1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Mozzarella

Amuse mozzarella recepten (26)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham - 1 bolletje (buffel) mozzarella - 8 gedroogde tomaatjes - 16 kleine zwarte olijven zonder pit - 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Snij de mozzarella in 8 lange stukjes. (Er mag wat mozzarella overblijven!) Snij de gedroogde tomaten in smalle reepjes. Leg op elke plak ham een reep mozzarella, wat reepjes gedroogde tomaat en wat gesneden basilicum. Rol de plakken voorzichtig op. Zet de plakken ham met 2 olijven aan een cocktailprikker.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Amuse van mozzarella met parmaham.

INGREDIENTEN

5 plakjes parmaham, gehalveerd, 10 bolletjes mini-mozzarella (santa luca), 10 blaadjes basilicum, 25 gram rucola, eetlepel olijfolie,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van Tomaten-mozarellaspiesjes gemarineerd

Leuk om te zien en SUPER makkelijk om te maken

INGREDIENTEN

2 grote bolletjes mozarella (20 bolletjes maken), 2 el olijfolie, 2 el verse peterselie (gehakt), 1 el verse bieslook (gehakt), 20 kerstomaatjes, 40 kleine basilicumblaadjespeper en zout,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

Amuse van Mozzarella met rucola en parmaham

Amuse, een hapje vol tegenstellingen, een recept uit de wining en dining.

INGREDIENTEN

Voor 4 stuks:, 2 kleine bolletjes mozzarella, gehalveerd - 2 plakjes parmaham, gehalveerd - 1 eetlepel olijfolie - 1 blaadje basilicum, fijngesneden - 4 takjes rucola

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2005
  •  
  •  0-10 min.

Amuse van rolletjes van ham mozzarella en tomaat

Een mooie amuse en niet te moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

8 plakken Serranoham of andere ham naar keuze1 bolletje buffel mozzarella2 kleine tomaatjes8 blaadjes basilicumolijfolie van goede kwaliteit

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van abrikozen & mozzarella

INGREDIENTEN

25g. gepelde pistachenoten, 4 abrikozen of 8 helften (op water) uit blik, 2el. extra vergine olijfolie, vers gemalen witte peper, 8 minibolletjes mozzarella

  • Internationaal Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Internationaal Tussengerecht
  •  0-10 min.

Amuse van gefrituurde mozzarella kroketjes met chili-pestosa

Leuk om op te dienen op piepklein schoteltje met een leuk klein amuseschaaltje waarin je de chili-pestosaus doet.

INGREDIENTEN

150 gr bloem, 150 gr maiszetmeel, 500 gr mozzarella, 2 eieren, losgeklopt, 375 ml water, 100 gr broodkruim (of paneermeel), plataardige olie om te frituren., CHILE-PESTOSAUS, 90 gr pesto van zongedroogde tomaatjes, 160 ml zoete chilisaus.,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, -200 gr. aardappel, -0.2 bolletje mozzarella, -2 el. basilicum, verse, fijngehakte, -1 el. olijfolie, extra vergine, -Peper, -Zout,

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Italiaans
  •  > 120 min.

amuse aubergine parmigiana

INGREDIENTEN

1 aubergine (300 g), in 6 plakken van ca. 1 cm dik, olijfolie, 120 g buffelmozzarella, 100 g tomatensaus, 6 theelepels versgeraspte Parmezaanse kaas, 12 blaadjes basilicum,

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Amuse met aardappel en tomaat

Een snel hapje met pure Italiaanse ingredienten, zoals gedroogde tomaat, basilicum en mozzarella. Dit in combinatie met aardappel zorgt voor een zeer smakelijke appetizer.

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, 200 gr. aardappel, 0.2 bolletje mozzarella, 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, 1 el. olijfolie, extra vergine, Peper, Zout,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, 200 gr. aardappel, 0.2 bolletje mozzarella, 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, 1 el. olijfolie, extra vergine, Peper, rode, zoete, Zout

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Italiaans
  •  > 120 min.
Nieuwste amuse mozzarella recepten

Amuse Van Aardappel En Tomaat

INGREDIENTEN

200 gram aardappels (stevige vastkokende), 1 blikje of potje gedroogde tomaat op olie, 1 bolletje Mozzarella, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout naar smaak

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Amuse met aardappel en tomaat

INGREDIENTEN

1 tomaat, gedroogde, op olie, , 200 gr. aardappel, , 0.2 bolletje mozzarella, , 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, , 1 el. olijfolie, extra vergine, , Peper, , Zout,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aubergine parmigiano (amuse)

12 lepels

INGREDIENTEN

* 1 aubergine (300 g), in 6 plakken van ca. 1 cm dik, * olijfolie, * 120 g buffelmozzarella, * 100 g tomatensaus, * 6 theelepels versgeraspte Parmezaanse kaas, * 12 blaadjes basilicum,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Blini?s met mozzarella

Amuse

INGREDIENTEN

Kijk voor de bereiding van de blini?s naar ?Blini?s (basisrecept)?.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Serranoham rolletjes met mozzarella

Super simpel en lekker hapje want er ook nog eens leuk uit ziet! Lekker als hapje of als voorgerecht. 

INGREDIENTEN

1 bol mozzarella80 gr serranoham10 tot 12 gedroogde tomaatjeshandje vol slaBalsamico creme

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Serranoham rolletjes met mozzarella

Gezellig borrelhapje

INGREDIENTEN

1 bol mozzarella, 80 gr serranoham, 10 tot 12 gedroogde tomaatjes, handje vol sla, Balsamico creme

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2015
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke knoflookbolletjes uit de oven met kaas

Geurig knoflookbrood is een goed begin als u behoefte hebt aan een lekker hapje. Geef deze broodjes als een soort borrelhapje of als een amuse in een leuk amuse bakje opdienen.

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG, 200 gr wittebroodmeel, 1 tl gist, half tl zout, 1 el olijfolie, 1 ¼ dl warm water, VOOR DE BOVENKANT, 2 el olijfolie, 4 teentjes knoflook,uitgeperst, 150 gr mozzarella, in dunne plakjes, peper, fijngesneden peterselie, om te bestrooien.,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mozzarellaballetjes met munt en chilipeper.

Bocconcini- kleine eenhaps mozzarellaballetjes zijn in de meeste goede kaaswinkels of grote supermarkten en delicatessenwinkels te koop. Snijd anders een grote bol mozarella in blokjes. Een prachtige amuse (borrelhap) om zo te presenteren. (zie foto).

INGREDIENTEN

250 gr bocconcini mozzarella, ¼ tl gedroogde chilivlokken, 1 tl fijngesneden munt, 1 ½ extra vergine olijfolie,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Portobello met "Caprese" vulling

Summer meets Autumn. Het loopt al richting herfst en de winkels liggen vol met mooie paddenstoelen. Toch kan ik nog steeds niet goed afscheid nemen van de zomer. In dit gerecht zijn daarom beide jaargetijden vertegenwoordigd. De mozzarella, tomaatjes en basilicum (Caprese) vormen een mooie combinatie met de portobello en de pesto geeft het geheel net een beetje meer pit. Je kunt het als amuse of hapje serveren maar op een bedje van sla is het ook een heel leuk maar vooral ook lekker voorgerecht. Vergeet niet de geroosterde pijnboompitjes die het geheel helemaal af maken

INGREDIENTEN

- 4 portobello`s, - 1 bakje mini mozzarella (125 gram), - 16 kers/snoep tomaatjes, - handvol basilicum blaadjes, - geroosterde pijnboompitjes, - groene pesto, - olijfolie, - sla (voor het bedje), - dressing naar keuze.,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tomatentaartjes

6 0f 12 tomaten taartjes gauw gemaakt als amuse, buffetgerecht of een heerlijk borrelhapje. Voor de vulling variatie`s te over

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg diepvries, 1 doosje kerstomaatjes circa 18 stuks, 1 bolletje mozzarella, 6 plakjes ontbijtspek, 2 eetl. pesto uit een potje

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lauwe pastakorfjes

Amuse

INGREDIENTEN

12 gekleurde pastakorfjes - 100 gr. mozzarella - 80 gr. cacciatore salami - 100 gr. gemengde paddestoeltjes in olie - boter

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

Gegratineerde toasten met cashewnoten

Lekkere toast om bij de borrel te geven of als amuse

INGREDIENTEN

50 g cashewnoten, 1 ei, 1 eetlepel fijngehakte ui, 150 g geraspte mozzarella, 1/2 koffielepel paprikapoeder, 4 grote sneden van een vierkant brood

  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2017
  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.

Antipasti groenterolletjes

Een heerlijk vegetarisch hapje dat ik heb toegevoegd aan mijn recepten om morgen tijdens een diner te serveren als amuse.

INGREDIENTEN

? 1 pot geroosterde paprika's (465 g), ? 1 pakje gemarineerde artisjokken (100 g), ? 1 pakje gegrilde aubergine (100 g), ? ca. 100 g zongedroogde tomaten in olie, ? 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), ? 1 courgette, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1/2 bakje verse walnootpesto (a 100 g), ? 1/4 zakje verse munt (a 15 g),

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Italian Lollypops

Twee jaar geleden maakte ik  deze " Italiaanse lolly's " als extraatje op het Paasbuffet voor onze familie. Ze zijn makkelijk te maken , ( behalve het gepruts om de zaadjes uit de tomaatjes te verwijderen) goed voor te bereiden en iedereen smult ervan. Bovendien ogen ze "lekker", maar zijn dat ook. Wat wil je dan nog meer. Ook als amuse te gebruiken.  Ik vergat een foto te maken aldus de foto van Culy.

INGREDIENTEN

12 cherry tomaatjes, 12 kleine bolletjes mozzarella, 1/2 koffie lepel zest van citroen, 1 kl gehakte peterselie, 1 kl olijf olie van goede kwaliteit, 2 kl tomaat tapenade of pesto uit een potje ( of zelf gemaakt)

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2019
  • Italiaans
  •  10-20 min.

verrassingstomaten

Amuse

INGREDIENTEN

8 mooie rijpe tomaten - 100 gr. mozzarellakaas - 4 zongedroogde tomaten - 200 gr. tonijn in olijfolie uit blik - 2? el. kappertjes - 16 zwarte olijven - 1? tl. oregano - peper - 4 el. olijfolie extra vierge -

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste amuse mozzarella recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top