Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Mozzarella

Amuse mozzarella recepten (18) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Amuse van mozzarella met parmaham.

INGREDIENTEN

5 plakjes parmaham, gehalveerd, 10 bolletjes mini-mozzarella (santa luca), 10 blaadjes basilicum, 25 gram rucola, eetlepel olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van Tomaten-mozarellaspiesjes gemarineerd

Leuk om te zien en SUPER makkelijk om te maken

INGREDIENTEN

2 grote bolletjes mozarella (20 bolletjes maken), 2 el olijfolie, 2 el verse peterselie (gehakt), 1 el verse bieslook (gehakt), 20 kerstomaatjes, 40 kleine basilicumblaadjespeper en zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

Amuse van Mozzarella met rucola en parmaham

Amuse, een hapje vol tegenstellingen, een recept uit de wining en dining.

INGREDIENTEN

Voor 4 stuks:, 2 kleine bolletjes mozzarella, gehalveerd - 2 plakjes parmaham, gehalveerd - 1 eetlepel olijfolie - 1 blaadje basilicum, fijngesneden - 4 takjes rucola

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2005
  •  
  •  0-10 min.

Amuse van rolletjes van ham mozzarella en tomaat

Een mooie amuse en niet te moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

8 plakken Serranoham of andere ham naar keuze1 bolletje buffel mozzarella2 kleine tomaatjes8 blaadjes basilicumolijfolie van goede kwaliteit

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van abrikozen & mozzarella

INGREDIENTEN

25g. gepelde pistachenoten, 4 abrikozen of 8 helften (op water) uit blik, 2el. extra vergine olijfolie, vers gemalen witte peper, 8 minibolletjes mozzarella

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Internationaal Tussengerecht
  •  0-10 min.

Amuse van gefrituurde mozzarella kroketjes met chili-pestosa

Leuk om op te dienen op piepklein schoteltje met een leuk klein amuseschaaltje waarin je de chili-pestosaus doet.

INGREDIENTEN

150 gr bloem, 150 gr maiszetmeel, 500 gr mozzarella, 2 eieren, losgeklopt, 375 ml water, 100 gr broodkruim (of paneermeel), plataardige olie om te frituren., CHILE-PESTOSAUS, 90 gr pesto van zongedroogde tomaatjes, 160 ml zoete chilisaus.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, -200 gr. aardappel, -0.2 bolletje mozzarella, -2 el. basilicum, verse, fijngehakte, -1 el. olijfolie, extra vergine, -Peper, -Zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Amuse Van Aardappel En Tomaat

INGREDIENTEN

200 gram aardappels (stevige vastkokende), 1 blikje of potje gedroogde tomaat op olie, 1 bolletje Mozzarella, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

amuse aubergine parmigiana

INGREDIENTEN

1 aubergine (300 g), in 6 plakken van ca. 1 cm dik, olijfolie, 120 g buffelmozzarella, 100 g tomatensaus, 6 theelepels versgeraspte Parmezaanse kaas, 12 blaadjes basilicum,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Amuse met aardappel en tomaat

Een snel hapje met pure Italiaanse ingredienten, zoals gedroogde tomaat, basilicum en mozzarella. Dit in combinatie met aardappel zorgt voor een zeer smakelijke appetizer.

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, 200 gr. aardappel, 0.2 bolletje mozzarella, 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, 1 el. olijfolie, extra vergine, Peper, Zout,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, 200 gr. aardappel, 0.2 bolletje mozzarella, 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, 1 el. olijfolie, extra vergine, Peper, rode, zoete, Zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Serranoham rolletjes met mozzarella

Super simpel en lekker hapje want er ook nog eens leuk uit ziet! Lekker als hapje of als voorgerecht. 

INGREDIENTEN

1 bol mozzarella80 gr serranoham10 tot 12 gedroogde tomaatjeshandje vol slaBalsamico creme

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, , 200 gr. aardappel, , 0.2 bolletje mozzarella, , 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, , 1 el. olijfolie, extra vergine, , Peper, , Zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aubergine parmigiano (amuse)

12 lepels

INGREDIENTEN

* 1 aubergine (300 g), in 6 plakken van ca. 1 cm dik, * olijfolie, * 120 g buffelmozzarella, * 100 g tomatensaus, * 6 theelepels versgeraspte Parmezaanse kaas, * 12 blaadjes basilicum,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Serranoham rolletjes met mozzarella

Gezellig borrelhapje

INGREDIENTEN

1 bol mozzarella, 80 gr serranoham, 10 tot 12 gedroogde tomaatjes, handje vol sla, Balsamico creme

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2015
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Portobello met "Caprese" vulling

Summer meets Autumn. Het loopt al richting herfst en de winkels liggen vol met mooie paddenstoelen. Toch kan ik nog steeds niet goed afscheid nemen van de zomer. In dit gerecht zijn daarom beide jaargetijden vertegenwoordigd. De mozzarella, tomaatjes en basilicum (Caprese) vormen een mooie combinatie met de portobello en de pesto geeft het geheel net een beetje meer pit. Je kunt het als amuse of hapje serveren maar op een bedje van sla is het ook een heel leuk maar vooral ook lekker voorgerecht. Vergeet niet de geroosterde pijnboompitjes die het geheel helemaal af maken

INGREDIENTEN

- 4 portobello`s, - 1 bakje mini mozzarella (125 gram), - 16 kers/snoep tomaatjes, - handvol basilicum blaadjes, - geroosterde pijnboompitjes, - groene pesto, - olijfolie, - sla (voor het bedje), - dressing naar keuze.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde toasten met cashewnoten

Lekkere toast om bij de borrel te geven of als amuse

INGREDIENTEN

50 g cashewnoten, 1 ei, 1 eetlepel fijngehakte ui, 150 g geraspte mozzarella, 1/2 koffielepel paprikapoeder, 4 grote sneden van een vierkant brood

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2017
  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top