Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Mosselen

Amuse mosselen recepten (17) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van mosselen met pijnboompittensaus

Weer even iets heel aparts.

INGREDIENTEN

1 kilo mosselen, 2 teentjes knoflook, 100 gr pijnboompitten, witte peper, mespuntjes suiker, 4 el olijfolie, 2 1/2 el citroensap, zout, 50 gr verse dille, 10 gr verse peterselie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Zeeuwse mosselen met knoflookolie

Te geruiken als amuse, borrelhapje, voorge-recht, hoofd gerech

INGREDIENTEN

Mosselen., Als amuse 200 g per persoon Als voorgerecht 500 g per persoon. Als hoofdge-recht 1000 g per persoon, 1 teenje knoflook per persoon., 1 dl olijfolie.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Mosselen met Saffraansaus

Amuse

INGREDIENTEN

, 10 mosselen, 1 dl witte wijn, pakje saffraandraadjes, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels room, peper van de molen, takje dille,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

oosterse mosselen

Amuse - warm

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen - 2 teentjes knoflook - slaolie - zout - flink glas witte wijn - 2 el. tausibonen (verkrijgbaar in blikjes bij de toko) - stokbrood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Mosselen met 1-minuutdeeg

Amuse voor 30 stuks

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 75 gram boter, 1 ei, 75 gram belgen oude kaas, zout, blaadjes peterselie, 500 gram mosselen, manzanille of droge sherry

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Amuse Avec Escargots Et Les Moules Aux Curry

INGREDIENTEN

20 escargots, 20 mosselen, 50 gr roomboter, 1 ei, knoflook naar behoefte, 150 gram fijngesneden champignons, 300 ml bouillon, zout, peper, nootmuskaat, 2 eetlepels curry, room

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Schitterende ingelegde mosselen als tapas

Een leuke tapas die je zeker ook als een amuse kan serveren

INGREDIENTEN

100 gr gekookte mosselen, zonder schelp 100 m olijfolie 2 teentjes knoflook 2 el broodkruim 50 ml rode wijnazijn 1 tl paprikapoeder 1 tl gedroogde rode peper gehakt 1 tl zout 2 laurierblaadjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-12-2004
  • Frans
  •  > 120 min.

Mosselen uit Puglia

Dit gerecht doet het niet alleen goed als voorgerecht maar ook als amuse of luxe borrelhapje. Geen feestje waar oma is, waar ze niet geserveerd worden.

INGREDIENTEN

1 Kilogram mosselen, 1 Liter tuinkruidenbouillon, 3 teentje knoflook, 2 Eetlepel platte peterselie, 4 Eetlepel paneermeel, 4 Eetlepel olijfolie, 1 Snufje zout, 1 Snufje versgemalen peper, 1 Kilogram zeezout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2008
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Gerookte mosselen met dilledressing

Amuse

INGREDIENTEN

30 dichte mosselen - 2 el. tomatensap - 6 el. olijfolie - 1 el. fijngehakte dille - 1 teentje knoflook - zout - peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  •  
  •  30-60 min.

Overheerlijke gebakken mosselen in een krokant jasje

Deze gebakken mosselen is natuurlijk geweldig als borrelhap. Maar ook weer leuk om op een lepel als amuse te serveren. Klein blaadje sla of spinazie eronder en de mossel met een klein beetje saus daarop!! HELEMAAL TOP!!

INGREDIENTEN

1 kleine ui 1 potje zure mosselen 1 ei 3 el paneermeel ? el gedroogde peterselie zout en peper 4 el olie 2 dl Chilisaus (flesje) keukenpapier cocktailprikkers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Mosselen in schelp met pesto, kaas en kerstomaatje

Waanzinnig mooie amuse of tapas hoe je het wil noemen. Voor een boeiende combinatie van smaak en kleur garneert u zowel met pesto als met kaas. Geef er verder vers gesneden stokbrood en boter bij.

INGREDIENTEN

1 kilo mossellen, Basilicumpesto, Kerstomaatjes, gehalveerd, GARNERING, 2 el olie voor het bakken, 1 uit, fijngesnipperd, 2 tomaten, fijngesneden, Zout en peper, 2 el uitgeperst knoflook, 200 gr geraspte cheddar, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

niet praten wel koken deel I

Na deel II & deel  I   gaan we het iets moeilijker maken, een keukenmaat is bijna essnsiteel , oftewel een kookgek die niks met kerst heeft, wel graag in de keuken staat en tegen een redelijke vergoeding ,  gewoon de sterren van de hemel kookt. niveau 2,0 , 3.o volgt ook nog ik maak alle ingredienten voor 5 , ten eerste heb je evt, een backup, 2 voor je kookmaat  

INGREDIENTEN

Amuse:, Tartaar van langoust, bloedworst en eendenleverschuim:, 10ml Olijfolie, peper zout uit de molen, 5 grote gekookte langousten, gepeld, scharen en kop laten zitten ongepeld !, , Gebakken bloedworst:, 50 gram boter, 2 plakken bakbloedworst, , Eendenleverschuim, 325ml Kook room, 100g Eendenlever, 50ml Fond, gevogelte, , Carpaccio van Sint Jakobs mossel, nep kaviaar en zure room met limoen :, 12 grote Jakobs mosselen, uit de schelp, olijfolie, rasp van 4 limoenen, , Venkel:, 1 krop krulandijvie, 2 venkel fijngesneden, 2 scheutjes Pernod, olijfolie, brocco cress, , Zure room:, 6 dl crème fraîche, olijf olie, 20 gr nep kaviaar, rasp van 2 limoenen, , Croutons van venkel:, 1 venkel, 2 dl Pernod, 100 gr bloem, eiwit van 3 eieren, 100 gr paneermeel, , recept : tonny berentsen chefkok de kromme dissel, , de klasieke spoom : een heerlijk fris afblussertje, voor 4 glazen :, , 4 el. creme de cassis, fles goede champagne, crust ice, 4 takjes rode bessen, 4 meloen bolletjes rood ijs, framboos het liefst., , Hazenrugfilet met port/chocoladesaus, spruitjes, bospaddenstoelen en knolselderijpuree:, , Ingrediënten:, , 1250 gr hazenrugfilet, 50 gr roomboter, 3 eetl olijfolie, zout/peper, 1 l wild fond, 2 dl rode port, 2 takjes thym, 2 kruidnagels, 5 jeneverbessen, 50 gr pure chocolade, 125 gr koude roomboter, peper/zout, 350 gr kruimige aardappel, 350 gr knolselderij, 1 dl room, 50 gr roomboter, 1 dl warme volle melk, zout/peper, nootmuskaat, 1 heel ei, 400 gr spruitjes, zout, 50 gr roomboter, 300 gr bospaddestoelen, 50 gr roomboter, peper/zout, 10 vijgen, 2 el rode port, 2 el poedersuiker, , dessert :, , Brûlée van camembert met zilveruitjes en balsamico stroop, , ingredienten:, 4 sneetjes briochebrood, 2 kleine camemberts (150 gram), 4 eetlepels fijne rietsuiker, 12 verse zilveruitjes, 2 eetlepels balsamicocream, , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2015
  • Fusion
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Mosselrolletjes

Lekker borrelhapje of amuse

INGREDIENTEN

1 potje mosselen in `t zuur, 100 g ontbijtspek, 1 peer, 1 mango, cocktailprikkers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2010
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mosselschaaltje met stokbrood

Deze mosselen gaan met knolookkruidenboter in de oven en worden later gegratineerd met kaas. Stokbrood erbij serveren met de rest van de knolookkruidenboter. Serveer dit ook eens als amuse.

INGREDIENTEN

250 g gekookte mosselen, 1 prei, in smalle ringen, 1 ui, fijn gesnipperd, 100 g knoflookkruidenboter, versgemalen peper, 150 g geraspte jongbelegen kaas, 1 klein stokbrood, in plakken, , Knoflook kruiden boter, 100 gram zachte boter, 5 tenen knoflook, zout en peper, 1 theelepel vers gehakte kruiden (bieslook, peterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2011
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mosselkroketjes met kerrie

Lekker als amuse, dit is voor 20 personen maar je kan ze heel goed invriezen.

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, 1 dl. witte wijn, 75 gr. boter, 1 fijngehakte sjalot, 1 theel. kerriepoeder, 75 gr. bloem, 50 gr. oude kaas geraspt, 1 eetl. gehakte peterselie, peper en zout, , voor het paneren, 100 gr. bloem, 100gr. eiwit, 100 paneermeel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  •  
  •  0-10 min.

Mosselgelei.

Mosselgelei is bedoeld voor een terrine van mosselen en een amuse van mosselmousse.

INGREDIENTEN

-1/2 liter gezeefd mosselvocht., -6 blaadjes gelatine,gaweekt in ruim water en uitgeknepen., -3 draadjes saffraan.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

zaterdag avond snacks deel 13

Weer 5 lekkere hapjes die niet al te bewerkelijk zijn. aantal stuks en personen is een richtlijn en dus naar je wensen aan te passen. en met een beetje creativiteit ook om te toveren in een amuse , tapas of voorgerechtje.

INGREDIENTEN

Oosterse tonijn salade:, 4 sneetjes duits brood ( oberlander of zo AH ), 1 bakje Philadelphia naturel, 1 blikje tonijn op water uitgelekt en geprakt, 2 tl wasabi pasta, 1 el citroensap, 1 bakje zeewiersalade, peper en grof zeezout, , mini zalm tosti :, 100 gram gerookte zalm, 1 bakje paturain zacht, 1 blikje mandarijntjes, 2 el gezouten boter, 4 sneden casino brood wit zonder korst, , gegratineerde mosselen :, dit is meer een tapas, maar als borrelhapje kom je wel verassend uit de hoek als je dit neerzet., , 1 kilo mosselen, 200 gram zachte roomboter ongezouten, 1 zakje slakkenboter kruiden, 2 el geraspte parmesan, 1 zakje panko paneermeel, , opgepimpte pate:, blijft 1 van me favorieten, alsof je foi grass eet maar dan volledig nep., 200 gram champignon pate, 2 el kookroom, 1 el cognac, peper zout, snack cups ( die harde ), wat frambozen jam voor garnering, , sticky bacon sausage :, 4 verse knakworsten, 4 plakjes bacon of ontbijtspek of pancetta, je favoriete BBQ saus ( ik heb Kentucky whisky van een bepaald merk gebruikt ), kerrie poeder, , , , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2016
  • Fusion
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top