Amuse Van Krab
4 krabsticks, 1 el mayonaise, 2 tl cognac, 2 tl koffieroom, 2 tl tomatenketchup, 16 blaadjes waterkers, roze peperkorrels en fijngeknipte bieslook, 8 amuselepels
Krabsticks halveren. Sausje roeren van 1 el mayonaise, 2 tl cognac, 2 tl koffieroom, 2 tl tomatenketchup.
Op 8 lepels elk 2 blaadjes waterkers en een stukje krabstick leggen. Beetje saus erop scheppen. Garneren met roze peperkorrels en fijngeknipte bieslook.
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2000Frans Voorgerecht0-10 min.
Amuse van krab
4 krabsticks, 1 lepel mayonaise, 2 theelepels cognac, 2 theelepels koffieroom, 2 theelepels tomatenketchup, 16 blaadjes waterkers, roze peperkorrels, bieslook
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-09-2002Frans0-10 min.
amuse van krab
Zie recept.
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-1999Voorgerecht0-10 min.
Krabsalade amuse
Ik was op zoek naar een Indonesische amuse en stootte op deze op een andere site.
1 zak kroepoek naturel, , 1 blikje krab, , 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel crème fraîche, 2 eetlepels citroensap, verse dille (zakje a 15 g) fijngesneden, , ,
- Indonesisch Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-12-2015Indonesisch Amuse10-20 min.
Miniquiches met krab
Amuse
Zanddeeg: 200 gr. bloem - 110 gr. ijskoude boter - 1 ei - zout, Vulling: 200 gr. krab (vers, diepvries of blik) - 40 gr. boter - 4 el. cognac - 1 sjalot - 1 takje tijm - 2 dl. room - 4 eieren - 4 el. geraspte emmental - cayennepeper - nootmuskaat - peper - zout,
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-07-200020-30 min.
Flapje van krab, maïs en asperges
Makkelijk en overheerlijk amuse hapje
190 g krab (blik), 150 g maïs (blik), 250 g groene asperges (bokaal), 2 lente-uitjes, 4 eetl. halfvolle verse kaas (plattekaas), 2 eieren, 5 plakken bladerdeeg (diepvries), 2 eetl. bloem, 1 eetl. olijfolie, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 mespunt cayennepeper, zout
- Belgisch Amuse
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-05-2018Belgisch Amuse30-60 min.
Omeletpakketjes met krab en shii-take
Amuse
2 eieren - sojasaus - sambal - koriander - 100 gr. shii-take - 2 lente-uitjes - olie - 200 gr. gepelde garnalen - limoensap - bieslook
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-200020-30 min.
krabsalade
Amuse
125 gr. verse krab, 2 bosuitjes, een paar eetlepels creme fraiche, sap van halve citroen, paprikapoeder, peper & zout, evt. eetlepel sherry
- Goedkoop en snel Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-2002Goedkoop en snel Voorgerecht0-10 min.
krab/kreeft gevulde champignons
Ik maak ze vaak , of vaker maar nog nooit op deze wijze , ik moet zeggen damn lekker , amuse bij het vis menue , of gewoon als tuddensnack https://www.smulweb.nl/community/recepten/hans3333/champignons
16 grote champignons naar keuze, 300 gram krab of kreeften vlees, 30 gr. panko verdeeld, 30 gram geraspte parmezan, 80 ml. mayonaise, belgisch ( gebruik verder dan geen zout ), 80 ml. creamcheese naturel, 2 el. gesipperde lente ui, groen en wit, 1 dikke el. knoflookpasta, 1 el, gedroogde peterselie, 2 el. oregano, beetje olijfolie, klontje boter
- Europees Amuse
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-12-2020Europees Amuse30-60 min.
krappel
Zelf verzonnen afkorting voor "krokante ravioli van krab & appel " aangezien ik alweer zin heb in de kerst , weer eens wat oude recepten opgedoken voor wat inspiratie. en met deze makkelijke amuse ,stel je eigenlijk niemand teleur, ook 90 % van te voren klaar te maken, past dus goed in je tijdsplanning.
Ingrediënten:, 300 gram krab, 2 appels (granny Smith), 2 el citroensap, 1 rode peper, 20 velletjes wonton-deeg, 2 eierdooiers, 1 ltr zonnebloemolie, , 200 gram ananas gepureerd ( zonder sap ), 2 el tomatenpuree, halve dl tomatenketchup, halve dl gembersaus, 1 citroen (sap)
- Frans Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-10-2016Frans Amuse20-30 min.
Krabkoekjes met yoghurtdip
2 blikjes krabstukken 170g, uitgelekt, 4 eetlepels boter, 1 ui, fijngehakt, 1 stengel bleekselderij, in blokjes, 1/2 paprika, in blokjes, 100 gram gekruimeld oud witbrood of panko (kant-en-klaar Japans broodkruim) + extra, 2 eetlepels peterselie, fijngehakt, 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, 2 eieren, losgeklopt, 75 ml olijfolie, 100 ml Griekse yoghurt, 1 eetlepel pesto, citroensap, 1 uitgeperst teentje knoflook
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-08-2010Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
5 X tartaar
Tartaar is eigenlijk niks anders dan grof gehakte ingrediënten, en dat is perfect voor mooie amuse glaasjes of lepels.smaak en opmaak is belangrijk , het zijn de entrees van je dinnervan super makkelijk, tot iets lastiger.mijn favorieten uit me eigen koker.
Veel!
- Europees Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-06-2015Europees Amuse20-30 min.