1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Meloen

Amuse meloen recepten (16)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van Scampi met parmaham en meloen

Gewoon een prachtige, en lekker amuse

INGREDIENTEN

3 plakjes parmaham 12 scampi’s gepeld en darmkanaal verwijderd 1 el olijfolie halve meloen

Bereidingswijze

Snijd de plakjes ham in de lente in vieren , zodat je 12 dunne reepjes krijgt. Rol om iedere scampi een reepje ham Verwarm de olie en bak de hamrolletjes 1 minuut Snijd de meloen in dunne reepjes en leg deze op de bordjes of lepels Leg de rolletjes op de meloen. Serveer warm.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van scampi met parmaham en meloen.

Een schitterende amuse.

INGREDIENTEN

3 plakjes Parmaham, 12 scampi`s gepeld en darmkanaal verwijderd, 1 el olijfolie, 1/2 meloen,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Gazpacho van meloen

Een ZALIG hapje.Deze keer gemaakt als amuse in kleine glaasjes. Voor wie ik dit ook maak iedereen wil het recept. Ik geef er een bladerdeegstengel met rauwe ham bij. OOk een TOPPER want dit kun je ook als borrelhapje gebruiken.

INGREDIENTEN

4 plakken rauwe ham - 1 plakje bladerdeeg - 1 rijpe meloen - 1 eetl olijfolie - 2 theel sherryazijn of wijnazijn - 1 glas zoete witte wijn - zout, peper,

  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Meloengelei met parmaham als amuse echt een plaatjeom te zie

Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.

INGREDIENTEN

1 meloen, 4 blaadjes galantine, 3 el muskaatwijn, Zout en peper, 4 plakken parmaham

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Erwtensoepje met meloen

Een koud soepje om als amuse op te dienen

INGREDIENTEN

300g diepvries erwtjes, • Groene meloen, • Peper en zout, botermelk, muntblaadjes,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2010
  •  
  •  0-10 min.

Amuse van meloenbolletjes met specerijen

Serveer als een lichte, geraffineerde appetizer deze gekaramelliseerde meloenbolletjes met specerijen. Een fascinerende smaaksensatie tussen zoet en zout.

INGREDIENTEN

1 honingmeloen, 3 el suiker, 1 mespuntje peper, 1 mespuntje kaneelpoeder, 1 mespuntje gemberpoeder, 2 el crème fraiche, 4 dunne plakjes Bünderflesh (gedroogd rundvlees),

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Lepelhapje met ham en meloen

Antipasti, dat in het Italiaans `voor het eten` betekend, zijn de Italiaanse versie van onze voor gerechten. Ze zijn bedoeld om de eetlust op te wekken, de zintuigen te strelen en voor wat Italiaanse warmte en kleur op uw bord te zorgen.

INGREDIENTEN

Meloen, Port, Rauwe ham,

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Foie Gras met appel en meloen

Foie Gras met appel en meloen

INGREDIENTEN

[list=a], 25 gram boter, 1 appel in blokjes, 1/2 galiameloen in blokjes, 50 gram suiker, 2 eetlepels rijstazijn, 1 velletje filodeeg, 4 kleine rondjes foie gras, ,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2014
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerde water meloen met rauwe ham

Ik heb het als een frissee Amuse gedaan maar is zeer geschilkt als voorgerecht

INGREDIENTEN

Halve Water meloen, 3 eetlolijfolie, 1 eetl frambose azijn, 1 volle theelepel djintenzaad, 6 plakken rauwe ham niet te dik gesneden., zout

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op04-08-2014
  • Voorgerecht
  •  

Meloen met gamba`s in een zoetzure saus

Heerlijke en verassende amuse of voorgerechtje

INGREDIENTEN

20 st Gamba`s, 1/2 st Rijpe cantaloupe meloen, 3 tn Knoflook, , Saus, 5 el Maltazijn, 90 gr bruine suiker, 15 el Ananassap, 9 el Tomatensap, 2 tl Geraspte gemberwortel, 1 tn Knoflook uitgeperst, 8 tl Kikkoman sojasaus, 2 tl Chilisaus, Aardappelzetmeel, garnering, 1/2 bos Mint,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Frans
  •  30-60 min.

Oud Hollandse Meloen met ham die altijd kostelijk smaakt

Gauw klaar?? En toch lust iedereen dit?? Gewoon lekker Meloen met ham!! Smaakt altijd! Ook heerlijk als een borrelhapje of amuse op een lepel

INGREDIENTEN

Ca. 360 gram vruchtvlees van een suikermeloen 12 plakjes rauwe ham 4 sneetjes geroosterd brood .

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste amuse meloen recepten
  • Eigen recept

de aller-lekkerste pompoensoep

Super makkelijk een stevig en verrassend soepje als lunch of voorgerecht, of als amuse in een mooi klein glaasje, voor meerdere personen.

INGREDIENTEN

1 (biologische-)pompoen ( ca 1.2 kg ), 3 el olijfolie, 1 winterwortel (250g ) geschild, in plakjes/stukjes, 2 uien, klein gesneden, 2-3 teentjes knoflook, klein gesneden, 2-3 tl masala, 2 laurierblaadjes, 1 tl komijn (djinten), 1-2 groentenbouillon tablet, 1 blokje Maggie, 1/2 rode peper, ragfijn gesneden, tabasco red pepper sauce, 1 bekertje crème fraîche (125 ml)

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Noord-afrikaanse garnalencocktail

Amuse

INGREDIENTEN

1 zoete meloen - 200 gr. gepelde kreeftgarnalen - 2 el. munt - versgemalen peper - 3 el. witte wijnazijn - 6 el. zonnebloemolie - takjes munt

  • Afrikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

Soupe citronella

Een zomerse amuse, maar ook geschikt als nagerecht (4 personen)

INGREDIENTEN

, meloen, 3 perziken of nectarines, 1 sinaasappel, 1 citroen, 2 steeltjes citroengras (sereh), 100 gram suiker, 25 cl witte wijn,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

5 X tartaar

Tartaar is eigenlijk niks anders dan grof gehakte ingrediënten, en dat is perfect voor mooie amuse glaasjes of lepels.smaak en opmaak is belangrijk , het zijn de entrees van je dinnervan super makkelijk, tot iets lastiger.mijn favorieten uit me eigen koker.

INGREDIENTEN

Veel!

  • Europees Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2015
  • Europees Amuse
  •  20-30 min.

Bokkepoot van watermeloen met wasabi en sesam

Een frisse amuse naar receptuur van Julius Jaspers.

INGREDIENTEN

2 eetl. witte of zwarte sesamzaadjes, 2 eetl. wasabi-sesamzaadjes, 6 gr wasabi, 20 gr citroensap, 40 gr eidooier, 125 ml zonnebloemolie, 700 gr watermeloen, zout en peper

  • Europees Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2015
  • Europees Amuse
  •  20-30 min.
Nieuwste amuse meloen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top