Amuse van Scampi met parmaham en meloen
Gewoon een prachtige, en lekker amuse
3 plakjes parmaham 12 scampi’s gepeld en darmkanaal verwijderd 1 el olijfolie halve meloen
Snijd de plakjes ham in de lente in vieren , zodat je 12 dunne reepjes krijgt. Rol om iedere scampi een reepje ham Verwarm de olie en bak de hamrolletjes 1 minuut Snijd de meloen in dunne reepjes en leg deze op de bordjes of lepels Leg de rolletjes op de meloen. Serveer warm.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-12-2006Frans10-20 min.
Amuse van scampi met parmaham en meloen.
Een schitterende amuse.
3 plakjes Parmaham, 12 scampi`s gepeld en darmkanaal verwijderd, 1 el olijfolie, 1/2 meloen,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-02-2012Frans10-20 min.
Gazpacho van meloen
Een ZALIG hapje.Deze keer gemaakt als amuse in kleine glaasjes. Voor wie ik dit ook maak iedereen wil het recept. Ik geef er een bladerdeegstengel met rauwe ham bij. OOk een TOPPER want dit kun je ook als borrelhapje gebruiken.
4 plakken rauwe ham - 1 plakje bladerdeeg - 1 rijpe meloen - 1 eetl olijfolie - 2 theel sherryazijn of wijnazijn - 1 glas zoete witte wijn - zout, peper,
- Spaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-08-2006Spaans Voorgerecht0-10 min.
Meloengelei met parmaham als amuse echt een plaatjeom te zie
Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.
1 meloen, 4 blaadjes galantine, 3 el muskaatwijn, Zout en peper, 4 plakken parmaham
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-2011Frans20-30 min.
- Eigen recept
Erwtensoepje met meloen
Een koud soepje om als amuse op te dienen
300g diepvries erwtjes, • Groene meloen, • Peper en zout, botermelk, muntblaadjes,
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-06-20100-10 min.
Amuse van meloenbolletjes met specerijen
Serveer als een lichte, geraffineerde appetizer deze gekaramelliseerde meloenbolletjes met specerijen. Een fascinerende smaaksensatie tussen zoet en zout.
1 honingmeloen, 3 el suiker, 1 mespuntje peper, 1 mespuntje kaneelpoeder, 1 mespuntje gemberpoeder, 2 el crème fraiche, 4 dunne plakjes Bünderflesh (gedroogd rundvlees),
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-04-2011Frans30-60 min.
Lepelhapje met ham en meloen
Antipasti, dat in het Italiaans `voor het eten` betekend, zijn de Italiaanse versie van onze voor gerechten. Ze zijn bedoeld om de eetlust op te wekken, de zintuigen te strelen en voor wat Italiaanse warmte en kleur op uw bord te zorgen.
Meloen, Port, Rauwe ham,
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-05-2008Italiaans0-10 min.
Foie Gras met appel en meloen
Foie Gras met appel en meloen
[list=a], 25 gram boter, 1 appel in blokjes, 1/2 galiameloen in blokjes, 50 gram suiker, 2 eetlepels rijstazijn, 1 velletje filodeeg, 4 kleine rondjes foie gras, ,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-02-2014Frans Voorgerecht10-20 min.
Gemarineerde water meloen met rauwe ham
Ik heb het als een frissee Amuse gedaan maar is zeer geschilkt als voorgerecht
Halve Water meloen, 3 eetlolijfolie, 1 eetl frambose azijn, 1 volle theelepel djintenzaad, 6 plakken rauwe ham niet te dik gesneden., zout
- Voorgerecht
- Geplaatst op04-08-2014Voorgerecht
Meloen met gamba`s in een zoetzure saus
Heerlijke en verassende amuse of voorgerechtje
20 st Gamba`s, 1/2 st Rijpe cantaloupe meloen, 3 tn Knoflook, , Saus, 5 el Maltazijn, 90 gr bruine suiker, 15 el Ananassap, 9 el Tomatensap, 2 tl Geraspte gemberwortel, 1 tn Knoflook uitgeperst, 8 tl Kikkoman sojasaus, 2 tl Chilisaus, Aardappelzetmeel, garnering, 1/2 bos Mint,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2010Frans30-60 min.
Oud Hollandse Meloen met ham die altijd kostelijk smaakt
Gauw klaar?? En toch lust iedereen dit?? Gewoon lekker Meloen met ham!! Smaakt altijd! Ook heerlijk als een borrelhapje of amuse op een lepel
Ca. 360 gram vruchtvlees van een suikermeloen 12 plakjes rauwe ham 4 sneetjes geroosterd brood .
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-01-2004Frans Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
de aller-lekkerste pompoensoep
Super makkelijk een stevig en verrassend soepje als lunch of voorgerecht, of als amuse in een mooi klein glaasje, voor meerdere personen.
1 (biologische-)pompoen ( ca 1.2 kg ), 3 el olijfolie, 1 winterwortel (250g ) geschild, in plakjes/stukjes, 2 uien, klein gesneden, 2-3 teentjes knoflook, klein gesneden, 2-3 tl masala, 2 laurierblaadjes, 1 tl komijn (djinten), 1-2 groentenbouillon tablet, 1 blokje Maggie, 1/2 rode peper, ragfijn gesneden, tabasco red pepper sauce, 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- Indiaas
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-2012Indiaas30-60 min.
Noord-afrikaanse garnalencocktail
Amuse
1 zoete meloen - 200 gr. gepelde kreeftgarnalen - 2 el. munt - versgemalen peper - 3 el. witte wijnazijn - 6 el. zonnebloemolie - takjes munt
- Afrikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-2000Afrikaans10-20 min.
Soupe citronella
Een zomerse amuse, maar ook geschikt als nagerecht (4 personen)
, meloen, 3 perziken of nectarines, 1 sinaasappel, 1 citroen, 2 steeltjes citroengras (sereh), 100 gram suiker, 25 cl witte wijn,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-08-2005Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
5 X tartaar
Tartaar is eigenlijk niks anders dan grof gehakte ingrediënten, en dat is perfect voor mooie amuse glaasjes of lepels.smaak en opmaak is belangrijk , het zijn de entrees van je dinnervan super makkelijk, tot iets lastiger.mijn favorieten uit me eigen koker.
Veel!
- Europees Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-06-2015Europees Amuse20-30 min.
Bokkepoot van watermeloen met wasabi en sesam
Een frisse amuse naar receptuur van Julius Jaspers.
2 eetl. witte of zwarte sesamzaadjes, 2 eetl. wasabi-sesamzaadjes, 6 gr wasabi, 20 gr citroensap, 40 gr eidooier, 125 ml zonnebloemolie, 700 gr watermeloen, zout en peper
- Europees Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2015Europees Amuse20-30 min.