Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Meloen

Amuse meloen recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van Scampi met parmaham en meloen

Gewoon een prachtige, en lekker amuse

INGREDIENTEN

3 plakjes parmaham 12 scampi’s gepeld en darmkanaal verwijderd 1 el olijfolie halve meloen, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van scampi met parmaham en meloen.

Een schitterende amuse.

INGREDIENTEN

3 plakjes Parmaham, 12 scampi`s gepeld en darmkanaal verwijderd, 1 el olijfolie, 1/2 meloen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Gazpacho van meloen

Een ZALIG hapje.Deze keer gemaakt als amuse in kleine glaasjes. Voor wie ik dit ook maak iedereen wil het recept. Ik geef er een bladerdeegstengel met rauwe ham bij. OOk een TOPPER want dit kun je ook als borrelhapje gebruiken.

INGREDIENTEN

4 plakken rauwe ham - 1 plakje bladerdeeg - 1 rijpe meloen - 1 eetl olijfolie - 2 theel sherryazijn of wijnazijn - 1 glas zoete witte wijn - zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Meloengelei met parmaham als amuse echt een plaatjeom te zie

Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.

INGREDIENTEN

1 meloen, 4 blaadjes galantine, 3 el muskaatwijn, Zout en peper, 4 plakken parmaham

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse van meloenbolletjes met specerijen

Serveer als een lichte, geraffineerde appetizer deze gekaramelliseerde meloenbolletjes met specerijen. Een fascinerende smaaksensatie tussen zoet en zout.

INGREDIENTEN

1 honingmeloen, 3 el suiker, 1 mespuntje peper, 1 mespuntje kaneelpoeder, 1 mespuntje gemberpoeder, 2 el crème fraiche, 4 dunne plakjes Bünderflesh (gedroogd rundvlees),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Lepelhapje met ham en meloen

Antipasti, dat in het Italiaans `voor het eten` betekend, zijn de Italiaanse versie van onze voor gerechten. Ze zijn bedoeld om de eetlust op te wekken, de zintuigen te strelen en voor wat Italiaanse warmte en kleur op uw bord te zorgen.

INGREDIENTEN

Meloen, Port, Rauwe ham,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Foie Gras met appel en meloen

Foie Gras met appel en meloen

INGREDIENTEN

[list=a], 25 gram boter, 1 appel in blokjes, 1/2 galiameloen in blokjes, 50 gram suiker, 2 eetlepels rijstazijn, 1 velletje filodeeg, 4 kleine rondjes foie gras, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2014
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

de aller-lekkerste pompoensoep

Super makkelijk een stevig en verrassend soepje als lunch of voorgerecht, of als amuse in een mooi klein glaasje, voor meerdere personen.

INGREDIENTEN

1 (biologische-)pompoen ( ca 1.2 kg ), 3 el olijfolie, 1 winterwortel (250g ) geschild, in plakjes/stukjes, 2 uien, klein gesneden, 2-3 teentjes knoflook, klein gesneden, 2-3 tl masala, 2 laurierblaadjes, 1 tl komijn (djinten), 1-2 groentenbouillon tablet, 1 blokje Maggie, 1/2 rode peper, ragfijn gesneden, tabasco red pepper sauce, 1 bekertje crème fraîche (125 ml)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

5 X tartaar

Tartaar is eigenlijk niks anders dan grof gehakte ingrediënten, en dat is perfect voor mooie amuse glaasjes of lepels.smaak en opmaak is belangrijk , het zijn de entrees van je dinnervan super makkelijk, tot iets lastiger.mijn favorieten uit me eigen koker.

INGREDIENTEN

Veel!

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2015
  • Europees Amuse
  •  20-30 min.

Bokkepoot van watermeloen met wasabi en sesam

Een frisse amuse naar receptuur van Julius Jaspers.

INGREDIENTEN

2 eetl. witte of zwarte sesamzaadjes, 2 eetl. wasabi-sesamzaadjes, 6 gr wasabi, 20 gr citroensap, 40 gr eidooier, 125 ml zonnebloemolie, 700 gr watermeloen, zout en peper

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2015
  • Europees Amuse
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top