuiker, - 4 eetl. pistachecrème*, - pistachenootjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2012
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Chocolade-koffieglaasjes met sinaasappelschuim

Dit is een klein "amuse" dessert met grote smaak. De dikke, zware creme van chocolade en koffie contrasteert fijn met de frisse bitterheid van het schuim. Let op: ik heb dit nu twee keer gemaakt en het is nog niet perfect, de chocolade kan wat hard worden als het te koud is. Suggesties welkom!

INGREDIENTEN

100gr extra pure chocolade 70%, 50-100 ml koffieroom, 1 zeer sterke expresso (ristretto), 20 gr boter, 1 eidooier, , 2 perssinaasappels, 2 blaadjes gelatine, 2 eetlepels suiker, 50 cl cointreau

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2012
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade mousse

Chocolade mousse als onderdeel van grand dessert bv in kleine "amuseglaasjes"

INGREDIENTEN

350 Gr gesmolten (au bain Marie) pure chocolade, 4 eiwitten, 500 ml slagroom, 100 Gr suiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2014
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top